Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Máme mezi námi českého Mengeleho…?!

(Na MUDr. Jaroslava Bartáka jsem podal oznámení na PČR již 15.4.2011 – více ve zpravodajství příští týden!)

The Battle of Chernobyl part 1 – verze s českými titulky byla uživatelem z You Tube odstraněna - při 25 výročí tragédie v dubnu t.r. tam ještě byla…?! I neanglicky hovořící pochopí hrůzu tragédie – i důvody, proč bylo video uživatelem odstraněno! Těžko to uživatel udělal sám od sebe a dobrovolně…?!

V dnešních podmínkách plní toto trestní oznámení především osvětovou roli. Škoda, že česká justice má tak daleko k americké. Zločiny, potenciálně páchané na mnoha tisících dětech nesmějí být promlčeny zrovna tak, jako válečné zločiny! MUDr. Emil Kunz měl konat tak jako Polsko, které zdraví svých dětí dokázalo ochránit! V případě jaderných katastrof to má spravedlnost samozřejmě o to těžší, kdy způsob presentace jaderné katastrofy může mít za následek další nedozírné škody. Postoje vedení SSSR po Černobylu a japonské vlády po Fukušimě,  bezpotřebně po tragédi, lze chápat. Už ale ne, pokud jsou, v případě Černobylu, skutečné údaje a pravda - i po 25 letech - stále zahaleny tajemstvím pro většinu obyvatelstva.

Trestní oznámení na MUDr. Emila Kunze – pokud vím, nebylo nikde v plném znění dosud uveřejněno…?!

O Černobylu nám lhali, říká lékařka - "Vyprovokoval mě k tomu televizní dokument, ve kterém lékař po havárii tvrdil, že žádné nebezpečí neexistuje a nejsou nutná opatření ani u malých dětí či těhotných žen. Říkal, že užívání jodidu draselného může být škodlivější než vlastní záření, ale třeba v Polsku jód lidem dali," líčí žena. V žalobě tvrdí, že lékař lhal a vystavil tím občany nebezpečí poškození zdraví.

Bují nádory. Chybí chlapci – tento druhý článek ze včerejší MFD jsem na Google dosud nenašel…?!

25 let od Černobylu, časová bomba stále tiká! Fukušima je dalším varováním! Budeme pokračovat v dobrovolné sebevraždě…?! - Zajímavé, uživatel na You Tube video britské BBC Bitva o Černobyl s českými titulky, odstranil – v květnu tam ještě bylo…?! Naštěstí jsem podstatná fakta, citovaná v tomto dokumentu stačil zadokumentovat. Zde je anglická verze na You Tube  The Battle of Chernobyl part 1 – bez českých titulků.

Černobyl nezpůsobil zkázu v tělech, ale v hlavách - Zajímavý rozhovor, obsahující závažná fakta, ale i zřejmě dezinformace, srovnáme-li počty mrtvých v Černobylu – viz britský dokument Bitva o Černobyl.

Co jste tehdy dělal?

Tehdy už jsem věděl, že přes vysokou úroveň poměrně neškodného záření beta značně nebezpečnější záření gamma, které prochází celým tělem, vzrostlo sotva třikrát, a tedy na úroveň přirozenou např. v Norsku. Ale věděl jsem taky, že ve vzduchu je radioaktivní jód-131, a že tedy musím podniknout opatření, aby byli chráněni lidé, zejména pak děti, jejichž štítné žlázy jsou na tento radioizotop výjimečně citlivé. Začal jsem počítat dávky jódu-131, jakými může být postiženo obyvatelstvo. Mezinárodní organizace stanovovaly limit této dávky pro štítnou žlázu na úrovni 50 milisievertů (mSv). Z našich výpočtů vyplývalo, že ho můžeme překročit dokonce několik set krát, a pořád jsme nevěděli, co přesně se na tom východě děje a jak to potrvá dlouho. Tam byl Sovětský Svaz a něj žádná zpráva nepřicházela.

Byla tedy náležitě vyhodnocena vážnost situace?

Snad ne zcela úplně, protože jsem slyšel jak jeden z generálů, náčelník teritoriální obrany státu, pod kterého spadalo chemické vojsko, říkal shromážděným: „Ach ti profesoři, oni se vždycky chtějí blýsknout! Vždyť náš systém měření zamoření nic neobjevil. V Polsku žádné zamoření není!”. Nic jsem na to neodpověděl. Ale věděl jsem, že ti chudáci tehdy vlastnili aparaturu, která nebyla schopna nic změřit, leda tak záření po úderu atomovou bombou. Po chvíli jsme byli pozváni do kanceláře tajemníka Woźniaka, který mě požádal o seznámení se situací. Informoval jsem shromážděné, že zamořený je už celý stát a nyní je nejdůležitější ochrana štítné žlázy dětí, protože z toho mohou být nádory po mnoha letech. Všechno jiné je méně důležité.

