Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EinstenBabis Glasgow summit 1.11.2021Aktualizováno 18.11.2021: 

***

Pane prezidente, excelence, dámy a pánové,

ochrana životního prostředí je v posledních letech nahrazována bojem proti klimatické změně. Evropská unie usiluje o to, aby do roku 2050 dosáhla nulové úrovně emisí, jak je stanoveno v její Zelené dohodě. Oněch třináct legislativních návrhů nazvaných „Fit for 55“ jde mnohem dále než to, co Evropská unie přijala a na čem se dohodla.

Přitom je to jedině EU se svým zhruba devítiprocentním podílem na celosvětové produkci CO2, kdo chce podniknout drastický krok k omezení své uhlíkové stopy. EU však nemůže dosáhnout LN Operace se vydarila 9.11.2021ničeho bez účasti největších znečišťovatelů, například Číny nebo USA, kteří odpovídají za 27 a 15 procent celosvětových emisí CO2.

Navzdory těmto skutečnostem Evropská komise nadále předkládá nebezpečné návrhy, například návrh na zákaz spalovacích motorů v roce 2035 nebo na zavedení emisních povolenek pro dopravu a individuální bydlení. Kvůli nevhodné legislativě a spekulacím se cena emisních povolenek vymkla kontrole, což má za následek prudce rostoucí ceny elektřiny. V důsledku toho a v souvislosti s rychle rostoucími cenami zemního plynu, vyvolanými většinou mocenskými hrami mezi jednotlivými státy, může být mnoho Evropanů ohroženo energetickou chudobou.

Namísto sjednání dlouhodobých kontraktů s Ruskem se evropští politici horlivě snaží zablokovat tranzitní kapacitu plynovodů Nord Stream 2 a Opal s poukazem na obavy z budoucí závislosti EU na Rusku. Dámy a pánové, možná to bude pro vás novinkou, ale my už jsme závislí na ruském zemním plynu a budeme na něm nadále závislí nejméně po dobu příštích dvaceti až třiceti let. Žádný jiný způsob, upřímně řečeno, neexistuje, jelikož EU potřebuje ročně 400 miliard krychlových metrů zemního plynu, ale vyrábí pouze 50 miliard.

Návrhy „Fit for 55“ neberou na zřetel podmínky a dispozice jednotlivých členských států ani poměr průmyslu k HDP. Evropská komise nepředkládá žádné hodnocení dopadu těchto návrhů ani žádná oponující stanoviska. Nevíme, zda tyto cíle nejsou příliš ambiciózní. Nemáme představu, kolik bude stát taková transformace, ani zda si ji můžeme dovolit. To není dohoda, nýbrž ideologie. Bez odpovědí na tyto otázky se Zelená dohoda stane evropskou zelenou sebevraždou.

Pro jednotlivé členské státy je zcela zásadní zvolit si vlastní energetický mix k dosažení uhlíkové neutrality. Česká republika se nemůže spoléhat výhradně na obnovitelnou energii – naše krajina a klimatické podmínky to prostě neumožňují. Jedinými prostředky, pomocí nichž může Česká republika dosáhnout nulové emise CO2, jsou jaderná energie a zemní plyn. Zejména jaderná energie představuje čistý, bezpečný, spolehlivý a nenákladný zdroj elektřiny a členské státy EU a Evropská komise by to měly uznat.

Zelená dohoda může přinést obrovské sociální, hospodářské, politické a geopolitické náklady. Náklady, které by mohly vyvolat ohromné napětí ve společnosti a mezi spojenci, otevřít dveře radikálům a ohrozit naši demokracii. Zelená dohoda by mohla být odpovědná za ztrátu konkurenceschopnosti EU, za zbídačování rodin, rostoucí nezaměstnanost, astronomické ceny energií, za rozpad průmyslu a nakonec i za zničení životního prostředí, které hodlá chránit.

Zelená dohoda prostě chce příliš mnoho, příliš brzy a za jakoukoli cenu. S ohledem na současnou situaci na trhu, na rostoucí ceny energií a komodit, na narušení dodavatelských řetězců a nedostatek zboží se domnívám, že je nezbytné stanovit realistickou strategii pro uplatňování Zelené dohody – musíme spočítat její náklady, posoudit její dopad, stanovit individuální cíle a poskytnout členským státům EU maximální flexibilitu.

