Bulletin č. 27/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 10:24

Pavel Wonka i jako mrtvý nahání strach svým žijícím katům či jejich potomkům. Pokračuje tak v nekončícím boji za právo a spravedlnost

Wonka Svedectvi Vitka jak se seznamil s PW 260490„Vy, Vy jste se dal zastupovat Wonkou, takovým protistátním živlem, to Vám neodpustím i kdybych to měla vzít na svou odpovědnost“ přitom se tloukla rukou doWonka prsou. JUDr. Magda Adamová, bývalá vyšetřovatelka okresní prokuratury v Trutnově, později vedoucí spádové oblasti prokuratury, vyhrůžku do puntíku splnila. Od roku 1982 byla vedoucí vnitřních věcí ONV Trutnov. Její manžel, JUDr. Pavel Adam, dozoroval trestní věc Pavla Wonky… Tolik z dopisu J.Vítka, kamaráda Pavla Wonky, Jiřímu Wonkovi, ze dne 26.4.1990 při 2.výročí mučednické smrti Pavla Wonky – viz příloha vlevo.

Přečtěte si výslech JUDr. Magdy Adamové ze dne 31.7.1996, cituji: Veškeré písemnosti a podání Pvla Wonky se vysmívaly v duchu nepřátelském vůči našemu zřízení, ale i vůči konkrétním osobám zastupujícím státní orgány, jako je soud, prokuratura, bezpečnost i Národní výbory … Přirovnává naše státní zřízení k „totalitním režimům“ současného světa s tím, že on i jeho rodina jsou poškozovány na svých právech a fakticky pronásledovány … Pavel Wonka srovnával své postavení s postavením Židů za okupace a tvrdí, že takové újmy se nedostávalo ani židovskému obyvatelstvu …


Číst dál

Odporné. Bývalí komunističtí zločinci se derou se Zemanem a Kremlem k moci. Pavel Wonka by je odsoudil…

Vlajky USA Rusko pestRozpad demokracie pokračuje. Bývalí komunističtí zločinci kolem Zemana a Putina, důstojníci a vlastizrádci vítající r. 1968 ruské okupanty se derou k moci. Platí je opět Kreml.

Co se děje v tomto národu, evidentně z půlky ještě stále komunistickém národu, 27 let po pádu komunismu, už je opravdu neuvěřitelné. Ještě nedávno byl Zeman demokrat. Ale časy se mění, bolševismus se vrací. Česká elita byla vyvražděna a vyhnána oběma totalitami. Se zbytkem apatického národa si dělají Zbytkově a jemu podobní zmetkové bez nejmenšího odporu co chtějí. Nešťastný národ, který ztratil duši. Koleduje si tak o nové otroctví…


Číst dál

Demokracie nemůže být bezbřehá

LN Trump syn 120717

Figurkami pohybují zkušení lidé

Vlevo LN 12.7.2017Reagan Ronald

Musí mít mantinely. Jsou nutné, aby sebebohatší člověk, nemá-li zkušenosti v politice, neprošel-li mlýnem požadavků, kritiky, debat, podvodů, neměl možnost stát se presidentem, aby nepůsobil jako jelimánek, kterého udržuje nad vodou zkušené okolí.

Ronald Reagan, když byl v mládí presidentem Asociace hollywoodských herců s komunisty mluvil, poznával jejich praktiky, odhaloval jejich podrazy. Oslovoval davy, byl vtipný. Komunisté na něj za to připravili kulku s vyrytým jeho jménem. Protože byl zkušený, ostřílený a k tomu chlap, byl zvolen guvernérem a podvakrát presidentem. Tahle současná uměle vypěstovaná či vykalkulovaná figura má působit jako státník či president? Ta do demokratických mantinelů nepatří. Ani na střídačku.


Číst dál

Rusko: Soud odsoudil vozíčkáře za loupežné přepadení, diví se i úřady

Moskva - Pobouření v Rusku vyvolal případ osmadvacetiletého Antona Mamajeva, kterého soud poslal na 4,5 roku za mříže, přestože je tento mladý muž kvůli celkové svalové atrofii upoutaný na invalidní vozík. Rozruch zatím vedl k tomu, že byl odsouzenec převezen z moskevské věznice do nemocnice. O případ se zajímá ombudsmanka i generální prokuratura.

Jakkoli Mamajev kvůli invaliditě není schopen ani chodit, ani se sám přemisťovat na vozíku, ani se sám najíst, soud minulý měsíc jej poslal do vězení za to, že s výhružkami fyzickým násilím oloupil o skútr dva své známé. Jeden z nich se u soudu chlubil tím, že sloužil jako voják u speciálních sil.


Číst dál

Volynští Češi oslavují 70 let návratu do vlasti…

ČTK otisklo tento článek. Doplňuji o několik informací a postřehů.

