Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin v sose SvobodyT.G.Masaryk: “Rusko je zaostalá země, jíž je evropská kultura nedostupna.“ – K.Mrzílek: „Tak jako se Rusové přeorientovávají ze střílení novinářů na zákeřné plyny, jedovaté nápoje, smrtící spraye a zpožděné prášky, tak se nebudou rozpakovat použít atomové zbraně, jakmile by se jim podařilo Evropu vyprovokovat.“

 * * *

Ruská korupce začíná pozvolna, ale rychle se šíří.Putin a Klaus

V nejnovějším přehledu světa prezident Vladimír Putin nevyžaduje posílení své vlastní země, ale spíše postupné oslabení západu po studené válce. Západ musí být více pozorný na všechny aspekty Putinovy taktiky - konkrétně jeho strategické nasazení korupce

Vezměte si např. případ jeho dlouholeté, metodické kampaně, která zmanipulovala Českou republiku korupcí. V důsledku toho se tento stálý člen NATO stal trapným proruským „nářkovníkem“, který ospravedlňuje činy Číny v Jihočínském moři a invazi Ruska na Ukrajinu. Ještě důležitější je, že vyzařuje korupci sponzorovanou Kremlem v celé Evropě.

Putin mladyPutinova korupce začíná nenápadně, ale rychle se rozšiřuje. Například české média zpochybnila zdroj finančních prostředků, které před několika lety podnítily rychlý růst rodiny Strnadů od skromných obchodníků s odpady na jednoho z největších prodejců zbraní v České republice s téměř monopolem na toto odvětví. Jeden z hlavních investorů Strnadů Alexej Beljajev je přítelem Vladimira Jakunina, halasného ruského nacionalisty, ortodoxního extremismu a blízkého poradce Vladimira Putina.

Jaroslav Strnad je primárním finančním podporovatelem dalšího přítele Vladimira Jakunina: proruského českého prezident Miloše Zemana, opilého apatika, který využil nabídku ruské tajné služby a zjevnou pomoci při získávání prezidentského úřadu. Bohužel Spojené státy nikdy vážně nevnímaly tuto hrozbu, kterou představuje Zeman. (Prezident Barack Obama udělal jen trochu víc než zamítnout Zemanovi návštěvu Bílého domu). Prezident Donald Trump Zemana nekritizuje, protože ho český prezident chválil.)

Strnadovi měli upoutat pozornost USA, když zřejmě porušili zbrojní embargo Evropské unie a NATO prodejem zbraní do Ázerbájdžánu, aby je Baku mohlo použít proti Arménii. Ázerbájdžánci pomohli odhalit prodej tím, že zbraně ukázali ve vojenské přehlídce. Čeští úředníci překvapivě oznámili, že zbraně byly určeny Izraeli. Krátký, ale zřetelný mezinárodní skandál nevyvolal americkou akci proti české vládě.

Mnozí měli zpozornět, když první česko-ruská banka, banka s odkazy na Kreml, a instituce, která předtím poskytla francouzskému národnímu frontu půjčku ve výši 10 milionů dolarů, jejíž vůdce Marine Le Pen brání účast Vichyovy vlády Holocaust - prodloužený masivní úvěr společnosti Strnad, Československá skupina (CSG), ktera mu pomohla k miliardám. Nedlouho poté se první česko-ruská banka bez problémů pohodlně zhroutila, jakékoli důkazy byly zatemněny, který by spojovaly Strnada s Putinem a nebo s Francouzskou národní frontou.

Praha by se neměla považovat za bezvýznamné místo, které by bylo možno snadno obětovat strategii "Amerika první" nebo "strategické omezení". Česká republika je rozhodujícím spojencem NATO, který trpěl ve druhé světové válce, trpěl pod Stalinem, Brežněvem v roce 1968, jehož stateční revolucionáři pomohli přinést pokojný konec sovětského komunismu.

Konečným cílem Moskvy není česká vláda s mandátem Kremlu. Je to přeměnění Prahy na zesilovač ruských pletich a darebáctví.

Od první defenestrace v Praze v roce 1419, zažila Praha různé pohromy. Jako v roce 1968, záleží na úhlu pohledu. Otázky korupce právě tohoto případu se táhnou již od Jerevanu až po Paříž (a Washingtonu).

Neexistuje žádná dohoda, která by mohla zastavit chování Kremlu, protože cílem není dosažení politického cíle v Praze - nebo v Kyjevě, nebo kdekoli jinde, ale zaměřuje se na hybridní válku. Cílem je chaos, protože to znamená slabší západ. Putin za tímto účelem využívá lidi, jako jsou Strnadové.

Západ musí čelit Putinovým nesmyslům dříve, než vzroste jejich efekt. Bohužel je Washington pouze zneklidněný - ať už ve formě bizarního odmítnutí Trumpa kritizovat Putina, mimořádně kontroverzní republikánské partyzánství, které se ohánělo obranou Trumpa, nebo posedlostí demokratů s tajným klamavým příběhem Trump / Rusko - proto nebyla věnována pozornost tomu, jak Putin útočí na Spojené státy.

