Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Aleš Řebíček se stal majitelem slavného pražského fotbalového klubu SLÁVIE a Jyrka Paroubek nám zakládá novou politickou stranu. Troufne si kovaný slávista Jan Rejžek na kritický článek, či bude raději mlčet? Jako nositel ceny Jana Beneše by k této nehorázné nemravnosti a urážce svého klubu a jeho fanoušků, mlčet neměl! Zajímavé, jak všechna veřejnoprávní média slaví záchranu SLÁVIE a o neuvěřitelně rychle nabytém bohatství Aleše Řebíčka svorně mlčí…?! Nepochybně by si zasloužil jiné místo, než je místo presidenta fotbalového klubu s takovou bohatou tradicí! Půl milionu Jiřího Čunka bylo „jiné kafe“ pro naše „nezávislá“ média...?! Podobně ostudné jsou na prvních stránkách zprávy o snaze Paroubka založit svoji politickou stranu. O mé petici www.dostparoubka.cz (už jsem ji zrušil), kterou podepsalo 90.000 lidí, se veřejnoprávní média nikdy samozřejmě nezmínila. Jsou si skrytí hybatelé moci tak jistí svoji manipulací, vycházející z předpokladu nekonečné trpělivosti a snášenlivosti občany takřka všeho a bez hranic, či z jejich pýchy neomezené moci, která předchází vlastnímu pádu…?!

Nový šéf Slavie Řebíček jmenován PREZIDENTEM! - Představenstvo na svém jednání posléze schválilo návrh na vytvoření funkce prezidenta klubu. Do ní následně jmenovalo právě Řebíčka. "Být prezidentem Slavie je pro mne velká čest. Jsem připraven pracovat na tom, aby Slavia získala zpět své ztracené pozice a začala znovu vítězit. Věřím, že společně s jejími věrnými fanoušky ji dokážeme vrátit tam, kde si tak slavný klub zaslouží být," řekl bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček pro klubový web po svém jmenování do funkce.

Politik, který je pořádně za vodou: Aleš Řebíček - "Slavia má zřetelného vlastníka, který se aktivně bude podílet na dění v klubu. Je to oproti minulosti velká změna a krok dopředu. Právě jeho jmenováním se symbolicky uzavírá veškeré úsilí o ekonomickou a sportovní záchranu klubu v kritickém období. Slavii povede srdcař a slávista," přivítal volbu Řebíčka Platil.

Paroubek buduje novou politickou stranu - "... ke skutečně rázné a jasné obhajobě zájmů širokých vrstev národa vidím potřebu (...) dokončit programovou, organizační i personální přípravu alternativního politického subjektu. Nová strana levého středu s principiální a razantní politikou donutí ČSSD, aby 'nezpravicověla' příliš," napsal.

Lída Rakušanová: Dobronínský starosta válčí proti kříži - Jsou to přesně manýry minulého režimu: své pravé pohnutky halila„rodná strana“ vždycky do litery zákonů a předpisů, byť je musela ohýbat až k nepoznání. Bude poučné sledovat, nakolik to ještě funguje. V tomto smyslu je Dobronín s komunistickým starostou v čele docela zajímavým, laboratorním skanzenem.

Soudní znalec z kauzy Čunek nebude stíhán - Kriminalisté sice konstatovali, že posudek tohoto znalce na cenu vsetínských bytů, kvůli jejichž prodeji v roce 2001 byl Čunek podezřelý z korupce, byl nekvalitní a hrubě zkreslený a že se tak mohl dopustit trestného činu, nicméně jeho jednání už je prý promlčeno. Čunek údajně podal oznámení až po uplynutí tříleté promlčecí lhůty. S tím ale senátor nesouhlasil a ve stížnosti zmínil, že Beran svým posudkem výrazně ovlivnil vyšetřování jeho případu, které mělo za následek závažné poškození Čunkovy cti a důstojnosti. Tím mohl spáchat trestný čin křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek v přísnějším odstavci, než v jakém věc řešila policie a kde by tříletá promlčecí lhůta neplatila. Jenže ani zastupitelství nedalo nyní Čunkovi za pravdu a rozhodnutí policie o odložení kauzy 14. července jako odůvodněné a správné potvrdilo.

