Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klausova Livie

Připomenutí korupce Livie Klausové a Václava Klause milostí pro jejich kamarádku z Prognostického ústavu Anny Benešové: Dali milost Klausově sekretářce z Prognostického ústavu - pobočky KGB. Omilostněná korupčnice si podle odposlechů s Klausovou často telefonovala

* * *

Livia Klausová tvrdí, že neví, co dělal její otec za války. Pátrání Lidových novin přineslo zjištění, že pracoval pro tajnou slovenskou policii. – Otec první dámy se podílel na perzekuci slovenských Židů, z nichž byly desítky tisíc deportovány do koncentračních táborů - Neškodí připomínat minulost, zvláště těch, kteří mají plná ústa morálky a sami jsou nositeli jejího opaku!

Ačkoliv Klausovi nešetřili před prezidentskou volbou kritikou Karla Schwarzenberga kvůli příbuzným jeho nejbližších, sami nyní čelí přízraku temné minulosti. Pátrání Lidových novin v českých a slovenských archivech přineslo překvapivé informace o působení otce Livie Klausové u tajné policie kolaborantského Slovenského štátu.

O minulosti otce stále úřadující první dámy toho není oficiálně příliš mnoho známo. Livia Klausová vždy tvrdila, že netuší, co dělal její otec za války. "Vím, že otec byl právník, tak snad pracoval v nějaké kanceláři, ale v jaké fakt nevím," dušovala se v reakci na otázku, co dělal, když se narodila, v rozhovoru s Marcelou Pecháčkovou v knize Smutkem neobtěžuju.

Konkrétnější informace o tom, kde právník Štefan Miština, otec Livie Klausové, pracoval za dob Slovenského štátu ovšem přineslo pátrání Lidových novin v českých a slovenských archivech.

Podle Lidových novin působil Štefan Miština od roku 1940 v Bratislavě jako vedoucí cenzurního oddělení Ústředny státní bezpečnosti (ÚŠB). V hodnosti aktuárského eléva byl zodpovědný za soupis majetku perzekvovaných slovenských Židů, který si následně přisvojil Ústřední hospodářský úřad.

Podle záznamů v archivech pořídil Miština během dvou dnů několik desítek seznamů zabavených věcí, písemností a cenností. Celkem tak otec Livie Klausové zajistil na účtech židovských organizací přes 186 tisíc slovenských korun a dalších více než 104 tisíc v hotovosti.

Jakožto úředník ÚŠB se tak otec první dámy podílel na perzekuci slovenských Židů, z nichž byly desítky tisíc deportovány do koncentračních táborů.

Hanil Schwarzenberga, aniž věděl, co byl jeho děda zač.

Paradoxně to byl právě Václav Klaus mladší, kdo kritizoval Karla Schwarzenberga před prezidentskými volbami kvůli rodinné minulosti (více o kritice Václava Klause mladšího zde). Vyčítal mu, že jeho otec byl členem "extrémně protižidovské, protimasarykovské a xenofobní organizace" Vlajka.

Podle historiků se nicméně Karel VI. Schwarzenberg s Vlajkou rozešel právě kvůli tomu, že v ní tyto postoje začaly převažovat. Otec šéfa české diplomacie se podle dobových dokumentů dokonce zapojil do odboje (více o případu zde).

Václav Klaus mladší si rovněž neodpustil narážky na tchána Karla Schwarzenberga. "Je poměrně známým faktem, že otec budoucí první dámy Johann Hardegg byl poměrně aktivní nacista, dokonce účastník nacistického puče, kdy byl zavražděn rakouský kancléř Dollfus. A já to samozřejmě chápu, že lidé za svoje tchány nemohou nebo rodiče případně, ale na druhou stranu si myslím, že by to prostě mělo být téma v této zemi," prohlásil Klaus v lednovém rozhovoru pro Radiožurnál.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/klausuv-tchan-pracoval-u-tajne-policie-fasistickeho-slovenska-p7z-/domaci.aspx?c=A130209_134017_domaci_im

* * *

Otec Livie Klausové se podílel na válečných zločinech, dnes by byl odsouzen – v Německu!

Otevřený dopis první dámě České republiky Ing. Livii Klausové, CSc, rozené Mištinové

Livia Klausová nemá dost odvahy na přiznání se ke zločinně minulosti svého otce

Trafika Livie Klausové

Tak odpověděla „první dáma“ Livia Klausová…?!

Prohlášení quislinga Václava Klause ze dne 13.6.2017

* * *

Na můj otevřený dopis velvyslankyni Livii Klausové ze dne 17.2.2013, nebylo, dle očekávání, odpovězeno. Manželé Klausovi a jejich rodina jsou dodnes odstrašující ukázkou toho, co dokázal „vyprodukovat“ komunistický sytém a co nás ohrožuje dosud – více než tušíme a jsme ochotni si připustit.