Do Ruska dobrovolně odešlo „za lepším“ 16.000 Čechů zlákáni nabídkami cara v době hospodářské krize v Evropě. Nevrátili se na místa odkud odešli jejich předci, ale na místa vyhnaných českých Němců. Vyhnali jsme 3 ½ milionu vlastních obyvatel a „přihnali“ 10.000 potomků bývalých obyvatel do míst, kde kvetl vyspělý průmysl. Po odchodu českých Němců zanikl. Počet a hlavně schopnosti původních, po staletí zde žijících obyvatel, nemohly být nikým a ničím nahrazeny a nejsou dodnes. Kdysi kvetoucí Sudety jsou dnes městem z nejvyšší nezaměstnaností, nekvalitní policí, soudy a vysokou mírou korupce.


Číst dál

Václav Vorlíček. Morálka není ledvina ani ušní boltec

Cena za všech režimů - Režisér Václav Vorlíček asi nebyl žádný extra normalizační podrazák. V hnusné době se ale uměl zařídit a zatímco jiní a o dost kreativnější měli utrum, pan Vorlíček se držel pokynů strany a penízky se sypaly. Jako barrandovský režisér byl Václav Vorlíček člen nomenklatury, a tudíž i KSČ a Lidových milicí, aby nejenom herectvo vědělo, že strana to drží pevně v rukou…. A teď mu cenu udělí i karlovarský festival. Za celoživotní dílo. …

* * *

Vorlicek VaclavJe zvláštní, jak se za téměř třicet let od Listopadu proměnilo veřejné mínění a jak se bagatelizují morální postoje za minulého režimu. Pamětníků ubývá nebo jsou staří a unavení a lidé vůbec zapomněli, v jakém marasmu žili. Možná je to už nezajímá a služba zločinecké organizaci jménem KSČ z kariéristických důvodů jim připadá naprosto v pořádku, přece za Husáka se muselo chodit do práce. Chodit do práce a žít v totalitě ovšem nebyla ničí svobodná volba, všichni emigrovat nemohli. Ale dát se do služeb nemravného režimu, aktivně spolupracovat s jeho represivními složkami, abych si urval výhody, to si mohl každý rozhodnout sám.


Číst dál

Pietní akt u "Smutné paní"

Klatovy smutna pani Hranáč Josef, pplk. ČSA - ubit ve vazbě 29. 4. 1950 - Langferner Matěj, z Petrovic u Sušice - zastřelen na zahradě svého domku při zatýkání 31. 3. 1950 -Klatovy pametni deska Mazanec Karel, býv. starosta města Klatov - po neustálém nátlaku StB ke spolupráci spáchal sebevraždu 11. 10. 1953 - Nedbal Ladislav, plk. ČSA, velitel klatovské posádky - udřepován v Leopoldově 24. 9. 52 - Pouska Milan, por.ČSA - zavražděn bachařem na táboře 12-Jáchymov 13. 4. 51 …

… Přibližně 270.000 politických vězňů prošlo 180 tábory a pevnými věznicemi po celé bývalé ČSSR. 400 mužů a žen v těchto táborech a věznicích zemřelo, 248 politických vězňů bylo popraveno, přibližně 60 jich zemřelo ještě ve vyšetřovací vazbě. Více jak 280 osob bylo zastřeleno na hranicích při pokusu o přechod na Západ. Podle zprávy MV z r. 1994 bylo mezi nimi 60 dětí.

27. června proběhlo u památníku obětem komunismu v Klatovech tradiční pietní setkání představitelů města, armády, Sokolů, skautů, zástupců druhého odboje, členů KPV a veřejnosti. Sešlo se přibližně na osm desítek Klatovanů.

Projev Františka Wiendla, předsedy pobočky KPV ČR č. 26, Klatovy

Vážení páni místostarostové, dámy a pánové, sestry a bratři,


Číst dál

MUDr. Yekta Uzunoglu odsouzen na 3 roky

Uzunoglu Yekta

Dne 22.6.2017 byl MUDr. Yekta Uzunoglu u OS Praha-východ odsouzen v trestním řízení za křivé obvinění (křivě obvinil vlastní manželku z přípravy nájemné vraždy jeho osoby) a pomluvu (vlastní manželky), vše s cílem získat do vlastní péče nezletilou dceru. Chtěl ji potrestat za to, že jej opustila po jím páchaném domácím násilí. 

Trest 3 roky s podmínkou na 5 let, zaplacení za nemajetkovou újmu své manželce ve výši 300.000,-Kč a  pravidelný dohled Probační a mediační služby VS-ČR, zda plní podmínky podmínečného odsouzení. Média stále o odsouzení této veřejně známé osoby mlčí.


