Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:22
    Slavilo se taky v Plzni, k té ty americké automobily jaksi ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:19
    VOP Stanislav Křeček: Sovětští vojáci k nám nepřivezli ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:12
    Kauzu pana Šnajdra znám a ve světle toho co se děje mému ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:07
    Neskutečné!!! Přeci již jen stíhání advokáta by mělo AK vést ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havlickuv Brod pozvanka 210820

Všech 24 panelů o zločinech komunistů v letech 1948-1989. Měly by být součástí vyučování na školách všech stupňů, aby varovaly a abychom nezapomínali. V den barbarské okupace 21.srpna, vysílala veřejnoprávní ČT1 na prvním programu od 20:10 hod. „Četnické humoresky“. Urazila tak všechny oběti okupace!

* * *

Byla to už jubilejní – dvacátá vernisáž výstavy o zločinech komunismu v letech 1948 – 1989 – nikdy o ní média neinformovala, ač pozvaná, nedostavila se. Vernisáže se uskutečnily i ve HB zlociny KSC 210820Sněmovně, Senátu, Teologické fakultě UK, na sv. Hostýně i v klášteru Želiv. Nikdy se nedostavili politici, kteří mají jinak „plná ústa“ o zločinnosti KSČ. Plk. v.v. Josef Musil tyto výstavy připravil prakticky sám. Udělal více práce pro veřejnost a odhalení pravdy než instituce placené státem, které namísto široké osvěty pomáhají tuto pravdu zamlčovat!

Těchto 23 minut připomíná skutečnou zločinnost okupace z 21.srpna 1968, široké veřejnosti dodnes zamlčované. Níže doplňující informace proč tomu jinak být nemůže. Program veřejnoprávní ČT ze dne 21.srpna názorně ukazuje, kdo v naší zemi dnes skutečně ovládá dění a kdo má zájem udržovat obyvatelstvo v nevědomosti!

Jediný voják ČSLA, který se při okupaci zachoval jako voják!

Marta Kubišová ČT1, 11:3o hod. – Kdo se asi v tuto dobu díval, když většina dala přednost pobytu u vody?!HB Musil transparent 210820

Plk. Vladimír Chadalík ČT2 14:30 hod. - Velitel vrtulníkové letky v Havlíčkově Brodě pplk. Vladimír Chadalík odletěl 21. srpna 1968 v ranních hodinách i s vrtulníkem do západního Německa. Jediný voják, který dodržel přísahu vlasti a konal – jak jinak: „Litujeme, pořad není v iVysílání dostupný.“ Na mém YouTube kanálu tento dokument můžete shlédnout. Tam postkomunističtí cenzoři ČT zasáhnout nemohou. Odvahu mne zažalovat za porušení autorských práv ČT dosud nenašla a zřejmě nikdy nenajde. Dokumenty za peníze daňových poplatníků mají být trvale veřejnosti k dispozici!

Skryté zločiny osmašedesátého ČT2 15:55 hod. - Stovky zraněných, desítky mrtvých – tragická bilance prvních dnů okupace spřátelených armád (2008). Dlouho ukryté tajné dokumenty byly po čtyřiceti letech poprvé odhaleny v dokumentu Š. Horákové a J. Nováka. Opět: „Litujeme, pořad není v iVysílání dostupný.“

Četnické humoresky ČT1 20:10 hod. - V nejtemnější hodině naší země! Urážka všech obětí barbarské okupace! V normální zemi by gen. ředitel veřejnoprávní televize „letěl na hodinu“. Nemůže být otřesnějšího důkazu o mravním stavu země a hodnotách, které „ctí“.

Podporujte svého šerifa ČT2 20:00 hod. – Abychom zapomínali podpořil i druhý program ČT ve smyslu: „Chléb, hry, rozděl, panuj, manipuluj a ovládej.“

ČT 24 cca 21:45 – 22:15 hod. – projevy Miloše Vystrčila, Petra Fiala a Jana Hamáčka jsou o ničem, jen opakují každý rok stále stejné, ale podstatné zamlčují – současný, děsivý mravní stav země, její ničení a ovládání pohrobky totality a jí zavedenými praktikami. Ani slovo, že KSČ kterou odsuzují, má svoji následovnici v parlamentu a že její předseda Vojtěch Filip byl zvolen 75% hlasů poslanců „demokratického“ parlamentu jeho prvním místopředsedou – navíc jako usvědčený agent StB Falmer!

