Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Thunberg EP"Můžete mě ignorovat, jsem přeci jen šestnáctiletá školačka. Nemůžete ale ignorovat vědce a miliony stávkujících školáků."Thunberg Greta

"Chci, abyste panikařili, jako kdyby vám hořel dům. Řekla jsem to už dřív a lidé se mi snažili vysvětlit, proč je to špatný nápad. Mnoho politiků mi řeklo, že panika nevede k ničemu dobrému," prohlásila v úvodu projevu Thunbergová. Chovat se, jako kdyby se rozpadal náš vlastní dům, je podle ní způsob, kterým je nutné přistupovat ke změně klimatu.

"Doufám, že má pevné základy a že naše základy jsou ještě pevnější. Bojím se ale, že nejsou,"„Je totiž potřeba enormní snížení emisí oxidu uhličitého, a to i za pomoci technologických vymožeností, které zatím neexistují.“

"Ocitáme se uprostřed šestého hromadného vymírání, každý den vymře 200 druhů," řekla školačka, z jejíhož hlasu bylo patrné, že potlačuje slzy. "Lídři se musejí začít podle toho chovat, protože teď se tak nechovají. Kdyby tomu tak bylo, neuspořádali by tři mimořádné summity kvůli brexitu a žádný kvůli klimatu a životnímu prostředí. Také by nepolemizovali o tom, že přestanou do 15 let spalovat uhlí.“

"Kdyby začali zdi vašeho domu padat, dali byste své rozpory stranou a začali byste spolupracovat... Čím větší je vaše uhelná stopa, tím větší je vaše morální povinnost." 

Školačka v závěru pronesla: „Často od politiků slýchám, že nemohou zavést žádná drastická opatření, protože by to bylo nepopulární mezi voliči. To je pravda, selhání vidím v neinformovanosti voličů o reálnosti hrozby. Jde přitom o vědecká fakta, která by se měla stát středobodem politiky, a to i před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu.“

"Můžete mě ignorovat, jsem přeci jen šestnáctiletá školačka. Nemůžete ale ignorovat vědce a miliony stávkujících školáků." Její projev si vysloužil hlasité ovace ve stoje.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/na-zachranu-planety-dochazi-cas-rekla-v-ep-sestnactileta-greta/1745969

* * *

Šestnáctiletá dívka to řekla za všechny ještě normální lidi světa. Politici jí zatleskali a pojedou dále po svých „blahobytných kolejích“. Láme se doba a pokud to politici nebudou i nadále schopni vnímat a adekvátně konat, sklidí co zaseli. J.Š.

* * *

Greta Thunberg: „Jsem realistka. Vidím fakta. Chtěla jsem jen konat a udělat co mohu.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)