Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Magnet 100 EuroPaní Šplíchalová.Padesatikoruna Anezka NO

Poslali jste mně výtisk MAGNETU, ve kterém je obrázek toaletního papíru s natištěnými eurobankovkami v hodnotě 100 Eur, jako jeden, jak píšete, z  cenových trháků a skvělý produkt. Co takhle kdyby firma ve Spolkové republice tiskla na toaletním papíru obrázky českých bankovek s Palackým,  aby se lidé předem dozvěděli s kým si vytírají zadek? Uvědomujete si, že jde o zesměšňování státních cenin a urážíte občany Evropské unie a pomocí takovýchto impertinencí vytváříte nenávist mezi lidmi?

Vaše uvažování je tak ubohé, že  odříkám svoji účast na vašem plánovaném senior festivalu v Chrástu u Chrudimi, kde jsem uveden na seznamu a kde tento katalog budete rozdávat. Stydím se, že vy paní Jano Šplíchalová, manažerko souhlasíte nebo dokonce povolujete, aby čeští občané s vaším  doporučením se učili sprostotě vaší úrovně.

S okamžitou platností vám zakazuji zasílat mě jakékoliv nabídky. Buďte ujištěna, že vaše doporučení co dělat s toaletním papírem na kterém jsou vytištěny bankovky EU s vaším souhlasem budu ukazovat lidem při různých setkáních, aby poznali vaši úroveň než půjdou na toaletu.

Budete-li vysvětlovat, že v době tak zvané demokracie se může propagovat sprostota a urážky nás občanů i cizích státních příslušníků, kteří těmito penězi platí, plete si demokracii se žumpou. Ta propaguje propad morálky a občanské nezodpovědnosti.

 

Mgr. Karel Mrzílek

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

  1. 4. 2020

P.S.

Stokoruna AR KSCMáme spoustu zákonů a úřadů na kdeco, ale k masovému šíření tohoto primitivismu mlčí. Mimochodem v katalogu byl přiložen i prospekt na objednání „třetí nejkrásnější bankovky světa“ komunistické stokoruny –Padesatikoruna Anezka a kov na křídovém papíře, „zdarma“, jen za poštovné 83,-Kč.  Co takhle aby se také natiskla na toaletní papír? Skončila by na místě, které si zaslouží, ale kolik Čechů by si ho asi  koupilo? To by jistě kontrolní orgány byly jistě okamžitě činné. Utírat si eurem zadky umíme a máme z toho ještě srandu, ale běda korunou – nicméně bohaté dotace z EU neodmítáme. Jsme stále oběťmi aniž tušíme. Všimněte si, že na bankovce není představitel inteligence, zato nechybí komunistické symboly - hvězda na Českém lvu a srp s kladivem.

Dnes před 30 lety navštívil naši zemi Papež Jan Pavel II. Veřejnoprávní ČT toto výročí dnes večer připomněla dvěma reportážemi – posledními dvěma z 34?! V Událostech ČT ještě slova kardinála Františka Tomáška a Papeže Jana Pavla II. o svatořečení Anežky České zazněla – v iVysílání Událostí ČT už jejich slova nenaleznete?! Zmizela stejně jako sv. Anežka Česká, patronka naší země, s padesátikorunovou bankovkou. Na kovové už naleznete místo sv. Anežky České Hradčany. Sv. Anežka Česká tak zmizela i z našich peněženek, kdy jsme ji měli stále u sebe – a země mlčela! Kdo nařídil a zařídil její zmizení z kovové padesátikoruny? Co to vypovídá o našem „národu“, kterého jakoby to vůbec nezajímalo, pokud si toho vůbec všiml? Při návštěvě Papeže Jana Pavla II. se zaplnila Letenská pláň půl milionem lidí a miliony by přišly, kdyby mohly. Zle matičko, zle je! Budeme opět v rámci tradice čekat na Godota a dočkat se nové formy totality? Klape na dveře stále více. Připomínám výrok Jana Masaryka: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ 

Jan A. Baťa: "ZAPŘAHAT", nebo si svoji nečinností vykoledujeme nový "chomout" - a opět zaslouženě! Skutečné hodnoty vznikají a udržují se pouze bojem. Kdo není ochoten bojovat, bude otrokem.

* * *

CEB schválila půjčku 300 milionů eur pro ČR na boj s koronavirem

Rozvojová banka Rady Evropy (CEB) schválila úvěr 300 milionů eur (8,2 miliardy Kč) pro Českou republiku. Půjčka má sloužit k financování zdravotnických výdajů v boji proti pandemii nemoci covid-19. Banka také upozornila, že Česko podniklo rychlé kroky na ochranu před touto nemocí ještě před potvrzením prvního případu v zemi. Půjčka by podle banky mohla financovat rovněž úpravy, které by přizpůsobily nemocnice, lékařské jednotky a různé prostory současným nouzovým potřebám. "Ve světle této bezprecedentní pandemie banka zmobilizovala dodatečné lidské a finanční zdroje, aby zajistila, že bude moci pomáhat členským zemím, jak to nejlépe půjde," uvedl guvernér CEB Rolf Wenzel. CEB byla založena v roce 1956. Je přičleněna k Radě Evropy, která podporuje a monitoruje spolupráci evropských zemí. ČRo 21.4.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.85 (13 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)