Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Exekuce tabor

Politici umožnili zvěrstvo, které nemá v civilizované světě obdoby – Každý třetí soudní exekutor čelí žalobě – Insolvenční mafie se činila, říká interní zpráva vnitra – 6175 dětí čelí exekuci – Celé je to podvod předem promyšlený a připravený obrovskou organizovanou skupinou – Není provinění klást odpor, ale neklást odpor – Babička na videu níže od 1:16:00 hod. ve srovnání chování exekutorů  s Němci při okupaci to vyjádřila naprosto výstižně!

 

Za záchranu stamilionů mi stát hrozí bezdomovectvím?!

 

Deník N zveřejnil dne 18.4.2019 alarmující článek: „Byznysové impérium klatovského exekutora“ redaktora Jana Moláčka. JUDr. Dalimil Míka je exekutor a zároveň vlastní továrnu, lakovnu, sjezdovky či hotel. Podle zákona se přitom takové výdělečné činnosti nesmí věnovat. Není divu, že na internetu nelze najít jeho fotografii a před novináři se ukrývá. Cituji z článku:

… Jeho úřad patří v Česku k těm větším.  Získat jakékoliv údaje o ekonomických výsledcích jednotlivých úřadů je prakticky nemožné. Pro každého, kdo nepřichází kvůli exekuci je jeho sídlo prakticky nedobytná pevnost, v níž se nedostanete ani na dvorek. Pro novináře to platí dvojnásob.

…  JUDr. Dalimil Míka neinvestuje jen do zimních sportů. Ve Starém městě koupil také dva zemědělské podniky, Agrisen a Farma Pohodamá dva podniky. Získal i rozsáhlé zemědělské pozemky v okolí. Vlastní podnik ze tří čtvrtin. Čtvrtinovým vlastníkem je neprůhledná kyperská firmaHardavis Consulting, jehož konečného vlastníka nelze zjistit. Pro upřesnění zopakujme, že v našem výčtu uvádíme pouze firmy, v nichž exekutor Míka drží buď stoprocentní nebo rozhodující podíl.

… „Je tu obrovské množství exekutorů, kteří maí vedle svého úřadu spoustu podnikatelských aktivit. To se musí naprosto zásadně změnit. Není možné, aby exekutoři na jednu stranu měli obrovské pravomoci získávat od lidí peníze, a na druhou stranu investovali jinde. To pak samozřejmě vede k tomu, že mají tendenci své pravomoci zneužívat, aby vysáli víc prostředků z exekutorského podnikání a nalili je do svého druhého podnikání.“ Radek Hábl, autor projektu Mapa exekucí.

… Exekutoři přitom využívají toho, že se na jejich úřady nevztahují povinnosti zveřejňovat informace o ekonomických výsledcích. Nemusejí zveřejňovat účetní uzávěrky jako jiné firmy, výroční zprávy jako nezskové organizace a ani odpovídat na dotazy jako veřejné instituce. Jakékoliv údaje jsou nedobytné. Radek Hábl: „Na jednu stranu jsou exekutoři podnikatelé, ale nemusejí mít výroční zprávy, na druhé straně jsou úřední osoby, vykonávají přenesenou soudní moc, ale zase nejsou veřejnou osobou, aby museli poskytovat informace.“

… Na dodržování exekučního řádu – včetně zákazu výdělečné činnosti – by měla dohlížet Exekutorská komora a ministerstvo spravedlnosti, které může v závažných případech podat kárnou žalobu k Nejvyššímu správnímu soudu.

… Deník N požádal o rozhovor na toto téma prezidenta Exekutorské komory Vladimíra Plášila. Ten ale poslal jen obecné odpovědi – „Exekutoři patří mezi  nejkontrolovanější subjekty v České republice. Hlídá je ministerstvo spravedlnosti, obvodní soudy a Exekutorská komora“.

… Dotaz Deníku N ohledně podnikání putuje v Exekutorské komoře od jednoho jejího představitele k druhému.  „Toto je otázka především pro dohledové orgány, tedy zejména pro předsedu Kontrolní komise Mgr. Ing. Proška“, napsal nám prezident Plášil. Přeposlali jsme tedy otázky jemu. „K tomuto jménem exekutorů a komory standardně komunikuje prezidium a tiskový mluvčí. Dovolil jsem si jim dotaz přeposlat“ reagoval šéf kontrolní komise Prošek.

