Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Respilon CRDne 3.dubna jsem zaslal rektorovi VUT Brno prof. Petr Štěpánkovi ZOI. Jeho odpovědi jsem obdržel dne 15.dubna. Vypovídají o všem. Touto cestou panu rektorovi děkuji, jistě i jménemRespilon Krejci mnoha čtenářů a občanů naší země.

Dne 15.dubna jsem od firem RESPILON Group s.r.o. a RESPILON Nanofibers s.r.o. obdržel „Výzvu ke zdržení se protiprávního jednání“ se závěrečnou větou: „Zvažte tedy, prosím, další postup a dejte obratem návrh řešení stavu uved. v této výzvě. Děkujeme.“ Podepsáni Roman Zima jako jednatel za obě společnosti a ing. Jana Zimová. Zvláštní je, že výzva je datována 3.dubna a na brněnské poště byla odevzdána dne 14.dubna. Není v ní proto reagováno na nejnovější vývoj, který stále více tuto, resp. tyto firmy znedůvěryhodňuje. Výzvu zveřejňuji v plném znění. „Soukromé“ informace jsou běžně veřejně dostupné, tedy zjistitelné, navíc se jedná o veřejné zdraví, veřejný obchod, veřejné peníze, s dopadem na zdraví milionů občanů. Není proto morálně odůvodnitelné cokoliv zatajovat a upřednostňovat tak zájem soukromý před veřejným.

„Zneužití zcizených listin, počítačových dat a jiných interních dokumentů společností RESPILON uchovávaných v soukromí“? Žádné takové dokumenty neexistují, takže žádné listiny nemohly být  zcizeny, korespondence není nijak soukromá, je veřejná na FB (nebyla to soukromá zpráva).

Respilon objednavky zrusenyRESPILON hlásí, že má splněny všechny zákonné požadavky pro uvedení produktů na trh - „brněnská firma Respilon, světový lídr ve vývoji nanovláknových technologií“. Právě ruší předobjednávky a vrací peníze. Je pod zřejmým tlakem díky medializaci. Nebýt jí, možná by do podzimu neměli lidé peníze ani zboží, nemluvě o jeho nezaručené kvalitě, díky zveřejněným informacím? To platí i o firmách a jejich „manželském“ vedení, kdy dosud předváděné praktiky tyto možnosti nečiní tak nereálnými.

„Ministerstvo zdravotnictví od těchto objednávek následně záhy odstoupilo a to jednak z důvodu vzniku pochybností platnosti a důvěryhodnosti dodaných certifikátů a taktéž z důvodu nedodržení plánovaných termínů dodávky. V současné době tedy nemá tým centrálního nákupu Ministerstva zdravotnictví se společností Respilon žádný smluvní vztah, týkající se dodávek zdravotnického materiálu,“ shrnuje Klára Doláková.

Předpokládám, že tuto „Výzvu“ obdrží i pan Jureček, pan Krejčí, Hlídací pes, Seznam.cz, ČTK, Facebook a další média či platformy, která o kauze informovala mnohem větší čtenářský okruh než tyto webové stránky.

Téma začíná být velmi široké, rozsáhlé, závažné a zasluhuje si trvalého veřejného a mediálního zájmu až do konečného vyjasnění.  Šlo a jde o výhledově miliardový byznys a nikdo informovaný si nedělá žádné iluze, že za ním mohou stát pouze dva lidé. Kde jsou potenciální miliardové obchody, nespí ani korupce, která to „umí“ i na ministerstvech, jak nepřímo  naznačuje i tento dnešní článek na Seznamu.cz. Veřejnost si dobře pamatuje mnoho stomilionových či miliardových kauz, kdy PČR a česká justice nekonala jak měla a mohla.

Pan Ondřej Jureček tento byznys ohrožuje a od tzv. „šedé zóny“ mu „poděkováno“ jistě nebude. Zato občané si mohou přát více takových občanů, díky jejichž statečnosti se dá začít budovat skutečná demokracie a právní stát. Nejsou lhostejní k dění kolem sebe a na rozdíl od pasivní většiny aktivně konají, se všemi riziky.     

 

Jan Šinágl, 16.4.2020

* * *

Podivnosti kolem firmy RESPILON a její výrobou roušek s nanovlákny?

Tak lže firma Respilon se kterou chce stát uzavírat milionové obchody?!

Vláda svěřila dodávky statisíců roušek firmě Respilon. Ta se ohání pochybnými certifikáty

Roušky na „českém nose“ těžko fungují jak mají 

MZ už dává od Respilonu ruce pryč

Respilon šátky-nákrčníky R-Shield: prvotřídní kvalita nebo další šunt?!

Respilon: Ze zachránců „šmejdi“. Kdy převezme osobní odpovědnost ministr Vojtěch Adam?

Respilon: Výrobce „zabijáka koronaviru“ se chlubil cizími testy, pochybnosti rostou

Dluhopis Respilon: Prodejte v květnu a jděte pryč!

Respilonu hrozí žaloba od VUT Brno za neuvěřitelné podvody s nanorouškami!

Respilon jsou šmejdi?

Respilon – blog o aktuálním vývoji kauzy!

* * *

Česká regionální energetika láká na online příjem bez velké námahy

Petr Schuska, Adrian Kolek a další? Šmejdi lákají na online příjem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)