Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vážení přátelé,

     dostal jsem, stejně jako vy, dopis pana Šinágla. Není pro mne žádnou záhadou, proč tento člověk útočí právě na náš spolek. Stačí si přečíst naše stanovy a vše je jasné. Jsme spolkem, který se snaží hájit zájmy důstojníků, praporčíků a občanských zaměstnanců, kteří byli protiprávně vyhozeni z armády v letech 48 - 89. Nejsme a ani nechceme být těmi, kteří zasahují do politického dění v této zemi. Nejsme a ani nechceme být těmi, kteří zasahují do dění v jiných spolcích. Pan Šinágl ve svém dopise zmiňuje dost pohrdavě pana Vodičku. Ten vede ČSBS, jehož mnohatisícová členská základna je tvořena lidmi osobně spjatými s bojem proti fašismu a nacismu. Členové aktivně pracují s mládeží, chodí do škol, budují a opečovávají památníky, pomníky, pamětní desky hrdinů i obětí boje s německým nacismem, starají se o pietní místa, spjatá s touto kapitolou našich dějin. Já sám jsem členem tohoto spolku, protože můj otec bojoval proti Němcům a jejich spojencům v Africe i v Evropě a já jsem na to hrdý. Že to pana Šinágla nadzvedává, to je jeho problém, nikoli náš.

     Dále píše o panu plk. Musilovi, který právě teď v Havlíčkově Brodě zahájil výstavu o zločinech KSČ. To je jistě chvályhodné, ale není to náplní činnosti našeho spolku. Jistě, jako jednotlivci můžeme vyvíjet jakékoli aktivity, v tom nám nic nebrání, ale nejde o cíle našeho spolku. Když pan Musil připravoval výstavku, vztahující se k našim příběhům a roku 68, spolek jej podporoval a vynaložil na to téměř polovinu svého majetku. Upozorňuji, že nedostáváme žádný státní příspěvek na svou činnost, že to vše šlo z členských příspěvků, tedy z kapes našich členů. A pokud vím, budování výstavky o problémech kněží, politických vězňů či pétépáků jsme ani neprojednávali, protože to ani nikdo nenavrhoval. To už je jen a jen jeho osobní iniciativa. Můžeme jej za to chválit, nemůžeme to ale ze spolkových peněz financovat. Pokud se to někomu nelíbí, není to náš problém.

     Skutečně není záhadou, proč pan Šinágl útočí na náš spolek. Naši členové jsou ti, kteří v nějaké době nějakým způsobem dali veřejně najevo, že od tohoto okamžiku nechtějí mít nic společného s nepřáteli vlasti, ať je to kdokoli. Projevili vlastenectví a odhodlání postavit se zlu čelem. Pan Šinágl je čelným představitelem vedení Sudetoněmeckého krajanského sdružení. Já - a doufám, že nejen já - nechci mít ani náhodou nic společného s člověkem, který reprezentuje myšlenky rozbití a zničení naší republiky a to již od porážky Německa v I. světové válce až dodnes.

       Vážení, já tento dopis neposílám panu Šináglovi, ale jen vám, kteří jste jeho pamflet obdrželi. Obávám se, že někdo z vás mu jej poskytne. Pokud tak učiníte, vzkažte mu prosím, že jeho výkřiky na mou adresu jsou jen stupidním obtěžováním.

 

Děkuji za pochopení

 Váš

Petr Mrázek

---------- Původní e-mail ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 25. 11. 2019 16:45:19

Předmět: Re: Vrazi si chtějí postavit třímetrový pomník…

* * *

---------- Původní e-mail ----------

Od: Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;Komu: Arlt Rudolf <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Hrabina A. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Jícha Petr <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Planka V. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Reml Bohumil <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Kabát Hans <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Musiĺová Miloslava <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Čeřovský Zbyněk <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Mrázek Petr <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, SÝKORA, Dr. Jaroslav <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Russ Jiří <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Datum: 19. 11. 2019 17:32:12

Předmět: Vrazi si chtějí postavit třímetrový pomník…

Vrazi si chtějí postavit třímetrový pomník…

Jejich zástupce a podporovatele si zvete na své "semináře" na MO - viz Jaroslava Vodičku. Pokud jeho pozvání panem Mrázkem schválila většina tak jste opravdu "pěkný" spolek. Plk. v.v. Josef Musil dnes zahájil další výstavu o zločinech KSČ v Havlíčkově Brodu, sám, nikdo mu nepomohl. Možná také sami těžce pracujete, jen to není nikde jaksi vidět... JS

* * *

Pplk. v.v. Petr Mrázek prohlásil před několika měsíci v TV, že neví proč ho vyhodili z armády v roce 1976? Tzn., že 8 let kolaboroval? Vyhozeno z armády po roce 1968 bylo 9960 vojáků. Každý vyhozený voják dostal dokument tzv. služebně-politické hodnocení vojáka z povolání s hodnocením, kde v politické části stálo „nevyhovující“. Pokud si pan Mrázek už nic nepamatuje, měl by si svůj dokument vyhledat a přečíst, proč byl vyhozen? Veřejnost by jistě uvítala, kdyby ho zveřejnil na webových stránkách VSR. Byly samozřejmě i jiné důvody, za které se z armády vyhazovalo – špion, podvody, krádeže, alkohol, špatná pracovní morálka apod. Vyhození vojáci těžko sháněli práci, ztrácely ji i jejich manželky, děti nemohly studovat atd. Jen kdo nezaujmul žádný odmítavý postoj k okupaci, mohl zůstat. Na akce VSR pan předseda Mrázek zve novodobého papaláše Jaroslava Vodičku. Ten řekl plk. v.v. Josefu Musilovi, že vstoupil do KSČ opětně po roce 1970, aby mohl být agentem StB, ale jen pro technické věci… Děkuji panu pplk. v.v. Mrázkovi, že mne ze společnosti, kde řeční takovýto  morální odpad, nechá vykazovat osobně či pořadateli.

Nepřekvapuje, že zástupce 9960 vojáků vyhozených z armády tvrdí, že jejich spolek je apolitický. Zřejmě byli vojáci i apoliticky vyhozeni z armády…

 

Jan Šinágl, 27.11.2019

* * *

MO Valy 26.6.2019, seminář VSR: plk. v.v. Josef Musil jako jediný koná, jeho jméno zamlčeno jako za totality…

Praha, TF-UK 21.5.2019: 11.vernisáž výstavy o zapomenutých zločinech na církvi a v letech 1968-1969-1989      

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)