Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Nesmíme se na prvním místě starat o digitalizaci demokracie, ale o demokratizaci digitalizace.“  President SRN Frank-Walter Steinmeier

* * *

Aktualizováno 14.7.2020: Tento článek jsem poslal všem médiím 12.7 včetně ČT. Hned na druhý den následovalo „odvarování“ v Událostech ČT (33 zpráva z 36) s názvem Dezinformace okolo 5G sítí. Vše bylo „vyřešeno“ za 2 minuty. Nebezpečnější je mikrovlnka, 5G záření je 10x až 100x pod hygienickými limity ČR, pouze nás to trochu „ohřeje“?! Stále více zemí a jejich obyvatelstva je znepokojeno, ale ČR má hned jasno - bez jakýchkoliv pochybností? Kdo tu z koho dělá hlupáky...?

Sítě 5G mají výrazně vyšší elektrosmog, nebyl dosud důkladně prozkoumán, ani nemohl. Nemusí to okamžitě ovlivnit zdraví, ale může časem. Hovořit o jeho neškodlivosti a je zcela nezodpovědné, v tom lepším případě…

Vlna nevole proti testování rychlých mobilních 5G sítí se zvedla v Jeseníku. O zkušební provoz lázeňské město usilovalo, uspělo, jenže část obyvatel má nyní obavy z údajných možných negativních vlivů na zdraví. Proti testování nové technologie už vznikla i petice.

Komentář:

  1. 03. 2020 | František Moss 82399

V článku je několik nepravd včetně informací od ČTU.

Frekvence

Ano, 5G bude požívat i nízké frekvence okolo 700MHz, na kterých vysílá současné DVB-T, ale tato frekvence bude sloužit pouze pro přenos dat na dlouhé vzdálenosti (např. připojení vesnic a odlehlých míst). Naopak v aglomeraci se plánují frekvence mnohem vyšší a to i nad 10GHz, které umožňují mnohem vyšší přenosovou rychlost. Jenže, aby to fungovalo, tak bude zapotřeví mnohem více vysílačů o mnohem vyšším přenosovém výkonu, protože vyšší frekvence hůže prochází prostředím.

Vliv na zdraví

Tady se opět lže. Prolbémem, je že není dostatečné množství relevatních studií, které prokazují škodlivost 5G, ale ani neškodlivost 5G. A to je ten problém. Na světě momentálně probíhá mnoho studií, včetně těch zadanými rlznými vládami, které 5G dočasně zakázaly nebo odložily. Např. Švýcarsko chtělo být první na světě a mít 5G pokrytí vuž v roce 2018! Udělali pilota v kantonu Geneve a lidi začali mít problémy (vyšlo to dokonce v tištěném tisku - nechá se to dohledat na internetu ve francouštině), takže začaly protesty a petice, tak to stopli ve většině kantonů a čekají na výsledky studií. 5G dočasně zakázali i v Bruselu, v některých městech v Itálii, ad. Ve Francii šly tak daleko, že dokonce zakázali i wifi ve školách a knihovnách.

Výsledek

Vliv na zdraví není jednoznačný. Pomalu se zjištuje, že neionizující záření má na člověka i nějaké ty neteleplné účinky, záleží na frekvenci signálu, modulaci signálu a vyzařovaném výkonu. Zatím se řeší jak moc, protože nikdo (včetně mě) se nechce jen tak vzát pohodlí bezdrátové komunikace. Vypadá to, že vliv třeba mobilů, televizního a družicového vysílání je poměrně malý a bude to v pohodě. Ale 5G na vyšších frekvencích je úplně jiný kalibr.

Naše vláda jde na ruku operátorům (to není nic nového, že). V roce 2000 se zvýšily limity pro vyzařování (americký radar) a v roce 2015 znovu, tehdy to bylo právě kvůli 5G. Jen tak, bez žádných konzulatcí s odborníky, a už vůbec ne s veřejností.

Zdroj: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/5g-test-jesenik-petice-site-pripojeni.A200305_537383_olomouc-zpravy_dik

* * *

Bývalý president Microsoftu v Kanadě Frank Clegg o 5G, bezdrátové technologii a bezpečnosti

US Senátor Blumenthal - 5G slyšení 02/2019

* * *
Starosta Bad Wiessee v Bavorsku, Německo oznamuje jednomyslné rozhodnutí městské rady uplatnit zásadu předběžné opatrnosti a odmítnout zavádění 5G (listopad 2019)

Vážení obyvatelé a návštěvníci Bad Wiessee,

Bad Wiessee má dlouholetou reputaci jako populární destinace pro znovuzískání zdraví a wellness, což se odráží na současném i budoucím rozhodování Rady. Mnoho našich návštěvníků k nám přichází hledat lékařské ošetření, fyzickou rehabilitaci nebo jednoduše zlepšit jejich wellness a prosperita našeho města závisí na poskytování takových služeb. Městská rada proto bere svoji odpovědnost za ochranu a propagaci zdravotní turistiky velmi vážně.

Na veřejném zasedání se Rada jednomyslně rozhodla postavit se proti zavedení netestované sítě 5G. Rada cítila při přijímání tohoto rozhodnutí velký pocit zodpovědnosti vůči obyvatelům i návštěvníkům vzhledem k významu Bad Wiessee jako zdravotní destinace.

5G nabízí mnoho věcí, které jsou atraktivní pro lidi, kteří milují technologii, jako je:

  • automatizace šetřící čas
  • autonomní vozidla
  • všudypřítomné inteligentní domy
  • přenos dat v reálném čase a internet věcí,

abychom jmenovali jen několik z nich.

Ale 5G také znamená:

  • zvýšení počtu vysílačů v Německu z 90 000 na 750 000
  • vypuštění přibližně 12 000 5G satelitů do vesmíru
  • zvýšení vystavení veřejnosti mikrovlnnému záření z přibližně 2,5 GHz v současnosti na 200 GHz
  • vidinu vznášení potenciálních nároků na odškodnění vůči majitelům pozemků, na kterých budou vysílače umístněny
  • kácení stromů ve velkém měřítku (pro zajištění dobrého přenosu dat)
  • vyšší míru radiace pro stromy i zvířata

Především existuje nejistota, zda lze 5G považovat za bezpečné z hlediska veřejného zdraví. Jedná se o velmi závažnou záležitost, a dokud není taková nejistota dostatečně objasněna, musí být uplatněna zásada předběžné opatrnosti.

Nejen obyvatelé a návštěvníci Bad Wiessee, ale i budoucí generace mají právo očekávat, že jejich zástupci Rady budou vykonávat svou povinnost pečlivě a zodpovědně. Odpovědnost Rady je o to větší, že charakter a duch Bad Wiessee je definován z hlediska zdraví a wellness. Rozhodnutí Rady týkající se 5G bylo přijato po pečlivém zvážení, což ukazuje na význam takového rozhodnutí pro všechny členy rady. Účelem tohoto rozhodnutí není omezit pokrok, ale pouze kriticky posoudit cenu, kterou za tento pokrok platíme. Máte-li zájem o téma 5G, rád bych vás požádal, abyste se o něm informovali a vytvořili si tak svůj vlastní názor.

S upřímným pozdravem váš starosta města,

Peter Höß

https://www.emfsmog.cz/2019/11/21/lazenske-mesto-bad-wiessee-de-proti-5g/?cn-reloaded=1

J.Š. 12.7.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)