Číst dál

Seznam se aktivisticky zapojuje do parlamentních i presidentských voleb

Marvanova HanaNelze tento podprahový aktivismus přehlédnout po shlédnutí rozhovoru Jindřicha Šídla s JUDr. Hanou Marvanovou a rozhovoru Jiřího Kubíka s Martinem Jaros MartinJarošem.

O soudech dr. Marvanové ani slovo – viz odkazy níže. Mnohem více působí proto jako aktivisté ve službách něčeho, co je v příkrém rozporu s hodnotami o kterých hovoří. Stejně tak není náhodný podprahový titulek, kde je spojován Babiš s dámskými vložkami, ačkoliv to Jaroš neřekl a ani tak nemyslel. „Moderovaní“ novináři Šídlo, Kubík (a jeho „partnerka“ Sabina Slonková), tak odvádějí práci jaká je od nich očekávaná – ovšem ne slušnými občany.


Číst dál

HK ČR: Podmínky pro investory ze zemí mimo EU by měly být výrazně mírnější (?!)

Vláda schválila 10. června materiál o stanovení podrobností souvisejících s vydáním a prodloužením povolení k pobytu cizinců za účelem investování. Schválená minimální výše investice pro firmy se sídlem mimo Evropskou unii bude od srpna činit nejméně 75 milionů korun, zahraniční investor musí zároveň vytvořit minimálně 20 pracovních míst. Podle stanoviska Hospodářské komory ČR by ale tento limit měl být k investorům benevolentnější. … Podobná praxe pro investory funguje například v Německu, kde je minimální hodnota investice nastavena na 1 milion eur a 10 pracovních míst. Pokud chce být Česká republika vyhledávanou investiční destinací v rámci středoevropského prostoru, měla by konkurovat atraktivnějšími podmínkami, srovnatelnými s dalšími státy v regionu.


Číst dál

Zahalování obličeje není základní lidské právo, rozhodl soud ve Štrasburku

Zákon zakazující úplné nebo částečné zahalování obličeje má přispět k zachování bezpečnosti občanů, rovnosti pohlaví a bezproblémovému soužití a neporušuje tedy právo na soukromí, rodinný život nebo svobodu vyznání ani nediskriminuje muslimskou komunitu, kde je zahalování žen běžné. Ochrana práv a svobod ostatních je v demokratické společnosti nezbytná.

Evropský soud pro lidská práva v úterý zamítl žalobou dvou muslimek, které se chtěly - v rozporu s belgickými zákony - domoci práva úplného zahalování na veřejnosti. Tribunál ve francouzském Štrasburku dospěl k závěru, že možnost nosit nikáb nepatří mezi základní lidská práva Evropanů. Informoval o tom server EuroNews.

„Otázka, zda je celoobličejový závoj v belgickém veřejném prostoru přijatelný, je otázkou rozhodnutí (belgické) společnosti,“ usnesl se Evropský soud pro lidská práva. Konstatoval také, že cílem omezení zahalování bylo zajistit prostor pro bezproblémové společné soužití národnostních a náboženských skupin.


Číst dál

O čem sním, když náhodou spím

Babis O cem snimTomáš Baťa 1932: „Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry. Technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze. Důvěra je věc osobní babis Budujeme stat pro 40 milionua důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem, osobním příkladem…“

"Vyberte si při volbách, jest-li jste příznivcem práce, nebo jestli jste příznivcem života na dluh. Pokud jste příznivcem práce, mzdy a ne almužny placené z půjčených peněz, přemýšlejte, která strana, přes všechny svoje chyby spíše přeje podnikání a tím i práci!  Kdo dává práci? Kdo vás zaměstná? Podnikatelé, živnostníci, „boháči“, nebo politici, úředníci a nezaměstnaní?" Jan Antonín Baťa

Dopsal jsem svou první knížku O čem sním, když náhodou spím. Je to moje vize České republiky v roce 2035 pro naše děti. Je v ní spousta nápadů a ilustrací a číst ji může úplně každý. Psal jsem ji s pomocí 30 000 lidí, mezi kterými jste byli i vy. Bez vás a vašich názorů a komentářů, které jste mi posílali, bych to nedokázal. Proto bych vám všem rád poděkoval za nesmírně cennou pomoc a spolupráci na webu Chceme lepší Česko, kam jste mi v posledním roce psali. Moc si toho vážím a všechny vaše příspěvky pozorně čtu. Knížku si můžete zdarma vyzvednout v prodejnách Levných knih. Jejich adresy najdete zde Každý z vás si může odnést dva výtisky.