Okamžitě souhlasili?

No tak tehdy zajímavý komentář pronesl tehdejší ministr národní obrany, jak jsem se později přesvědčil výborný generál, Florian Siwicki. Řekl: „Prosím Vás, pořád nám tu mluvíte o tom jódu, ale jestliže jste ho naměřili ve Varšavě a v Mikołajkách, tak odkud víte, že stejné to je v Krakově?”. Nevěděl jsem, že je ministrem, protože nikdy bych mu neřekl to, co tehdy ode mne uslyšel. Viděl jsem jenom podle uniformy, že je generál, tak jsem mu odpověděl v žertu: „Pane generále, aby v Krakově bylo něco jiného než co je ve Varšavě, tak by tam nahoře, odkud na nás padá radioaktivní prach, museli sedět andílkové s košťaty a rozhánět různé atomy doprava a doleva”. Všichni se začali smát a za chvíli bez dalších diskusí schválili použití stabilního jódu.

Zkoušel tehdy někdo dovolat se do Moskvy, aby se dozvěděl, co se tam děje?

Podobnou otázku jsem tehdy položil panu Woźniakowi. Tehdy řekl, že zkusí zavolat svému - jak se vyjádřil - „counterpartovi v Moskvě”. Požádal nás, abychom opustili kancelář, protože to bude důvěrný rozhovor. Vrátili jsme se do předpokoje, po nějakých 10 minutách vyšel z kanceláře také pan Woźniak. Byl to pro mě otřesný pohled: byl střídavě bledý a rudý. Pamatuji si jeho slova: „On mi řekl, že nic neví”. Všichni jsme tehdy byli přesvědčeni, že ten sovětský člověk lhal. Ale dnes si myslím, že nejpravděpodobněji říkal pravdu. Později jsem se dozvěděl, že telefonní linka mezi Moskvou a Černobylem nefungovala, pravděpodobně díky KGB. Tam stále panovala paranoia utajování.

Jak rychle bylo zahájeno podávání Lugolova roztoku obyvatelstvu?

Formálně bylo rozhodnutí schváleno kolem deváté hodiny ráno 29. dubna na prvním zasedání vládní komise. Už v jedenáct hodin vydal ministr zdraví příkaz k přípravě k té akci. A stejný den byly kolem dvacáté hodiny podány první dávky Lugolova roztoku. Celkem akce zahrnula 18,5 miliónu lidí. Byla to největší profylaktická akce v historii. Dodnes Britové a Američani tamtu operaci označují za vzor postupu v situaci nukleárního ohrožení.

Byly po katastrofě v Černobylu prováděny podobné akce v jiných zemích?

Ale kdepak! Žádný stát neměl takové zásoby stabilního jódu. Byli jsme jedinou zemí, která byla schopna takovou akci uskutečnit a uskutečnila ji. Ředitel moskevského Biofyzikálního institutu profesor Leonid Iljin mi později řekl, že byl se svými orgány státní správy velmi nespokojen, že příslušně nezareagovaly na krizi. Když viděl, že nikdo nemá v úmyslu podávat obyvatelstvu na území kolem Černobylu jód, poslal celostránkový telegram Michailu Gorbačovovi. Gorbačov ten telegram poslal ministerstvu zdraví snad za týden, akci podávání tohoto roztoku pak byla zahájena kolem 30. května, tedy více než měsíc po výbuchu. Zatímco my jsme zahájili akci během 38 hodin od obdržení první informace o kontaminaci. Celá akce trvala tři až čtyři dny. Poté jsme došli k závěru, že další dávky už nejsou potřebné, protože množství jódu v ovzduší prudce klesalo.

Monstra v bílých rukavičkách oslavováni - „Před chvílí byl na ČT 24 v „Událostech před 25 lety“ soudruh doktor MUDr. Emil KUNZ a zcela popřel nebezpečí po černobylské havárii a že není zapotřebí žádných opatření ani u dětí ani u těhotných. Ta svině ještě žije !!!!!!!!!!!! A k jeho 80. vloni mu přišla přát i Dana Drábová a Prof. Vladislav Klener. !!!!!! Ten parchant byl tehdá hlavním odborníkem pro hygienu záření MZ... řeknu Vám, je nám z toho tady s manželem už úplně na zvracení."