Tato konference se skutečně koná v pravý čas. Nedávný vývoj pro nás představuje naléhavý signál k tomu, že musíme začít přistupovat k zelené politice bez ideologie, kriticky a racionálně a musíme prosazovat změny postupně a hospodářsky, politicky a sociálně udržitelným způsobem.

Děkuji vám za pozornost.

Mezinárodní klimatický summit COP 26 ve skotském Glasgow, 1. listopadu 2021

Andrej Babiš

***

Clarion Congress Hotel Prague 13.10.2021: Institut Equlibrium - Hledání české cesty, aneb management ve XXI. století

FOCUS BAŤA, Zlín 28. 10. 2021: Stále aktuální vzkaz Tomáše Bati dnešku - příspěvek k Summitu Glasgow

Pravomocný rozsudek za zneužití dotací na odbahnění Schwarzenberských rybníků: Kalousek a Schwarzenbergové se také podíleli na dotačních podvodech v řádech stamilionů korun. Veřejnoprávní média mlčí…

1.11.2021: Speech by the Prime Minister of the Czech Republic ing. Andrej Babiš at the Climate Summit in Glasgow

***

P.S.

Premiérem bude zřejmě politolog, kdy republika potřebuje v nastávající době především silnou osobnost, schopného manažera, který by prosadil zdravý rozum. Stávající prokáže jistě své kvality i v řadách opozice. Připomínám, že obdržel od občanů největší počet hlasů v nedávných volbách. J.Š.

Fiala brouk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.42 (26 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #13 Jan Šinagl 2021-12-03 17:33
Na čí straně jsou Křetínský s Topolánkem?

Časopis Respekt minulý týden poukázal na šestimiliardový dluh holdingu EPH Daniela Křetínského a citoval nejmenovaného miliardáře, který v podstatě řekl, že jakmile s ním banky už jednou nasedly na „letadlovou loď“, musí v jízdě pokračovat, a to i v případě, že by se jim to jevilo jako „velké riskantní letadlo“. Jak jsme poznamenali v březnu roku 2019, největším zdrojem příjmů Daniela Křetínského je Vladimir Putin. Klíčovou součástí toho, co EPH drží při životě, je jeho 49% podíl ve slovenských plynovodech, kterými proudí plyn od Gazpromu. Ten EPH v minulém fiskálním roce vynesl 136 milionů eur. Bývalá vysoce postavená ukrajinská představitelka si v červenci postěžovala, že když do její země během plynové krize v roce 2009 přijel tehdejší předseda vlády Mirek Topolánek, jediné, co ho zajímalo, bylo, jak opět „zapnout“ plyn, bez ohledu na to, jaké ústupky by bylo třeba Rusku udělat. Topolánek nyní pracuje na Slovensku pro Křetínského a jedná se zahraničními institucemi. Stal se z něj český Gerhard Schröder, ovšem s opačnými zájmy ohledně plynovodů. V probíhajícím ukrajinsko-rusk ém sporu má Putin v České republice možná větší páky, než se zdá.

www.fsfinalword.cz/.../
-6 #12 Jan Šinagl 2021-12-03 17:31
Důležitá informace!

Jako první v mediálním prostoru přináším důležitou zprávu. Vláda Petra Fialy bude mít do roku 2025 nulový státní dluh.

Petrovi se totiž podařilo přemluvit významné příznivce a členy ODS, aby vrátili půlku toho, co nakradli.

Jiří Lavička
-7 #11 Jan Šinagl 2021-12-03 05:48
... Od jara 2020, kdy se zde objevil covid-19, jím vedená opozice nedělala nic jiného, než tvrdě a nepřetržitě kritizovala všechny vládní činitele a z jejich strany nepřipustila ani minimální víru dobré vůle či kompetentnosti. Chce to skutečně silnou náturu, když o někom skoro dva roky vykládám, že je neschopný, bezcitný hlupák a k tomu krade, a pak bez omluvy přijdu na společnou tiskovku a prohlásím, že ode dneška už proti covidu musíme bojovat společně. ...

