Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Navalnyj Putin

Aktualizováno 5.2.2021: Ve věku 55 let náhle zemřel lékař, který ošetřoval Navalného – Lech Walesa navrhl Alexeje Navalného na udělení Nobelovy ceny míru.

***

V Rusku proběhl v úterý soud s Alexejem Navalným. Navalnyj pronesl v rámci své obhajoby řeč, která je krutou kritikou Putinova režimu. Současně je z ní patrné, jaké pohrdání vůči současné moci má. Přinášíme podle verze z webu Meduza.io.

… Pevně doufám, že lidé nebudou na tento proces pohlížet jako na signál, že by se měli více bát. Tohle není demonstrace síly – je to ukázka slabosti. Nemůžete zavřít miliony ani statisíce lidí. Pevně doufám, že si to lidé uvědomí. A taky to udělají. Protože nemůžete zavřít celou zemi. Jediné, co [v Rusku] roste, je počet miliardářů. Všechno ostatní upadá. Jsem zavřený ve vězeňské cele a v televizi slyším jen o tom, že máslo zdražuje. Cena vajec roste. Připravili jste ty lidi o budoucnost. Všechno, co teď říkám, odráží můj postoj k představení, které jste tu sehráli. To se stalo, když se bezpráví a tyranie staly podstatou politického systému, a to je děsivé. Ale ještě horší je, když se bezpráví a tyranie vydávají za státní žalobce a oblékají se do soudcovských talárů. Je povinností každého člověka vzepřít se vám a vzepřít se takovým zákonům.

Bojuji, jak nejlépe umím, a budu v tom pokračovat, navzdory tomu, že jsem teď pod kontrolou lidí, kteří milují mazání všeho chemickými zbraněmi. Můj život nemá cenu dvou centů, ale udělám vše, co bude v mých silách, aby zákon zvítězil. A vzdávám hold všem poctivým lidem po celé zemi, kteří se nebojí a vyšli do ulic. Protože mají stejná práva jako vy. Tato země jim patří stejně jako vám.

Chci říci, že v Rusku je nyní mnoho dobrých věcí. Úplně nejlepší jsou lidé, kteří se nebojí – lidé, kteří se nedívají jinam, kteří nikdy nepředají naši zemi úředníkům, kteří ji chtějí vyměnit za paláce a aquadiskotéky.

Požaduji okamžité propuštění a propuštění všech politických vězňů. Toto soudní řízení je protiprávní.

(Během řeči se žalobce pokoušel Navalného přerušit a soudce říkal, že Navalnyj nehovoří o věcech, které se týkají daného případu. Navalnyj to odmítl: „Že se mě zástupce obžaloby snaží přerušit, zavřít mi ústa, až příliš dokonale charakterizuje všechny události. Protože to, co říkám, přímo souvisí s tím, co se tady děje.“)

Celý článek>

***

Miloš Zeman: Zeman uvedl, že si přečetl informace, že Navalnyj podpořil ruskou anexi Krymu, účastnil se řady nacionalistických pochodů a podporoval stalinské deportace, například Čečenců. "Takže co je to za bojovníka za demokracii? Myslím si, že je to ruský nacionalista. Nic proti tomu, ale neměl by předstírat, že patří k těm politikům, kteří jsou proti Putinově režimu. On je totiž jenom proti Putinovi, a to je zatraceně velký rozdíl," řekl Zeman. Může to být podle něj proto, že by Navalnyj sám chtěl být na Putinově místě. …

Prezident Zeman by si měl také přečíst, že Alexej Navalnyj, poté co lépe poznal Západ, tyto své postoje přehodnotil.

Jinak doporučuji Připomínky minulosti jakých dalších zrůdností je schopna inkviziční ruská justice. Za objevení a zveřejnění pohřebiště téměř 10.000 obětí stalinských čistek dostal Jurij Dmitrijev v 65 letech - 13 let!

Západ stále nechce pochopit, že Rusko vždy uznávalo jen sílu.

 

Jan Šinágl, 3.2.2021

***

V USA mají vyjít paměti Donalda Trumpa. 500 osobností podepsala výzvu knihu nevydávat. Levice hlásá: „Žádné knihy od zrádců národa!“ Nepřipomíná vám to naši nedávnou minulost?! Další útok na svobodu slova a právo veřejnosti na informace. 

LN JM Americka svoboda na ustupu 30.1.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.44 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)