Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V Česku existuje přes čtyři tisíce dezinformačních webů, těch opravdu tvrdých je kolem patnácti, vypočítává ve Výzvě zakladatel společnosti Semantic Visions František Vrábel. Klíčovou roli v šíření ruské propagandy na tuzemské scéně připisuje prezidentu Miloši Zemanovi. - „Štěstí, že Zeman není kuchař. Politické menu jím připravované vyžaduje blízkost toalety.“ K.Mrzílek

* * *

… Provést to ale tak viditelně jako, už naštěstí bývalý, ministr Staněk, to chce buď velkou dávku nemoudrosti, nebo drzosti. Případně kombinaci obojího. A pak mají občané věřit, že je čeká světlá budoucnost…

… Podnikatel a developer Jaroslav Třešňák tak konečně může začít s vytouženou rekonstrukcí lukrativního místa. Je jistě pouhá náhoda, že dotyčný Třešňák patřil mezi největší sponzory kampaně prezidenta Miloše Zemana za znovuzvolení. Ještě v době, kdy hlava státu údajně kampaň nevedla, nechal Třešňák obeslat Českou republiku letáky s „životním příběhem Miloše Zemana“. Ne náhodou se později přiznal, že mu Zeman následně pomohl přímluvou s rozběhnutím miliardového projektu luxusního turistického resortu v Chorvatsku. Je také jistě úplná náhoda, že právě Zeman Staňka do funkce nejen dostal, ale také ho v ní co možná nejdéle udržoval.

Celá situace je doklad toho, co bohužel už dávno víme nebo tušíme. Když jsou volby, tak prší sliby. Kandidáti tvrdí, že se zasadí o zlepšení a nápravu snad všeho. S nadsázkou by i nebe udělali modřejší. V konečném součtu ale u některých platí, že celé angažmá je jen hra má dáti, dal. Systém a síť služeb a protislužeb. Celý článek ZDE.

* * *

Politika se stala „službou za služby“. Služba občanu a jeho zemi je na posledním místě a sobě na prvním o to více, čím více o ni politici mluví. Važme si těch politiků, co své sliby plní, nebo dělají vše proto, aby byly naplněny. Není jich moc, doufejme, že jich bude přibývat. Možné to bude jen s občanskou angažovaností, nechceme-li, aby si zemi a její bohatství rozdělili jednotlivci a na ně napojené skupiny, země zchudla a s ní i my. Stále máme volbu!   

 

Jan Šinágl, 15.8.2019

* * *

Napojení Zemana na Kreml

V Česku existuje přes čtyři tisíce dezinformačních webů, těch opravdu tvrdých je kolem patnácti, vypočítává ve Výzvě zakladatel společnosti Semantic Visions František Vrábel. Klíčovou roli v šíření ruské propagandy na tuzemské scéně připisuje prezidentu Miloši Zemanovi.

* * *

JUDr. Oldřich Hein: Výchova politiků 25/28

Svědectví bývalého spolupracovníka MV! V tom žijeme, média mlčí – jak dlouho ještě?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.17 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Jan Mrzílek 2019-09-16 02:38
Již sto let máme v čele státu presidenta. A je to vskutku většinou přehlídka lumpů k pohledání. Proč to tak je? To proto, že stojíme na přímé cestě k diktatuře, případně k anarchii. Jak tuto cestu nazýváme? No přeci demokracie. Lid si demokraticky volí v zastoupení své méně vzdělané, méně morální, méně zodpovědné a především prostoduché, tak snadno ovladatelné většiny, svůj další osud. V Německu si svého času svobodně lid svojí většinou zvolil Hitlera, zde si stejně tak volíme celou řadu rudých zločinců,kolabo rantů a vlastizrádců, ve kterých česká spodina nalezla, zdá se, zvláštní zalíbení. Ani posledních třicet let po perestrojkovém sametovém puči (ne)komunistů z Prognosťáku, za asistence nic netušící veřejnosti, pochopitelně nepřineslo nic nového. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Je tedy marnost vzdychat nad řáděním neuvěřitelného Miloška v sídle českých králů, kteří se starali o mnohem větší a především skutečné demokratické podmínky a jistoty k životu svých národů, než jaké kdy zažil národ v jednotlivých republikách. Nestačí vyměnit personu a nechat dál beze změny zvrácený systém, kterým je chaos zvaný demokracie. Namísto osvědčeného, mnohem spravedlivějšíh o řádu naší tisícileté monarchie. Je nejvyšší čas. Rudá bestie se plazí Evropou a dokořán otevírá svoji tlamu.
-2 #2 Není Důležité 2019-09-13 16:34
A věřím že dodnes se to příliš nezměnilo, většina Ostravy je je ubohé místo. Jen pár slušných oblastí ale ani tam to není nic čím se chlubit.. Pravda že dost se to zlepšilo. Ale jsou oblasti kde ne.. Já zažil otřesný zážitek, před několika lety, Ostrava zábřeh, v noci, jen pro otrlé. Šel jsem podchodem na tramvaj kolem 3h ráno bylo.. v podchodě se krčila malá zubožená postava cikánka, který mě naprosto šokoval.. neměl ani deset let, a byl naprostou troskou která si nebyla schopna ani šlehnout a prosil mě jestli mu nemůžu podržet ruku.. nemohl jsem tomu uvěřit. Bylo to strašné.. a tohle není první případ, další malé děcko mi ukazovala jak mělo od zápěstí po rameno rozpichanou ruku.. děcka.. Ovšem jak ve špatném filmu jsem si přiopadal ve chvíli kdy jsme vlezli do jedné ruiny nějakého baráku, a tam jsem uviděl něco co jsem považoval za nemožné u nás.. Skupinu bezdomoveckých dětí.. Nechápal jsem.. prostě děcka bezdomovci, malé děcka a už dlouho, to šlo na nich vidět že v tom umí chodit, špinavé umouněné, když jsem se ptal na rodiče, děs a hrůza.. Vedle toho mám i tu vzpomínku jak mama vystrašeně uklízí videohry kvůli obavě z kontroly ze sociálky která k nám mířila. Takovou tečku by každý takový pracovník dnes dostal, že by jeho zuby vysklily šibu protějšího vchodového balkónu, tady neměl nikdo co dělat, my jsme vždy byli slušnou rodinou, místo toho aby tam řešili skutečné problémy, nás buzerovali.. Dodnes mi není jasné, jak je možné aby děcko bylo bezdomovcem a sociálka nic jako ? No a postupně jsem objevoval jeden podvod a faleš za druhou, doslova všechno na co bychom se měli spoléhat a být vklidu, je zcela totálně znemožněno.. Proto už říkám že řešení je v prvé řadě, okamžitě zabránit těm organizovaným zločincům v činnosti a pokud trváte na trestu, prosím, já chci hlavně pořádek, a podmínky vhodné k životu.
-2 #1 Jan Šinagl 2019-08-17 17:32
Hlídka policie zajistila v ostravské hospodě opilé rodiče s ročním kojencem. 3,5 % alkoholu. A proč ne, vždyť Zeman si taky dělá co chce ač se to lidem ani senátorům nelíbí. Je příkladem.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)