Ištván Léko, LN 2.12.2021: A teď společně! Opravdu?
-11 #10 Jan Šinagl 2021-11-15 11:13
Střet civilizací ve Fialově vládě

Způsob, jakým hnutí STAN, „podvedlo“ svého koaličního partnera ve volební kampani, abychom použili termín samotných Pirátů, a nyní je připraveno to udělat znovu vstupem do Fialovy vlády bez svého partnera, urychlil proces, který by novou vládu tak nebo tak ochromil. Předseda Pirátů Ivan Bartoš prohlásil, že pokud nová vláda vznikne, bude splněn hlavní slib voličům zbavit Andreje Babiše moci. Tímto výrokem nepřímo přiznal, že užitečnost jeho vlastní strany pro Spolu a STAN se vytratila. Europoslanec Mikuláš Peksa z Pirátů pro Týdeník Echo uvedl, že Piráti jsou „jedinou západoevropskou stranou v postkomunistick é zemi. Skutečně západoevropskou , s kulturními hodnotami, vzorci chování. My jsme první generace lidí, kteří skutečně už žijí ve společné Evropě. My jsme západní Evropa tady.“ Piráti tak předběhli dobu, že ještě nepochopili, jak zastaralá už jejich vize je.

Erik Best
15.11.2021
-11 #9 Jan Šinagl 2021-11-13 07:59
Brusel otočil, podporuje "zelenou nálepkou" atom a plyn. Došel k tomu, co ví každý normální občan a velí zdravý rozum. Článek byl na seznamu jen krátce - seznamzpravy.cz/.../...
-10 #8 Jan Šinagl 2021-11-07 10:57
Včera na ČRoPlus prohlásil respektovaný novinář Jindřich Šídlo, že novináři budou původ majetku nových vrcholných politiků prověřovat stejně důkladně, jako tomu bylo u končící vlády a za posledních 30 let.

Mohou začít kauzou níže, která je nejčtenější na tomto webu za poslední měsíc. Budu jen rád, když o mnohých závažných kauzách v zemi, nebude veřejnost informovat pouze tento web.

Z Brna jsem před lety získal informaci, že už na gymnáziu předvídal profesor studentu Petru Fialovi, vzhledem k jeho povahovým vlastnostem, „že to chlapec dotáhne daleko“... Dosáhl jako kariérista vrcholu, o to větší může být jeho pád.

sinagl.cz/.../...
-11 #7 Jan Šinagl 2021-11-07 09:58
To se dalo čekat a ještě k tomu střety zájmů Fialy s jeho neziskovkou a Staňury financování firmy ze státních peněz, kde působí jeho žena, jak takový člověk může dělat ministra financí to smrdí rozkrádačkou od začátku.Kde chtějí šetřit,když mají o 3 ministerstva navíc.

Kamil Jiránek
-11 #6 Jan Šinagl 2021-11-07 09:56
PirStan bratrství končí, začíná pořádné kydání špíny. Rozvod už jen jako třešnička na dortu.

I zde je vidět,že nějaké koalice by k volbám neměly být připuštěny,když tak každý sám za sebe a po volbách pak ať klidně si ty koalice vytvoří a není to jak nyní kdy se vytvořila koalice koalicí,ale chápu,že vše bylo podřízeno tomu,aby bylo smeteno ANO,prostě napříště to chce upravit volební zákon,ale momentální ustavující se vládní uskupení to zřejmě nebude chtít připustit,proto že příště by se tam už nemuseli dostat a tak to bude pořád slepenec slepenců.

Vojtěch Zábranský
-16 #5 Jan Šinagl 2021-11-06 13:42
Nová vláda je starý kartel, jak trefně vystihl premiér Babiš. Budou média také stejně prověřovat původ majetku všech budoucích členů vlády? Hnutí ANO, SPD a potenciálně i Piráti, mohou být velmi účinnou opozicí, pokud se vládní koalice rozhádá mezi sebou a nebude si už moci vystačit dosavadním jediným programem - antibabismem.
-16 #4 Jan Šinagl 2021-11-06 13:21
Díky všem, kdo jste se dívali na můj projev. Jen nevím, proč někdo píše, že jsem výjimečně nebyl útočný. V žádném z televizních projevů jsem útočný nebyl. Ve Sněmovně nebo v televizích debatách, to ano, mám v sobě nějaký startér, který mě nutí reagovat, když slyším nepravdy.

Andrej Babiš

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)