Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 08:01
    Jan Lipavský: O svém rozhodnutí budu informovat zítra.

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:59
    Opravdu CDA v Moskvě zvažuje účast na "inauguraci" Vladimíra ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 07:44
    Orangutan nadchl vědce. Otevřenou ránu si ošetřil léčivou ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Na tunel století kandiduje určitě projekt sociálního bydlení včetně zpětné hypotéky pro seniory, minimální důchod deset tisíc korun bez ohledu na počet odpracovaných let a vytvoření sítě regionálních bank. - Je třeba se smířit s mnohdy bolestným zjištěním, že svět není, a ani nemůže být stejný jako dříve. - Touha po potlesku zotročuje, zatímco poslušnost řádnému vylíčení věci, střízlivost, disciplína ve vlastní prezentaci osvobozuje.

* * *

Nabídka zelených zaplnila prostor nalevo od komunistů

Pokud se Zeleným během současného volebního období soustředěným úsilím podařilo zvýšit ceny bytů v Praze o 50 procent, teď mají reálnou možnost svůj počin rozšířit do celé republiky. - Na tunel století kandiduje určitě projekt sociálního bydlení včetně zpětné hypotéky pro seniory, minimální důchod deset tisíc korun bez ohledu na počet odpracovaných let a vytvoření sítě regionálních bank. - Radost můžou mít i vegani, protože zákon přikáže ve školních i veřejných jídelnách (pravděpodobně míněny restaurace) určitý podíl veganských jídel. Na domácnosti se tento příkaz pravděpodobně v první vlně vztahovat nebude.

* * *

Evropa potřebuje objevit svůj staronový smysl existence

Ideální lidské životy jsou neslučitelné a napětí mezi jejich požadavky působí jako zdroj morálního konfliktu. Je tedy přirozené, že u většiny lidí vzbuzují vlny uprchlíků do Evropy a s nimi spjaté střety odlišných kulturních vzorců a hodnot nemalé obavy.  - Tolerance je vyjádřením trpného stavu, kdy se smiřujeme s něčím, co náš způsob života považuje za nežádoucí, zatímco respekt oceňuje odlišnost, ačkoli se liší od principů, jež svým životním způsobem uznáváme. - Je třeba se smířit s mnohdy bolestným zjištěním, že svět není, a ani nemůže být stejný jako dříve.

* * *

Křesťané by se měli stáhnout a vytvořit paralelní komunity

Benedikt vyzývá učinit vždy to nejlepší, co je v našich silách, a dále o věci nepřemítat – vědomě si zakázat posuzovat výsledky. Prací se modlíme, když se uvádíme v soulad s tím, co není v naší moci, a především když na sebe při díle zapomínáme. - Touha po potlesku zotročuje, zatímco poslušnost řádnému vylíčení věci, střízlivost, disciplína ve vlastní prezentaci osvobozuje. Možná máme spíše zde než v útěku před světem hledat poučení.

J.Š. 11.7.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)