Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU 20 otazka Hybaskova 15.4.2024EU 20 panel Hybaskova verejnost 15.4.2024Institut pro politiku a společnost pořádal v paláci ARA 15.4.2024 konferenci na téma Dvacet let České republiky v EU. Byly čtyři panely. Zajímal mne PANEL 3: Příběh členských zemí EU přistoupivších v roce 2004 s panelistkou Janou Hybáškovou, šéfkou osobního oddělení MZV ČR.

Otázky nemohly být kladeny přímo, živě, ale poslány předem do aplikace SLIDO (na konci každého panelu na ně bylo odpovídáno, ze jich bylo rekordních 16). V aplikaci byl omezen text, proto jsem jednu otázku rozdělil na tři. Pouze tento panel byl ukončen bez jediné otázky veřejnosti a vysvětlení moderátorky. Veřejnost mlčela, ozval jsem se jako jediný, tradičně – viz zvukový záznam „debaty s veřejností“, která směla jen poslouchat, v obou významech slova. Musel jsem utíkat, abych vůbec stihl oslovit ředitelku Janu Hybáškovou a předat ji otázky, nepřijala je – ani „opoziční“ panelistka poslankyně Dostálová. Slušné chování není třeba zadokumentovat, to politici umí v médiích zahrát skvěle, kdy „zapřou nos i mezi očima“. Tento „jednotný úprk“ před občanem a odpovědností političek protistran, jsem pro veřejnost a daňové poplatníky zaznamenal. Názorná ukázka jak se politici bojí přímé demokratické diskuse. V médiích jsou v pohodě - divák za obrazovkou je neohrožuje:-)

EU 20 panel 1 Hybaskova Dostalova 15.4.2024EU 20 panel 2 Hybaskova Dostalova 15.4.2024Ředitelka Hybášková tentokrát opilá nebyla - Královna české diplomacie Jana Hybášková společně s úředníkem ministerstva nabourala několik aut v Praze. Oba nadýchali přes 1,5 promile. Nicméně její chování bylo stejně nenormální, zcela nedůstojné jejího úřadu, postavení a její společenské odpovědnosti. Je to jen důkazem, v jakém katastrofálním stavu se MZV ČR nachází, když za morální selhání své zaměstnance povyšuje a za charakternost vyhazuje. To není jen konstatování, ale i diagnosa. To se stane s lidmi vždy, kdy není kdo a co by je korigovalo. Jejich charakterová slabost nutně podlehne zkorumpovanému prostředí - za patřičný „obulus“, kdy pocit studu mizí v nenávratnu… Styl jejího „posezu“ mezi panelisty, je také vypovídající řečí její duše a jejího dnešního stavu, obranný postoj…

Kdysi jsem Janu Hybáškovou plně podporoval. Další z mnoha, která vzbudila podporu veřejnosti, selhala a podlehla korupčním tlakům. Je další obětí korupce, které její charakter nedokázal odolat. Dr. Jana Chaloupková stále odolává a drží nadále čistý štít české diplomacie, byť už mimo diplomatickou službu. Zemi lze sloužit vždy - za cenu mnoha ztrát a osobních obětí. Jen tak se udržuje pevný charakter a dává smysl životu jednotlivce. Držme jí i nadále všechny palce - bojuje nejen za sebe, ale hlavně za naši zemi a její budoucnost. Dobře, že takových lidí přibývá. V médiích je nevidíme, ale ve skutečném životě. Ten formuje a ukazuje skutečnou kvalitu jednotlivce. Musí sám zdolávat překážky tvořenými těmi, které svoji poctivostí ohrožuje a kterými roste!  

Oslovil jsem i Cyrila Svobodu a zda mne zná: „Kdo by Vás neznal pane Šinágle“. Kupodivu o kauze Marocco Gate nic „nevěděl“, omluvil, že musí něco v mobilu vyřizovat… Mladí lidé ve veřejnosti takřka nebyli, za to v obsluhujícím týmu. S několika jsem hovořil. Se zájmem si moji „ideologickou diverzi“ o nadčasovém Batismu, vyslechli. Nemám ve zvyku a neumím „žvanit“. Poznali ten rozdíl.

V diskusi také zaznělo, jak by měla elita formovat na příkladu Evropské hymny, kdy vztyčujeme vlajky, ale hymnu nehrajeme. Mimochodem kdo z českých politiků zná text hymny a umí ji zazpívat zpaměti, nemluvě o občanech?

Dotace čerpáme až do úplného vyčerpání dotace i sebe

EU 20 paneliste 15.4.2024Kolik lidí se vyčerpává čerpáním dotací, tedy zcela neefektivní, nemravnou prací? Jenom otrok moci a bezcharakterní člověk může nacházet uspokojení v žítí z práce druhých. EU se musí hodně změnit, má-li mít budoucnost. Pokud stále méně lidí „vyrábí chleba“ a stále více pobírá peníze za nic, nemůže to dopadnout dobře.

Včera v Událostech ČT zaznělo ve zprávách o setkání premiéra Fialy s presidentem USA Bidenem, jak ČR hraje „světovou diplomatickou ligu“. Pokud to spočívá i v počtu letů a fotografií z návštěv ministra Lipavského po celém světě, tak zcela určitě. Jen bych našemu „diplomatickému rekord-cestovateli“ doporučil, aby si dal příště pozor na svůj dámský doprovod a nemusel svoji diplomatickou kariéru rychle ukončit, zvláště při návštěvě arabských zemí…

Evropa by měla hodně přidat, aby se přiblížila podpoře Ukrajiny USA. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Kdo ji ztratí, navíc bez boje, je bezcenný. Jen prázdně existuje v bídě, zákonitě stále větší…

„Čech dá vždy přednost bůčku před svobodou“, jak stojí v epilogu knihy Cesta, která nikdy neskončila – rozhovoru s Josefem Mašínem.

Je nejvyšší čas přestat hodnoty prožírat a začít je budovat pro budoucí!     

***

Diplomat - opilec Moravec skončil, diplomatka Hybášková - za opilost povýšena, skvělá diplomatka Chaloupková - za čestnost vyhozena…

ZV ČR v Rijádu nepomohlo svému diplomatu, zemřel. Odmítá odškodnit pozůstalé

Česká ambasáda ve Vídni povolala rakouskou policii, aby Šinágl „nerušil“ vystoupení ministra Lipavského

XI. DÍL Marocco Gate: Ochrana oznamovatelů v ČR: Když odhalila kriminální kšeftování s vízy na MZV ČR byla odstraněna. Jiní jsou za zločiny povyšováni

***

Ing. Stanislav Vrbík: O BATISMU NADČASOVEM, aneb zámožnost všem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)