Senátor, který Právu kopii usnesení žalobců poskytl, se ale nechce vzdát a prostřednictvím svého právníka míní požádat o tzv. dohled nad případem nadřízené Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové.

Z korespondence: Odvolejte Ladislava Bátoru - „Vážení  předsedové  vládních  stran, zasaďte se svou autoritou o to, aby  na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy nepracoval člověk spjatý  s rasistickými a antisemitskými subjekty, zasaďte se o to, aby ČR  nebyla  vnímána  jako  země, kde extrémní pravice získává posty ve státní  správě,“ píše se v listě, podepsaném členy Českého helsinského výboru,    sdružení   Romea   i   představiteli   organizace   Amnesty International."

Nedávné  tvrzení  spolku  AI  bych opravil. AI se v zemi,  kde  sídlí její pobočka nezabývá právy ing.Fialy, ale působením pana Bátory na ministerstvu školství. O.Košíček, 4.8.2011

Opravdu skandální kdy AI i ČHV přes moji osobní intervenci ke kauze Ing. Jiřího Fialy mlčí, kdy se AI ČR ústy své ředitelky Dagmar van Horst vyjadřuje, že se nesmí angažovat v otázce tzv. „vězňů svědomí“ v zemi kde působí a kdy ani centrála AI v Londýně na můj dopis ze dne 13.6.2011, dosud neodpověděla a těžko kdy odpoví. Ředitelka ČHV Anna Šabatová má jen starost o to, že se vězni mohou sprchovat pouze jednou týdně po dobu 10 minut, jak prohlásila na ČT. Tato manželka Petra Uhla kandidovala dokonce na ombudsmanku…?!

Zhovadilost a mravní rozklad naší společnosti pokračuje jako by neměly žádných hranic…?!

 

Jan Šinágl, 4.8.2011

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #16 Jirka 2011-09-19 19:25
Cituji Josef:
Naopak pane Šinágl. Slušný člověk, pokud to tu nedopadne jako na Islandu, bude volit právě pana Paroubka, pokud rozhýbá svou novou stranu. A slávii od té doby, co ji koupil Řebříček nefandím ze zásady a vadí mi, že ji před Řebříčkem podpořil svými dvěstě tisíci i Paroubek. Opravdu se divím, že právě vy nevíte, jak je to dopravdy se státním dluhem.

