Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PFIZER Vakcina„Vezmeme-li FDA za slovo, provedl intenzivní, důkladné a úplné přezkoumání a analýzu těchto dokumentů, aby se ujistil, že vakcína Pfizer je pro udělení licence bezpečná a účinná. Zatímco toto intenzivní přezkoumání dokumentů společnosti Pfizer dokázal provést za 108 dní, nyní požaduje více než 20 000 dní na zpřístupnění těchto dokumentů veřejnosti.“

***

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) požádal 15. listopadu federální soud, aby mu dal čas do roku 2076 na kompletní zveřejnění dokumentů, které má k dispozici v souvislosti se schválením vakcíny proti covidu-19 od firmy Pfizer-BioNTech.

FDA podal žádost v reakci na žalobu zdravotnické organizace Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), která si kromě jiného vyžádala informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím (FOIA). Vládní úřad soudu sdělil, že má k dispozici 329 000 stran relevantních dokumentů, a navrhl zveřejňování 500 stran měsíčně, aby byl kapacitně schopen provést jejich redigování. Tímto tempem by FDA zveřejnil všechny relevantní záznamy za necelých 55 let.

Skupina PHMPT podala žalobu (pdf) poté, co FDA zamítl její žádost o urychlené zveřejnění záznamů. O harmonogramu zveřejňování informací tedy bude muset rozhodnout soud.

„Slib FDA o transparentnosti je, mírně řečeno, hromada iluzí,“ napsal 17. listopadu na svém blogu Aaron Siri, jehož firma zastupuje PHMPT v soudním sporu.

„Od chvíle, kdy společnost Pfizer začala předkládat záznamy pro udělení licence, do chvíle, kdy FDA vakcíně společnosti Pfizer licenci udělil, uplynulo přesně 108 dní, pokračoval Siri.

„Vezmeme-li FDA za slovo, provedl intenzivní, důkladné a úplné přezkoumání a analýzu těchto dokumentů, aby se ujistil, že vakcína Pfizer je pro udělení licence bezpečná a účinná. Zatímco toto intenzivní přezkoumání dokumentů společnosti Pfizer dokázal provést za 108 dní, nyní požaduje více než 20 000 dní na zpřístupnění těchto dokumentů veřejnosti.“

FDA na žádost o komentář pro Epoch Times nereagoval.

FDA udělil společnosti Pfizer licenci na vakcínu proti covidu-19 pod označením Comirnaty 23. srpna 2021, tedy necelé čtyři měsíce poté, co společnost Pfizer začala předkládat dokumenty k plnému schválení léku. Schválení licence úřadem koncem srpna vedlo k obrovskému množství objednávek vakcíny ze strany soukromého i veřejného sektoru.

Jedna ze společností zapojených do testovacího procesu vakcíny společnosti Pfizer na začátku tohoto měsíce uvedla, že vyšetřuje údajné problémy, na něž upozornila informátorka, která sdělila časopisu British Medical Journal (BMJ), že studii provázelo mnoho problémů, včetně falšování údajů.

Když informátorka Brook Jacksonová upozornila na svá zjištění FDA, byla během několika hodin propuštěna. Pracovala pro společnost Ventavia Research Group, která na podzim roku 2020 působila na několika zkušebních místech společnosti Pfizer.

Podle BMJ, jednoho z nejstarších lékařských časopisů na světě, FDA inspekci míst klinických testů Ventavie tehdy neprovedl, přestože byl na problémy upozorněn.

FDA počátkem tohoto měsíce sdělil deníku The Epoch Times v e-mailu, že sice nemůže záležitost společnosti Ventavia komentovat, ale „má plnou důvěru v údaje, které byly použity na podporu schválení anticovidové vakcíny společností Pfizer-BioNTech a schválení Comirnaty“.

Ke 14. listopadu bylo ve Spojených státech podáno více než 256 milionů dávek vakcíny proti covidu-19 společnosti Pfizer.

Překlad a redakční úprava původní zprávy: J. S.

https://www.epochtimes.cz/2021/11/22/urad-fda-zada-soud-aby-mu-dal-55-let-na-uplne-zverejneni-udaju-o-vakcine-proti-covidu-19-od-spolecnosti-pfizer/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Jan Šinagl 2021-11-24 18:56
Obdržel jsem tuto zneklidňující, závažnou informaci: v nemocnicích má docházet, po úmrtí pacientů na covid, po odpojení od přístrojů na umělé dýchání, k jejich okamžitému napojení na nové pacienty, aniž by byly tyto přístroje patřičným způsoben hygienicky ošetřeny?!

Při přetížení zdravotnického personálu by to nepřekvapovalo. Otázkou zůstává, zda všichni pacienti toto zařízení nutně potřebovali či potřebují?

Budou snad nasazeny i plicním ventilátorům náhubky, aby nešířily nákazu? MZ a jeho "experti" jsou schopni všeho. Od nich už nemůže nic více veřejnost překvapit.
-8 #1 Jan Šinagl 2021-11-24 11:50
Profesní pochybení Romana Chlíbka

Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 80 000 Kč a dvouletý zákaz výkonu činnosti znalci v oblasti dopravních nehod Petru Vlkovi za to, že nepravdivě obvinil z dopravní nehody poškozeného, nikoliv viníka. „Pokud nám budou znalci lhát,“ řekl předseda senátu odvolacího soudu Miroslav Dlouhý, „mohou tím celé řízení torpédovat“. Mějte to na paměti, až budete číst často citovaný tweet plk. prof. MUDr. Romana Chlíbka, Ph.D., šéfa České vakcinologické společnosti. Píše se v něm, že „výskyt covid-19 u neočkovaných je 284/100 000 obyvatel, ale u očkovaných dvěma dávkami 54/100 000 a u přeočkovaných pak jenom 7/100 000. Jasný důkaz, že očkování funguje.“ Pokud je očkování tak zaručeným trhákem, proč musí Chlíbek lhát a neřekne, že očkovaní měli na rozdíl od neočkovaných málo důvodů nechat se otestovat? To zkresluje výsledky do té míry, že jsou nespolehlivé. Pokud nám odborníci budou lhát, mohou tím celé řízení torpédovat. Důstojník a lékař by to měl vědět.

Erik Best
23.11.2021

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)