Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Opětovná lekce české justici, udělená vězněm svědomí Ing. Jiřím Fialou žalobou na Českou republiku.

 

 

OSP_Francouzska_program_110811Žalobou na Českou republiku „oslavil“ Ing. Jiří Fiala dnes své 48. narozeniny. Vypadal dobře, v plné duševní a duchovní síle. Soudce JUDr. Zdeněk Douděra dnešní jednání nezvládal. K poslechu doporučuji od 0:00 min. žalobu přednesenou Ing. Jiřím Fialou, jeho vyjádření a slovní střet se soudcem od 25:10 min. a závěrečné „živijó“ s potleskem od 42:53 min., které si přítomná veřejnost nemohla odpustit a které si zopakovala na chodbě při odchodu Ing. Jiřího Fialy.

Podle očekávání se Mgr. Martina Fialová a JUDr. Lenka Pavlová nedostavily – komu by také byla příjemná, jasná a přímá slova, usvědčující Mgr. Fialovou z amorálnosti a bývalou zástupkyni vládního úřadu pro práva dětí JUDr. Pavlovou z neschopnosti.

Jednání začalo s malým zpožděním, způsobeným studiem soudního spisu Ing. Jiřím Fialou - cca 40 min. trvajícím. Bylo odloženo na neurčito. Bude-li vyhověno všem požadavkům Ing. Jiřího Fialy ohledně výslechu svědků a posudků soudních znalců, potrvá jeho cesta za spravedlností, právem a dobrými mravy ještě několik let. Přitom je případ jasný.

Zajímavé bylo, že ačkoliv jsem se soudci nepředstavil, oslovoval mne mým příjmením. Zřejmě také patří ke stále vzrůstajícímu počtu návštěvníků mých webových stránek - i z justičního a policejního prostředí.

Potěšili mne krajané v Kanadě, kdy uveřejnili článek Ladislava Křivánka Kdo je i dnes onen nepohodlný Jan ŠináglNovém domově č. 16, dne 11.8.2011.

Winston Churchill: „Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Niky neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele.“

 

Jan Šinágl, 11.8.2011

* * *

Mnoga ljeta, mnoga ljeta, mnoga ljeta, živijó

Kolika lidem se přihodilo, že by organizaci oslavy jejich narozenin zajišťoval stát, že by oslavence na slavnostní párty doprovázela čestná stráž? A  oslava proběhla v prostorách vážené státní budovy, to vše za státní peníze, včetně  obveselování gratulantů, kteří v hojném počtu přišli  vzdát hold oslavenci, zakončený  sborovým zpěvem. Bylo velmi sympatické, že se ke zpěvákům svým hlasem přidal i hlavní organizátor té oslavy, přestože s poněkud odlišným textem, což ale v bujarém zpěvu mužského sboru příliš nerušilo... Ještě jednou: Mnoga ljeta, Jiří!!!

I tak lze popsat dnešní dění na OS pro Prahu 2...

Při pohledu jiném to bylo další dnes běžné jednání soudu, když je na jedné jeho straně účastníkem otec, hájící zájmy svých dětí, jedno zdali žalovaný nebo žalobce,  kterým  byl dnes Ing. Jiří Fiala u OS pro Prahu 2. Běžné jednání, bohužel, neznamená řádné, natož seriózní poctivé jednání soudu dle zákona. Takže i dnes se se spisem mohl žalobce seznamovat až těsně před zahájením vlastního jednání, které i proto bylo značně opožděné. Následovalo pochybení soudce s usazením žalobce v soudní síni a to už byl nepřehlédnutelný signál, že to s kvalitami tohoto soudce nebude nijak slavné.

K  soudu se přes řádné obeslání bez omluvy nedostavila ani žalovaná matka ani žalovaná feministka Pavlová, stejně tak synové pana Fialy, nikdo z nich neposlal ani své zástupce, nic... (Pouze za „třetí žalovanou“ - Českou republiku -  se zástupkyně dostavila).  Za to soud nelze vinit, ale je příznačné, že naprostou ignoraci výzvy soudu k účasti  na jeho jednání, soudce Douděra vzal jenom na vědomí.  Když si pak  začal  na přítomné otevírat ústa v mylné představě, že křikem dožene, co se mu nedostávalo na kvalitách soudce, bylo opět definitivně potvrzeno,  že tak labilní povaha by neměla profesi soudce vykonávat, což mu ostatně sdělil i žalobce: pokud na to nemá dost schopností, ať věc předá jinému... Zcela na místě byla i otázka Ing. Fialy: Chápe soudce vůbec co čte? Není náhoda, že neschopný soudce je  velice vztahovačný,  okamžitě  se začne ohánět urážkou soudu, za což si  obratem od  žalobce vysloužil námitku podjatosti soudu doplněnou o poučení soudu žalobcem, kde že je regulérní místo žalobce při jednání v civilní věci a následně se Ing. Fiala i se svým zmocněncem panem Vozábem přemístili  za stolek žalobce po pravici  soudce, který se zmohl jenom na otázku směrem k justiční stráži, jestli jim to nevadí? To se již blížil konec tohoto dalšího dnes běžného jednání soudu, takže ani přátelům pana Fialy nevadilo, že tímto přesunem  byla ukončena do té doby docela rodinná atmosféra posezení v jeho těsné blízkosti, jak se při oslavě narozenin sluší a patří.

