Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hidzab studentky a Sabatova… I přesto, že ředitelka školy Ivanka Kohoutová věnovala celému letitému soudnímu sporu nemalé úsilí, čas a zdraví, po vážné debatě na doporučení právního zástupce školy, který ji zastupuje zdarma, učinila v tomto principiálním sporu rozhodnutí, že se zpětvzetím žaloby souhlasit žalovaná nebude. V současnosti ji totiž k tomuto postoji nutí nejen odpovědnost za školu, její žáky a zaměstnance, ale i morální povinnost a vědomí, že celý spor je předmětem celospolečenské debaty, a veřejnost si zaslouží, aby o věci bylo rozhodnuto. …

* * *

Deníkem N byla dne 28. dubna 2020 uveřejněna zpráva, že ve věci: A. A. Jamaal vs. Střední zdravotnická škola v Praze (tzv. „šátková kauza“) byla žalobkyní vzata žaloba zpět. K uvedenému tímto sděluji jako právní zástupce školy následující prohlášení:

Informaci o zpětvzetí žaloby potvrzuji, neb mi dnešního dne, tj. 28. dubna t.r., bylo Obvodním soudem pro Prahu 10 doručeno usnesení, kterým jsem byl o tomto úkonu vyrozuměn, a zároveň byla žalovaná, tedy Střední zdravotnická škola vyzvána, aby se ve stanovené lhůtě vyjádřila, zda se zpětvzetím žaloby souhlasí. Pokud totiž z vážných důvodů ostatní účastníci se zpětvzetím žaloby nesouhlasí, tak soud dle občanského soudního řádu rozhodne, že zpětvzetí návrhu není účinné.

Po rozhodnutí Nejvyššího soudu, který zrušil jak rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 10, tak rozhodnutí Městského soudu v Praze, kterými byla žaloba zamítnuta, jsem se již vyjádřil v zastoupení klienta, že považujeme rozsudek za zcela absurdní, neztotožňujeme se s ním, považujeme jej za věcně i právně nesprávný a argumentačně zcela chabý. Za tímto názorem si pevně stojíme.

Celá původně banální kauza se odvíjí již od roku 2013, kdy ředitelka školy dr. Ivanka Kohoutová proti značné přesile odvážně čelila atakům vůči své osobě i škole, chránila dobré jméno školy, a vzala na sebe tuto odpovědnost za podpory studentů i zaměstnanců školy a široké veřejnosti. Za aktivního přínosu Anny Šabatové a neziskových organizací, jakož i části mainstreamového tisku, došlo k značné politizaci celé kauzy, čemuž se dr. Kohoutová po celou dobu neúspěšně bránila. Kauza měla zásadní dopad do politických diskuzí, věci se věnovala domácí i zahraniční média, a možné rozhodnutí ve věci může mít zásadní dopad i do organizace českého veřejného školství, kdy věc vyvolala inicativy k možné právní úpravě užívání náboženských symbolů v sekulárním školství. To jsou vše velmi vážné argumenty, které odůvodňují diskusi o nutnosti ve věci pravomocně rozhodnout, ať již s jakýmkoli výsledkem.

I přesto, že ředitelka školy Ivanka Kohoutová věnovala celému letitému soudnímu sporu nemalé úsilí, čas a zdraví, po vážné debatě na doporučení právního zástupce školy, který ji zastupuje zdarma, učinila v tomto principiálním sporu rozhodnutí, že se zpětvzetím žaloby souhlasit žalovaná nebude. V současnosti ji totiž k tomuto postoji nutí nejen odpovědnost za školu, její žáky a zaměstnance, ale i morální povinnost a vědomí, že celý spor je předmětem celospolečenské debaty, a veřejnost si zaslouží, aby o věci bylo rozhodnuto.

Do konce týdne o tomto jejím rozhodnutí vyrozumím soud s patřičným odůvodněním.

 

V Praze, dne 28. dubna 2020

Mgr. Radek Suchý, advokát

* * *

Předmět:

Fwd: Tiskova zprava - hidzabova kauza

Datum:

Tue, 28 Apr 2020 20:37:37 +0200

Od:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Ctk <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>';document.getElementById('cloake12fa5c623e3eb0da30d4cc7e24aa91a').innerHTML += ''+addy_texte12fa5c623e3eb0da30d4cc7e24aa91a+'<\/a>'; ;



Vážení,

jako právní zástupce Střední zdravotnické školy v Praze zasílám k využití tiskovou zprávu s naším vyjádřením ke zpětvzetí žaloby somálskou uchazečkou o studium A.A.Jamaal v tzv. šátkové kauze.

V úctě


Mgr. Radek Suchý

advokát

sídlo kanceláře:

Vinohradská tř. 164

130 00 Praha 3 -⁠⁠⁠⁠ Vinohrady

tel.: +420 725 771 444

kancelář: +420 606 020 161

e-⁠⁠⁠⁠mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Věc: Informace o podání oznámení o skutečnostech nasvědčujících spáchání trestného činu Mgr. Annou Šabatovou, Ph.D.

… Advokát je přesvědčen, že by orgány činné v trestním řízení měly prověřit především skutečnosti, které nasvědčují tomu, že mohlo v průběhu šetření ombudsmanky dojít jednak k možné manipulaci s důkazy a jednak k zasahování do kompetence a působnosti České školní inspekce, a tedy k možnému naplnění znaků skutkové podstaty trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. …

Na VOP Annu Šabatovou podána dvě TO a odškodnění za 3.000.000,-Kč!

Dodnes nebyly odpovědnými institucemi učiněny žádné právní kroky. Bývalá ombudsmanka je tak sama příkladem „rovnosti“ všech občanů před zákonem.

 

J.Š. 29. 4. 2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)