Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sumava_1… Přes respektování Vaši vysoké inteligence jsem přesvědčen, že Vám zcela chybí motivace pro práci v ochraně přírody a životního prostředí. Šumavské drama a další četná poškozování přírody po celé ČR možná ne pro každého viditelně, ale nepochybně a trvale destabilizují politický, společenský a ekonomický život. …

… Náročné úkoly ministra životního prostředí musí provádět někdo, kdo je zvládá odborně a má skutečnou motivaci. A do třetice, pane předsedo, uvažujte prosím, zda Vy sám nedáte přednost jiné, pro Českou republiku prospěšnější činnosti.  …

 

 

Dopis ministru životního prostředí Tomáši Chalupovi

 

Pan Tomáš Chalupa

ministr vlády

MŽP ČR

Vršovická 65

100 00 Praha 10

 

 

Pane ministře,

 

v tyto dny pravděpodobně dostáváte mnoho zpráv a dopisů k problému Šumavy. Zde proto nepředkládám odbornou problematiku, tu popíší jiní. Jsem ochránce přírody z již dospělejší generace, nějakých 50 roků praxe mám za sebou. Rozhodně si nemyslím, že samotný a jediný ministr může a musí řešit úplně vše, zvláště jsou-li mnohé úkoly dlouhodobé, překračující horizont mnoha vlád i generací. Považuji ale za nepochybné, že jak odborná zdatnost, tak politická odpovědnosti a prozíravost musí být na Vašem postu propojeny. K tomu by měly směřovat vaše nejbližší kroky.

Pane ministře, vyzvěte ředitele Šumavského národního parku k zastavení policejního honu na ochránce přírody a životního prostředí, i k ukončení rozněcování třídní nenávisti místních obyvatel ! A to nejen na Šumavě !! Šumava je dnes viditelná, medializovaná část, která v ostrém světle ukazuje pravou tvář rozkládající se politické scény, upadajícího právního povědomí a celkové společenské deprivace. Existují však i další četné kauzy a problémy, při jejichž řešení jsou ochránci přírody ostouzeni a uráženi, přestože - na rozdíl od řady jiných zájmových skupin ve společnosti – vystupují pouze ve veřejném zájmu. Denně zanikají cenné lokality s biotopy chráněných druhů, denně je v nějakém místě likvidována česká krajina. Denně se odehrávají kolize, z nichž ta šumavská začíná být novou ostudou evropských rozměrů.

Pane ministře, odvolejte prosím ředitele Šumavského národního parku p. Stráského, dříve než se Vám kauza zcela vymkne z rukou a národní park dospěje k zániku. Měl jsem možnost nedávno hovořit s p. Stráským, takže mohu prohlásit, že neví, co ve věci Šumavy vlastně provádí. V ochraně přírody je naprostým laikem, který se rozhodl za jeden rok vyřešit problém, starý 300 roků.  Po odvolání p. Stráského, prosím zvažujte své vlastní působení na MŽP. Přes respektování Vaši vysoké inteligence jsem přesvědčen, že Vám zcela chybí motivace pro práci v ochraně přírody a životního prostředí. Šumavské drama a další četná poškozování přírody po celé ČR možná ne pro každého viditelně, ale nepochybně a trvale destabilizují politický, společenský a ekonomický život.

Členové různých sdružení, kteří nyní brání na Šumavě kácení, jsou slušní lidé, kteří respektují zákony. Vedení Šumavského národního parku zákony porušuje. To je bohužel nejen v případě Šumavy častým pravidlem.

Pane ministře, přeji Vám pozitivní a politicky odpovědné rozhodování.

 

Jaromír Bratka

Klecany, 27. července 2011

Na vědomí : občané České republiky

 

* * *

Dopis předsedovi vlády ČR Petru Nečasovi

 

Pan Petr Nečas

Úřad vlády ČR

Nábřeží Edvarda Beneše 128/4

118 00 Praha 1

 

 

Pane předsedo vlády,

 

v tyto dny dostáváte mnoho dopisů k problému Šumavy. Proto zde nepředkládám odbornou problematiku, určitě ji popíší jiní. Jsem ochránce přírody z již dospělejší generace, nějakých 50 roků činnosti mám za sebou. Píši Vám o politické odpovědnosti a prozíravosti, což myslím by mělo být Vaším přednostním zájmem. Pane předsedo, zastavte hon na ochránce přírody a životního prostředí ! A nejen na Šumavě !! Že žádný hon nepořádáte a naopak že příroda má všude přednost ? Tak to máme dvě ochrany přírody – jednu tu s nablýskanou fasádou, kterou se honosí MŽP a některé konkrétní osoby, a pak tu druhou, s každodenní likvidací cenných lokalit s biotopy chráněných druhů a s celkovou likvidací české krajiny. Šumava je ta viditelná, medializovaná část, která v ostrém světle ukazuje pravou tvář rozkládající se politické scény, upadajícího právního povědomí a celkové společenské deprivace. Pane předsedo, záleží Vám na prestiži strany, která Vás nominovala, na společnosti a dobrém jménu České republiky ? Myslíte si, že nikdo nevnímá pravé pozadí šumavských událostí ? Že národ určitě netuší, jak někdo dobře propočítal výnosy z likvidace a prodeje jak Šumavy, tak dalších částí země ?? Což vše má zčásti doplnit ohromně děravý státní rozpočet, s jeho podivnými ztrátami a absurdním plýtváním ?

Pane předsedo, Vy ovšem nemusíte být biologem, ochráncem přírody ani ničím podobným. Ale neměl byste podceňovat tichý, ale zcela konkrétní marasmus, do kterého se noří jak ODS, tak TOP09, ČSSD a další. Ti všichni - přes drobné rozdíly – jsou fakticky vaši spojenci, co se týká vytrvale zůvodňované nutnosti likvidovat českou krajinu a její přírodní  bohatství. To vše za potěšeného a škodolibého přihlížení KSČM, která se nemůže dočkat, až ji národ začne masově volit. Protože kauza Šumavy k politické destrukci nepochybně přispěje.

Členové různých sdružení, kteří nyní brání na Šumavě kácení, jsou slušní lidé, kteří respektují zákony. Vedení Šumavského národního parku zákony porušuje. To je bohužel nejen v případě Šumavy častým pravidlem. Pane předsedo, prosím, požádejte pana ministra Chalupu, aby odvolal stávajícího ředitele Šumavského národního parku p. Stráského, dříve než nová ostuda České republiky dostane evropské rozměry. Měl jsem možnost s p. Stráským  nedávno hovořit, takže zde mohu prohlásit, že vůbec neví, co dělá. V ochraně přírody je naprostým laikem, který se údajně rozhodl za jeden rok vyřešit problém, starý 300 roků.  Po odvolání p. Stráského, prosím vyzvěte k odstoupení p. ministra Chalupu. Náročné úkoly ministra životního prostředí musí provádět někdo, kdo je zvládá odborně a má skutečnou motivaci. A do třetice, pane předsedo, uvažujte prosím, zda Vy sám nedáte přednost jiné, pro Českou republiku prospěšnější činnosti.

 

S přáním pozitivního a politicky odpovědného rozhodování

 

Jaromír Bratka

Klecany, 27. července 2011

 

Na vědomí : občané České republiky

 

Zastavme zničení Národního parku Šumava !!!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)