Jednání bylo přerušeno na neurčito  z důvodu pořízení celé plejády důkazů, jak je navrhl Ing. Fiala. Nezbývá než doufat, že tentokrát bude soud mnohem důraznější při jejich obstarávání, zejména co se přítomnosti povolaných svědků  týká...

Po skončení jednání soudu se dostalo Ing. Fialovi blahopřání k jeho dnešním 48. narozeninám sborovým zpěvem:

Živijó, živijó, živijó.

Mnoga ljeta, mnoga ljeta, mnoga ljeta, živijó

Mnoga ljeta, mnoga ljeta, mnoga ljeta, živijó

Živijó, živijó, živijó.

A když se svým proslovem přidal i pan soudce, podnítilo to přítomné k ještě silnějšímu a vícekrát zopakovanému sborovému zpěvu téhož.  Svým, ve zpěvu mužského sboru zanikajícím vyhrožováním, že nechá vyklidit soudní síň se pan Douděra  stal opět pouhou karikaturou soudce...

Protože je možné, že tyto řádky budou číst i lidé z okolí soudců, ne-li přímo oni, ještě poznámka nakonec:

Zažil jsem již nesčetně jednání soudů včetně těch, kde v nějaké roli vystupoval i Ing. Jiří Fiala. Potkat se během cca posledních 15 let na jednáních soudů s panem soudcem byla vzácnost, povedlo se to tak jednou za 5 let.  Takový pan soudce (aby bylo jasno, nehraji si na genderovce, poslední v řadě těch 3 soudců, hodných toho označení, byla žena...) nepotřebuje příliš zvyšovat hlas, natož hulákat, nemá potřebu demonstrovat, kdo je tady  pánem (v jednačce), nepouští se do ješitných soubojů s kýmkoliv, natož s Ing. Fialou (bez potřeby nějak glorifikovat jeho osobu je dobré mít na paměti, že na řádném studiu tehdy ještě řádných vysokých škol nebylo zas tak moc absolventů s červeným diplomem...), zato  zná perfektně zákony, jednací řády, logicky uvažuje a je schopný analytického myšlení... Jako samozřejmost od něj můžete očekávat nestrannost, nepodjatost, nezatíženost předsudky..., stejně  vůči všem zúčastněným. A taky takový soudce dokáže přiznat, že se zmýlil, což ale nikdo nepovažuje za důvod ke stížnosti...

Měl jsem to štěstí zažít soud, který soudila paní soudkyně a žalobu zastupoval Ing. Fiala. Přestože s rozsudkem nebyla žaloba vůbec spokojená a podala ve věci odvolání, nejenom, že soud proběhl naprosto korektně, bez jakýchkoliv invektiv..., ale pan Fiala té soudkyni po skončení soudu veřejně poděkoval...

Česká veřejnost ale již nehodlá dál pasivně čekat, zda-li jednou za 5 let narazí na soudce hodného toho úřadu, česká justice není schopná ve stavu ve kterém se již roky nachází plnit zásadní úlohu, která justici v demokratické společnosti náleží a proto začala ožívat občanská iniciativa za časově omezený mandát občany voleného soudce, za obnovu soudních porot...

 

Josef Touš, 11.8.2011

 

OSP_Francouzska_Fiala_1_110811OSP_Francouzska_Fiala_2_110811

 

 

 

 

 

 

 

 

OSP_Francouzska_Fiala_3_110811OSP_Francouzska_Doudera__110811

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

+4 #8 ... 2011-09-13 01:36
jezis, to je ptakovina...
+5 #7 P.B. 2011-09-12 09:55
Tak to byla hodně trapná akce, nechápu, že se s tím ještě někdo chlubí....
+8 #6 Miroslav 2011-09-09 11:30
OMG, co to autor článku pindá, soudce toho vola ukočíroval naprosto v pohodě:-)
+7 #5 Ach jo 2011-09-08 18:58
...a takhle to milé děti dopadá, když se autor tak moc snaží být vtipný, až je ...směšný. Tak mnoga ljeta na Pankráci.
+8 #4 Ha Ha 2011-09-08 01:38
Opravdu podařený článek, vaše trapná partička omšelých uřvaných strejců je fakt k popukání. Ing. Fiala se projevuje jako nevychovaný buran, po shlédnutí všech sodních videí jsem rád, že je tam, kde je.
+10 #3 Fialka 2011-08-16 15:47
Cituji Uřvaný Šinágl:
Žádný "sborový zpěv" tam neslyším, akorát uřvanýho Šinágla". A k tomu tady ještě ten citát ukradený z iDnes... opravdu novinařina jako řemen.


Tak to byla hodně velká trapárna, Šinágl a jeho trapné akce v americkém tričku. Fiala patří do krimu za to jeho psycho chování
0 #2 Jarda 2011-08-13 19:45
Oběť justičního omylu se nedočkala ani omluvy
ceskatelevize.cz/.../...
+11 #1 Uřvaný Šinágl 2011-08-12 05:22
Žádný "sborový zpěv" tam neslyším, akorát uřvanýho Šinágla". A k tomu tady ještě ten citát ukradený z iDnes... opravdu novinařina jako řemen.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)