Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cina dvere policie„Protestuju. Nenávidím ho do morku kostí. Vidíte? Tohle jsem udělala. Protestuju proti diktatuře Si Ťin-pchinga. Protestuju proti tomu, jak komunistická strana kontroluje můj mozek.“

Během hodiny nebyla k dosažení na svém telefonu, potom zmizely její twitterové příspěvky a nakonec byl zrušen celý účet. Žena je nezvěstná od 4. července.

Celou záležitost ovšem na rozdíl od čínských úřadů živě komentují uživatelé Twitteru i čínští aktivisté: na Twitteru se objevily desítky příspěvků s fotografiemi portrétů Si Ťin-pchinga pocákaných inkoustem. Umělecký žánr vzniklý na základě inkoustových skvrn; cákání inkoustem, pcho-mo, má ostatně v Číně tradici založenou již za dynastie Tchang a následovanou i ve 20. Století.

Během protestů na náměstí Brány nebeského klidu na jaře 1989 tři mladíci naházeli vejce s barvou na samotný portrét Mao Ce-tunga. Dva z nich dostali doživotní tresty – byli však propuštěni dříve a všichni nakonec získali politický azyl ve Spojených státech. Od té doby se podobného činu odvážili ještě další tři lidé (v letech 2007, 2010 a 2014). Jak skončili  “pachatelé” prvních dvou, se neví; Sun Ping, který vylepšil portrét Mao Ce-tunga během zasedání Všečínského shromáždění lidových zástupců roku 2014, dostal čtrnáct měsíců natvrdo.

https://hlidacipes.org/divka-polila-inkoustem-plakat-cinskeho-vudce-si-tin-pchinga-zmizela-i-s-otcem/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 stanislav Vrbík 2018-07-22 17:59
Z textu vyplývá, že ta dívka polila portrét, ne nějaký plakát prezidenta. Jsem zmatený. Asi si takových věcí nebudu všímat. Lidi jsou "různé". Před českým parlamentem při schvalování důvěry vládě se lidé snažili zranit Babiše naplněnými plastovými lahvemi. Před časem házeli na prezidenta vajíčka. A dostalo se jim porozumění od zpravodajství! Násilí, bylo to násilí, a bylo to schvalováno! Co je tedy civilizce? Nechceme civilizaci? Vždyť v systému vlády politických stran, v jejich bytostném zájmu urvat voličské hlasy, bude vždycky dost ochotných lidí, nechat se zlákat na nějaký takový piknik. Tedy se ti lidé chovali hůř, než ta dívka, co polila ten prezidentův portrét.
Co tyto dva druhy činu znamenají? Asi, že jsme stádo, a záleží jemom na zpravodajích, jak takové činy označí. Jistě se našla spousta zpravodajů, kteří to házení lahví také označili za politický protest. Co s tím? U mnoha takových a podobných činů si s tím neangažovaný člověk neví rady. Napřed musí být nějak orientovaný, a pak si to vyloží podle té orientace. (Politické strany).
Skoro v každém činu našich lidí, poslanců, věřejnosti, atd., (samozřejmě i jiných) vidím jednu prapříčinu všech takových jevů: činnost politických stran! Čert je vem. Zvolme si parlament, sestavený státní organizací - a tehdy teprve bude moci být DEMOKRACIE jako vláda lidu, a ne stran - a vyvarujeme se rozeštvávání lidí = vládce! Vždyť přímo naše ústava ukládá politickým stranám, aby bojovaly mezi sebou a tak tvořily politický systém státu. Není ta ústava vadná?
Parlament, zvolený z lidí bez předpojatosti, to je předpklad dosažení shody o zákonech a vládnutí vůbec. Musí tam ale být styk s lidmi ve volebním odvodu, který dnes téměř neexistuje. Páni poslanci jej nepotřebují. Politické strany vznikly za císařství, když se nevědělo, jak vybrat poslance. Už tehdy to byl střelený kozel.
Vrbík, Zlín

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)