Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Benes a StalinPan redaktor Zídek je patrně vel­kým obdivovatelem politiky pre­zidenta Beneše. Politika tohoto prezidenta přivedla Českosloven­sko k Mnichovu a v roce 1948 ke čtyřicetileté vládě jedné strany. Vyhnání českých Němců způsobi­lo neodčinitelné jizvy v Sudetech, které se dosud nezahojily. Stovky městeček a vesnic se ni­kdy nepodařilo dosídlit. Vyhnání Němců způsobilo rozvrat tamní­ho hospodářství, ostatně toto jsme mohli sledovat i ve filmu pana režiséra Bočana a politické­ho vězně spisovatele Jiřího Strán­ského ze Stránky.

Mnichov zavinila přezíravá po­litika první republiky k Němcům, kdy byla Němcům znemožněna funkce přednostů stanic, výprav­čích či poštmistra. Mnichov zavi­nila i přezíravá česká politika vůči Slovákům. Zločiny nacistů neobhajuji a Hitlera považuji za největšího zločince Německa, Hitlerova politika zničila Německo a zavini­la vyhnání milionů Němců ze svých domovů. Prezident Beneš spolu s tehdejší vládou toto vyhná­ní dovršil, mocnosti tento zločin proti lidskosti odkývaly.

Být poraženým se prostě nevy­plácí. Vžijte se, pane Zídku, do kůže vyhnaného, který opouští statky svých předků po 600 le­tech a možná se vám i rozsvítí. Možná taky ne. Můj děda JUDr. Karel Novák byl vězněn v Terezí­ně, i přesto si po válce s Němci do­pisoval a vyměňoval známky. „Nečiň druhému to, co nechceš, aby bylo činěno Tobě“ - a o tom to celé je.

Martin Kubík, Praha

DOPISY REDAKCI

Být poraženým se vyplácíAd LN 13.5.2015

LN, 16.5.2015

* * *

Ze svého staletého domova bylo vyhnáno a o vše okradeno 3.500.000 českých Němců. Podle střízlivých odhadů jich při násilném vyhnání zahynulo min. 170.000. Zmizelo přes 3300 měst, vesnic a osad. Zločinci z jejich řad dávno utekli. Jednalo se o slušné, pracovité lidi, kteří poté zoufale republice chyběli. Sudety byly nejvíce průmyslová část Rakousko-Uherska a ČSR tvořily celých 50% HDP! Z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny, včetně první ženy baronky Berty von Suttner-Kinské, přítelkyně Alfreda Nobela. Stihl je trest za to, že mluvili i německy. Je to stejné, jako kdyby se trestali za zločiny komunismu všichni členové KSČ. Nebyli to ani Němci, ani Češi, ale povahově ideálně promíšená mentalita, umocněná vlivem krajiny, kde žili po dlouhá staletí a kdy krajinu přivedli k rozkvětu a blahobytu. Všude kde žili dnes cítíte, že tam chybí původní obyvatelé. Ti co přišli po nich postupně navraceli krajinu opět do původní džungle, včetně ztráty kultury, mravů - a prosperity. Mohli jsme mít své Alsasko-Lotrinsko, které by nám záviděl jako Francii celý svět. Proč tam nebyli vyhnáni, okradeni a vražděni, když ve Francii na rozdíl u nás zuřila skutečná válka. Nevypovídá to nic hezkého o naší zemi, když se dodnes stydíme přiznat svoji vinu a své zločiny na nevinných, bezbranných lidech. I proto je pro mne ctí, moci jako člen vedení Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách na Moravě a ve Slezsku, přispět k nápravě napáchaných škod a poznávat pravdu o naší zamlčované minulosti. Edvard Beneš měl za tento genocidní zločin také stát před Norimberským tribunálem! Mimochodem jeho matka měla být německého původu, ale nepodařilo se mi tuto informaci ověřit?

Jan Šinágl, 16.5.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)