Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Zidek Zeman 300115Petr Zídek: “Tvrzení, že Peroutka byl fascinován nacismem, se nedá nazvat jinak než jako Zeman a Skromachperfidní lež. Miloš Zeman kydá bahno na člověka, jenž na rozdíl od něj vždy ctil fakta a svou morální integritou by se mohl stát vzorem.“

Názory presidenta Zemana nejsou jen jeho ostudou, ale ostudou všech Čechů a obyvatelstva země. Z bonmotisty se stal blábolistou. Vyzývá k boji proti Islámskému státu, ale jako vrchní velitel armády místo konkrétního, iniciativního návrhu, kolik vyšle Česká republika do klasickými prostředky nevyhratelné války vojáků, posílá ministru zahraničí Zaorálkovi, přes svého mluvčího Ovčáčka, bývalého redaktora komunistických Haló novin, černý deštník!!! Stali jsme se Absurdistánem a budeme jím i nadále, když se zmůžeme na pouhou kritiku, odsuzování a divení se. Na to už nelze dělat ani vtipy, natož se jim smát. Smáli bychom se jen sami sobě. I současný smích, kterého ubývá, nás přejde, pokud zůstaneme jen pasivními komentátory a diváky k jednání prezidenta, které už hluboko překročilo myslitelné hranice chování slušného a rozumného člověka. Nedivme se proto, že je jeho velkým kamarádem místopředseda Senátu Zdeněk Škromach, schopný se vyfotografovat v Terezíně u pomníků nacistických obětí se zářícím úsměvem dobytka a debila.

Můžeme jen spekulovat, zda se jedná o projev skutečného charakteru, duševní nemoci, následkům způsobu nezřízeného života, službě Rusku z neznámých důvodů a příčin, či podivnou směsicí všeho?!

Na místě potomků Ferdinanda Peroutky a Winstona Churchilla bych podal okamžitou žádost o omluvu, jinak žalobu pro nehoráznou pomluvu. Kdo zná dílo a odkaz těchto velkých mužů, uvědomí si tu nebetyčnou zvůli dobrých mravů, které se prezident Zeman veřejně dopustil, navíc na již zemřelých. Jistě by se dokázali ubránit sami jasným slovem i perem, ale možná by jim to ani nestálo za to. Velikost se nad malost dokáže vždy povznést.

 

Jan Šinágl, 30.1.2015

* * *

Další světová ostuda ČR: Škromach terezínskou selfie prorazil do světových médií

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #7 Oldřich Musil 2015-02-07 11:19
K č.6
Technická poznámka.
Trochu jsem spletl název oné mnou doporučované knihy.nazývá se:Špion kterému nevěřili.
Omlouvám se za omyl.
+1 #6 Oldřich Musil 2015-02-01 10:37
K:č.4
Ke svému předchozímu příspěvku bych ještě dodal doporučení přečíst si knihu od Františka Moravce Špion jemuž nevěřili.Autor byl šéfem naší kontrarozvědky ve třicátých letech,po Mnichovu byl jedním z členů londýnské exilové vlády a organizoval atentát na Heydricha.Po válce byl opět nucen opustit naši zemi a dožil v emigraci.V knize je mnoho zajímavých informací,nejen z protinacistické ho odboje.
Mimo jiné tam také píše,že jednou z věcí které Heydrich udělal po té co se u nás stal zastupujícím říšským protektorem bylo,že si dal zavolat předáky našich hornických odborů a vyslechl jejich stížnosti.Slíbi l že jim ve všem vyhoví,pokud budou pilně pracovat pro reich.Slovo dodržel a o našich hornících se vykládalo,že se samou horlivostí málem prokopou do Berlína.
Po válce se o tom už samozřejmě nikdy nemluvilo a nemluví dodnes.
+1 #5 Oldřich Musil 2015-01-31 12:56
K:č.3
lidovky.cz/.../...

Z jakého zdroje jste tyto informace vlastně čerpal?
+3 #4 Oldřich Musil 2015-01-31 11:36
K:č.2
Zločinec který tady dokončil to co nestihli Nacisté,ožrala (podobně jako Zeman),hovado a sifilitik Gottwald říkával:"Horník a kdo je víc?".
Karel Čapek kdysi napsal:Královst ví lži není tam kde se lže,ale kde lidé lež přijmou.
0 #3 Tomáš Krystlík 2015-01-31 10:54
Ferdinand Peroutka v Přítomnosti z 22. 2. 1939 napsal: „Každý organismus se brání otravě cizí látkou. Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu… Počet židovských spisovatelů a journalistů v Německu byl přílišný, daleko větší než v kterémkoli jiném národě, přímo sensační počet. Jejich jazykové výkony, brány vcelku, podstatně oddálily němčinu od její klasické podoby. Styl židovského německého spisovatele… podobal se břečce, ve které plavou neznámé substance, styl pak typického německého journalisty, který dovedl udělat feuilleton ze všeho na světě, páchl na dálku jako pomáda.“ Ani pronásledování Židů v Německu nepovažoval Peroutka za hodné kritiky a projevil pochopení pro nacistickou politiku vůči Židům s tím, že „kdybychom my byli prožili něco podobného, patrně i my bychom cítili v židovské otázce ohnivěji“.
+10 #2 Jan Mrzílek 2015-01-31 01:56
Stejně ostudné jsou hry o zbytky uhlí dvou z více šachet pod horami, které Zeman rozehrává s komunistickým hejtmanem a hornickými odborovými příživníky proti severočeskému obyvatelstvu, kterému velmi společně škodí a media jim při šíření demagogických lží, bludů a polopravd zdatně pomáhají. Při drancování nerostného bohatství se tihle mafiáni vždycky dobře napakují. Až nebude co rabovat, horníkům se za tupou poslušnost při placených demonstracích opět odmění výkopem na ulici a odstěhují se jako ti před nimi do některého z pozemských rájů. Nakradeno díky hlupáčkům, připomínajícím ovce, budou mít na generace dopředu.
Takže tvor notorik, bez charakteru, slušnosti a skutečné inteligence nemá žádné názory, naučil je ale dobře jednu hru. Já na bráchu a brácha na mne. A to je celé tajemství jeho nevyzpytatelnýc h, někdy až překvapivých "názorových" úletů.
+12 #1 Oldřich Musil 2015-01-30 19:07
K:Názory presidenta Zemana nejsou jen jeho ostudou, ale ostudou všech Čechů a obyvatelstva země.

Jak lze nazvat onu většinu národa která tohoto člověka volila,které jeho chování a výroky nevadí a vůbec se za něj nestydí?Já bych řekl sobecká lůza.
Co s národem který nemá a nezná pojmy jako je stud a svědomí?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)