Konečně rozumný objektivní názor, Josefe, 100% souhlas, Paroubkovi už bulvár nasazuje rohy tak dlouho a tak okatě, že mu to nikdo nespolkne, kdyby Paroubek neexistoval, museli by si vymyslet nějakého jiného obětního beránka ze středo-levého spektra (samozřejmě Havla, byť je již důchodce, nebo lidovce, byť již nejsou v parlamentu, neb o zelené, dtto, nebo komunisty, byť jsou bezzubí a neškodní v rámci demokratické země, která je členem NATO a EU - většina nejhlasitějších antikomunistů, vyjma samozřejmě skutečných bojovníků jako jsou Mašínové a spol., kolaborovala nebo normalizovala, až se hory zelenaly, zejména pan Klaus, který byl v teple v bance a v prognostickém ústavu, dokonce populisticky "bojuje" na jedné straně s exilem, na druhé straně s chartisty, na třetí straně s komunisty ((aby u nich pak skupoval hlasy při obou svých presidentských volbách)). Impeach our president, now!!!
0 #15 Jirka Pelka 2011-09-12 11:52
Johne (viz KH), souhlasím s Tebou v mnoha věcech, teoreticky i ohledně Slávie, avšak jsem dlouholetý fanoušek, rozhodčí, byl jsem rozhodčí i emigraci (v Německu, USA), jsem rozhodší i nyní v Belgii (teď již jen středoškolský fotbal), a červenobílý znak miluju od svých 12 let (proto mám rád i stejně "sešívaný" Feyenoord Rotterdam. Řebíčka jako podvodníka v roli ministra za ODS nemusím, stejně jako nemusím celou ODS plnou posttotalitních grázlů, kteří jsou řádově (10-1000krát?) mnohem horší než všechny ostatní strany dohromady (snad s výjimkou Kalouska, který to již dvacet let předvádí napřed za lidovce, teď za topku...). Nicméně Slávie je věčná, je tu i jeji Bican, na kterého dodnes vzpomínají i ve Vídni jako na bombarďáka světového formátu (5000 gólů) a který bohužel nejkrásnější léta prožil v těsně předprotektorát ní a v protektorátní lize, Plánička, Franta Veselý atd. atd. Nelze ji házet do jednoho pytle s mafií, jde o epizodu pro statistiky a historiky. Rovněž mi, milý Johne, vadí už klišé navážení se do soc dem a jejich představitelů - soc dem je jediná strana, která má kontinuitu ještě do Rakouska Uherska, nikdy nekolaborovala (proto vadila velmi převelmi jak komunistům, tak fašistům), za doby rudého temna měla sídlo v Mnichově, kdy si pamatuji i na její tiskový orgán Právo lidu (komunistů jí to ukradli a udělali z toho Rudé právo). Navážet se do soc dem znamená pomáhat lichvářům, mafiánům a postotalitním bolševikům v rouše "kapitalistické m" (ale bez podnikatelské slušnosti, etiky a odpovědnosti) - soc dem byla v posledních dvou volbách podvodně odstraněna do opozice (tím, že zelené, kteří jsou na celém světě nalevo, "unesl" Bursík napravo, a tím, že VV, kterou lidi zvolili pro boj proti korupci, se spolčila s korupčníky v ODS a TOP, neboli politologicky v obou posledních volbách měla být logicky vláda levého středu, tj. soc dem a zelených/lidovc ů, resp. soc dem a VV. Neustálé ostrakizování soc dem je pro demokracii a dobrý kvalitní vývoj ČR kontraproduktiv ní.
-1 #14 Josef 2011-08-22 18:19
Naopak pane Šinágl. Slušný člověk, pokud to tu nedopadne jako na Islandu, bude volit právě pana Paroubka, pokud rozhýbá svou novou stranu. A slávii od té doby, co ji koupil Řebříček nefandím ze zásady a vadí mi, že ji před Řebříčkem podpořil svými dvěstě tisíci i Paroubek. Opravdu se divím, že právě vy nevíte, jak je to dopravdy se státním dluhem.
+1 #13 občan Václav 2011-08-18 09:44
Aleš Řebíček je upřímným pravoslavným křesťanem , dokonce členem Rytířského řádu sv.Konstantina a Heleny ,a tedy pokračovatelem díla císaře Konstantina Velikého a Ochráncem svatého kopí.Protože žije příkladným zbožným životem, dopřál mu Pán Bůh trochu zaslouženého bohatství již tady na zemi.
Tak jako si Hospodin vybral ku spáse křesťanů svého Syna , Pána Ježíše, vybral ku záchraně Slávie svého věrného služebníka Aleše.
0 #12 Honza 2011-08-09 17:09
Jak jsem se začetl do tématu Slávie a její příběh peněz, nedá mi to napsat k této hrůze.
Víte, v tomto souhlasím a rozumím panu Šináglovi jednoznačně! Uvidíme co na to pan Rejžek tedy..Je naprosto šílený, čemu člověk dokáže podlehnout a ohnout svůj hřbet až k zemi že ? Já myslím, že společnost lidí naší doby se dostala úplně mimo jakýkoliv morální rámec a je na sebezničujícím sjezdu z kopce dolů ! Já nechci paušalizovat, tady je spousta slušných lidí co nejsou slyšet ani vidět, žijí v tichosti a pouze nevěřícně hledí a nebo už nehledí na ten hodokvas nemravnosti v naší krásné zemi. Ke Slávistům bych řekl akorát tolik, je-li vám bližší finanční záchrana klubu od člověka, který evidentně peníze získal přes svoje funkce v úřadech této země ( ať již jakkoliv zastřeně spřátelenými firmami) a na úkor lidí této země, pak si nestěžujte nebesa na jakékoliv další zdražování, šikanování a perzekuce ze strany úřadů tohoto státu a jakéhokoliv úřadu vůbec ! Nemáte na to morální právo !! Nasaďte si červeno-bílou šálu a mazejte ječet do kotle k radosti svého růžolícího ,, spasitele‘‘, kde můžete ještě chvilku poskakovat, než se dostaví náraz. Každý sešup někde končí. Tento bude bolet…a nebude to o Slávii.
0 #11 Jan Šinagl 2011-08-09 09:18
Pane Voclíku, můžete vyloučit, že mnoho poctivých podnikatelů mohlo skončit v bankrotu díky penězům s pomocí kterých byla zachráněna před bankrotem Slavie? Pan Rejžek je nezávislý novinář. Bylo by smutné, kdyby podléhal nátlaku kohokoliv, navíc jako nositel pretižní ceny Jana Beneše, který by nepochybně článek na toto téma napsal - i kdyby byl slávistou. Mimochodem kdysi jsem i jeho pozval na mnou pořádané výstavy o zločinech Ruské armády v Čečensku (40.ooo dětí a 250.000 civilistů!), nepřišel ani jeden novinář, výstava byla veřejnoprávními médii zcela ignorována, jak jinak. Každý se musíme snažit nějak uživit, každý máme svoji odvahu, statečnost či zbabělost - a své svědomí. J.Š.
0 #10 Honza Voclik 2011-08-09 08:59
To s vámi souhlasím, ale problém je někde jinde. Váš článek nese nadpis "Slušný člověk už nemůže být slávistou" a právě to mi vadí, protože já jsem Řebíčka do slávie nepozval, ale i když tu je, tak jí budu fandit nadále. Tím pádem chcete říct, že jsem nyní neslušný člověk?

