Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Anezka_1Vážený pane Varvařovský.

Děkuji za článek v sobotních Lidových novinách o vynikající ženě  Anně Přemyslovně. Píšete, že kolem jejího kamenného ztvárnění budou nyní chodit naši volení představitelé. Dodávám zvláště čeští demokratičtí komunisté.

Ale co my, kterým v době jejího výročí byly staženy bankovky s její podobiznou, která nám v naší ruce připomínala ideály o kterých jste se zmínil. Nebo bude vydána bankovka nová? Či medaile, kterou si koupí jen ti co na to mají? Je to divný svět, divné věci, když v době tak osmisetletého výročí národu zmizí její podobizna z denního života.

V úctě, Karel Mrzílek, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., V Praze 31.7.2011

 

Zveřejnit záznamy videí ze zastupitelstva se nesmí. Vary za to zaplatí - Karlovarský magistrát musel ze svého webu stáhnout archiv videozáznamů z jednání zastupitelstva. Udělal to na popud Úřadu na ochranu osobních údajů, podle něhož nelze nechávat záznamy veřejně přístupné. Objevují se na nich totiž lidé z řad veřejnosti, kteří k tomu nedali souhlas. Druhá Normalizace je v plném proudu! Navíc je to v příkrém rozporu se zákonem o svobodném přístupu k informacím! Zhovadilost na postupu – kolik ještě snesou občané a jak dlouho ji budou nečinně přihlížet…?!

Věra Špinarová: "Řekla jsem jednu větu, co si myslíme všichni z branže: že to všechno není z její hlavy, ale že za tím stojí její druhá polovička. A on mi vzkázal přes média, že si mám nechat vyšetřit hlavu. Nechci to dál rozvádět, aby mě nehonil po soudech. V tom se vyžívá. Samozřejmě že jsem stála za Martou! Řešit nějaké nedorozumění dvou zpěvaček a notabene kamarádek u soudu, to se prostě nedělá."

MK_Novy_Svet_1_290711Toto téma doplňují výroky známých osobností o dění v ČRo na téma Hudba v českých rádiích – „Pouštění hudby v rádiu je obrovský kšeft, a jak mi říkala jedna redaktorka, je nebezpečné se o to zajímat.“ – „V běloruském rozhlase má každý redaktor nad stolem seznam osob, skladeb i slov: kdo nebo co se na něm ocitne, nesmí do éteru.“ – „Bloudím mezi stanicemi a slyším tu i onde skladby ve stejném pořadí.“ – „Stále více umělců tvoří, aniž by mohli výsledky své práce zveřejňovat, omezeni bojkotem i přímými zákazy...“ – „A roste počet umělců, kteří nenalézají uplatnění vůbec, nebo jedině za cenu ústupků vyznavačům zlatého telete.. „ – „To doprošování, dávání cédéčka do rádií, kde vám pak třeba řeknou: To my nehrajeme. Připadala jsem si jako nějaká poslední začínající zpěvačka. Ponižovalo mě to.“

Z komentářů: „V tento letní čas není tak důležité co dělá PČR na Šumavě. Mě ser... hlavně zprivatizovaní soudci. Tam je třeba stale utočit. To Vy i Vaší přátelé děláte. Dělat pořádek u PČR, když u soudů sedí takové kreatury je bezpředmětné. Mám dojem, že někteří mladí policajti budou v tomto procesu očisty soudů užiteční. Přeji hezký den.“ Fr. Zákostelský, 3.8.2011

V pátek, dne 29.7.2011, proběhla pietní bohoslužba v Katedrále sv. Víta v Praze za oběti masakru v Norsku. Zástupkyně norské ambasády promluvila naprosto skvěle, selhával jí hlas… Při čtení všech jmen obětí byly postupně zapalovány svíčky za každého zavražděného. Žádného známého politika jsem nezahlédl… Bylo to tak jistě lepší…

MK_Novy_Svet_2_290711Poté jsem navštívil nedalekou letní scénu divadla Ungelt na Novém světě, kde měla koncert Marta Kubišová a kde jako host vystoupil Václav Neckář. Vynikající koncert aMK_Novy_Svet_3_290711 atmosféra. Dokonce až ze slovenského Prešova přijely ctitelky Marty Kubišové. Zazpívalo nám i slavné trio Golden Kids, kdy Helenu Vondráčkovou neopakovatelným způsoben nahradil bratr Václava Neckáře Jan Neckář a kdy se publikum skvěle bavilo. Po prodělané, těžké nemoci, mají vystoupení Václava Peckáře zcela jiný rozměr a zažít je patří k nezapomenutelným, silným zážitkům, na které nelze zapomenout.

K dnešnímu dni už je na podporu Marty Kubišové vybráno 41.884,-Kč – díky všem sponzorům! Jakmile bude dosaženo potřebné částky 45.000,-Kč, bude účet zrušen a peníze transparentně předány paní Kubišové.

V pondělí dne 1.srpna 2011 oslavili Švýcarští občané tradičně svůj státní svátek, opět na pražském Žofínu. Skvěle promluvili švýcarský velvyslanec v Praze pan André Regli – nejprve česky, poté německy, francouzsky a italsky. Po něm zazněl ze záznamu projev švýcarské spolkové presidentky paní Micheline Calmy-Rey v němčině a francouzštině. Projevy byly zakončeny švýcarskou a českou státní hymnou. Na závěr ve 21:30 hodin byl uskutečněn slavnostní ohňostroj na hudbu symfonické básně  Bedřicha Smetany „Vltava“.

 

Jan Šinágl, 3.8.2011

 

Zofin_1_010811Zofin_2_010811


 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)