Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalendář událostí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Rok Měsíc Týden Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
Film o Anně Politkovské
pondělí, 08. listopad 2010, 19:00
Zobrazení : 1664
Vážení přátelé,

Městská část Praha-Suchdol a sdružení SUCHDOL SOBĚ Vás zvou na setkání Klubu náročného diváka v pondělí 8. listopadu 2010 od 19:00 hodin do knihovny (v areálu Základní školy). Bude promítnut film ANNA V PŘEDNÍ LINII o zavražděné ruské novinářce Anně Politkovské.
(Anna, Seven Years on the Frontline / Masha Novikova / Netherlands / 2008 / 78 min.)

Anna Politkovská, ruská novinářka týdeníku Novaja gazeta, jež se nebála otevřeně kritizovat ruskou vládu za její postup ve válce v Čečensku, byla 7. října 2006 zavražděna. Neznámý vrah čtyřmi výstřely ukončil život ženy, která znamenala pro mnoho lidí naději, že páchané zločiny nebudou přehlíženy a zapomenuty.
Film vypráví poutavou dokumentární formou novinářčin životní příběh. Režisérka Masha Novikova natáčela Politkovskou pravidelně od roku 2000, stejně jako její kolegy a přátele. Během opakovaných cest do Čečenska a rozhovorů v Moskvě, Beslanu a na dalších místech Ruské federace vznikla unikátní výpověď o nesmyslném konfliktu a osobní statečnosti ženy, která se nebála říkat pravdu. Divák se díky výjimečným záběrům stává svědkem čečenské tragédie a je konfrontován s těžko uvěřitelnými příběhy o zabíjení a zmizení nepohodlných osob.

Ve snímku kromě Politkovské hovoří například Lidija Jusupovová, právnička z Grozného, jež strávila mnoho let hledáním nezvěstných lidí z Čečenska, nebo Světlana Gannuškinová, držitelka ceny Homo Homini z roku 2006. Obě tyto  ženy, podobně jako Anna Politkovská, nasazují vlastní život ve válce o spravedlnost v dnešním  Rusku.

Dokumentární filmy byly zapůjčeny z filmového archivu Jeden svět společnosti Člověk v tísni. Vstup volný.

Těšíme se na setkání s Vámi

Petr Hejl, starosta městské části
http://www.praha-suchdol.cz

Vzkaz z Moskvy

Jak se řekne rusky WikiLeaks?

Když hackerská skupina WikiLeaks zveřejnila tajné americké dokumenty z afghánského a nyní i iráckého bojiště, v Penta­gonu jistě bylo slyšet skřípění zubů. Ale nezbývalo jim než držet se pravidel, která v právním státě regulují napětí mezi svobo­dou projevu a ochranou státního tajemství. Za jeho vyzrazení je vyšet­řován mladý vojenský analytik, zatímco Julian Assange z WikiLeaks dál rozdává rozhovory. Když jeden komentátor americké stanice Fox News vyzval, aby byli lidé stojící za WikiLeaks prohlášeni za nepřá­telské bojovníky, což by umožnilo podniknout vůči nim nespecifiko­vané „mimqjustiční kroky", vzbudilo to pobouření. Assange nedávno naznačil, že by mohl zveřejnit také ruské tajné dokumenty - zřejmě z megalomanie, protože západní pokrokovou ve­řejnost Rusko nezajímá. Reakce byla poučná - zdroj z ruské tajné služby FSB prohlásil, že se Assangeho nebojí: „Pokud bude existo­vat chuť a správný tým, je možné tento zdroj zavřít natrvalo." Takhle se to dělá. Žádné zdržování se s právními nástroji. Cosi nám říká, že žádné kupy tajných ruských dokumentů se hned tak v New York Times, Spiegelu a Guardianu neobjeví.   Martin Weiss, LN, 2.11.2010