Bulletin č. 31/2017

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 19:27

Praha-Klárov 14.8.2017: Nedůstojná připomínka 72.výročí návratu pilotů RAF do vlasti

Klarov Janousek 140817Veřejnost byla zděšena neuvěřitelným chaosem a improvizací. Dokonce nebylo zajištěno ani ozvučení?! Poprvé se nedostavil nikdo z britské ambasády – dost možná ani nebyl nikdo pozván? Dostavil se dosud nejnižší počet návštěvníků. Většinu tvořili vojáci, média a hudebníci s praporečníky…

Čekala se vysoká účast veřejnosti a oficiálních hostů díky rozloučení s parašutistou Jaroslavem Klemešem ve Strašnicích. Zaregistroval jsem pouze gen. maj. Emila Bočka a plk. Pavla Vranského. O „kvalitě“ zpravodajství veřejnoprávní ČT se můžete přesvědčit a porovnat obě reportáže v Událostech ČT: Ze Strašnic vidíme pitní akt, z Klárova ČT jen o pietním aktu moderátorka povídá?! Že byla hrána i britská hymna redaktorka zamlčela. Sdělila jen světu, co jí řekl plk. Vranský, přímého vystoupení nebyl plk. Vranský hoden?! Není divu, ČT věnovala RAF jen 1 minutu, zato Strašnicím 3 minuty. Ubohost služky mocným ČT v plné nahotě…

Úvodní video je natočené švédskou hudební skupinou SABATON. Následné z vítání naši pilotů RAF v Praze v srpnu v roce 1945, poté co museli být nejprve 3 měsíce „odslaveni“ vojáci Rudé armády. Následné tři videa – I. Janoušek a Boček, II. Mikrofon, III. Slavností akt, dokumentují dostatečně co se na Klárově skutečně dělo, doplněno mými komentáři.   


Číst dál

Dnes před 60. roky byl komunisty zlikvidován major Josef Bryks, brigádní generál in memoriam

Bryks JosefMezi 26 „zprávami“ v Událostech ČT, se dnes nenašlo místo ani pro Josefa Brykse ani pro Jana Palacha. Služba veřejnosti a zemi je pro veřejnoprávní ČT až na posledním místě. Chudáci, neznající hanbu a stud, ochotni za peníze prodat svoji duši a čest za úslužné podpory stejných chudáků a mravních trosek v Radě ČT. Bývalí i dnešní soudruzi a soudružky těmto novodobým kolaborantům srdečně děkují. Po volbách bude třeba Kavčí hory zbavit tohoto neřádstva v zájmu země a všech jejích slušných obyvatel – je jich zde stále většina, jen se ještě neozvali! 

Dnes je 11. srpen - v ten den se v roce 1948 v Praze narodil Jan Palach...

Podle poslední zprávy zemřel na selhání srdce v noci z 11. na 12. srpna 1957 v pracovním táboře Jáchymov. Podle svědectví jeho spoluvězně však dozorci Bryks a TrudiBrykse 12. 8.1957 ráno oddělili od pracovní skupiny a zabili ho. Když se spoluvězni vrátili na ubikaci, našli bezvládné tělo Brykse, které neslo známky po udušení. Zemřel v 41 letech. Jeho tělo rodina nedostala, urnu komunisté tajně pohřbili. Nalezena byla až v roce 2009.

V příloze LN Pátek (4.8.2017) Život plný útěků - je popsán neuvěřitelný příběh mjr. Josefa Brykse a jeho pevný charakter. V roce 1949 byl Bryks degradován a ve vykonstruovaném procesu odsouzen za zradu a další vojenské zločiny k deseti letům vězení. Až symbolicky působí část výslechu, kde se ho vyšetřovatel ptá, co ho vedlo k plánu utéci ze země. „Touha žít mezi spravedlivými lidmi, kteří si váží hrdinství a obětí, jež jsem přinesl naší vlasti, a zvláště možnost žít šťastně se svojí rodinou,“ odpověděl tehdy válečný pilot. 

Bryks Jachymov 120857Před dvěma roky jsem se zúčastnil položení urny Trudie Bryks do společného hrobu manželů… ČT byla na místě, ale mlčela… Ptejme se, proč naše děti znají jména nacistických zločinců, neznají komunistické zločince a jména našich hrdinů. Země, která nezná své hrdiny riskuje, že nebude mít žádné, až je bude potřebovat. Něco je hodně špatně! Proto jděme k volbám, nechceme-li si naši minulost zopakovat. Za posledních 30 let k tomu korupční politická scéna hodně napomohla za pomoci stejně zkorumpovaných justičních, policejních, mediálních mafií, včetně neziskových organizací. Nejsou ničím jiným než logickým produktem devastace morálních hodnot a tradic naší země komunisty, počínaje už rokem 1945. 


