Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Nesmíme se na prvním místě starat o digitalizaci demokracie, ale o demokratizaci digitalizace.“  President SRN Frank-Walter Steinmeier

* * *

Aktualizováno 14.7.2020: Tento článek jsem poslal všem médiím 12.7 včetně ČT. Hned na druhý den následovalo „odvarování“ v Událostech ČT (33 zpráva z 36) s názvem Dezinformace okolo 5G sítí. Vše bylo „vyřešeno“ za 2 minuty. Nebezpečnější je mikrovlnka, 5G záření je 10x až 100x pod hygienickými limity ČR, pouze nás to trochu „ohřeje“?! Stále více zemí a jejich obyvatelstva je znepokojeno, ale ČR má hned jasno - bez jakýchkoliv pochybností? Kdo tu z koho dělá hlupáky...?

Sítě 5G mají výrazně vyšší elektrosmog, nebyl dosud důkladně prozkoumán, ani nemohl. Nemusí to okamžitě ovlivnit zdraví, ale může časem. Hovořit o jeho neškodlivosti a je zcela nezodpovědné, v tom lepším případě…

US Senátor Blumenthal - 5G slyšení 02/2019

https://e-petice.cz/petitions/zakaz-spusteni-site-5g-na-uzemi-ceske-republily.html

Zákaz spuštění síťě 5G na území České republiky

Autor: Eva Lukešová

Žádáme tímto vládu České republiky o zastavení instalace a spuštění sítě 5G nad naším územím.

Věříme v sílu občanské společnosti. Věříme, že 30 let od sametové revoluce máme právo mít vlastní názor.

Máme pocit, že politici žijí v odtrženém světě vlastních mocenských her, místo toho, aby svou práci vnímali jako službu. Službu těm, kteří ji platí -  nám, občanům. Spolek, který stojí za projektem e-petice.cz, se jmenuje “NÁŠ HLAS NAHLAS”.

To je přesně to, o co nám jde: vytvořit platformu, která dokáže zesílit hlas občanské společnosti. Hlas lidí, kterým jde o dobrou věc, nikoli o moc nebo peníze. Ukazujeme politikům, že s názory obyčejných lidí musejí počítat: mimo jiné i proto, že jsou za to placeni. Věříme, že se může vláda nad našimi věcmi vrátit zpět do našich rukou.

V případě jakýchkoliv dotazů, námětů nebo připomínek nás můžete kontaktovat na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Komentáře:

  1. 07. 2020 | Miroslav Nejezchleb | Brno

To nebude snadné, protože Musk vypustil stovky družic, které signál šíří, a ve svém důsledku to znamená zvýšení elektromagnetického smogu všude kolem nás.

  1. 04. 2020 | Jolana Hanzelková Hanzelková | Ostrava - Poruba

Patogenitu biolog.účinků mikrovln prováděla Humboldtova univerzita v Berlíně už v 1942–43. Mají za následek dlouhodobou depolarizaci tkání neuroel.obvodů. Tyto vlivy mohou způsobit nevratná poškození nervového systému a psychoneurálních receptorů v mozku.

  1. 04. 2020 | Josef Novák | Aš

Vy tupohlaví nevzdělaní blbečci, proč 5G? proč ne 4G, 3G atd. Koneckonců všechny běží na podobných principech a na mikrovlnách, navíc 5G by mělo být v rámci bezpečnosti ještě bezpečnější. Víte proč se vyklízela televize? Proč se přecházelo na DVBT2 ? kvůli 5G, a to vám jako předtím nevadilo, že na stejných frekvenčních vlnách a na stejných slotech co poběží 5G vždycky běžela televize? Vzpamatujte se, vytáhněte si hlavy z prdele a raději tady nedělejte chytrý když víte úplný hovno.

  1. 04. 2020 | Ales Nadvorny |

Panu Novákovi, než budete příště nadávat lidem, co to podepisují, prosím prostudujte si fakta a zamyslete se, zda to není trohu jinak...

Výzkumný tým Rady Evropy uvedl ve své zprávě tyto závěry, 5G se od 2g,3g,4g liší fukčností i chováním. Má např MIMO beamforming-úzké směrování-tj. není všesměrová... přímo ve zprávě-nutnost dále testovat....

https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/IDAN/2019/631060/IPOL_IDA(2019)631060_EN.pdf

Significant concern is emerging over the possible impact on health and safety arising from potentially much higher exposure to radiofrequency electromagnetic radiation arising from 5G. Increased exposure may result not only from the use of much higher frequencies in 5G but also from the potential for the aggregation of different signals, their dynamic nature, and the complex interference effects that may result, especially in dense urban areas.The 5G radio emission fields are quite different to those of previous generations because of their complex beamformed transmissions in both directions – from base station to handset and for the return. Although fields are highly focused by beams, they vary rapidly with time and movement and so are unpredictable, as the signal levels and patterns interact as a closed loop system. This has yet to be mapped reliably for real situations, outside the laboratory.

  1. 04. 2020 | Jiří Wagner | Poděbrady

Zde je podrobně popsán mechanismus působení 5G. Frekvence 5G na 6o MHz rezonuje s procesy v lidském těle a silné je obviňuje. Mnoho zemí už zakázal 5G, informace se dají dohledat.

https://stop5g.cz/5g-60-ghz-absorpce-kysliku-vy-a-coronavirus/

  1. 06. 2020 | Aleš Polanský | Brno

Jsem proti spuštění 5G sítí, není jasný dopad jak na lidi tak na ostatní živočichy.

  1. 06. 2020 | Vlastimil Švec | HRABYNĚ 3

K dnešnímu dni máme v ČR zprovozněných 30044 stanic vysílajících v pásmu 60 Ghz. Frekvence 60 Ghz je nejnebezpečnejší. K čemu tyto stanice slouží nevím. https://60ghz.ctu.cz/cs/stanice

  1. 06. 2020 | Jana Janoušková | Praha 5

Za chronicky nemocné, není pravda, že 3G, 4G atd nevadí. Hodně vadí. Celou rodinu se snažím ochránit - zejména děti tak jak to dělají ve vyspělých zemích. Např. ve Švýcarsku - ochrana mateřských škol speciálními nátěry stěn atd. Aspon někde mají otevřenou mysl a neargumentují tady středoškolskou fyzikou. Výzkumů je spousta, včetně vyjádření lékařů proti zavádění. Jen v ČR je to jedno velké tabu a útoky na lidi, kteří chtějí znát víc a mají znalosti ...

  1. 06. 2020 | Petr Svatý |

Rozhovor s britským expertem Barrie Trowerem, bývalým specialistou armádního Královského námořnictva pro vývoj mikrovlnných zbraní.

https://ac24.cz/-/skrze-5g-bude-jen-1-novorozenec-z-8-zivy-a-bez-genetickych-poruch-nezabranime-li-instalaci-5g-varuje-britske-expert

  1. 05. 2020 | Miroslav Růčka | Zašová

Jen chci upozornit občany, kteří chtějí nadále žít v prostředí bez životu nebezpečných 5G sítí že letos 2. a 3 října budou probíhat volby do zastupitelstev krajů a v některých okresech i do senátu. Tak kontaktujte už nyní ve svých krajích i na celostátní úrovni politiky a kandidáty jednotlivých stran a požadujte po nich, aby se jasně a písemně vyjádřili jestli souhlasí se zaváděním 5G sítí a jak budou hlasovat v případě, že o její instalaci budou rozhodovat. Žádná nebo vyhýbavá odpověď je taky odpověď. Věřím tomu, že se vše v dobré obrátí pokud lidi budou takto zodpovědně volit (pokud bude koho?).