HB Musil plakat 210820Podprahově nám naznačují, jak je důležité mít v čele země ty „správné“, kteří v době krize neselžou, přitom oni sami dokazují svým dnešním jednáním, že by v tak kritické situaci, jako byla v roce 1968, těžko obstáli, resp. zachovali se stejně. Je to v v podstatě novodobá třída papalášů, která zneužívá důvěry voličů stejně, jako tomu bylo za totality. Tam také strany určovaly kdo bude na kandidátkách!

Připomínám vernisáž výstavy ve Sněmovně ze dne 4.2.2019 k 50.výročí okupace, kdy poslanec za ODS Pavel Žáček odmítl převzít záštitu nad výstavou a kdy nás zachránilo Hnutí ANO převzetím záštity, aby se výstava mohla uskutečnit.

O tom, že podmínkou zvolení Václava Havla presidentem bylo, že nebudou trestání komunisté a jejich strana zakázána, už dnes nikdo informovaný a používající zdravý rozum nepochybuje. Rusko mělo tehdy situaci plně pod kontrolou (a nemálo i dnes). Stejně tak byl využit jako nátlakový prostředek možný zásah ČSLA proti vlastnímu lidu.

Havel by se presidentem nestal, kdyby neslíbil (mohl slíbit a slib porušit v zájmu země). Nelze mu to vyčítat, nebyl Reaganem, či Churchillem. Ti by se s takovou podporou lidu nikdy nenechali protivníkem vydírat. Proto byl vybrán jako jediná možná, reálná alternativa, kterou skutečně mocní měli, aby si svoji moc a vliv udrželi.

Nepřekvapuje, že žádný projev k 52.výročí barbarské okupace země od jejího prezidenta nezazněl. Pražský Hrad je plně pod kontrolou Kremlu v rámci „tradice“ od roku 1945.

HB vchod Sinagl 210820K pomníku Díky Ameriko v Plzni při Slavnostech svobody, se Zeman nikdy nedostavil. Premiér Babiš tam jezdí pravidelně a pronáší projevy. Na rozdíl od Zemana, premiér pozvání do Bílého domu obdržel. Proč asi? Na obdržení pozvánek z Kremlu není potřeba žádných zásluh, postačí bojácnost, podlézavost, slouhovství a poslušnost.

Tričko vlevo se zakrvavenou vlajkou USA a citacemi z Ústavy USA, jsem kdysi obdržel od Ctirada Mašína a Jamese Jakoubka z Clevelandu jako poděkování za svoji činnost. Před odletem z pohřbu Ctirada Mašína v srpnu 2011 v Clevelandu, jsem potkal v restauraci americký manželský pár. Muž měl na sobě stejné. Zeptal jsem ho, kde si mohu zakoupit nové, kdy staré bylo už častým používáním seprané. „V době Dnu nezávislosti na každém rohu, dnes jen ve speciálce“, zněla odpověď. To už jsem nestihl a předal jim svoji vizitku. Za týden mi přišlo toto tričko poštou – bez zpáteční adresy. I to jsou Američané. Tak jim alespoň touto cestou v duchu i dnes děkuji. Svobodní lidé umí velkoryse a nezištně pomáhat druhým. Svoboda má svoji cenu ví moc dobře. Mimochodem na vládní speciál jsem se přihlásil mezi prvními, nezbylo na mne místo. Letěl jsem soukromě a přinesl jako jediný podrobnou reportáž z pohřbu. Nebudu raději komentovat, kdo všechno se dostal do letadla...

Naše země měla mravní páteř do roku 1939, vzdáním se bez boje nacistům se nalomila. Lámaní pokračovalo roky 1948 a 1968. Dokončila ho Husákova normalizace. Proto nám dnes chybějí bojovníci, vidíme to všude kolem sebe – i mezi novináři. Pohoda a kariéra za každou cenu, neriskovat, nepopudit, autocenzura pracuje spolehlivě jako za totality.

LN ON To mne nenapadlo 240820Finové se Rusku postavili a slovo korupce země prakticky nezná. Je zdrcující sledovat, jaké množství inteligentních lidí je schopno své schopnosti využít na páchání zla a ještě více nečinnost přihlížející většiny. Otázkou je, kolik z přihlížejících by možnostem snadného, nezaslouženého blahobytu na úkor druhých odolalo a kolik by tuto možnost využilo, kdyby ji mělo. Optimista v tomto směru rozhodně nejsem. V parlamentu nalezneme stále dost odpuzujících případů. Jsme schopni ještě pořádně zapřáhnout, nebo je naším nezměnitelným osudem střídání dobrovolných chomoutů v různé formě?

