Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Andrej Babiš: „Je normální podnikat, ale neplatit daně? Vždyť jak pak přispívají na bezplatné školství, výstavbu infrastruktury a další věci, které denně využívají? Pokud někdo krátil tržby a neodváděl DPH, tak měl neoprávněnou výhodu. Všichni ale musejí podnikat stejně. To je základní princip.“

Babis lipNa internetu koluje tento dokument nazvaný Babiš má pravdu. ČSSD mobilizuje a najímá si zahraničního poradce, který jí má pomoci porazit Babiše. Korupcí prolezlé straně na všech stupních, která nerespektuje pravomocné rozsudky soudů (Zdeněk Altner, Jan Mládek), nepomůže ani sebekvalitnější poradce. Jsou věci, které za žádné peníze nelze získat. Důvěru voličů ČSSD nenávratně ztratila.

LN Mluvíte o změně volebního sytému?

Měli bychom lidem vyjít vstříc. Lze například dávat pozi­tivní i negativní kroužky, výběr je pak objektivnější. Musíme více chápat, že plat bereme za to, že odvádíme práci pro voliče.

LN Jsou miliardáři s nejasným ideovým ukotvením, jako je Do­nald Trump či Andrej Babiš, ohrožením demokracie?

Ne. Je vždycky mnoho dalších, kteří musí spolu s jedním či dru­hým stisknout mnoho knoflíků, aby se něco stalo, nerozhodují sami. To je demokracie. Beru to tak, že vstupem Babiše do politiky mnoho kmotrů mocen­sky pomřelo a to je dobře. Úro­veň demokracie se pozná podle toho, že ani Babiš nemůže dělat, co chce. Síla demokracie je v tom, že když sněmovna uvidí chybu, může vládě s takovým mi­nistrem vyslovit nedůvěru a po­slat ho z hrušky dolů. Jenom zka­menělý systém si s tím neporadí. Je-li strana a demokracie živá, ne­lekne se, že když něco nepodpoří, půjde od válu. Tady se ale všichni dopředu všeho bojí.

LN, 7.12.2016 z rozhovoru s Jiřím Čunkem „Lidé nechápou proč se chyby netrestají“.

* * *

Dříve platilo „všechno všem“ a většina kradla. Dnes už se většina občanů chová slušně, zato politické strany rozkrádají stát s na ně navázanými zločinnými mafiemi více jak komunisté u kterých se vyučili, podporovány částí policie, justice a spřízněnými médii. Jedině většinový vítěz voleb může toto rozkrádání státu a okrádání jeho obyvatelstva, začít omezovat. Jinak bude zavedený klientelisticko-korupční systém nerušené pokračovat ve své „práci“ jako tomu je od listopadu 89.

 

 

Jan Šinágl, 12.12.2016

* * *

Co to ten Bohoušek tropí?

* * *

Sobotkova lekce z vládnutí

Každý kdo, pochyboval o schopnostech premiéra Bohuslava Sobotky prosadit si svou, musel být vče­ra šokován. Elegantně, v tichos­ti, bleskově a prakticky bez šan­ce na odpor oznámil zdánlivě nezajímavou úřednickou změ­nu. Post ředitele prověrkového superúřadu má zaujmout býva­lý šéf mocné Bezpečnostní in­formační služby Jiří Lang. Dvojnásobně povýšený gene­rál, který dokázal vyjít s osmi premiéry a ve funkci strávil ne­uvěřitelných třináct let. Rok před koncem mandátu vlády Sobotka pochopil, že je potřeba myslet za horizont se­stavování příštího kabinetu, je­hož se nemusí účastnit. Ostat­ně už v létě dosadil na Lango­vo místo jeho nástupce. Pojistil si tak, že sociální demokracie udrží v klíčové pozici, odkud je dobře vidět pod politiku i byznys všedních dní, „svého“ nominanta. A vzhledem k tomu, že mandát šéfa BIS je pětiletý, ČSSD si udrží svého favorita i po příštích volbách, nehledě na jejich výsledek. Obsazování důležitých míst v bezpečnostním aparátu bere ČSSD velmi poctivě. Začala po­licejním prezidentem, pokračo­vala šéfy civilní rozvědky a Ge­nerální inspekce bezpečnostních sborů. Plynule navázala v BIS a NBÚ. A chce si pojistit i kyber­netickou bezpečnost. A tak pro odcházejícího ředite­le NBÚ připravuje nový superúřad v Brně. Inu, nelze než smeknout před mocenskou fi­nesou, kterou Sobotka předvedl.

LN, 9.12.2016, Martin Shabu

* * *

Nejsme diváky

Když se někteří jenom dívají případně sledují je to málo. Jsou sice permanentně informováni, ale před nimi se neodehrává fotbalový zápas. Nejsme diváky, ale jsme hráči. Nepotáhneme-li společně na branku ten zápas pro nás nemusí dopadnout dobře. Co následovalo v únoru 48, případně 68 si mnozí snad pamatují. Ten zápas Rusů a komunistů s námi jsme v obou časech prohráli. Teď je to do třetice. Oni vědí, že v jednotě je síla. My bychom to měli vědět také. Čím více budeme EU dělit a uplatňovat odlišné názory, tím hůře pro jednotu celku. Není rok 1918, abychom žádali úplnou samostatnost. Spojit fyzické a duševní síly prohlubovat spolupráci s ostatními, to ano. Jen kritizovat bez konstruktivních návrhů, bez vstřícnosti k ostatním je cesta k propasti. Britanie, Rusko dbají vždy na obranu. Dělejme ji také. Stojí to peníze a odvahu, ale dodává to klid a jistotu. Nebudeme muset zaujímat postoje, abychom někoho nepopudili.

K.Mrzílek

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)