  1. 05. 2020 | Martin Novotný | Praha

Pokud před podpisem čtete vzkazy a narazíte na ten primitivní a vulgární od p. Josefa Nováka, nic si z toho nedělejte. Porovnává jablka s hruškami. Vysílače TV byly postaveny mimo města s velkými KW výkony tak, že signál televizní byl v místě příjmu na úrovni mikrovoltů nebo milivoltů na metr. Ohání se frekvencí a nominálním výkonem, nebere v potaz zesilovač BTS antén a modulaci. Podobný nesmysl jako porovnávat "nejsilnější SV vysílač" v Libicích s "obvyklou" 3,7GHz anténou. Dle dokumentů to vypadá na "vítězství" Libic, ale ve skutečnosti je to naopak - ve vzdálenosti 10km od SV vysílače je to 0,47V/m pro Libice a 3,7V/m pro 5G... Pan Novák tak trochu mluví z cesty.

  1. 05. 2020 | Miluška Vajnerová | Praha

Zásadní nesouhlas se zaváděním sítě 5G. Bohužel už na mnoha místech ČR běží. Co ale dělat s p. Babišem, který podepsal s p. M. Pompeem, min.zahr. USA dohodu o spolupráci v této oblasti ????

  1. 05. 2020 | Jan Adamec | Luleč

Škoda, že tu nemáte důvody , proč se nemá spouštět 5G. Spousta lidí neví, o co se jedná, nezná škodlivé účinky nebo je jen na vážkách a neví, že nás chtějí ještě víc ovládat nebo nás zabít jako včely,hmyz a ptáky. Bohužel už je po 12. a Babiš to podepsal.

Karviná nechce 5G síť

Autor: Kateřina Maslaňaková

https://e-petice.cz/petitions/karvina-nechce-5g-sit.html

Popis:

Nechci být pokusný králík. Známá je např. Freiburská výzva http://freiburger-appell-2012.info/en/home.php?lang=EN, kterou podepsalo 3000 lékařů. Současné bezpečnostní předpisy ohledně mikrovnných technologií jsou založeny na zastaralé hypotéze, že ohřívání je jediným škodlivým efektem elektromagnetického záření. Stovky vědců dokázaly, že mnoho různých druhů akutních i chronických nemocí a zdravotních problémů způsobeno nevýhřevným účinkem („non-thermaleffect“) a to z úrovně záření o několik řádů nižší, než odpovídá mezinárodním bezpečnostním předpisům. Čeští lékaři vědí o spojitosti mezi nadměrným vystavováním se radiofrekvenčnímu záření a poruchami srdečního rytmu, nervového systému, nárustu neplodnosti a jiných závažných onemocnění.

Zdraví občané - Petice za refendum proti 5G v Blansku

Autor: Jana Jelínková

https://e-petice.cz/petitions/zdravi-obcane-petice-za-refendum-proti-5g-v-blansku.html

Popis:

Žádáme tímto o vypsání veřejného referenda pro občany okresu Blansko za účelem svobodného rozhodnutí o fungování 5G sítí a zařízení v okrese Blansko. 5G sítě mohou způsobovat závažná zdravotní a bezpečnostní rizika.

Komentáře:

  1. 06. 2020 | Jana Jelínková | Blansko

Děkuji Nám Všem, že nám není lhostejný osud nás, našich budoucích generací, přírody, našeho krásného kraje. CHKO Moravský Kras. Je to sice kapka v moři, ale z kapek je oceán. Nechme po sobě odkaz, že jsme se na to nevykašlali a nedovolili biorobotizaci, depopulizaci, degeneraci, likvidaci lidí a i celé přírody a planety. Děkuji Nám Všem. Jana NEO-fce

* * *

Nikdo dosud neprokázal zda jsou sítě 5G zcela bezpečné či nebezpečné. Tvrdí to i pan Clegg. Nebezpečné je, že to není veřejným tématem!

 

Jan Šinágl, 11.7.2020

* * *

V Jeseníku lidé podepisují petici proti testování 5G sítí, bojí se o zdraví

Nejsme v tom sami - roste světové hnutí za pozastavení 5G sítí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)