Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V USA se za vraždu člověka dávají nejvyšší tresty od doživotí, násobku reálného života, až trestu smrti. I u nás se nechá dát doživotí, ale jen výjimečně. Mnohdy za záměrnou smrt člověka dostane vrah méně než za krádež, ačkoliv by doživotí mělo být samozřejmostí, pokud pachatel byl při činu při smyslech. Ve zprávách na Prima TV byla informace o rozsudku nad třemi pachateli, kteří trýzněním utloukli bezdomovce k smrti a soud jim vyměřil trest JEN 10 LET !!! Má snad pro soud život bezdomovce menší cenu?! Dal by soud stejný trest jen za „humánnější“ zastřelení např. prezidenta?! Pochybuji. Za záměrné usmrcení člověka by měly být sazby trestů předem dané s minimálním rozsahem velikosti trestu. Jak bude asi odsouzen Američanovi, který měl zavraždit své čtyři příbuzné? V USA  by za čtyři prokázané vraždy dostal 4x doživotí, bez možnosti jakéhokoliv zmírnění trestu. Nikdy by už vězení neopustil. Tresty působí i profylakticky. Nízké tresty podporují zločinnost, velké odrazují i když ne všechny, bohužel. O tom, že se přidělává práce policii a justici nemluvě. Také bych nerozlišoval výši trestu mezi vraždou dokonanou a vraždou nedokonanou, díky zásahu třetí osoby – viz níže atentát na Babiše.

Je vidět, že i ve Slovinsku se potýkají se „spravedlivou spravedlností“ a právem. K tomu je třeba kvalitních zákonů, policistů a soudců. Všeho je u nás nedostatek. I největší zločinci se mohou díky penězům a legislativě „dočekat“ nepotrestání a ještě být za mnohaleté „popotahování“ po soudech a urážku na cti být odměněni statisíci či miliony korun. Hrozí-li selhání i této „pojistky nepotrestání“, zasáhne prezidentská amnestie, jak nám ukázal Václav Klaus. Nedivme se potom, že jsme považováni za stát podvodníků, zlodějů a zločinců, když příkladem jde samotný prezident země!

 

Jan Šinágl, 17.12.2015

* * *

Muž, který chtěl otrávit Babiše, dostal 15 měsíců

Slovinský soud poslal na 15 měsíců za mříže Itala slovinského původu, který loni poslal otrávený dopis ministrovi financí Andreji Babišovi. Informovala o tom slovinská agentura STA. Prokuratura, která požadovala sedmiletý trest, se chce proti verdiktu odvolat. Pětadvacetiletý student Ivan Cernic byl odsouzen za výrobu a šíření zakázaných látek a padělání dokumentů. Soudkyně Meri Mikačová však odmítla uznat obvinění z terorismu. Podle ní neexistují důkazy o přímé vazbě mezi Cernicem a skupinou, která se pomocí vyděračské hrozby pokoušela od české vlády získat desítky milionů korun. ČRo, 16.12.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)