… Podle týdeníku EURO darovaly Míkovy firmy  v roce 2017 celkem půl druhého milionu korun Hnutí ANO. V roce 2012 zase Míka patřil k několika exekutorům, kteří přispěli na tehdejší kapmaň Miloše Zemana. Na jeho transparentní účet tehdy přispěl částkou čtyřicet tisíc korun. S lidmi z okolí prezidenta pojí Míku také jeho exekutorská práce. Jeho úřad vymáhal v minulosti mimo jiné  i drasticky navýšené pokuty pražského dopravního podniku, které získávala neprůhledná společnost Tessile Ditta. Ve firmě Tessile Ditta Services ze stejné skupiny přitom jako místopředseda představenstva skoro tři roky působil nynější Zemanův kancléř Vratislav Mynář.

… Přátelské i obchodní vazby pojí rodinu Míkových i s dnes aktivními politiky – například s jaroslavem Faltýnkem. Předseda poslaneckého klubu ANO si od Míkova otce koupil pozemek přímo u sjezdovky lyžařského centra Paprsek. O kousek dál už stojí základy rekreačního domku na parcele, kterou pro změnu vlastní Faltýnkův syn, brněnský zastupitel Jiří Faltýnek.

* * *

P.S.

Nikdy nemohou a nebudou existovat „čisté“ politické strany. Jejich kvalita je dána jejich schopností omezit co nejvíce korupční vazby – ať už vznikajících při náboru nových členů, tvorbě kandidátek, nebo až politickou činností, kdy většina „blahobytným“ tlakům podlehne. Hnutí ANO nemělo lidi, proto v něm našli místo i bývalí členové jiných stran (Faltýnek ČSSD, hejtmanka Jermanová ODS či eurokomisařka Věra Jourová ČSSD a mnoho dalších).

 Záleží jen na občanech, zda budou hledat jen to špatné na čemkoliv, nebo i to dobré. To první nikam nevede, najde se vždy, resp. jen k zachování či zhoršení současného stavu. Stále věřím, že je premiér Babiš na správné cestě, kterou potvrzují roky trvající útoky na jeho osobu. Zná systém, nedá se koupit. Jeho trvalé napadání je důkazem, že jde správnou cestou. Jejím základem je spojovat slušné zdravým rozumem, ne rozdělovat společnost nenávistí. Ta umožňuje zkorumpovaným strukturám roky snadno ovládat zemi a manipulovat s občany. Jejich zástupce poznáte podle let strávených v politice, počtu článků a hodin, kdy nás roky z TV obrazovek poučují proč to pořád nejde. Půjde to, když konečně odejdou! 

Politika „ode zdi ke zdi“, při změnách vždy vše zbourat, začínat na novo, nenavázat a nestavět na dobrém a osvědčeném, vede vždy ke špatnému. S touto českou tradicí je třeba skončit, nechceme-li být neustále na začátku a opakovat si tak dějiny posledního století jako trvale nepoučitelní.     

   

Jan Šinágl, 23.4.2019

* * *

* * *

Stav mého exekučního řízení, aneb o neodpovědnosti odpovědných a neschopnosti konat

Za záchranu stamilionů mi stát hrozí bezdomovectvím?!

