Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KCP_Pochod_131007Liberec - Historikové jsou zděšeni: Pod rouškou vědomostní soutěže agitovali členové Klubu českého pohraničí u studentů středních škol - Gottwald byl hrdina, dozvěděli se středoškoláci - Politický vězeň Jiří Kubík: Je naše mravní povinnost nechat KČP rozpustit!15 nevinných mladých žen ÚOOZ navrhuje poslat do vazby a na gaunery pohrobky zločinců, přímo mravně ohrožující mládež na školách si netroufne…?!

 

Liberecký kraj - Plíživě, ale o to účinněji pronikl levicový extremismus mezi liberecké studenty. Ti se již podruhé nechali zlákat k vědomostní soutěži pořádané Klubem českého pohraničí. Ten je nechvalně známý tím, že opěvuje pohraničníky, kteří za totality stříleli emigranty na západ. Skandální na všem je i fakt, že soutěž spolupořádal Liberecký kraj, v jehož sídle se konala. Zástupci škol, které se projektu účastnily, hovoří o zneužití dětí.

KCP_GrebenicekČlenové Klubu českého pohraničí (KČP), vesměs bývalí aktivní komunisté, na svých stránkách s bezelstnou upřímností přiznávají, že představitelé krajského zastupitelstva se s nimi shodují ve výkladu našich dějin. A tento výklad je vskutku bizarní: když odhlédneme od všudypřítomného uctívání bolševismu a pokrouceného nacionalismu, klub slepě obhajuje poválečný odsun Němců, nekriticky bez souvislostí hodnotí úlohu SNB a pohraniční stráže, manipulativně vykládá poválečný vývoj v zemi a dezinterpretuje vliv sudetských Němců. Podle oslovených historiků je KČP ukázkovým příkladem škodlivého vlivu na naši mládež.

„Tenhle spolek nikdo ze seriózních historiků nemůže brát vážně. Je to nebezpečná organizace, která deformuje výklad dějin. Je to stejné, jako kdyby si někdo v Německu otevřel spolek Konráda Henleina a říkal, jak to tenkrát bylo,“ kroutí hlavou Milan Svoboda, vedoucí katedry historie na Technické univerzitě v Liberci. A servítky si neberou ani další odborníci. Podle nich je soutěž pořádaná pro děti snahou o oblbnutí školní mládeže.

Gottwald byl hrdina, dozvěděli se středoškoláci

Například občanské sdružení Antikomplex, které se již řadu let zabývá Sudety a vztahem Čechů k sudetským Němcům, je snahou KČP proniknout do škol pobouřeno.

„Snaha mocensky ovládnout výklad dějin, a to nejlépe skrze vštěpování své doktríny mladé generaci, je typická pro každou diktaturu. Skutečnost, že KČP usiluje o „práci s mládeží“, je potřeba rozumět v tomto kontextu,“ říká předseda Antikomplexu Ondřej Matějka a pokračuje: „V demokracii jsou dějiny předmětem otevřené diskuse, proto bychom žáky měli podporovat především ve vytváření vlastního kritického úsudku. Z počínání KČP lze ale získat dojem, že jde spíše o to, jak si „vychovat pár svých“,“ hodnotí Matějka. Sám původem Liberečák aktivity KČP vnímá s nevolí. O snaze krajského úřadu spolupracovat s KČP formou školní soutěže si myslí své.

„Je to úlet. Úředník, který tohle povolil, asi nepoužívá mozek,“ nebere si servítky Matějka.

Podporuje kraj ultralevici?

Skandální podle něj na celé věci je, že KČP dostala jasnou podporu krajských politiků. „Podpora takového podniku totiž klade vážný otazník nad profesionalitu představitelů kraje, kteří zodpovídají za desítky gymnázií a středních škol, jejichž zřizovatelem je kraj,“ zlobí se Matějka.

Liberecký kraj vědomou spolupráci s extremisty odmítl a vše přisoudil dobré víře o kreativní zapojení studentů do zmapování české historie.

„Ukazuje se však, že je nutné velice pečlivě zvažovat veškeré podobné aktivity a podrobně se informovat, kdo je jejich zadavatelem. Spolupráci s KČP kraj neprodleně ukončil,“ potvrdil Deníku náměstek hejtmana pro oblast školství Radek Cikl (ČSSD).

Svědek: Urazil jsem je, chtěli mě oběsit

Co je Klub českého pohraničí zač, ví i Policie ČR, která je v rámci prevence extremismu dlouhodobě sleduje. Mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková potvrdila, že KČP je v hledáčku mužů zákona.

„Kriminalisté monitorují i toto sdružení a zajímají se i o to, zda jejich činnost nesměřuje k extremismu, tzn. ověřují si různá zjištění, poznatky a informace,“ konstatovala mluvčí s tím, že nic bližšího k problematice nelze sdělit.

… O stanovisko k článku jsme KČP nepožádali. Bylo by to jako ptát se žraloka, proč má zuby. Svůj postoj k médiím nicméně KČP vyjádřil už v minulosti, když nám vzkázal, že o nich píšeme hanebné pamflety. „Vás platí německý majitel, takže jste nucen zpívat podle jeho not,“ vytkli autorovi tohoto článku Ladislav Šimáček a Leoš Hamrský z KČP.

 

Politický vězeň Jiří Kubík: Je naše mravní povinnost nechat KČP rozpustit

Liberecký kraj - Jiří Kubík zažil jako vězeň peklo minkovického lágru, který nedaleko Liberce zřídili komunisté pro nepohodlné občany. Těmi ale mohl být kdokoli. Deníku popsal svoji zkušenost s pohraničníky, které právě Klub českého pohraničí sdružuje a adoruje.

