Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kdo jí neberou vážně, umožňuje téměř vše.“ Václav Havel

* * *

Mají i podporu prezidenta České republiky, jehož mluvčím je bývalý redaktor komunistických Haló novin. Kdo více onemocněl či už snad i zešílel? Prezident, nebo obyvatelstvo země?! A takové zločinecké spolky dostávají od státu miliony korun na svoji - vskutku protistátní činnost!

Na svědomí mají stovky lidí, teď si pohraničníci budují nový pomník. Otřesný pořad Reportérů ČT je ze dne 18.11.2019.

Pořad doplňuje příběh Johanna Dicka, zastřeleného „hrdinnými“ čs. pohraničníky na německém území.   

… V pondělí 22. září bylo německé straně předáno tělo a osobní věci zavražděného. V jeho peněžence chyběla padesátimarková bankovka. Československo se k chybnému postupu pohraničníků přiznalo a německé straně se omluvilo s tím, že viníky potrestá. To Němcům v rámci nenarušení vztahů stačilo. Dickova manželka požadovala odškodnění 50 000 marek, nakonec dostala dvojnásobek.

… Z viníků nebyl potrestán nikdo. Účastníci incidentu dostali maximálně dva týdny vězení a tím měla věc skončit a prakticky i skončila. Kdo smrtící kulku vystřelil se dodnes neví a ačkoliv účastníci incidentu stanuli před soudem ještě jednou v roce 2001, viník se nenašel.

… Úprk za svobodou přes železnou oponu nepřežilo téměř 300 lidí. Některé zabil elektrický proud, mnoho dostalo smrtící kulku, několik lidí utonulo, dva zabila mina a šestnáct nešťastníků v bezvýchodné situaci spáchalo sebevraždu.

Doplňuji, že některé uprchlíky roztrhali psi. Kupodivu žádný uprchlík či diverzant ze Západu do komunistického „ráje“ nebyl zastřelen či chycen? Takže hrdinní pohraničníci bránili naše hranice před „smrtelně nebezpečnými“ čs. občany, kteří „ráj na zemi“ chtěli opustit i za cenu ohrožení vlastního života. Na případné odhalení sochy by se měli všichni přeživší či pozůstalí po zastřelených na cestě za svobodou dostavit a s nápisy na transparentech a fotografiemi svých zastřelených příbuzných mlčky stát při jeho odhalování…

Mají i podporu prezidenta České republiky, jehož mluvčím je bývalý redaktor komunistických Haló novin. Kdo více onemocněl či už snad i zešílel? Prezident, nebo obyvatelstvo země?! A takové zločinecké spolky dostávají od státu miliony korun na svoji - vskutku protistátní činnost!

„Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kdo jí neberou vážně, umožňuje téměř vše.“ Václav Havel

 

Jan Šinágl, 19.11.2019

* * *

Toto je „odpověď“ OÚ Říčany k 75.výročí zastřelení Josefa Koreše a gen. Luži…

Kores Josef 1 2019Kores Josef 2 2019

 

 

 

 

 

 

-------- Ursprüngliche Nachricht --------
Von: alenacer <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Datum: 21.11.19 10:15 (GMT+01:00)
An: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Betreff: Pokálený pomníček J.Koreše

Dobrý den pane Kořen,

očekávala jsem odpověď na mé maily z 28.8.2019, což je ve vyspělých civilizacích zvykem, která nedošla a nějaká aktivita od města Říčan k 75. výročí zastřelení por. J.Koreše s gen. R.Lužou taky ne. Ani řádek v říjnovém Kurýru... smutné. Bohužel z kamarádů z SSC, kteří pomníček postavili už nikdo nežije, takže tam 2.října nemá kdo přijít a poklonit se.

Pro Vaši informaci jeho otec Antonín Koreš peníze, které dostal od státu za jeho smrt věnoval stavbě gymnasia, mezi jehož iniciátory patřil a krovy dělal zadarmo. Takové rodiny vybudovaly toto město, do kterého jste se přistěhoval.

Šla jsem v úterý zkontrolovat a očistit pomníček a pohled mě šokoval...jakoby odpověď OÚ k jeho 75.výročí úmrtí...

Velmi smutné

Alena Černická

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)