Číst dál

Václav Klaus: „Kiska je varování“ – a Klaus ne?!

LN Klaus a rifle 100817Aktivista Václav Klaus stupňuje své aktivity – po útoku ze „šatníku“ útočí na presidenta Slovenska Andreje Kisku - Klaus: Prezidentem by měl být někdo z politického systému, Kiska je varování. Zvláštní je, že tento vždy účelově zásadový „vševěd všehomíra“ stejné principy neuplatňuje vůči presidentu Ruska Putinovi? Ten také „nevzešel“ z politických stran, nemusím snad připomínat z jakých?! President Slovenska Kiska se může právem pyšnit úspěšnou podnikatelskou a donátorskou činností, nahony vzdálené činnosti Klause a Putina.

Článek vlevo (LN 10.8.2017) – mimochodem zkuste fotografii Klause v „džínách“ najít pomocí Google zadáním Václav Klaus? Způsob propojení obou jeho rukou na fotografii také napovídá mnohé o skryté „nejistotě objektu“, kdy se viditelně „necítí ve své kůži“. Hraná a skutečná osobnost se pozná na první pohled. O této povedené rodince Klausových si více můžete přečíst více. Doporučuji též stále aktuální projev presidenta Slovenska na Forum 2000 ze dne 17.10.2016: „Politici si hrají s ohněm.“ Projev jsem musel nechat přeložit do češtiny! Nebyl kupodivu ani na webových stránkách slovenského presidenta?! To, že Andrej Kiska už nehodlá kandidovat na úřad presidenta vypovídá o poměrech na Slovensku. Do boje proti „matrixu“ se musí zapojit všichni slušní, nemáme-li na to nakonec doplatit všichni, tedy i celá země! O tom budou nastávající volby!


Číst dál

Nehorázný alibismus – Češi nejsou odpovědni za své vlády?!

Pravda a lezAd LN 9.8.: Češi nejsou odpovědní za své loutkové vlády

Publicista Jan Bejlek se dopouští nehorázného alibismu, když tvrdí, že Češi nenesou morální odpověd­nost za činy svých loutkových vlád a parlamentů v době nesvobo­dy. Kdyby tomu tak bylo, pak by Němci nenesli morální odpověd­nost za vše, co se stalo mezi 30. lednem 1933 a 8. květnem 1945, Italové za 22 let mezi rokem 1923 a 1945, Japonci za veškerá zvěrstva spáchaná jejich jménem mezi roky 1937 a 1945 a Rusové by byli čistí jak lilie od listopadu 1917 až dodnes. Je příliš jednoduché hodit veškerou odpo­vědnost na Hitlera, Stalina, Mussoliniho, Gottwalda či Husáka. Ani jeden z nich by se nestal tím, kým byl, bez milionů ochotných přisluhovačů z řad svých národů. Proto neseme my všichni morální odpo­vědnost i za dobu mezi únorem 1948 a listopadem 1989.


Číst dál

Když si ten Adolfek Stalina bral

Hiter a Stalin svatba… A vůbec, kdy nám vlastně tato země přinesla cokoliv, byť jen něco pozitivního? A je tato země vlastně i dnes něčím jiným než exportérem válečné agrese, lži, Hiter a Stalin letectvoimperialismu, násilí, chudoby, zaostalosti a všeobecného úpadku? Opak si může prosím pěkně s odpuštěním myslet pouze osoba buď rozumu mdlého, nebo ten koho Kreml u nás zaměstnává. Jako jsou například pan prezident minulý, tak ten současný. A to včetně jejich poskoků a prostitutů. Kteřížto jsou svatebčané dneška na hanebné svatbě mezi komunismem a nacismem, která přinesla lidstvu nezměrná utrpení a desítky miliony mrtvých. Neboť válka vedená ruskými teroristy na Ukrajině, okupace Krymu, části gruzínského území, zabrané části území moldavského a relikt NKVD v podobě příslušníka KGB Putina v Kremlu a vycpaný Lenin tamtéž vypovídají o všem možném, jen ne o tom, že se v Rusku něco změnilo. …


Číst dál

V Rusku zanikl skvělý muž, příkladný člověk - za statečnost a odvahu GULAG!

