Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masin_Paumer_KSCM_2005Ve vojenské nemocnici v Clevelandu v USA, zemřel dne 13.srpna ve věku 81 let Ctirad Mašín, člen odbojové skupiny bratří Mašínů. Do posledních chvil byli u jeho lůžka sestra Zdena Mašínová a bratr Josef Mašín. Po roce tak následoval Milana Paumera… Odpočinutí věčné dej jim Pane, ať odpočívají v pokoji.

Přiložená koláž je vystihující – před lety jsem ji jako pohlednici obdržel od Ctirada Mašína, Jamese Jakoubka a jeho paní, spolu s tričkem s vlajkou USA a texty z Ústavy USA. Toto památné tričko nosím na akce, kde jím vyjadřuji neustálou potřebu úsilí a boje za uchování svobody a demokratických hodnot. Opustí každou zemi, kde o ně občané neusilují.

To, že členové odbojové skupiny bratří Mašínů nebyli ani po 22 letech po „pádu“ zločinného komunistického režimu svoji rodnou zemí vyznamenání nejvyšším státním vyznamenáním je ostudné a vypovídající o stavu naší demokracie. Vypovídá to i o tom, jací lidé v naší zemi dosud vládnou a jaké hodnoty ve skutečnosti zastupují a uznávají. Důvody k odporu vůči režimu by měli tito stateční mužové i dnes. S odchodem této odbojové skupiny a dalších statisíců skvělých vlastenců, synů a dcer naší země, jsme se naučili jenom konstatovat, kritizovat, neriskovat, nebojovat – a poslouchat. To ještě nikdy a nikde žádnou svobodu a demokracii nezachránilo, natož vybudovalo - stále nejsme hodni obětí a odkazu těch, kteří za svobodu a demokratickou budoucnost své vlasti zaplatili cenu nejvyšší!

Jako americký válečný veterán bude Ctirad Mašín pohřben s vojenskými poctami v Clevelandu. I to ukazuje jaký nebetyčný rozdíl existuje mezi uctíváním skutečných nositelů demokratických hodnot v USA a v České republice…

Josef Mašín: „Z Československa, pro které jsme chtěli bojovat, jsme odešli před osmapadesáti lety. Země, kterou jsme tenkrát znali, dnes neexistuje. Šest desetiletí života stráveného v demokratickém a svobodném světě mi propůjčilo životní přehled nedosažitelný člověku žijícímu na pokraji životní existence v gulagu. Proto s posuzováním toho, co se děje ve zbytku bývalého Československa, nemám problém."

 

Jan Šinágl 14.8.2011

 

Patříval jsem mezi lidi...

 

 

Masin_1_MP

Paumer_1_CM

 

Ctirad Mašín (1930 – 2011)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #20 Jura 2011-09-29 07:28
Pane Kopecký, nejsem komunista a ani jsem nebyl - rodina byla, jak se dnes moderně říká, perzekuována. Váš komentář s odkazem na samostudium a navíc výrazně emocionálně zabarvený spíše odkazuje k tomu, že jsem tnul do živého a místo argumentů mi podsouváte samostudium a to, že jsem komunistický lhář. Jistě chápete, že zrovna Váš výklad "pravdy" mě v tomto případě nemůže zajímat, ale uvítám, pokud bude někdo jiný ochotný diskutovat na úrovni...
A propó, když už odkazujete k "fanouškovskému skákání" - je legitimní jít vymlátit slávistický manšaft, když slouží mafiánovi Hřebíčkovi? (jinak postoj pana Bicana ml., amerického občana, se mi líbí - to jen pro upřesnění, že nejsem zaslepeným odpůrcem všeho, co se jen kolem USA otře...)
0 #19 Franta Kopecky 2011-09-28 11:01
Vlastně.....nas tudujte si Právě i toho Marxe a Lenina , a přečtěte si i Hitlera , at vidíte že to je vše jedna banda.
Lenin velmi hezky popisuje jak se má zatočit s lidma co mu nejsou po chuti.
A teoretické kecy pana Marxe , outsidera co se přes ohromnou rodinnou finanční výpomoc nedokázal sám ve 40 letech uživit.... jsou taky bezcenné.
0 #18 Franta Kopecky 2011-09-28 10:54
JURA - Nerozumite tomu. Nebo jste komunista a lžete.
Každý kdo je zločinec nebo příslušník zločinecké organizace je legitimní cíl.
Lhostejno na jakém stupni zločineckého žebříčku.
To za prvé.
Za druhé.
Obrana proti zlu je zákonně i morálně v pořádku.
Když Vám nebude pořád něco jasné tak to znamená že máte nižší inteligenci a mě nebaví to pořád dokola opakovat.
Nastudujte si o tematu něco kolem 100 knih , ale ne od Marxe a Lenina, přečtěte si paměti amerických presidentů, paměti Beneše, výplody a vyhlášky od Ksč, různá hlášeni SNB, popřípadě výpovědi Sovětských špionů co uprchli na západ.....a poznáte nepoznané.
A nebo....a nebo jděte do hospody a tam Vám to češi řeknou. A ještě si zaskákáte.
-1 #17 Jura 2011-09-27 15:50
V komentářích zaznělo, že je třeba si udělat jasno, koho označíme za teroristy a vrahy...
Pokud si dobře pamatuji, uváděné důvody USA pro válku proti Iráku (vývoj zbraní hromadného ničení ap.) nebyly nikdy potvrzeny a naopak vyšel najevo jejich manipulativní účel pro zblbnutí veřejnosti. Jsou tedy islamisté, kteří vyhlásili režimu USA svatou válku teroristé či nikoli? (na obou stranách to odnášejí civilisté)

Omlouvám se, ale stále mi uniká důvod některých vražd skupiny Mašínů - nejednalo se ani o zabití za účelem prosazení nějakého "vyššího" společenského cíle (principu mravního?!), ani o nutnou obranu či zabití v ohrožení - někdy se spíše jednalo jen o "chuť" frustrovaných aktérů po krvi (a už jedno zda po krvi skutečného nepřítele, nebo jen bezejmeného slouhy režimu...).
Rozlišujme!

Jinak řády a vyznamenání jsou rozdávány povětšinou tak, jak se hodí mocipánům - vždyť i v pohádkách se rozdávají řády šunky zlaté či myšího kožíšku (za co? - asi je za to, že byl dotyčný zrovna na ráně...)

Je úsměvné, že stařičký Mašín stále nepochopil, jak svět funguje - proč by asi měl režim vyjednávat s hnidou ve svém kožiše? Bude někdo vyjednávat se mnou, když půjdu dnes na hrad s tím, že se mi nelíbí stav práva v naší zemi a budu si klást nějaké podmínky, aby se toto zlepšilo?
+2 #16 jan kulinak 2011-09-08 08:04
Pane Libore ,chcete tím řict že všichni kom. policisté byli nevinní a udavači také ?Vspamatuj te se!Od koho dostali povoleni oni vraždit lidi na hranicích.To snad nebyli vraždy?Doslova sadistické.Si dovolím klidně tvrdit.Pane ,přečtě te si dokumenty o US,svorkách které používali jednotky pohraniční stráže.Kdybyste náhodou nevěděl co to bylo.Tak si udělejte čas a zjistite si to.PANE!!!!Nech at záměrně roztrhat člověka psama aby náhodou neopustil,ten překrásný "sácalistický režim"To bylo s kostelním řádem,NE? PS.Nezapomeňte mě osočit abych se naučil gramatiku.A bůh ví z čeho ještě.Nemám titul nemám patřičné vzdělání ale mám za to rovnou páteř a čisté svědomí.Nejsem chameleon.
0 #15 jan kulinak 2011-09-08 07:27
I když sám sem slovák.Uplně souhlasím s panem Josefem že i Slovák ,může bejt vůl(a je jich tu na slovensku halda)Nechtěl bych je házet s lopátou na vůz.Asi by to byla větší dřina jak otročina v Minkovicích,v brusirně"ruční apretace",Ha,ha,ha.

s pozdravem J.Kuliňák.
0 #14 pivko1111 2011-09-03 23:32
Libore,nečtěte tolik rudýho práva
-2 #13 Libor 2011-09-03 20:33
Vražda pokladníka a uloupeni 900000Kč není žádný odboj.Uteklo mnoho lidí na západ a nemuseli vraždit neviné lidi
+3 #12 Mrzílek 2011-08-31 20:25
Komunisté vždy taktizují. Když se to hodí spojili se s nacisty, jindy, když je třeba je z líce rub.Je toho mnoho. Neptejte se komunisty kolik je hodin. Dozvíte se, že je úterý.
+5 #11 Jaromír Demek 2011-08-23 11:24
Měli bychom si už konečně udělat jasno. Buď označíme za teroristy a vrahy všechny, kdo bojovali za svobodu se zbraní v ruce a nelámali si hlavu se zákony a mnohdy ani s ničím jiným. A nebo připustíme, že z hlediska vyššího principu mravního má každý právo na odpor proti totalitnímu režimu. Ať už to je skupina Antropoid nebo bratři Mašíni. Nejvíc asi mají výhrady ti, co vždy "drželi hubu a krok". Asi se stydí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)