Číst dál

Z České pozice o Zelených, Evropě a křesťanech

Na tunel století kandiduje určitě projekt sociálního bydlení včetně zpětné hypotéky pro seniory, minimální důchod deset tisíc korun bez ohledu na počet odpracovaných let a vytvoření sítě regionálních bank. - Je třeba se smířit s mnohdy bolestným zjištěním, že svět není, a ani nemůže být stejný jako dříve. - Touha po potlesku zotročuje, zatímco poslušnost řádnému vylíčení věci, střízlivost, disciplína ve vlastní prezentaci osvobozuje.


Číst dál

Slavné osobnosti Šumavy: MUDr. Václav Vojta

Vojta Vaclav MUDr Vitany Host 2 2017 170717* 17.července 1917 Mokrosuky – † 12.září 2000 Mnichov

Dnes by se dožil 100 let další z řady slavných osobností naší země, které byly donuceny opustit rodnou zemi kvůli zločinnému komunistickému režimu. Mohly žít ve svobodě, svobodně pracovat, myslet a zmírňovat její špatnou pověst ve světě… Naše děti dnes znají nacistické zločince, komunistické neznají ani ty, kdo proti nim statečně bojovali, nebo pomáhali zachraňovat jejich zdraví. Čest a poděkování MUDr. Václavu Vojtovi.

VÍTANÝ HOST, Léto 02/2017, Na Šumavě a v Českém lese, Čtvrtletník příznivců přírody, památek a lidí

P.S.

Jeden z nejkrásnějších časopisů co znám - obsahem, formou a provedením. J.Š.17.7.2017



II. turnus Letního tábora v Praskolesích dnes skončil

LTP 2T 2 VB 150717Nasadil laťku vysoko, opět skvělá parta, loučení nebralo konce a slzy se nevyhnuly ani vedoucím. Tentokrát byl tématem komunismus, proto ten vedoucí v uniformě LTP 2T 1 Patrik 150717příslušníka VB. Případné škarohlídy upozorňuji, že jsem se tohoto programu nezúčastnil, ani to nebyl můj nápad. Nicméně mne a moji práci děti i vedoucí znají, proto určitý nepřímý vliv nemohu vyloučit. Byla to týdenní procházka minulostí, co zde bylo, mohlo být a co by zde mělo být. Děti vědí hodně o zločinech nacismu, ale o zločinech komunismu takřka nic, proto toto téma vedoucí zvolili. Hezký zbytek prázdnin II.turnusu a ty nejhezčí zážitky III.turnusu. Přijela většina nováčků a malých dětí, takže budeme i hodně zpívat až se budou Praskolesy zelenatJ 


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2017: třetí turnus - tesání

Během nedělního dopoledne (16.7.2017) se děti věnovaly tradičnímu tesání za odborného dohledu pana Vladimíra Moutelíka z Újezda, sochaře a malíře. Prvně přišly na řadu nové kvádry pískovce, protože nám docházelo volné místo pro naše malé „tesaříky“J  


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2017: vyprávění o našich Svatých

Po tradičním nedělní tesání (16.7.2017) se III.turnus vypravil na návštěvu kostela sv. Mikuláše, kde jim pan František Čáp vyprávěl o sv. Václavu, sv. Ludmile, sv. Janu Nepomuckém, sv. Anežce, sv. Mikuláši a Karlovi IV. V úvodu jsem nestačil zachytit celou informaci o hokejových žácích Sparty Praha, jejichž část je na táboře. Na jaře vyhráli velký mezinárodní hokejový turnaj v Petrohradě za účasti týmů Francie, Lotyšska, Švédska a Ruska, kdy jim poprvé byla zahrána Česká hymna. Výborným útočníkem byl i Filip Čáp, syn Františka Čápa, který tradici LTP založil před 19 lety.


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2017: III.turnus dnes tradičně vyzváněl k nedělnímu obědu

Nedělní, desetiminutové zvonění v kostele sv. Mikuláše. Ty nejmenší jsme nechali dole kvůli ochraně jejich sluchu. Tradiční řízky s bramborem a okurkou chutnaly skvěle a nezůstalo zdaleka jen při jednomJ Po ranním tesání se sochařem, povídání v kostele o našich Svatých a zvonění, nebylo divu, že táborníkům pořádně vyhládloJ


Číst dál

Srdce pro aleje

Stromy mají pozitivní vliv na životní prostředí, které nás obklopuje. Snižují prašnost,  teplotu a  hluk, zvyšují vlhkost, pomáhají nám  v orientaci při zhoršené viditelnosti. Mají estetickou hodnotu a poskytují nám pocit krásy a harmonie, v každém ročním období jiný. Váže se k nim místní historie a tradice, vedou nás k významným místům, sázeli je rodáci, na které jsme hrdi. Zvyšují hodnotu místa k žití a bydlení. Vytvářejí podmínky k životu pro desítky dalších živočichů. Tak se na to podívejte.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing