Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Z komentářů: „To je skvělá zpráva. Doufejme, že takových odvážných soudců bude více. Dr. Füllmichu jste skvělý. Děkuji a přeji nadále úspěch. “ Podstatné z obsahu videa níže pro ty, kdo neovládají němčinu. Doufejme, že toto video nebude Googlem odstraněno jako předešlé dr. Füllmicha.

Právník Reiner Fuellmich: Zločin proti lidskosti – zkrácená verze 14 minut, plná 49 minut!

 ***

Základní myšlenky z videa:

Rozsudek soudce má význam nejen pro SRN, ale i pro celý svět. Rozebral základy opatření proti koronaviru. Opatření byla učiněna bez přemýšlení. Mnoho politiků tvrdilo, že stojíme krátce před přetížením zdravotnického systému. Současně bylo několik nemocnic zavřeno a s nimi tisíce lůžek pro intenzivní péči. Kdo to dělá? Na jedné straně se říká, ó Bože to dopadne špatně, nemáme kapacity a současně se stará o to, aby nebyly. Všechna opatření jsou právně a ústavně nezákonná a tudíž neplatná. Následky opatření vedou k mnohonásobnému počtu obětí.

Demokracie se začíná ve SRN rozkládat.

Soud poukazuje, že lock down ohrožuje základy demokracie. Zákaz osobního kontaktu je zásadním zásahem do občanských práv. Patří k základním právům člověka, aby sám rozhodl se kterými lidmi se bude stýkat a za jakých okolností se s nimi setká. Volný pohyb lidí mezi sebou z různých důvodů patří k elementárním základům společnosti. Stát se má zdržet určovat kdo a kde se s kým a za jakých podmínek smí setkat. To nemá stát zásadně zajímat. Stát si vynucuje, byť v dobrém úmyslu, zasahování do fyzického kontaktu občanů. Pro mnohé lidi se tento nenormální stav stal už normálním.

Následky jsou hospodářské i zdravotní.

Budou gigantické, ačkoliv to ještě není podchyceno. Z rozsudku: „Shrnuto, neexistuje žádných pochyb, že samotný počet smrtelných obětí opatření  v důsledku lock down politiky mnohokrát převyšuje oběti samotného koronaviru. Opatření nejsou přiměřená skutečné situaci. K tomu přistupuje bezprostřední ohrožení svobody pohybu. Jedná se o katastrofální politické rozhodnutí s drastickými dopady na člověka pomalu ve všech oblastech života“. Škody budou stále větší.

Perfektní rozsudek, tedy německá justice ještě není ztracena.

Je to první rozhodnutí svého druhu. Přiblížil se mu i soud v Dortmundu. Existuje několik rozhodnutí správních soudů, kde soudci ukazují „plné kalhoty“ a jak tancují kolem „horké kaše“. Stejně nekompromisně rozhodl ecuadorský soud, který ukázal jak má justice pracovat, řekl: „Po devíti měsících nemůže být jen naříkáno, ale musí být předložena fakta.“ Proto nebylo v Bundestagu na jasné otázky odpovězeno, jen vyhýbavě. Tento rozsudek situaci jasně a důrazně popisuje.

Tiskové konference vlády jsou opravdu kabaretním představením.

To jak s dotazujícím bylo zacházeno je drzost. Soud v Dortmundu také dobře situaci popsal, ale nešel na základ problému. Soud ve Weimaru popsal zaprvé detailně, proč neexistují důvody k opatřením a zadruhé škody, které nastaly jsou neobhajitelné s facitem katastrofálního politického rozhodnutí.

Z rozhodnutí Ústavního soudu SRN ve věci rozhodnutí o demonstrací v Brémách,

tedy jedno ze základních práv demokratického chování kdy i demonstrací je možné vyjádřit svůj názor, jen 3 soudci pod vedením vysoce zpochybnitelného soudce rozhodli za zavřenými dveřmi, mimo pozornosti veřejnosti, a tento zákaz potvrdili. Ostuda pro německou justici, ostuda pro německou demokracii. Soud ve Výmaru ukázal jak justice má a musí fungovat za této situace. Ústavní soud také ukázal jak nebezpečné je, když se rozhodnutí přibližuje poměrům v roce 1933.     

***

Pokud takto selhává Ústavní soud SRN a většina německé justice, co asi můžeme očekávat od české? Selhává-li justice a média, můžeme se s demokracií a svobodou rozloučit – i s blahobytem!

„Občané, je čas zapřahat!“, řekl by i dnes Baťa.

 

Jan Šinágl, 23.1.2021

***

NĚMECKÝ PRÁVNÍK ŽADÁ SVĚT VYŠETŘOVAT CORONAVIRUS

Pandemické simulační hry - příprava na novou éru?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)