Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nastupuje nová éra všech proti všem? - Až politici pochopí problém daňových rájů… - Místo mačkání tlačítek mobilního telefonu otevřeme svá srdce - Život jako hra aneb Sázka na pravdu - Počet diabetiků neustále roste - ČSSD v troskách - Exministru Janu Mládkovi došla trpělivost s Bohuslavem Sobotkou

 

Nastupuje nová éra všech proti všem?

Demokratický systém působí jako těžkopádný, zadýchaný moloch neschopný držet krok v rychle se měnícím světě Výběr kandidátů politických stran by se měl odehrávat demokraticky, tedy volbou celé členské základny či přímou volbou občanů lokality, z níž kandidáti pocházejí. Lidé volají po racionálnějším vládnutí, nepřejí si však ústup od demokratických principů

Až politici pochopí problém daňových rájů…

Možná že Kypr už přestal být daňovým rájem nebo se na tuto zemi zapomnělo. Určitě za to mohou Rusové, kteří tuto offshorovou destinaci také milují. Do téměř hermeticky uzavřeného prostoru daňových rájů jsou totiž globálně a rostoucím tempem vyváděny gigantické částky, odhady hovoří o mnoha desítkách bilionů dolarů, v případě Česka o stovkách miliard korun.

Místo mačkání tlačítek mobilního telefonu otevřeme svá srdce

Zázrakem není, vyplní-li Stvořitel naši vůli, ale to, co monotónně odříkáváme i ve své modlitbě, „jen“ přitom nechápeme její podstatu: skutečným zázrakem je, pokud plníme jeho vůli. A právě v tom je kámen úrazu! Bůh po nás totiž žádá spoustu věcí, jež nám v dnešním světě čím dál častěji připadají nesplnitelné. Ve své úzkosti se zpravidla se sobectvím, které nezná mezí, snažíme hamižně zmocnit všeho, čeho můžeme, a často dokonce toho, čeho se zmocnit nelze Rozhodujeme se za nejistých podmínek, čímž připomínáme hazardního hráče, který chce z kasina odcházet jako vítěz, a nikoli se zastřelit, protože prohrál vše. Tuto roli hrajeme všichni. Neustále se vyvíjíme a každý by měl být schopný změnit svůj názor, pokud byl špatný. Přizpůsobit se změnám a novým informacím je klíčové pro přežití nejen v přírodě, ale i v kasinu života. Neustále se vyvíjíme a každý by měl být schopný změnit svůj názor, pokud byl špatný.Hitlera porazil Winston Churchill, který byl na rozdíl od něho přesvědčen, že „jen idiot nemění názor“. Přizpůsobit se změnám a novým informacím je klíčové pro přežití nejen v přírodě, ale i v kasinu života.

Počet diabetiků neustále roste

Zatím neexistuje spolehlivá metoda, na jejímž základě bychom mohli 30letému či 40letému člověku říct, že mu obezita bude škodit. I z hlediska prevence je větší problém nízká aktivita populace než obezita. Obecně platí, že když se obézní pravidelně pohybuje, má prognózu docela dobrou. Průměrný občan o cukrovce nic neví, lidé mají nulovou zdravotní gramotnost. Když se dělá srovnání evropských zemí ve znalostech občanů, jsme na jednom z posledních míst. To je tragické. Nová antidiabetika jsou účinná, ale extrémně drahá. Když to vynásobíte počtem diabetiků, jsou to obrovská čísla. Takže každý odhad závisí na tom, jak se bude diabetes léčit.

ČSSD v troskách

Tisíce řadových členů sociální demokracie a statisíce jejich voličů mají před očima obraz zkázy ČSSD. Pokud skutečně chtějí staletou levicovou stranu zachránit, musejí zprofanovaní lidé, jako je Bohuslav Sobotka, odejít. Možná nejen z poslaneckých lavic, ale i ze strany, již dokázali téměř zničit. Žádné jejich NE to nemůže změnit.

Dnes ani pád na samé dno nevelí přijmout porážku, omluvit se za selhání ve funkci a s pokorou odejít. Bossové strany podrážděně odrážejí jakoukoliv kritiku z vlastních řad a okřikují všechny, kdo mají na situaci jiný názor.

Ještě nedávno se mnozí z vedení strany neštítili ani těch nejhorších kroků k zastrašení vnitrostranické opozice, vyškrtávání z kandidátek, odvolávání z funkcí. Dnes už ale strach těžko někomu naženou.

Exministru Janu Mládkovi došla trpělivost s Bohuslavem Sobotkou

Expremiér Bohuslav Sobotka odvolal ministra průmyslu Jana Mládka letos v únoru, když odmítl požadavek Číňanů, aby vláda posvětila privatizaci Škody Transportation z roku 2003. Mládek se proto na sjezdu ČSSD chystá vyjádřit k dění ve straně. Exministr Jan Mládek uvedl, že požadovaná záruka ho zneklidnila. Označil ji za politickou sebevraždu a pozvání k trestnímu stíhání policií. Za Mládkovým výpadem stojí naštvání na to, jakým způsobem se Sobotka vyhýbá vyvození odpovědnosti za drtivou volební prohru ČSSD. Mezi majiteli Škody Transportation v posledních letech panovaly ostré spory. Řešením krize bylo společnost prodat. Přestože se v uplynulých měsících spekulovalo především o zájmu čínské CRRC či miliardáře Daniela Křetínského, všem vytřel nakonec zrak nejbohatší Čech Petr Kellner se svou nizozemskou skupinou PPF.

* * *

MPO ustoupilo Šináglovi ve sporu s bývalým ministrem Mládkem

J.Š.17.12.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)