Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN PL radikalni listy 010815Webu Parlamentnilisty.cz se v honbě za četností podařilo nasát masuPutin Rusko nechce jist rozhněvanýchčtenářů – radikálů zleva i zprava. Podle 75% hlasujících čtenářů je Vladimír Putin moudrý státník, kterého by klidně volili – 6.srpna ČT v Událostech opět katastrofálně 2x selhala, kdy zamlčela závažné zprávy!

(ČTK: … Pro sociální sítě a média se postup úřadů stal i příležitostí ke vtipům, posměškům a parodiím. Ruský prezident Vladimir Putin prý na pozadí ničených potravin získal tituly "Spalovač sýru" a "Drtič šunky", známé obrazy klasiků ruského malířství se dočkaly obměn ve stylu Ivan Hrozný zabíjí svůj sýr, anebo znějí ironické dotazy, zda po zakázaném jídle, které by třeba penzisté uvítali raději než své penze, se budou ničit i drahé západní vozy hodnostářů. "Zapalovat ohně s potravinami nutí Moskvu neefektivnost ruského zemědělství a nespolehlivost zkorumpovaných celnic," usoudila stanice Deutche Welle).

LN radikalni PL 010815Návštěvnost Parlamentních listů (PL) se letos v březnu podle měření NetMonitoru přehoupla přes šest set tisíc čtenářů měsíčně. Staly se nepřehlédnutelným fenoménem zdejší mediální scény. Projekt přitom od počátku obklopuje specifická mlha. Zjistit, co se za seriózně vypadajícím layoutem s křiklavými titulky skrývá, je skoro detektivní práce.

… Tvůrci PL až na naprosté vý­jimky neposkytují rozhovo­ry, vedení redakce se neúčast­ní novinářských fór a jejich novináři nejsou součástí běž­né fluktuace, jak je vidět v jiných redak­cích. Čtenáři i novináři k nim zastávají vyhraněné postoje, i když v „mainstreamových“ médiích je jejich příznivců o pozná­ní méně. Daleko víc lidí je prostě sdílí, protože „jich“ je na Facebooku hodně a je­jich název zní docela důvěryhodně.

… Podle analýzy redakčního obsahu pro­váděné během května až července 2015 je třeba dát autorům zčásti za pravdu. „Proruské“ a „protiruské“ postoje jsou téměř v dokonalé rovnováze. Jenže protiamerické a protievropské názory už pře­važují a v názorové sekci a v článcích kmenových redaktorů je „vychýlení“ k protizápadní, proruské a protiimigrační rétorice již enormní.

… Proklamovaná neutralita a liberálnost poskytovaného prostoru, v němž dle webu PL „redakční část na politiku nahlí­ží jako na celek rovnocenných prvků a subjektů, z nichž každý má právo na | svůj názor“, se ve skutečnosti projevuje jako mimořádně deformované prostředí, ve kterém se daří populistům a radiká­lům. A redakční politika vyhledávání a vyvažování extrémů v praxi pomáhá tyto extrémy vytvářet. Novináři se tu ne­snaží popisovat skutečnost či hledat prav­du, nýbrž využívají aktuální společensky citlivá témata, skrze něž posilují předsud­ky a stereotypy vlastní jim samým.

… Parlamentní listy stále zvyšují čas, po který jsou schopni čtenáře na webu udr­žet a reklamu jim nabízet. Sedm minut je podle měření NetMonitoru víc než dvoj­násobek proti zpravodajským serverům jako iHNed.cz nebo Aktuálně.cz. „Na pro­filech, kdybyste je vyčlenil, jsou třeba na patnácti minutách. A pořád to roste,“ upřesňuje Jan Holoubek. A právě část profilů, kterou plní sami politici a kde jim PL zajišťují „necenzurovaný pří­stup“, je největším semeništěm hoaxů a nepodložených informací, které jsou s odkazem na „názor“ dotyčného přebírá­ny do redakční části.

… Obchodní model s absencí redakční zodpovědnosti nyní společnost Our Me­dia rozšiřuje do sítě oficiálně se tvářících webů Krajských listů či Regionál­ních novinek. Během letošního podzimu se chystá expanze na Slovensku. Slovy Michala Voráčka: „Pokud jsem úspěšný, mám velkou sledovanost, čtenost, ná­vštěvnost. Pokud nejsem, pak nemám a ten projekt končí.“

Je však dobré vě­dět, že spolu s těmito úspěchy nás me­chanismy první signální násobené bubli­nami sociálních sítí vedou vstříc k odvrá­cené straně mytického informačního věku. A je dobré přijmout za to zodpo­vědnost. Když ne na straně redakce, tak na straně čtenářů.