Tendence:

1

Haley: Vote With U.S. at U.N. or We’ll Cut Your Aid 2807 akcií

2

Good Riddance to CIA Director Pompeo 142 akcií

3

Russia’s Clash With the West Is About Geography, Not Ideology 5262 akcií

4

House Proposal Targets Confucius Institutes as Foreign Agents 610 akcií

* * *

Putin Is Poisoning Prague

http://foreignpolicy.com/author/kristofer-harrison/

Překlad s pomocí Google J.Š. 17.3.2018

* * *

Foreign Policy: Putin mění Prahu v šiřitele ruského darebáctví

* * *

„Tak jako se Rusové přeorientovávají ze střílení novinářů na zákeřné plyny, jedovaté nápoje, smrtící spraye a zpožděné prášky, tak se nebudou rozpakovat použít atomové zbraně, jakmile by se jim podařilo Evropu vyprovokovat.“

„Rusové jednají s mentalitou Nomádsko-Mongolských způsobů. Ti neznali obranu. Proto měl Džugašvili na hranicích útočné zbraně, ne obranné, což zavinilo zbytečné zabití vojáků a civilistů.“

Karel Mrzílek, 16.3.2018

P.S.

Baltické země s pomocí Polska a NATO reagují jedině správně na trvalé budování ruských, útočných raketových základen na druhé straně hranice. Rusové uznávali a uznávají vždy jen sílu. Slušnost a argumenty považují za slabost. Proto tak snadno využívají, zneužívají a ohrožují demokracii západu, která dodržuje demokratická pravidla, zatímco v Rusku je jen novým názvem pro stále stejný zločinný režim. Co bude dalším cílem jejich anonymní hybridní války? Atomové elektrárny?! EU má nyní jedinečnou možnost obnovit svoji jednotu, pokud Rusko vypoví britské diplomaty. Všechny členské země EU by měli vypovědět diplomaty Ruska ze svých zemí, zejména tzv. „civilní zaměstnance“, kteří pracují pro ruské tajné služby a jejichž počet je všude nadstandardní. Ruský lid vydrží mnoho, ale nemyslím si, že v případě vydírání EU zastavením dodávek plynu by EU vydržela méně. Bylo by to i nadějí pro Rusko, aby se začalo osvobozovat ze spárů korupce a zločinu. J.Š.

* * *

U Moskvy byl nalezen těžce zraněn právník rodiny zavražděného auditora Sergeje Magnitského…?!

* * *

Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem, inspirací…

 

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval.

Nestojiť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

Dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič.

 

A.S. Puškin 1823

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #3 Horský 2018-03-22 12:38
Stále hledám ruské muzeum, kam jeden z Putnovy družiny a Panama papers daroval drahé housle stradivari. Jak nám Putin před časem na tiskové konferenci sdělli, úplně se tím chudák finančně zruinoval, žádné obohacování a zpronevěření děněk, vot geroj.
+4 #2 K. Mrzílek 2018-03-18 23:41
Nelze však s Rusy souhlasit, aby své chování uplatňovali v oblastech, kde národy vznikaly a vyrůstaly za zcela jiných podmínek.Evropa včetně nejzápadnějších Slovanů Čechů již ve 13. století, před 803 lety, tehdejší šlechtou později londýnskými měšťany Velkou listinou práv a svobod - Magnou Chartou odebrali králům absolutní moc nad půdou, pozemky, trhy, obchodny, občany. Tuto M.Ch. panovník Jan Bezemek byl donucen zpečetit. Od té doby právo chrání panovníka, nikoli panovník právo. Její platnost prošla mnoha peripetiemi, kdy králové se občas pokoušeli, absolutní moc získat zpět. Dodnes tak podle M.Ch. v
Evropě, rozhodují volené vlády. Rozdíl mezi absolutní mocí Východu a demokraciemi Západu je proto tak velký. Obsazení východní a střední Evropy po válce Rusy, přepadení ČSR v roce 68, Budapešti v roce 56, desetiletá genocida Afganistanu, dvojí genocida Čečny. V 21 stol. části Gruzie, Ukrajiny, Krymu je stále pro Rusy normální. Kdo takto "vítězí" je v Rusku oslavován a znovu volen.
0 #1 K. Mrzílek 2018-03-18 20:59
Rusúm jejich počínání nelže vyčítat. Jsou jiní!! Jejich minulé generace vyrůstaly po staletí pod vlivem nomádských hord, které přapadaly v Povolží usedlosti, tehdy Bulhary a Rusy, protože ti začali sít, jižněji byla vláha, častější deště. Mělo to však rizika neustálých nájezdů, přepadů a drancování severnějších nomádů, kteří na nekonečných stepích neměli svá stálá sídla. Neměli ani písmo a žádné stavby po nich nezůstaly, neustále se přesouvali. Byli rychlí, neuprosní a jejich luky zabíjely na velkou vzdálenost. Žít usedle po staletí s takovými "sousedy" vytvořilo permanentní obavy z destruktivních přepadů. Proto kyjevská Rus vznikala velmi poalu. Po nomádech se objevili mongolské hordy, které si braly co chtěly opět násilím. Deváté až třináctné století zanechalo v usedlých Slovanech permanentní strach a potřebu preventivně se bránit. Později carové podrobili okolní státy, komunisté v tom pokračovali. Rusové jsou proto jiní. Jejich mentalitu lze chápat. Nelze s ní však souhlasit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)