 

Jan Šinágl, 27.7.2017   

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #6 Pražan občan 2.0 2017-07-31 11:07
Šinágl je nebezpečný, zejména proto, že nastavuje zrcadlo. A síru proti němu dští ti,co se do něj podívali. A přitom je to jednoduché: Kdo ani na druhý pohled do zrcadla nepozná, kde dobro a zlo je ukryto, netouží poučit se zas a zase, vždycky všude dbá jen o své koryto - i kdyby neměl štětiny, je prase!
-4 #5 primitiv Pavel 2017-07-31 03:25
Komentář poněkud "připodělaného" anonyma Pavla, který se i 27 let po totalitě bojí, vypovídá o jeho hlouposti. Jestliže Bureš byl jako zástupce ředitele největší chemičky povinně agentem zahraniční ekonomické rozvědky StB, chránící tuto chemičku proti zahraniční konkurenci, tak je jasné, že nemohl udávat nějaké československé občany za politické postoje natož disidenty. S klasickou StB vůbec nepřišel do styku. Dokonce se na něj nevztahuje lustrační zákon, protože ten se nevztahuje na bývalé agenty ekonomické kontrarozvědky a tito lidé v ní pracují často dodnes.
-3 #4 Jan Šinagl 2017-07-30 09:16
Ten Šinágl musí být asi hodně nebezpečný, když kdejaký anonym na něho "hrdinně" útočí a je pro ně důležitější téma než Klaus:-) Těžko nám napíší, jak oni sami "bojovali a bojují" proti komunistům. Odvahu mají jen z úkrytu anonymity napadat a pomlouvat jen ty, co něco skutečně dělají. Podepsat petici, aktivně podpořit Pavla Wonku, Ryšánkovi, ing. arch. Říčaře a další, ani náhodou. Sami se chovají jako příkladní komunisté - tykat, lhát, plni "třídní" nenávisti, bez které nemohou být a žít. Bezcharakterní, nebo hloupí - v tom lepším případě. Přesto jim děkuji, že nevědomě svým primitivním projevem varují před tím, čeho se naše společnost nedokázala zbavit a hned tak snadno nezbaví.
+3 #3 Pavel 2017-07-30 01:09
Šinágle, tak to jsi roky očerňoval komunisty, když tam každý vstupoval aby mohl pracovat! Stejně jako do STB, jako jeho bratr i otec co? A komu ublížil? Ejhle, jejich svazky jsou skartovány... jó to se stávalo těm "hodný" stbákům. Hlavně si nehraj na antikomunistu!

Ps: ty skončíš v dluzích, Bureš tě oplácává po ramenou a s Vondráčkovejma večeří!

Prostě říkalo se že jsi z komoušké rodiny, no asi to bude pravda, vždyť i ten Švajc máš s Burešem společný!
-3 #2 Jan Šinagl 2017-07-28 17:22
Přesně takovýmto stylem argumentace se bránili komunisté když neměli argumenty. Poukáže se na jejich zločiny a hned připomínají zločiny druhých. Nikdy se nezmění. Bez nenávisti a třídního nepřítele nemohou existovat. Kéž by bylo v naší zemi takových lidí více, kteří něco konečně pro nápravu věcí veřejných konkrétně dělají. Většina jen pasivně čeká co nastane. Jen anonymní "hrdinové" kritizují z bezpečí anonymity ty, co něco skutečně a prokazatelně dělají. Ještě jsem nikde nečetl jak státu "Bureš" uškodil a nezaregistroval žádného člověka, kterému jako "agent StB" ublížil či způsobil nějakou škodu? Většina lidí vstoupila do KSČ či jejich organizací jen aby měla klid, mohla studovat, pracovat ve svém oboru atd. Komunismus jim byl zcela "ukradený", tak jako samotným komunistům, kteří ho měli "plná ústa". Morálně selhali, ale mají to být hned zločinci? Proč tedy ti co morálně neselhali nejsou v čele země? Nejsou, je jich málo, nebo si na ně jen hrají? Jsme stále postkomunistick á země, kde komunisty zlikvidovaná morálka umožňuje vládu amorálních dodnes. Buďme rádi za každého, kdo se situaci snaží změnit od radnic až po vládu. Otakar Motejl. "Lid nemá mozek". Společnost vždy potáhnou dopředu jen schopní lídři. Jsou tím více potřeba, pokud tradice a občanská společnost byly zlikvidovány a společnost ohrožuje sebe samu. Instinktivně to cítí. Dá to při volbách najevo! Hnutí ANO jasně vyhraje i přes nepochybně připravené "senzační" odhalení, skandály a pomluvy. Můžeme jen doufat, že se nebude vraždit, jako v jiných zemích, kde mocní likvidují ty, kteří jejich moc, vliv a nakradené bohatství ohrožují. Jsou to ti, co stojí v pozadí kampaně "všichni proti Babišovi". Jsou si vědomi reálného nebezpečí i toho, že v případě jasného vítězství bude jejich bezpracný, nakradený blahobyt ohrožen. I oni se mohou po volbách dočkat "tepláků", stejně jako presidenti, premiéři a ministři v jiných zemích. Budou proto schopni proti Hnutí ANO všeho. Během volební kampaně můžeme očekávat volební "masakr". Naštěstí už lidé nenaletí na stále stejné sliby stejných stran a politiků od listopadu 89. Život i politika je o naději, činech, ne prázdných slibech zdegenerovaných politiků. Zcela ztratili kontakt s občany, a běžným životem. Politika je pro ně jen způsob bezpracného získání blahobytu a udělají vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále. O službě zemi a občanům jen mluví, ve skutečnosti slouží především sobě. Na podzim se dočkají zasloužené "odměny"!
+4 #1 Max 2017-07-28 14:57
A Šinágl propaguje rodinu Stbáků s Burešem

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)