Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Streeck Hendrik

Aktualizováno 19.10.2020: Urgentní informace o vakcíně proti Covidu 19

** * 

„Je daleko důležitější dělat správnou věc, než dělat věci správně.“ Petr Ferdinand Drucker

* * *

Tento virus je smrtelný jen pro pár lidí. Stejně jako mnoho jiných virů – Pouze pět procent infikovaných by potřebovalo klinickou péči - Nesmíme krizi administrovat, musíme hledat řešení - Nemůžeme stisknout tlačítko života pozastavit a věřit, že virus poté skončí - Jsme v trvalé vlně. Musíme se s tím smířit, virus se stane běžnou součástí našeho života - Mnoho z nás se s tímto virem seznámí, ať už chceme, nebo ne - Rychle vyvinuté vakcíny jsou nejisté z hlediska účinnosti a vedlejších účinků - Takovou pandemii můžeme zvládnout pouze společně.

 * * *

 Úmrtnost na koronaviry je ve skutečnosti mnohem nižší, než se očekávalo, a společnost se přehnaně bojí: „Musíme přestat přehnaně dramatizovat“. Hendrik Streeck proto doporučuje návrat do normálního života.

 Wolfram Weimer se setkal s Hendrikem Streeckem na diskuzi při příležitosti  ekonomického summitu „New Thinking“ v Hamburku.

Ředitel Virologického ústavu Fakultní nemocnice v Bonnu Hendrik Streeck kritizuje skutečnost, že v Německu je v boji proti koronové pandemii „příliš mnoho strachu“. Riziko onemocnění Covidem-19 je nyní snadno vypočítatelné a již nelegitimizuje přehnanou politiku zákazu, uvedl Streeck v Hamburku.

V Německu je v současnosti zcela normální úmrtnost. Během vlny veder v roce 2018 a chřipky v roce 2017 byla nadměrná úmrtnost viděna mnohem jasněji. „Máme co do činění s vážným virem, ale tento virus už nesmíme příliš dramatizovat.“ 

Streeck poukázal na to, že úmrtnost lidí infikovaných koronou byla mnohem nižší, než se na jaře obávali. „Tento virus je smrtelný jen pro pár lidí. Stejně jako mnoho jiných virů,“ řekl Streeck.

Rostoucí znalosti vědy by měly dodávat odvahu: Neexistuje téměř žádný přenos prostřednictvím věcí. V běžném každodenním podnikání – např. v maloobchodě - existuje také několik málo rizik infekce. Mnoho infekcí bylo zcela bez příznaků. Pouze pět procent infikovaných by potřebovalo klinickou péči a mnohem méně, nebo vůbec intenzivní lékařskou péči.

Hendrik Streeck: „Corona nebude naším zánikem“

Streeck poukázal na to, že míra úmrtnosti byla 0,37 procenta nebo méně. Dobře prozkoumaná brazilská metropole Manaus uvádí úmrtnost 0,28 procenta. „To lze klasifikovat,“ říká Streeck. Corona je mnohem nebezpečnější než normální chřipkové vlny, ale „Corona nebude naším zánikem“.

Strach z koronového viru je často iracionální. Nejmenší pravděpodobnosti sekundárního rizika se příliš často stávají hlavními politickými a mediálními tématy. „Virus se stal příliš politickým, i když ve skutečnosti by neměl být politický,“ stěžoval si virolog.

Streeck hájí ukončení krize a panického režimu, řešení viru musí přejít na normální řízení rizik, stejně jako u mnoha dalších životních rizik. Vyvolávat strach je špatným způsobem, protože to rozděluje společnost a oslabuje přijímání odpovědné pozornosti.

Požadavky na roušku, například na čerstvém vzduchu, jsou nesmyslné. „Potřebujeme změnu v krizovém řízení. Nesmíme krizi administrovat, musíme hledat řešení. Svědomitá, pragmatická řešení,“ doporučuje virolog.

Počty infekcí by již neměly být hlavním zaměřením

Hlavním cílem by již neměl být počet infekcí. Je také třeba sledovat skutečné propuknutí nemoci, jako je míra obsazenosti lůžkovou léčbou a podíl obsazených lůžek intenzivní péče. Odpovídajícím způsobem definované prahové hodnoty by tak mohly vyžadovat přísnější opatření v každodenním životě.

Streeck obhajuje „novou rutinu“. Člověk by si měl dávat pozor na neopatrnost, ale naučit se s rizikem rozumně zacházet. Pokud veřejné akce sledují koncepty správné hygieny, mělo by jim být také umožněno konat se. „Nemůžeme stisknout tlačítko života pozastavit a věřit, že virus poté skončí,“ varuje Streeck.

Streeck varuje před mylnou představou, že virus lze nějak porazit. Dokonce ani nejtěžší uzamčení nebude úspěšné. Po druhé proběhne také třetí a čtvrtá vlna infekcí. „Jsme v trvalé vlně. Musíme se s tím smířit, virus se stane běžnou součástí našeho života.“

Ale to by nás nemělo děsit, virus tady prostě je, nejen letos na podzim, ale také příští léto, „a na další desetiletí“. I s vakcínami se lidstvu podařilo vyhubit virus pomocí vakcíny pouze jednou (u neštovic).

Závěr: „Mnoho z nás se s tímto virem seznámí, ať už chceme, nebo ne.“

2 000 infekcí denně není vysoké číslo

Infekční proces na podzim se masivně oživí, předpovídá Streeck. 2 000 infekcí denně není vysoký počet, lze očekávat desetkrát tolik. Ví de jen, že regulace vzdálenosti a nošení masek výrazně snižují dávky infekce, což vede k mírnějším příznakům.

Streeck: „Počítám s tím, že lidé převezmou odpovědnost nejen za sebe, ale i za ostatní lidi. Téměř každý z nás zná starší lidi nebo lidi z rizikových skupin, pro které může být infekce nebezpečná. Takovou pandemii můžeme zvládnout pouze společně.“

Varuje také před přílišnou vírou a naději ve vakcínu proti koronaviru. Podle jeho názoru jsou rychle vyvinuté vakcíny nejisté z hlediska účinnosti a vedlejších účinků: „Zejména v poslední fázi existují překvapení, která se často neočekávají.“

Existuje mnoho patogenů, jako je tuberkulóza nebo malárie, kde stále nemáme vakcínu, i když na ni každoročně umírají miliony lidí.

Streeck předpokládá, že i bez masivního používání vakcín bude pandemie znatelně ustupovat. Imunita velkého množství lidí je patrná ve velkých městských oblastech po celém světě. Jako příklad uvádí Streeck Brazílii, USA, Švédsko a Indii.

https://web.de/magazine/news/coronavirus/corona-pandemie-virologe-hendrik-streeck-verbotspolitik-35144824

* * *

Veřejnoprávní ARD konečně sdělila veřejnosti pravdu o koronaviru – najde stejnou odvahu ke skutečné službě veřejnosti i veřejnoprávní ČT?

Text viroložky MUDr. Hany Zelené, Ph.D. - Jak se protestovat k pandemii

„LÉKAŘ VE MNĚ“. Nejúčinnější zbraň, nejen proti virům. Viry posiluje strach - radikálně oslabuje imunitní systém! Šíření strachu a obav je tak největším spojencem koronaviru!

Pandemie (Covid-19) a budoucí globalizace

COVID-19, MĚLI BYCHOM VĚŘIT, ŽE JE BIOLOGICKOU ZBRANÍ?

* * *

Zakusek Covid 19Úsměvem proti infekci hrubé politiky. Otevřel jsem seznam.cz, jen pro zobrazení titulků. Čte to vůbec někdo? Nebo bere to někdo normální ještě vůbec vážně? Opravdu už nevím, co je kde jak nařízeno a jak dnesSeznam 081020 funguje karanténa? Jednoduše nosím u sebe roušku a když mě někdo upozorní, tak ji vytáhnu z kapsy. Za tento stav „pohody s úsměvem“ poděkujme politikům a novinářům. Jak jsme uvedli  v březnu, zisky budou astronomické. Uvidíme v roce 2022, nebo i mnohem dříve. Otázkou je kde budou astronomické zisky a kde astronomické ztráty? Napovídat nemusíme!

 

Jan Šinágl, 7.10.2020

* * *

Bára Basíková: "Podle testu jsem covid už prodělala, ale nevím o tom, nic mi není. Přesto jsem zůstala deset dní v povinné karanténě.“ Měla zřejmě asymptomatický průběh onemocnění a to, že byla pozitivní, se dozvěděla z testů na protilátky v krvi. "Jsem ráda, že to mám za sebou, tělo si vytvoří protilátky a přirozenou imunitu. Stejně se musíme nakazit všichni, covid nezmizí, už tu s námi bude na věky věků". "To, že máme deset dnů pauzu, a nikomu nic není, mi přijde nesmyslné. Ale vláda tak nařídila, naštěstí máme tři díly předtočené dopředu. Ale současné restrikce jsou nepřiměřené. Vypuknul tady mor? Denně umírají tisíce lidí? Ne. A ta panika, strach, zákazy, ztráty zaměstnání a neustálé karantény jsou mnohem, ale mnohem horší než ta nemoc sama".

P.S.

Petice zrušena - https://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentare/10356-petice-za-pravdive-a-presne-informovani-o-pandemii-covid-19-nelzete-nemanipulujte-nestraste-nezapominejte-ze-nakladate-s-penezi-danovych-poplatniku-nikoliv-s-vasim-privatnim-uctem.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)