* * * 

Političtí disidenti 21. století, část 12: Jan Šinágl

Švýcarské podněty nejen pro český veřejný prostor

Životopis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (20 Votes)
Share

Komentáře   

+7 #4 Není Důležité 2019-05-04 15:09
hh, vzkaz individuům, kteří se tak ukájejí na těch mínusech. Sledujte kouzlo! :D unomomento :D
+2 #3 Není Důležité 2019-04-29 17:48
Cituji Není Důležité:
"Babiš na správné cestě, kterou potvrzují roky trvající útoky na jeho osobu. Zná systém, nedá se koupit. Jeho trvalé napadání je důkazem, že jde správnou cestou. " Naprosto stejný názor jinými slovy jsem taky razil, ovšem uplynulo dost času, a já teda mu nechci nijak křivdit, za celý svůj život tam nebyl nikdo lepší a pokud chce někdo na něj házet špínu tak ať s ní nejdřív zasype každého do jednoho před ním. Ale uběhla už dost dlouhá doba, mě osobně by na jeho místě bylo trapně, má dost peněz na to aby si ten bordel co tam je nechal zaplatit uklidit, v Rusku je takových lidí dost, když mohli Kuciaka, proč by nemohli projednou tento neodbytný bordel uklidit, vím že tudy cesta nevede, ale prozatím nikdo nenašel jinou a hlavně tady pořád nikdo nic nepochopil, to že jsou slušně oblečení a naučili se tak i mluvit, neznamená že to nejsou prachsprostí drzí špinaví zločinci a podle toho to taky tak vypadá, jestliže s němi budeme jednat v rukavičkách a podle zákona, JEJICH zákona, pravidel, tak se nikdy ničeho nedosáhne. A výsledek toho je prostě odporný, dopad na nejchudší, na ty nejnevinnější nejslušnější a dokonce už to šplhá po společenském žebříčku výše se to sápe na širší okruh lidí. Tady nekontrolovatelně bují organizovný zločin, který navíc nabírá obludných rozměrů, podle včerejšího rozhovoru těch šupáků v otázkách presstituta moravce, to podle jejich ustrašeného netečného postoje kde všechno stvrdili ovšem ví, hezky se tomu zasmáli všichni no a budou jednat, a lidi chcípat mezi tím, úžasné, a ze mě dělaj zločince když chcu každého kdo se přidává k tomuhle odpornému byznysu.. ono tady bohužel si musí i slušní věřitelé kteří nepatří k té mafianské části kde se skrývá ta banda zločinců kteří vytvořili pravidla a teď na tom neskutečně rýžují což je celá podstata situace, tosamé se událo na Slovensku sledoval jsem situaci i tam, sprosdředkovaně skrze pana Daňa, to je u mě frajer, díky němu jsem také rychle pochopil oč tady jde, prostě nevím co jsou ty bandy zač, nebo odkud to pochází jesi to z basy někde uteklo ale evidentně se jich politici bojí, kdoví s čím vším to bude propojené a jak moc je to vrostlé do systému ale právě o to víc je třeba to nekompromisně vyrvat. Protože to tady bude zachvíli jak na divokém západě, v momentě kdy začnou prorůstat ti nebezpeční ujetí zločinci do klíčových pozic. Pak to tady bude vypadat jak v rusku, až nato že tady na tu tvrdost nejsme zvyklí, tudíž to zase odse*ou ti no kdo jiný. Doufám že se v dalším životě narodím do téhlé sorty lidí, co to kecám, dyť ani tento život pravděpodobně nedožiju přirozeně. Ono jakoby toho nebylo málo, sledujete životní prostředí ? Ono asi nejde nesledovat. To už i u nás i lajk pozná že to není úplně v pořádku. Nechci vypadat jak těžký pesimista, nejsem, může se tak zdát, ale už bych asi zdechnul kdybych byl, pesmismus hlavně není dobrý hnací prostředek. Naděje zdechne až po mě, ale výběr možností které by byli schopné odvrátit to co jsem napsal, se jaksik zužují, a zůžili až do konkrétní jedné :D Ježíš náš spasí, a k tomu mě vede prosté logické myšlení :D paradox co, ale jsem o tom bytostně přesvědčen, že v našich možnostech už není jak předejít katastrofě za kterou můžou zase všichni ti co oní věděli a nic neřekli ba kdyby jen to, tady se ještě aktivně podíleli na potlačování všech varovných hlasů. A že jich bylo krutě, až teď mi dochází, plně dochází váha slov všech těch "pomatených" aktivistů.. toť co bych k tomu dodal jo a ještě to aŤ se lidi neváhají proti bezpráví tvrdě bránit mají na to snad právo bezohledu na jakýkoli chorý zákon, pokud existuje, je neplatný tečka.