Autor je publicista, působí ve společnosti Člověk v tísni

TOMÁŠ URBAN, Radikální listy, LN, 1.8.2015

* * *

Občas mi PL zavolají, ale nikdy nedají prostor. Jen otázka, odpověď, přebírají mé výroky a patřičně je okomentují. Nedávno mi volala jedna redaktorka na téma uprchlíci. Byl to delší hovor, kdy jsem vyjádřil i kritický názor na styl práce PL. Ujistila mne, že mi pošle e-mail před vydáním článku. Dodnes jsem slíbený e-mail neobdržel. Po zadání mého jména na PL se neobjeví žádný odkaz. To lze vnímat jako určitou formu „ocenění“ kvality mého zpravodajství.

Když už jsme u zpravodajství. Dne 6.srpna veřejnoprávní ČT opět selhala. Dvě závažné zprávy vydané ČTK stejného dne, zamlčela. První o připravovaném únosu Babišova syna gangem a druhou o likvidaci západních potravin v Rusku. Cituji ze článku ČTK:

… Pro sociální sítě a média se postup úřadů stal i příležitostí ke vtipům, posměškům a parodiím. Ruský prezident Vladimir Putin prý na pozadí ničených potravin získal tituly "Spalovač sýru" a "Drtič šunky", známé obrazy klasiků ruského malířství se dočkaly obměn ve stylu Ivan Hrozný zabíjí svůj sýr, anebo znějí ironické dotazy, zda po zakázaném jídle, které by třeba penzisté uvítali raději než své penze, se budou ničit i drahé západní vozy hodnostářů. "Zapalovat ohně s potravinami nutí Moskvu neefektivnost ruského zemědělství a nespolehlivost zkorumpovaných celnic," usoudila stanice Deutche Welle.

 

Jan Šinágl, 8.8.2015

* * *

Tahle země nehraje Fair Play!

ARD: Rozhovor s Putinem - necensurován, Gruzie - USA - EU 2008

Ruský poslanec chce zakázat Windows jako tajný nástroj špionáže

* * *

Aktualizováno:

Diskutujte: ARD: Rozhovor s Putinem - necensurován, Gruzie - USA - EU 2008


Karel Mrzílek2015-08-11 01:49

Jakmile byl Džugašvilli napaden nacistickým Německem žádal na spojencích, již dříve napadených hitlerovskými vojsky vojenskou a materiální pomoc. Ta mu byla přes Atlantik pomocí konvojů poskytována jednak přes Atlantik do Murmaňska a jednak přes Indický oceán do jihoíránského přístavu Bander Abas, odkud přes celý Irán byla dopravována na jih SSSR. Přitom spojenci bojovali již na třech frontách. V severní Africe, západní Evropě, kde padlo Holandsko, Belgie, Luxembursko, Francie. Dále šlo o obranu Británie a konečně 10 tisíc km dlouhá fronta od Aljašky po Darwin v severní Austrálii proti nejagresivnějšímu třetímu členu OSY Berlín, Řím, Tokio, Japonsku. Proto plánované vylodění Američanů v Normandii nastalo až v červnu 1944. Džugašvilli dokavad nebyl napaden neměl zájem přepadeným západním státům pomáhat. Naopak pilně dodával celé vlaky materiálu do Německa pro výrobu zbraní.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Tom kohn 2016-01-01 23:18
Jediné co čtu jsou PL. Ihned, aktualně je bakala, idnes a spol Babiš, Novinky jsou soudruha porybného z rok rudého prava. Echo jeste nejaky cas potrebuje, rozhlas a ct neverim. shalom
-3 #2 Putinovy Parl. listy 2015-08-25 18:21
To jsme zjistili už dávno, že za Parlamentními listy je vliv nacionalistů, StB a KGB, rusofila Zemana a diktátora Putina. Nezkušený čtenář to však nemá šanci prohlédnout. Slušný člověk těmto tzv. webovým novinám s anonymním zázemím a s živením extrémismu a radikalismu žádný rozhovor neposkytne. Jirka
0 #1 Karel Mrzílek 2015-08-11 01:20
75% čtenářů by volilo Putina jako moudrého státníka. Jsou asi pro další anexe cizích států.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)