Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ochočení hlídači veřejnoprávních médií. ČT i ČRo si umí členy svých kontrolních rad zavázat

O mediálních radách se v poslední době mluví hlavně kvůli politickým snahám je ovládnout. Kontrolní orgány České televize, Českého rozhlasu a České tiskové kanceláře si však zaslouží pozornost a kritický pohled samy o sobě. I rady samotné jsou místem, v nichž se hospodaří s veřejnými penězi.

Tolik z článku Ondřeje Černého na Hlídacím psu. Trochu si započítejme:

Plánované náklady na činnost Rady ČT pro rok 2020 = 12.700.000,-Kč, tzn. na člena cca 850.000,-Kč ročně?! Rada ČT má zasedat každých 14 dní (nyní 1x měsíčně). Radní ČT pobírá 35.000,-Kč měsíčně. Má-li měsíc 20 pracovních dnů, tak radní obdrží čistě početně za účast na jednom zasedání 350.000,-Kč a stráví-li tam 1/3 pracovní doby, dostaneme se na fiktivních cca 1.000.000,-Kč a bude-li Rada ČT zasedat 1x měsíčně, tak 2.000.000,-Kč! Že by radní, kteří mají většinou i svá další povolání, pracovali intenzivně i mimo zasedací místnost na Kavčích horách, můžeme zapomenout. Výkazy skutečně odvedené práce těžko někomu předkládají.

Podotýkám, že dohlížecí orgán německé veřejnoprávní ARD pracuje čestně, tedy zdarma a je složen z respektovaných odborníků, osobností, známých celé zemi. Na kvalitě vysílání je to také znát – ve všech ohledech - s „kvalitou“ veřejnoprávní ČT je nesrovnatelná.

Bohužel takto to funguje v celé státní správě, jako dědictví totality – stát unese a zaplatí vše jako ona „dojná kráva“. Ochota sám něco obětovat prakticky neexistuje. Jsme naučeni jen brát, nebojovat a poslouchat jako tomu bylo po několik generací. Vidíme to i na množství firem a občanů, žádajících pomoc při koronavirové krizi. Drtivá většina žádajících by jistě dokázala kritické období přežít (často žádají nejvíce) a na skutečně potřebné se nedostane.Další důkaz, jak naši zemi ovládají různé party, partičky, vzájemně propojené, kdy jejich zájmy a osobní profit jsou na prvním místě a zájem země na posledním, přes všechna hezká slova. Občané bezmocně této zlotřilosti jen bezmocně přihlížejí a nestačí se divit. Je otázkou, jak dlouho to vydrží ČT - a občané?!

Není trvale udržitelné, aby tolik firem a jednotlivců nemravně bohatlo aniž by nabídlo odpovídající protihodnotu, obrovské množství lidí zneužívá sociálních dávky, které potom chybí skutečně potřebným. Nemluvě o nemalém počtu lidí, kteří celý život poctivě pracovali, důchod jim stačí jen na přežívání, zatímco je zde nemálo těch, co nepracovali nikdy a žijí si v poměrném blahobytu, kdy mohli a mnohdy mohou pracovat i dnes. O kolik méně bychom potřebovali zahraničních dělníků, pokud vůbec?

V předvečer státního svátku Cyrila a Metoděje věnovaly Události ČT „celých“ 90 vteřin na 23 místě z 32 zpráv? Na ČT2 vysílala přímým přenosem slavnostní koncert a na ČT 1 Všechnopárty… Priority základu státu v pojetí ČT jsou tak dané. Zítra bude vysílat bohoslužbu na Velehradě od 10.30 hod.

Události ČT nevzpomněly Dne nezávisloti USA, zato ČT Art vysílala slavnostní koncert České filharmonie od 20:00 hod. Cituji z projevu velvyslance USA pana Stephena B. Kinga dne 4.7.2020:

„… 4.července 1776 vyhlásili američtí patrioti nezávislost na koloniální říši a započali tak velký experiment založený na jednoduchém, přesto však revolučním konceptu: Vláda vychází z lidu a vykonávána lidem a pro lid. Víra našich otců zakladatelů v sebe a své spoluobčany vedla k tomu, že vytvořila systém vlády navržený tak, aby využil potenciál jednotlivce v rámci systémů zákonů. Dnes oslavujeme 244 narozeniny mé země, nejstarší demokracie na světě. Jsme hrdým místem propojení všech národností, které sdílejí naše hodnoty. K dnešní oslavě se připojují i potomci Čechů, kteří emigrovali do Spojených států. Všichni v Americe zanechali své stopy. Věřím, že americký sen o demokracii, prosperitě a svobodě pomohl inspirovat Tomáče Garrigue Masaryka k založení vaší první republiky. … Pražská filharmonie bude v roce 2022 na turné po Spojených státech a dnes večer uvede skladbu, která ztělesňuje vazby mezi našimi dvěma národy -  ódu Antonína Dvořáka na Ameriku, symfonii „Z Nového světa“. Tímto výjimečným uměleckým dílem nás Dvořák zavede na cestu po Americe, procítěnou českým srdcem a duší. Až se dnes večer zaposloucháte do hudby napsané více než před stoletím v podání nesmírně talentovaných hudebníků, chtěl bych vás poprosit, abyste se ke mně připojili a společně sdíleli svou víru v lidi a jejich schopnost měnit svět k lepšímu, kdykoliv dostanou šanci. Toto nám dovolí s jitotou říci, že vláda lidu zůstává tou nejjistější cestou k lepší budoucnosti. Děkuji, že si společně se mnou poslechnete tento koncert k americkému Dni nezávislosti. Ať Bůh i nadále žehná lidem ve Spojených státech i v České republice. Děkuji.“

Kolik lidí si vyslechlo tato slova? Kolik lidí si poslechlo slavnostní koncert na Velehradě a kolik lidí sledovalo – vše ve stejném čase – Všechnopárty na nejsledovanějším kanálu veřejnoprávní ČT? Obávám se, že to poslední nemělo konkurenci… Proč tomu jinak být nemůže jsem už mnohokrát připomínal – nenahraditelná ztráta elit, kvalit a vzorů.

Jak dlouho tento stav asi může vydržet? Odvody státu budou klesat, sociální výdaje soupat, zřejmě i nezaměstnanost, stoupat ceny a životní náklady. Co to udělá se společností? Bude opět zneužita, nebo bude schopna dosadit na odpovědná místa dostatek skutečné schopných lidí, kteří tento kritický stav začnou řešit v zájmu všech občanů a budoucnosti země?

 

Jan Šinágl, 4.7.2020   

* * *

Veřejnoprávní ČT už neplní svoji společenskou funkci

ČT se naprosto zbláznila

Ochočení hlídači veřejnoprávních médií. ČT i ČRo si umí členy svých kontrolních rad zavázat

Martin Schulz: „Pravda je dnes sprosté slovo.“

Kauza Rady České televize: Hysterie versus fakta

Radní ČT obdrží za svoji „práci“ – fiktivně - 1.000.000,-Kč měsíčně!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)