A takový dodatek, to že sem tam nedokončím větu či myšlenku, já už měl stíhu z toho že je to nějaká porucha, možná i je, četl jsem o tom něco, ale v mém případě bych musel napsat knihu a ono to není tak úplně v silách člověka vyvrhnout tak obrovskou myšlenku naráz a navíc bezchybně. Já jsem se narodil do rodiny dělníku a tak byl taky ... vycvičen :D ale vlivem série nekončících zázraků které jsem zprvu úspěšné potlačoval pak až mě to málem zabilo mi došlo že tady se mě snaží něco mermomocí říct způsobem ze kterého by mě mohlo jebnout nebo to ze mě pak dělá magora, no nic proti tomu nemám jestli mě teď za něj považujete, ale vy pokud by jste se po polovině toho co jsem zažil já nescvokli, tak bych se divil, od jisté chvíle se držím toho co mě vede tou bizarní cestou a to od jisté doby jako klíště, což nemá smysl psát, ještě lidi nejsou schopni chápat.. ani já pořádně ne, ale klíčem všeho v mém případě bylo, neskočit na špek, špek který nevědomky strojili už rodiče výchovou a považovali za normu, byla to jak sladkost ve skryté pasti, a já ji skoro celou zežral, a tím jsem nasral toho co past nastražil :D jelikož jsem z ní zdrhnul :D Ono je téměř nemožné vyjádřit tu myšlenku ale situace mě k tomu jednou donutí a nebo k tomu časem dospěju, jsem vyučený člověk, jak jsem včera zjistil od hůleho i chudina :D to mě potěšilo :D a už to že jsem pochopil ten extrém a ve zdraví, je hvězdný výkon. Nepropotil jsem u toho roky bez nějakých výsledek. Výsledek je doslova vytunění myšlení, postupně jsem byl schopen přemýšlet, a prakticky jsem získal to o čem mluví všichni ti kouči ty všelijaké projekty na seberozvoj, já byl tímto protlačen, neměl jsem moc na výběr, jelikož kdysi jsem byl takový hajzl, že nebylo radno mě vůbec znát fakt hrozný člověk, chyběl malý kousek k tomu abych se dopustil okradení staré osoby, dokonce jsem kdysi i plánoval vraždu jednoho který mě v tu dobu dost ohrožoval, zaplať pánBůh za to že jsem se včas vzpamatoval, a jelikož jsem razil tehdá postoj být největší svině na světě :D tak jsem se k tomu postavil rovně a nebylo by ode mě fér, kdybych si nedal stejně "skromný" cíl ovšem v opačném směru, což teda jsem pěkně naložil :D ale táhnu to tak konec zpovědi. Jinač jde mi o to, aby někdo tyhle myšlenky převzal a klidně se na tom proslavil ale já nechci nic takového chci pouze docílit udržitelných smysluplných a bezpečných podmínek pro život. Které pro představu tady na planetě byly pokud, tak někdy v době Adama a Evy.. a říkejte dokonalé společnosti bez malicherných problémů ale hlavně zákonů a nesmyslných povinností svazujících.. neříkejte tomu utopie dokud se to nevyzkouší, dokud neuvidím že to není možné, právě že to teď je utopie, která se právě sama dokazuje, protože končí, což si zase hlupáci ani neuvědomují obzvlášť u nás, a nelze jim to mít za zlé, nemám, tohle je nekonečné, přitom zase chyba nemám tady psát, ale mám když teda není nikdo s lepším řešením, minimálně pokládat ultimáta těm hajzlům ze kterých by jasně vyplývalo že nejrozumnější a nejbezpečnější pro ně bude zmizet, jinač není záruk že a hlavně by ztratili v naši zemí veškerá práva, kdokoli by vůči nim mohl cokoli... a to by mohli být ještě šťastni a mnoho lidí by se mnou nesouhlasilo, a trvají na potrestání na pomstě, a je to pochopitelné, mě oni tak moc neublížili, ale některým ublížili tak že by to ze mě udělalo teroristu který by vyrazil dech všem na světě :D vidíte jak je to nebezpečné, přitom k tomu abych se dopustil masakru taky nechybělo moc.. přitom nejsem žádný magor, násilí jen v nezbytně nutných mimořádných případech, jenže je tu vždy ta druhá stránka.. že netoleruje svinstvo, nemůžu ani, už jsem měl dávno zdechnout žiju na podmínku mám dělat co dělám a takže tak :)
+1 #2 Není Důležité 2019-04-29 17:19
"Babiš na správné cestě, kterou potvrzují roky trvající útoky na jeho osobu. Zná systém, nedá se koupit. Jeho trvalé napadání je důkazem, že jde správnou cestou. " Naprosto stejný názor jinými slovy jsem taky razil, ovšem uplynulo dost času, a já teda mu nechci nijak křivdit, za celý svůj život tam nebyl nikdo lepší a pokud chce někdo na něj házet špínu tak ať s ní nejdřív zasype každého do jednoho před ním. Ale uběhla už dost dlouhá doba, mě osobně by na jeho místě bylo trapně, má dost peněz na to aby si ten bordel co tam je nechal zaplatit uklidit, v Rusku je takových lidí dost, když mohli Kuciaka, proč by nemohli projednou tento neodbytný bordel uklidit, vím že tudy cesta nevede, ale prozatím nikdo nenašel jinou a hlavně tady pořád nikdo nic nepochopil, to že jsou slušně oblečení a naučili se tak i mluvit, neznamená že to nejsou prachsprostí drzí špinaví zločinci a podle toho to taky tak vypadá, jestliže s němi budeme jednat v rukavičkách a podle zákona, JEJICH zákona, pravidel, tak se nikdy ničeho nedosáhne. A výsledek toho je prostě odporný, dopad na nejchudší, na ty nejnevinnější nejslušnější a dokonce už to šplhá po společenském žebříčku výše se to sápe na širší okruh lidí. Tady nekontrolovatel ně bují organizovný zločin, který navíc nabírá obludných rozměrů, podle včerejšího rozhovoru těch šupáků v otázkách presstituta moravce, to podle jejich ustrašeného netečného postoje kde všechno stvrdili ovšem ví, hezky se tomu zasmáli všichni no a budou jednat, a lidi chcípat mezi tím, úžasné, a ze mě dělaj zločince když chcu každého kdo se přidává k tomuhle odpornému byznysu.. ono tady bohužel si musí i slušní věřitelé kteří nepatří k té mafianské části kde se skrývá ta banda zločinců kteří vytvořili pravidla a teď na tom neskutečně rýžují což je celá podstata situace, tosamé se událo na Slovensku sledoval jsem situaci i tam, sprosdředkovaně skrze pana Daňa, to je u mě frajer, díky němu jsem také rychle pochopil oč tady jde, prostě nevím co jsou ty bandy zač, nebo odkud to pochází jesi to z basy někde uteklo ale evidentně se jich politici bojí, kdoví s čím vším to bude propojené a jak moc je to vrostlé do systému ale právě o to víc je třeba to nekompromisně vyrvat. Protože to tady bude zachvíli jak na divokém západě, v momentě kdy začnou prorůstat ti nebezpeční ujetí zločinci do klíčových pozic. Pak to tady bude vypadat jak v rusku, až nato že tady na tu tvrdost nejsme zvyklí, tudíž to zase odse*ou ti no kdo jiný. Doufám že se v dalším životě narodím do téhlé sorty lidí, co to kecám, dyť ani tento život pravděpodobně nedožiju přirozeně. Ono jakoby toho nebylo málo, sledujete životní prostředí ? Ono asi nejde nesledovat. To už i u nás i lajk pozná že to není úplně v pořádku. Nechci vypadat jak těžký pesimista, nejsem, může se tak zdát, ale už bych asi zdechnul kdybych byl, pesmismus hlavně není dobrý hnací prostředek. Naděje zdechne až po mě, ale výběr možností které by byli schopné odvrátit to co jsem napsal, se jaksik zužují, a zůžili až do konkrétní jedné :D Ježíš náš spasí, a k tomu mě vede prosté logické myšlení :D paradox co, ale jsem o tom bytostně přesvědčen, že v našich možnostech už není jak předejít katastrofě za kterou můžou zase všichni ti co oní věděli a nic neřekli ba kdyby jen to, tady se ještě aktivně podíleli na potlačování všech varovných hlasů. A že jich bylo krutě, až teď mi dochází, plně dochází váha slov všech těch "pomatených" aktivistů.. toť co bych k tomu dodal jo a ještě to aŤ se lidi neváhají proti bezpráví tvrdě bránit mají na to snad právo bezohledu na jakýkoli chorý zákon, pokud existuje, je neplatný tečka.
+2 #1 Není Důležité 2019-04-28 22:11
Zdravím, o toto téma se hodně zajímám, myslím že by jste mohl klidně k tomuto článku připojit toto video.www.youtube.com/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)