Dále mi vadí, že vytváříte prostřednictvím nátlak na Jana Rejžka. To i on mmá podle vás přestat být slávistou? Nebo je z něj neslušný člověk?
Nebo má proti Řebíčkovi veřejně vystoupit? Jistě víte, že v době krize vzniklo sdružení "sežívaní drží spolu" a případné Slovní napadání pana Ř. by porušilo tuto úmluvu. Nechci se zastávat pana Řebíčka, ale ať se vám to líbí nebo ne, tak Slávii zachránil před bankrotem, a proto zatím proti jeho vedení nemám námitek.
0 #9 Josef 2011-08-09 01:52
Pane Šinágl mám vás rád, ale s to s panem Paroubkem, to s váma nesouhlasím.
+2 #8 Jan Šinagl 2011-08-08 22:42
Musíte se smířit s tím, že každý máme jinak nastaveny mravní měřitka a s tím spojené vnímání mravních a morálních hodnost. Obávám se, že peníze, které nyní zachraňují Slavii byly určeny z peněz daňových poplatníků původně na něco jiného a někde nyní chybí. Je-li nyní majitelem tak slavného klubu s tak bohatou tradicí pan Aleš Řebíček, musí se jak Pepi Bican, tak František Plánička, obracet hanbou v hrobě. J.Š.
-3 #7 žena 2011-08-08 19:45
Dobrý podvečer, jsem fanynkou Slávie já i moje celá rodina a určitě se proto, necítíme být neslušnými fanoušky tak prosím neurážejte, myslím, že Slávia má nej fanoušky v ČR. A pokud dá pan Řebíček peníze do sportu, udělá jen dobře.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)