Nastávající doba je proto výzvou každému, kdo si toto vše je ještě schopen uvědomovat a v tom smyslu i konat. Pouhá slova bez následných činů ještě nikdy nic nezměnila.  

Držme palce Bělorusům, aby si svoji „sametovou revoluci“ nenechali ukrást jako my! Proč asi je Bělorusko plné protestů „10% nevoličů“ Lukašenka a jeho „80% voličů" neprotestuje?

 

Jan Šinágl, 22.8.2020

* * *

Zajímavost z roku 1968 před invazí – armáda včas „zaslepena“?!

P.S.

HB KSCM 210820Plk. v.v. Josef Musil mne pozval před vernisáží na oběd. Sedli jsme si do zahrádky v jedné restauraci v Havlíčkově Brodě. Po objednání jídla se rozhlédnu a „koukají“ na mne dveře sídla Okresní organizace KSČM – jak symbolické. Chuť jsem si rozhodně nenechal zkazit a potěšilo mne, že už zástupci této zločinné ideologie nesídlí v honosných sídlech, ale opravdu „na dvorku“ v nevzhledných prostorách, zato zcela odpovídajících. Pokud nechceme, aby se čas vlády společenského odpadu, resp. dobytka vrátil, nemůžeme být nečinní. Jinak budou ti nejlepší občané opět končit „na dvorku“, pravda poněkud jiném, místo aby spravovali a vedli stát k prosperitě a morální vyspělosti, která je základem všeho, co dává lidskému životu skutečný smysl. J.Š.    

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2020-08-22 18:32
Tikající nálož v srdci Evropské unie.
Česko opět satelitem.

Rusové, mají-li náladu, jsou ochotni vyslechnout nebo diskutovat. To ovšem zcela nic nemění na jejich programu, který jde vlastní cestou a to zcela samostatně násilím podvody. Přepadení Gruzie, okupace Krymu, napadání disidentů, Gerasimovovy hoaxy, hovoří co chtějí. Jakákoliv možnost mírového soužití s tímto východním státem, kde po staletí vládne jedna osoba, neexistuje.

Je s podivem, že v této situaci český establishment ještě nevyškrtl Rusko ze seznamu zájemců o dostavbu Dukovan. V případě, že by se tak stalo a došlo dokonce k souhlasu vlády, aby Rusko dostalo několikamiliard ovou zakázku, vznikne stoprocentní nebezpečí ovládnutí Česka ruskými bezpečnostními silami a stali bychom se Trojským koněm v srdci Evropské Unie.

K.Mrzílek
-1 #1 Jan Šinagl 2020-08-22 17:55
Když demokracie nepoužije své obranné zbraně prohraje vše.

Proti Ruské rozpínavosti.

Nikdo nic nesvede proti Rusku čestností, charakterností, slušností, mravností, moralizováním, nebo pravdivými doklady.

Na Rusko platí obrana, odvaha statečnost, pevnost, chytrost a svornost.

/To vše občanům České republiky chybí/.

To je důvod proč na nás Rusové neustále útočí. Nepřestanou napadat i okolní státy jejichž prostor chtějí.

Jejich zbraní jsou útočnost, síla, odvaha, chytrost, násilí, faleš a bezohlednost.

Jediná „svoboda“, o které je Rusko přesvědčeno je v jednotě. Rusku je zcela jedno dosáhne-li se „jednoty“ násilím, podvody, falešnými sliby.

Češi se o tom přesvědčili dvakrát. V roce 1946, zvolili Komunistickou stranu uvěřivše slibům, a její propagandě o zářné budoucnosti.

Znásilnění země přišlo dva roky nato v násilné okupaci země Komunistickou stranou v roce 1948.

Dvacet let nato Rusko obsadilo Český stát dokonce tanky na dalších dvacet let.

Třicet let po převratu v roce 1989, Komunistická strana v roce 2020 opět ovlivňuje dění v Českém státu podporována Ruskem.

Kdo ruské rozpínavosti do budoucnosti nevěří je naivní jako předškolní dítě.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)