… Roku 1972 jsem byl v kempu na Lipně, kilometr od rakouské hranice a naši sousedi veselí a sympatičtí manželé s dítětem z NDR se pokusili v noci tajně emigrovat ze „zadrátovaného koncentráku“ zvaného Východní Evropa do Rakouska. Asi přeplutím přehrady, za kterou neočekávali elektrické ploty. V nich bylo anebo možná bývalo dříve 3000 až 6000 voltů, později 24V, a před nimi byla nebo bývala dříve i minová pole v některých úsecích hranic, což jsme ale přesně nikdo nemohli vědět, jen mlhavě tušit. Kde přesně to bylo a do kterého roku, bylo tajné, aby měli lidé strach tam jít. Komunisté nám nikdy neřekli, co si na nás za různá zvěrstva na hranicích přichystali. Útěk se té rodině asi nepodařil, protože byla slyšet střelba pohraničníků a ráno byla v kempu razie typu Gestapo, přijeli pohraničníci a zabavili jejich motocykl s lodičkou a jejich stan. Zůstal po nich jen uleželý trávník z jejich poslední noci na svobodě. Nikdy jsme už o nich neslyšeli. V médiích ani slovo.

… Pak mám zkušenost od fanatického komunisty Josefa Jánoše z Chomutova, který dělal na západní hranici psovoda a naháněl s rozzuřeným psem do elektrických drátů zoufalé politické uprchlíky, kde je psi pokousali anebo je i občas nějaký pohraničník zastřelil. Sloužili tam často normální komunistické bestie. Fanatici Gottwalda a Stalina, kteří nenáviděli ve studené válce každého nekomunistu a nejraději ho viděli mrtvého nebo v kriminále. Byl to podle Rudého práva přeci „zrádce lidu“.

… Když mě ve 14 letech vzala matka za příbuznými do Rakouska a pak přes SRN do Francie a viděl jsem tam tu vysokou životní úroveň a ty nádherné vesnice i města plná čistých domů, anglických trávníků a čisté přírody ve srovnání s šedivými oprýskanými domy, křovinatými příkopy s dvoumetrovou lebedou, chudými výlohami obchodů, špinavými továrnami na každém kroku, rudými transparenty a pochmurnou náladou v ČSSR a Východní Evropě vůbec, došel mi poprvé ten propastný rozdíl mezi Východem a Západem.

… Viděl jsem pravou svobodu, kde vládli svobodně socialisti, soc.demokrati, křesťané, liberálové, konzervativci, jacíkoliv občané. Nikde tam venku nebyla ta bída, žebráci, bezdomovci, imperialisti snažící se zaútočit na Československo, jak nám učitelé na základní škole a na vojně pořád lhali. Byla to všechno komunistická lež národních zločinů Husáka, Štrougala, Jakeše apod. Ti naprosto nejchudší lidé v té tzv. bídě někde za Mnichovem a za Paříží byli asi tak chudí, jako průměrný český občan. Tehdy jsem naplno pochopil ten kolosální podvod všech komunistů ve Východní Evropě, který nás měl udržet „na stráži před nebezpečným Západem“.

… Pohraničáři mají proto na svědomí stovky nevinných mrtvých a uvězněných, kteří nejsou jen statistikou. Měli své jméno a své příjmení, své děti, přátele a své rodiče, své lidské touhy po svobodě a po životě někde jinde. Zmařené útěky znamenaly tisíce tragických osudů ve zničených, uvězněných nebo postřílených rodinách. Všichni se nějak jmenovali a měli tvář normálního člověka, než se stali jenom číslem v márnici.Považuji za velikou chybu, že komunistická organizace bývalých vojáků KČP je legální a dál pokračuje v politické demagogii, kterou jsem popsal, v médiích a ve středních školách v Liberci. Vždyť to je přeci jasný trestný čin podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení lidských práv. A jestli to dosud nikdo neudělal, tak političtí vězni jako oběti těchto hnutí za fašismu a za komunismu podají na organizátory trestní oznámení. A návrh na rozpuštění Ministerstvem vnitra. Je to naše mravní povinnost, jestli si nechceme historii zanedlouho zopakovat. Jsou-li svědci a záznamy této propagandy, nic nebrání v cestě. Pak nám je kdokoliv poskytněte. A uvidíme, jak se s tím liberecký soud vypořádá. Pokud je nechá soud a vnitro dál působit, vyšle tím všem neonacistům a fašistům veřejný právní návod, že zde mohou ihned beztrestně založit bývalou NSDAP a nebo také její ozbrojenou složku SS podobnou ČKP.

… Absolutní svoboda, ať si každý říká, co chce? To přeci není svoboda, to je anarchie, která nakonec umožní veškerou svobodu násilím KSČ a ČKP (anebo neonacistů) zlikvidovat. Historie se pořád dokola opakuje, toho si nelze nevšimnout, všechno to tady už několikrát bylo, jen to někteří nevidí. Proto je dobré poznat naši temnou historii. Libereckému deníku za tento počin patří jednoznačně velký dík.

 

ZA MÍR A DOBRO:

„Komunisté už od Lenina všude a vždy bojovali a bojují za mír. Bohužel to stojí i v dnešních komunistických státech miliony vlastních obyvatel život.“

Karel Mrzílek

 

J.Š. 17.2.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-3 #1 Josef Pepa Nos 2012-02-17 11:34
Tihle bývalí "pohraničníci" evidentně cítí neovladatelnou potřebu si zase na někoho zastřílet.
No a protože by jim na současné poměry nestačila ani veškerá munice, kterou mají oni, číňani, severokorejci a kubánci, tak se věnují různým ďáblomilým alternativám.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)