Popírači Černobylu a velká mezinárodní lež - Průmysl nám chce vymazat Černobyl a jeho oběti z paměti. Teprve když se mu podaří dosáhnout toho, že zapomeneme na děsivý rozsah černobylské tragédie, má šanci prosadit stavbu dalších jaderných elektráren. Vedle public relations agentur, jejichž úkolem je proměnit naše názory podle zadání a za peníze klienta, se popíráním Černobylu provinila i Mezinárodní agentura pro atomovou energii. Ta dokonce úmyslně vypustila velkou mezinárodní lež o tom, že počet obětí nepřesáhne čtyři tisíce osob. Jaderný průmysl, který si neumí poradit s vlastními problémy, se tak snaží aspoň proměnit svůj obraz. Vychází přitom z poznání, že rozhodující není realita, ale to, jak ji vnímáme.

K tomuto trestnímu oznámení MUDr. Evy Dratvové se připojuji. Uvítám, nepochybně i ona, další důkazy z řad občanů, nasvědčující, že škody na zdraví jejich dětí mohly být způsobeny radiací z Černobylu a nedostatečné ochrany v důsledku špatné informovanosti obyvatelstva hlavním hygienikem ČSSR MUDr. Emilem Kunzem, resp. vlády ČSSR. I oni by měli podávat TO na tohoto „lékaře“. Zkuste zadat do Google „Emil Kunz“ – žádná fotografie, v květnu t.r. tam ještě byly, např. z oslavy jeho 80.narozenin…?!

Je mi ctí, že jsem pomohl obstarat některé informace a důkazy v Národním archivu z přísně tajných dokumentů tehdejšího UV KSČ. Dokumenty jsem studoval dva dny. Na druhý den nebyly dokumenty náhle k disposici, odpovědné pracovnice nechápaly co se stalo? Později, dle vyjádření ředitelky oddělení si je vypůjčila, aby zodpověděla dotazy Vlády ČR a přinesla mi je k dalšímu studiu ze své kanceláře.  Zvláštní, po tolika letech a hned po mé první návštěvě…?

 

Jan Šinágl, 12.8.2011

 

IDNES Ostrava 13.8.201 - Lékařka podala kvůli Černobylu trestní oznámení, odborníci nesouhlasí

 


 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #4 Aleš Krejčí / Brno 2011-08-31 20:21
Výtečný článek! V této záležitosti bych se na státní orgány rozhodně nespoléhal. Proč by měly šířit paniku a přidělávat si tak na docela velký problém, za jehož řešení mají odpovědnost? Tedy teď už jenom teoretickou, když nemáme justici..
-1 #3 Karel Ploranský 2011-08-22 15:21
Pane Šinágle,
Vaše názory sleduji se zájmem a zpravidla se mi i líbí - ale tentokrát jste jaksi uletěl. Nechal jste se zblbnout víc, než se na inteligentního člověka sluší.

Informace o Černobylu jsou velice zajímavé téma samy o sobě - bez ohledu na věcný obsah. Je to školní příklad toho, jak lze stejnou věc vidět různýma očima a hlavně jak ji lze odlišně prezentovat.

Politici té doby - ti východní - údaje tlačili co možná dolů, odpůrci jádra (i ti dnešní) naopak nahoru - a musím říci, že ti druzí se od pravdy vzdálili mnohem víc!!!
Zelení - a Greenpeace zvláště - jsou v oblbování lidí vlastně větší mistři, než bývala stará dobrá sovětská TASS.
-2 #2 Mengele sinagl 2011-08-17 23:12
a co treba takhle: Mengele sinagl
+3 #1 Martin 2011-08-12 21:47
ad youtube: nebyly snad převzetím, otitulkováním a zveřejněním videa porušeny autorská práva?
ad google: zde konsipraci také nehledejte. Google rozhodně neindexuje všechny weby denně. Jelikož jsem si již vícekrát všiml, že argument "google dosud nevyhledal" používate k obhajobě různých konspirací, doporučuji alespoň zběžně přečíst www.jakpsatweb.cz/google.html a google z toho do budoucna vynechat.
ad idnes - pokusil jsem se daný článek vyhledat a opravdu nic, zvláštní, že když já úpozorním na bláboly v článku přímo autora, článek z idnesu nezmizí :) (zato autoři si obvykle rádi vymění několik emailů a, byť ve slušné rovině, se znovu přesvědčím, o jak neuvěřitelně arogantní tupce s pocitem nadřazeného poslání se jedná). Jestli vás to uklidní, jsou to tak hloupí a jednoduší lidé, že by žádnou složitější konspiraci snad ani cíleně stejně nevymysleli.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)