Wallenberg a pasOhledně diplomata pana Raula Wallenberga naše úřady mlčí či někdy něco utrousí. Jak by ne, od té doby co jej v Budapešti zajala Rudá armáda zmizel za Džugašvilliho v gulagu a od té doby jsou jen fámy kdo ho viděl či ne. Švédsko tohoto svého mladého diplomata prohlásila za mrtvého od roku 1952. Izrael jej  vyznamenal jako „Spravedlivého mezi národy,“ zachránce mnoha TISÍC Židů.

A co my? Oslavovat? Vřele vzpomínat, připomínat jako pana Wistona? Zveřejňovat? Dávat za příklad? Tam dole co jsou boty přešlapujeme zaujímáme postoje místo abychom se postavili. Proč? Inu týká se to Ruska a komunistů.  Zvracet? Už není co.


Číst dál

Pilota RAF plk. Jaroslava Kudláčka připomene pamětní deska

Kudlacek Jaroslav

www.royalairforce.cz - Výstaviště Brno 12.- 27.října 2017 - je očekávána účast člena britské královské rodiny.Kudlacek pametni deska

Chrudim – Chrudimští si připomenou památku hrdiny zahraničního odboje a v sobotu 19. srpna od 11 hodin na budově základní školy v Husově ulici slavnostně odhalí pamětní desku chrudimskému rodákovi Jaroslavu Kudláčkovi. 

Ten se během druhé světové války stal pilotem 311. československé bombardovací perutě Royal Air Force (RAF). Do řad britských vzdušných sil se z protektorátu dostal přes Polsko, Rumunsko, Egypt a Francii. 


Číst dál

Proč vzrůstá napětí na Korejském poloostrově

Korea Kim a TrumpReportérka paní Šámalová na Dálném východě řekla do kamery, že Čína si přeje, aby mezi Severní Koreou a ostatními státy byl udržován status quo, tedy nynější, respektive dřívější stav.

Ale Severní. Korea neustálým  navyšováním zbrojení zvyšuje i napětí a  status quo je tak neudržitelný a přání Číny se tak stává pokryteckým. Utajované kšefty Ruska a Číny se Severní Koreou, přes úzkou ussurijskou hranici mezi Ruskem a několika set km dlouhou hranicí s Čínou, udržují tento stát nad vodou. Kdyby tyto tajné dodávky nebyly, tvrdé sankce OSN na Severní Koreu by měly váhu a význam. Neustále vyvíjené a modernizované raketové systémy Severní Koreje jsou připravené na Koreu jižní, aby byla přemožena a začleněna mezi komunistické okolí. Proto bude Severní Korea stále více provokovat.


Číst dál

Reportáž ze seriálu: Až po uši v hovnech, Ukažte to Putinovi - aneb skutečný život v Rusku…

JANUV ZAKONKaždý rusofil vzdychá po Rusku, ale za prací jezdí do Ameriky. Každý rusofil opěvuje Putinovo Rusko, ale nestěhuje se tam ani jeden. Každý rusofil miluje Rusko, ale na účtu má nikoliv rubl, ale konvertibilní českou korunu. Každý rusofil pomlouvá naši zemi a EU, ale nepřestěhuje se do Ruska, aby tam žil až po uši v hovnech. Zvláštní…  

 


Číst dál

Vrátný, ženská, co to sem leze, aneb co se za peníze nedá koupit ani naučit…

LN MP vratny a zenska 080817

Skvělé osvětové články (Putna LN 8.8.2017+Rychlík LN 10.8.2017), aneb význam výchovy, vzdělání, prostředí a osobního příkladu na naše chování aLN BR Co k nam sem leze 100817 způsoby.

Mohu doplnit i moji zkušeností. V roce 2011 jsem se zúčastnil pohřbu Ctirada Mašína v USA. Před odletem zpět do Evropy jsem zašel na oběd. Vedle mne obědval pár starších manželů. Pán měl na sobě tričko, které jsem kdysi obdržel od mých amerických přátel v Clevelandu – s vlajkou USA potřísněnou krví a s citáty z Ústavy USA. Požádal jsem je, zda by mi mohli poradit, kde bych si mohl koupit nové, stejné. Odpověděli, že v den státního svátku USA všude, ale nyní jen ve speciálním obchodě. To už bych nestihl, poděkoval jsem a dal jim svoji vizitku. Za 14 dní mi přišlo poštou toto tričko – bez zpáteční adresy, dodnes jsem jim nepoděkoval…


Číst dál

Využívat prvků systému Baťa v řízení podniků i společnosti je možné

Bata Tomas a JanTomáš Baťa: „Mé dílo nemůže zaniknout a nezanikne. Tyto budovy – možná. Budovy, komíny, stroje – to jsou jen hromady cihel a starého železa. Ale můj babis Budujeme stat pro 40 milionusystém zůstane k užitku všem, kteří přijdou po nás“.

