Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis a knihaDaně nebudeme zvyšovat, ale vybírat. Je to nejspravedlivější  cesta, jedině tak neomezíme rozvoj a umožníme slušný růst mezd a důchodů.

… Říkal jsem teď Zbyňku Stanjurovi z ODS? „Proč jste nešli jako první porevoluční vláda na stáž do světa? Kdybyste šli do Singapuru, tam mají investiční fond. Tak zainvestovali, že jejich příjmy z toho jsou 30 miliard dolarů, stát si z toho bere do rozpočtu jen půlku. Proč jste dělali kuponovou privatizaci? Mohli jste to nechat v rukou státu, mohli jste to provozovat, kdybyste to ovšem nerozkradli, a mohli jsme mít centrální fond, kde by byly naše skvělé firmy, a mohli jsme se mít jako v Singapuru.“

Ukázka z rozhovoru pro LN (2.2.2019) Lidé nemohou spoléhat jen na stát:

LN: Proto se ptám, jestli projekt neskončí na nepoměru požadavků.

To teď neumím říci. Debata je složitá v tom, že pan primátor moc nerozlišuje mezi prodejem a převodem, má představu, že to celé sbalíkujeme, i když je tam neprospěch o jedné miliardě na úkor vládních institucí. Máme tu platné zákony a takhle to zkrátka nefunguje. Karlínská kasárna mají odhadní cenu 600 milionů, ten pozemek v Letňanech 400 milionů, do toho ještě požadavek magistrátu na přesun Bulovky, i když by to nebylo třeba řešit teď. I v tom je další řada složitých právních vztahů. Navíc jako stát máme pro Prahu daleko víc projektů, v rámci nichž do ní chceme investovat – rekonstrukce Národní galerie za asi tři miliardy, je tam Nová scéna, hala Věry Čáslavské – pokud ji postavíme, budeme mít údajně velké šance na pořadatelství mistrovství světa v gymnastice. Je tam Invalidovna až za miliardu. Máme toho připraveno hodně, ale nevím, do čeho bude vlastně investovat sama Praha, když má stát všechno zaplatit. Přitom oni mají peníze.

Ukázka z rozhovoru pro LN (2.2.2019) Každý si musí spořit na své stáří:

LN: To se odložilo na rok 2021.

Pracujeme na tom. Vzniklo to jako marketingový trik ODS. Byl to vlastně podvod na zaměstnance. Slibované snížení daní nenastalo. My ty daně skutečně snížit chceme. Ale víc o tom nechci mluvit. Děláme propočty a shromažďujeme vše do balíku opatření. Hlavním cílem bude zjednodušení daní, projekt Moje daně. Jsou tam mraky výjimek, což je samozřejmě politická záležitost. Bude to složité, rušení každé výjimky je vždycky problém. Jako vláda jsme od roku 2014 do loňska snížili daně o sto miliard. Není pravda, že jsme levicoví, jak se ODS snaží šířit, vždyť máme přebytkový rozpočet. Chceme málo státu a bojovat proti byrokracii. ODS se probudila, ale pro živnostníky od revoluce nic neudělala.

LN: Teď se vám nabízejí na spolupráci na živnostenském blahu.

Hm, taky my jsme jim tři dny po volbách nabídli společnou vládu.

LN: To už pominulo, nyní máte jinou nabídku a můžete se k ní buď postavit velkoryse, nebo ne.

Podle mne tu nabídku nemyslí vůbec vážně, chtějí se na nás jen zviditelnit.

LN: Neříkám, že jste to nezdědili, ale blíží se moment, kdy už se to bude muset řešit.

Mě každý nějak hodnotí, nebo se mi směje, ale já pracuji celý život v tom, že chodím po světě a ptám se. Tak jsem sepsal i svou dlouhodobou vizi, ta je o finském školním sytému, o estonské digitalizaci. Říkal jsem teď Zbyňku Stanjurovi z ODS? „Proč jste nešli jako první porevoluční vláda na stáž do světa? Kdybyste šli do Singapuru, tam mají investiční fond. Tak zainvestovali, že jejich příjmy z toho jsou 30 miliard dolarů, stát si z toho bere do rozpočtu jen půlku. Proč jste dělali kuponovou privatizaci? Mohli jste to nechat v rukou státu, mohli jste to provozovat, kdybyste to ovšem nerozkradli, a mohli jsme mít centrální fond, kde by byly naše skvělé firmy, a mohli jsme se mít jako v Singapuru.

LN: Ve všech předškolních zařízeních je málo míst, zajištění hlídání je velmi drahé. Žena spotřebuje velký díl těchto peněz na tyto výdaje, navíc nad 35 tisíci se mateřská krátí. Je úplně jedno jak byla šikovná, kolik vydělávala, protože je tam strop.

Vím a my na to myslíme. Musíme se na to ptát lidí z reálného života, to jsou pro mě směrodatné informace. Oni nám to musejí říci, zdola.

P.S.

ZDE máte ukázku z Facebooku premiéra Andreje Babiše. Myslíte, že by se ČR dařilo hůře za současného stavu „hospodské“ parlamentní politiky, kdyby mohl premiér vládnout 4 roky bez opozice a pak předložil účet občanům? V Libanonu vládne osvícený král a dokázal postavit za 30 let více dálnic než naše země a k tomu první rychlodráhu!

Kuponová privatizace byla jedním velkým zločinem, spáchaném na zemi a jejím obyvatelstvu. Bezpracně obrovsky zbohatlo společenství vzájemně propojených lidí. Nikdo nebyl potrestán a stovky miliard ze státního z práce generací, přešlo do soukromého. Ano mohli jsme mít své firmy a být dnes mnohem blíže nejen Singapuru, ale i Švýcarsku. To by ovšem musely zemi vládnou morálně a odborně silné osobnosti, ne ty, které se dostaly k moci na mnoha důležitých místech po listopadu 89.

To, že ČSSD navrhla do legislativní vlády podvodníka Michala Haška ukazuje, že je stále stejná. Těmito nemorálnostmi se sama postupně likviduje a v příštích volbách nutně skončí. Je viditelně nereformovatelná. Slušný, informovaný volič, se takovéto zkorumpované straně na hony vyhne. 

 

Jan Šinágl, 6.2.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)