Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SDL CZ Statistika odsunu

Češi hluboko v podvědomí tuší, že udělali něco špatného, říká rakouský historik o divokém odsunu

Karel Schwarzenberg: Nemohli bychom být ke svým bývalým krajanům trochu velkorysí?

Ministerstvo spravedlnosti pokračuje ve směšném odškodňování rehabilitovaných východních Němců

Německý ministr vnitra Horst Seehofer vyslovil na Sudetoněmeckých dnech větu: „Dosáhli jsme mnohého. Ale historie sudetských Němců bude vyvážená LN ON Za dva tri roky 100619tehdy, až sudetoněmecký sněm oslavíme v Česku.“ (vpravo LN 10.6.2019)

… Pokud by někdo o něčem takovém začal na české straně uvažovat, je celkem jasné, jaké „vlastenecké“ síly by spustily největší povyk. V Haló novinách se už minulý týden objevil nový pojem, „českoslovenští Němci, zvaní vymyšleně sudetští“. Komunisté budou první, kdo začne s husitským zápalem z něčeho takového vytloukat téma. Tomio Okamura už ostatně vytáhl skoro sedmdesát let starý seznam zakladatelů krajanského sdružení a vypočítával, kdo všechno byl za války člen NSDAP. Pokud bude ještě prezidentem Miloš Zeman, můžeme se těšit na skvělé výroky.

Bylo by dobré se držet současnosti. Minulost byla pojmenována mnohokrát, a to i oficiálně. V Česko-německé deklaraci, kterou podepsali v roce 1997 kancléř Helmuth Kohl a předseda vlády Václav Klaus se mimo jiné říká:

„Německá strana přiznává odpovědnost Německa za jeho roli v historickém vývoji, který vedl k Mnichovské dohodě z roku 1938, k útěku a vyhánění lidí z československého pohraničí, jakož i k rozbití a obsazení Československé republiky. Lituje utrpení a křivd, které Němci způsobili českému lidu nacionálněsocialistickými zločiny. Německá strana vzdává čest obětem nacionálněsocialistické vlády násilí a těm, kteří této vládě násilí kladli odpor. Německá strana si je rovněž vědoma, že nacionálněsocialistická politika násilí vůči českému lidu přispěla k vytvoření půdy pro poválečný útěk, vyhánění a nucené vysídlení. Česká strana lituje, že poválečným vyháněním, jakož i nuceným vysídlením sudetských Němců z tehdejšího Československa, vyvlastňováním a odnímáním občanství bylo způsobeno mnoho utrpení a křivd nevinným lidem, a to i s ohledem na kolektivní charakter přisuzování viny. Zejména lituje excesů, které byly v rozporu s elementárními humanitárními zásadami i s tehdy platnými právními normami, a nadto lituje, že bylo na základě zákona č. 115 z 8. května 1946 umožněno nepohlížet na tyto excesy jako na bezprávné a že následkem toho nebyly tyto činy potrestány.“

Pokud bude mluvit o přepisování historie (poslední dobou oblíbené téma hradního úředníka Ovčáčka), měl by vzít na vědomí, že to je oficiální postoj České republiky.

Dnešní sudetští Němci jsou už nová generace. Bernd Posselt přivítal v roce 2012 dopis německého prezidenta Joachima Gaucka, kterým prezident vyjádřil lítost nad nacistickým vyhlazením Lidic a Ležáků. Posselt sám jménem sudetských Němců už v roce 2010, spolu s bavorským ministrem kultury Ludwigem Spaenlem, navštívil Lidice a požádal Čechy o odpuštění za podíl tehdejší německé menšiny v Československu na nacistických zločinech. Navštívil kromě Lidic také Terezín.

… Bylo by dobré připomenout, že to bylo Německo, které se po porážce nacismu stalo demokratickým státem a našli tam útočiště i mnozí lidé, kteří z komunistického Československa utíkali před totalitou. Z našich dějin nemůžeme vymazat , že během vyhánění sudetských Němců došlo k četným zločinům z české strany, zabíjení a týrání Němců, a to včetně německých dětí. Kdykoli se to připomene, objeví se obvinění z přepisování historie. Není to ale přepisování, nýbrž dopisování toho, o čem se u nás během čtyřiceti let totality veřejně mluvit nesmělo.

Počet obětí na životech se odhaduje podle česko-německé komise historiků mezi 19 až 30 tisíci Němců, třem milionům Němců by zabaven prakticky veškerý majetek. Takto postiženi byli i němečtí antifašisté, což potvrzuje, že se jednalo o čin na základě národnosti, a nikoli osobní viny. Němci po válce už ostatně z hitlerovského režimu dost vystřízlivěli, mnoho jejich mužů padlo a byli to zřejmě už jinak smýšlející lidé než v roce 1938. Zatímco prezident Beneš žil s myšlenkami na nacistickou totalitu, tak mu pod Hradem vyrůstala komunistická. Ta byla skutečným nebezpečím, nikoli Němci.

Sedmdesát let po válce z někdejších sudetských Němců už není prakticky nikdo naživu. Dnes jde o jejich potomky, kteří nemají vůči nám žádné nároky a nepopírají zločiny nacismu. Vyrůstali v demokratické zemi v době, kdy u nás demokracie na čtyřicet let ve spolupráci jediné vládnoucí strany s cizí mocností zanikla. Ta cizí mocnost měla hlavní sídlo v Moskvě. Dodnes jsou tam v nejvyšších funkcích lidé, kteří byli členy KSSS a příslušníky komunistické tajné policie, a to včetně hlavy státu Putina.

Bylo by dobré se vypořádat s minulostí a přítomností jako dospělí lidé. Nejvíc ale budou při představě sudetoněmeckého setkání v Česku křičet ti, co jim tu nevadí rejdění putinovských Nočních vlků.

Celý článek: https://forum24.cz/sjezd-sudetskych-nemcu-v-cesku-by-nejvic-vadil-tem-co-vitaji-putinovy-nocni-vlky/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetuhttps://forum24.cz/sjezd-sudetskych-nemcu-v-cesku-by-nejvic-vadil-tem-co-vitaji-putinovy-nocni-vlky/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

P.S.

Horst Seehofer, ministra vnitra SRN: „Teprve až budou dějiny uzavřeny – a to bych chtěl ještě zažít - kdy se jednou bude Sudetoněmecký krajanský den konat v Česku.“ Žádný český vrcholový politik si nedovolí podpořit slova ministra Seehofera veřejně. Spáchal by politickou sebevraždu, protože tato složitá problematika byla po generace jednostranně vykládána a v obyvatelstvu je stále hluboce zakořeněna. Budu jen příjemně překvapen, bude-li to možné ještě za života pamětníků…

Na 13.6.2019 je pozván prezidentem Milošem Zemanem na Pražský hrad i vedoucí sudetoněmecké kanceláře v Praze pan Peter Barton. Bude Pražský hrad a veřejnoprávní ČT mlčet, nebo začneme konečně cestu k vlastní vyspělosti?

J.Š.

* * *

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět:

Reakce

Datum:

Sun, 2 Jun 2019 11:05:40 +0200

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Dvořák Stanislav Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;



Dobrý den pane Dvořáku,

přečetl jsem si Váš článek - https://www.novinky.cz/kultura/506476-sudetsky-tulak-porsche-byl-cesky-rodak-vizionar-a-hitleruv-milacek.html - vnímám ho jako účelový, jednostranný, bez snahy pochopit jednání pana Porscheho. Pokud byl pan Porsche takový "zločinec", měl byste zažalovat automobilku Škoda, která jeho rodinný dům koupila a zřídila tam na jeho památku muzeum. "Podpořila" tak "válečného zločince". Při současném stavu české justice byste měl naději uspět. Máte-li čas, zvu Vás na Švédské šance u Přerova k 74.výročí masakru na nevinných v době míru spáchaného vojáky čs. armády i na ženách, dětech, batolatech a kojencích, což s Lidicemi nelze srovnat při vší úctě ke stejně nevinným obětem. Alespoň nebudu opět sám, který o tomto masakru podrobně informuje – https://www.sinagl.cz/vlozit-termin-do-kalendare/icalrepeat.detail/2019/06/16/1325/-/pozvanka-74-vyroci-masakru-na-svedskych-sanci-u-prerova.html



S pozdravem

Jan Šinágl

P.S.

Do dnešního dne redaktor Dvořák nereagoval...

* * *

Dne 11.06.2019 v 13:34 napsal(a):

 

Vážený pane Dvořáku,

 

Mnoho sudetských Němců se dalo do služeb Hitlerovy mašinérie.  Nakonec na to doplatili téměř všichni bez rozdílu vinen – nevinen. Co mne však trápí, je dnešní situace, kdy Češi z tohoto území zejména na Severozápadě vybudovali region bídy a úpadku. A ještě si z toho utahují jako např. v seriálu „Most“.

Získat Sudety zpět stálo mnoho české krve, zasloužil se o to především atentát na Heydricha. Domácí odboj to Benešovi rozmlouval a poukazoval na krvavou německou odvetu. Beneš to přesto provedl a obavy domácího odboje se krvavě vyplnily. Za českou krev se podařilo získat Sudety zpět.

A jak se k tomuto kraji Češi chovají? Stačí si přečíst Country report Evropské unie. Nezbývá se jen stydět za to, co jsme s kdysi bohatým územím Čech udělali. Dovedeme si představit, jak by Sudety byly krásné, kdyby zůstali německé?

Severozápad Čech  je naše česká ostuda.

 

S přátelským pozdravem   

(autor si přeje zůstat v anonymitě)

P.S.

Žádné miliardy nemohou nahradit staletou práci lidí, spojených s krajinou tvrdou prací, tělem a duší. J.Š.

* * *

Růst HDP NUTS II ČR a okolních regionů 2019      

Karel Schwarzenberg: Nemohli bychom být ke svým bývalým krajanům trochu velkorysí?

Prezident Miloš Zeman pozval na Pražský hrad vedoucího sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku Petra Bartona

            

 * * *

„Když se k vám kdo chová špatně, pamatujte, že je něco špatně s ním, ne s vámi.

Normální lidé neničí lidské bytosti.“

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Jan Šinagl 2019-06-14 10:57
Některé východní národy zatloukají, zatloukají a zapírají a vymlouvají se jako přistižený milenec.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)