Rozumíte tomu? Cihly, budovy stroje, to vše zastaralo. Ale systém Baťa, ten bude živý tak dlouho, než přijde nějaký lepší. Systém Baťa, to je podnikání jako služba veřejnosti, to je výrobní běžící pás, to je výchova učňů i zaměstnanců, to je nová technologie koželužen, to je smělé odměňování, to je podíl dělníků – spolupodnikatelů na zisku, to jsou týdenní (ne roční) účetní uzávěrky s výplatami a podíly na zisku, to jsou nejnižší ceny výrobků, to jsou podrobné kalkulace každého dílku, to je…..       

Batova jidelna 1939Nejenže lepší systém ještě nepřišel. Ale z mravního a sociálního hlediska je téměř vše horší. Řízení firmy majitelem, to je největší výrobní síla. Téměř vše ale přešlo k akciové společnosti, (protože jak chcete uřídit soukromníka? Nebo jak ho odvolat?) Jak může být zdravotní pojišťovna akciovou společností? Ona přece nemá tržby za zboží, které by vyráběla. Akciové společnosti byly zřízeny a hodí se výhradně pro výrobní podniky, kde se odměňuje podle rozdělení zisku, určené správní radou. Nevýrobní podnik nemůže mít zisk! (Český zákon o akciových společnostech: „účelem akciové společnosti je maximalizace zisku“.) Pak nemůže Baťův systém být akciovou společností. Ale on byl a.s.! To ale ještě neplatil Český zákon.


Číst dál

Řídit stát jako firmu? A proč ne…

babis O cem snim kdyz nespim aversbabis Budujeme stat pro 40 milionu... Jsou obohacením naší demokracie např. nekonečné parlamentní obstrukce, kterých jsme tak často svědky? Opravdu máme i nadále mít sudý počet poslanců, abychom i v situaci parlamentního patu přihlíželi například podivným „odchodům“ poslanců? Odkud se vlastně vzalo číslo 200 poslanců? Nestačilo by jich jen 151 nebo dokonce jen 101? Je Senát skutečně takovou pojistkou demokracie, nebo je to jinak? Asi bychom měli i o tom diskutovat. Dnes v předvolební době je ovšem každý takový pokus, který jsem nastínil ve své knize O čem sním, když náhodou spím, bohužel příliš často chápán jako jakýsi pokus omezit demokracii. Chápu, že moje návrhy na zlepšení fungování státu se zavedeným stranám, a hlavně politikům, kteří se už příliš dlouho živí jen politikou, nelíbí. Současný systém jim vyhovuje, a proto nemají zájem ho měnit. Je to však systém, s nímž bychom měli pokračovat i další čtvrt století? To si opravdu nemyslím a chtěl bych ho změnit. A proto bych o něm chtěl diskutovat a zeptat se občanů, jak ho změnit. Nebudeme-li o něm diskutovat či nebudeme-li mít vůli ho změnit, sotva ho někdy změníme.


Číst dál

Vize pro Českou republiku, pro naše děti

babis O cem snim kdyz nespim aversSEN O NEZÁVISLOSTI

„Věřte sobě a věřte práci. Jděte za prací bezohledně.“

Víte, kdo to řekl? Jan Antonín Baťa. Párkrát už jsem ho v knížce vzpomínal. Napsal v roce 1937 vizi o Československu pro 40 milionů lidí. Proč zrovna taková vize? Měl plán, že 40 milionů lidí naše země klidně uživí. A bude z ní evropská velmoc. Koho kdy něco takového napadlo... No, jak vidíte, Baťu to napadlo. Kdo ví, co by se dalo u nás dokázat, kdyby nepřišla válka. Ale měli bychom o něm vědět ještě něco víc. Jeho příběh je skvělý námět na film.

 


Číst dál

Letní tábor Praskolesy 2017: potěšte se nádherným videem

Je natočeno pomocí gyroskopické konstrukce. Ondra, jeden z vedoucích (student kybernetiky), si ji zhotovil sám -  borec! Teď se toulá někde po Indii, odkud mi odkaz poslal. A pak se divte, že se nám děti rády vracejí a rodiče by s nimi nejraději zůstaliJ Užijte si tyto 3 minuty – takový lék v apatyce nekoupíteJ J.Š. 12.8.2017  

 



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing