Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kubisova_1Soudce JUDr. Karel Podolka ve svém rozsudku ze dne 30.6.2011 viditelně změnil svůj názor na to, co znamená „Právo na ochranu občanské cti a vážnosti ve společnosti“, kdy v mé žalobě na Haló Noviny, zastával názor poněkud odlišný…?! V rozsudku VS Praha, ze dne 27.5.2010 už má občanská práva tak vážně nebral, jako práva paní Vondráčkové a jejího povedeného manžela a jejich advokátky. Bohužel jsem tenkrát ještě neměl právo vědět, zda soudci, kteří spor rozhodují byli členy KSČ – byli všichni – stejní, co odsoudili paní Kubišovou! Doufejme, že při rozhodování v mém dovolání u NS bude složení senátu nepodjaté, odborně a charakterově na výši, podobně jako v nepochybném dovolání paní Marty Kubišové! Pan Tomáš Pecina to ohodnotil ve svém článku - Vrchní soud v Praze, parodie na nestrannou justici - stručně a výstižně:  „S tímto soudem lze opravdu rozumně učinit jediné: okamžitě zrušit a jeho soudce zaměstnat jako vrátné nebo uklízečky.“

 

Každého slušného občana těší, že sbírka vyhlášená pod patronací SODALES SOLONIS o.s. dne 5.7.2011, měla takový úspěch. Dokonce o ní píše i dnešní celostátní vydání MFD, včetně uvedení mého jména, což jsem vůbec nečekal a o to více oceňuji - paní Kubišová všem dárcům veřejně děkuje.

Takto finanční sbírka začala: Podpořme Martu Kubišovou, není to jen její soud

Omlouvám se, že jsem tehdy tvrdil, že požadovaná částka na soudní náklady bude 45.000,-Kč (bohužel jsem se soudu nezúčastnil - to vždy přináší risiko nepřesných informací). Ke dnešnímu dni dosáhla částka úctyhodných 49.451,-Kč – vřelé díky všem dárcům! Věřím proto, že nikdo z dárců nebude požadovat navrácení podpory správné věci. Částka bude na konto paní Kubišové převedena v nejbližších dnech. Na transparentním kontě ponechám symbolickou částku 100,-Kč, kterou jsem - jako první dárce - zaplatil. Až když konto nebude zapotřebí,  převedu i tuto částku paní Kubišové.

Ještě je zde jeden možný problém, týkající se omluvy paní Kubišové v ČRo „na vlastní náklady“, dle rozhodnutí soudruhů soudců. Nepochybuji, že i v ČRo je stále dost slušných a poctivých lidí, kteří nepřipustí, aby došlo k další zhovadilosti a placení tisíců Kč za několik vteřin nemravné a bezdůvodné omluvy!

Nikdy nemůžeme vrátit paní Kubišové to vše, co dala naší zemi. To co si dnes je nucena prožívat je především naší ostudou a hanbou. Necháme-li volný průběh podobným nemravnostem a zhovadilostem, potom už zůstává málo, pokud vůbec, co by nám dávalo právo nazývat se národem, demokratickou, vyspělou a kultivovanou zemí. Budeme opět pouhou poslušnou gubernií, byť často i velmi schopných jednotlivců, myslících jen na sebe, kteří státu odmítají něco dát, ale vidí v něm jen onu pomyslnou „dojnou krávu“. Tak se chová jen dobytek (při vší úctě k moudrosti zvířat), lůza, spodina a dostane-li se bez odporu na odpovědná místa, nemůže naší zemi očekávat nic dobrého – i ty „modlo-supermarkety“ pak budou po zásluze prázdné.

Původně, jak jsem avizoval, jsem chtěl určenou částku poslat přímo na konto strany žalující. Z obav, že by povedená trojice Helena Vondráčková, Martin Michal a Jana Pavlasová mohli mít další důvod k žalobě, jsem od této cesty upustil. Budu se jen těšit, když bude někdo od někoho požadovat darovací daň, kdy peníze věnovali občané ze svých poctivě vydělaných, už jednou zdaněných peněz. Při pomyšlení jak MF dokáže odpouštět obrovské daně velkým firmám, které měly být samozřejmě zaplaceny, ve mně vaří krev! Pokud mne tato povedená trojice opět zažaluje, tentokrát pro zveřejnění rozsudku s daty jejich narození, budu jen rád jim opět dokázat jejich hloupost a nemravnost - jako tomu bylo s jejich rodnými čísly. Mimochodem vůbec nechápu, jak může být ohrožena dobrá pověst Heleny Vondráčkové, když už snad ani horší být nemůže – o pověsti Martina Michala a Jany Gavlasové raději nemluvě…?!

Připomínám, že maminka bratří Mašínů a maminka Marty Kubišové, byly velké kamarádky v době, kdy žily v Poděbradech. Poté, co začala být rodina Mašínů perzekuována, odmítly rodiče Marty Kubišové nabídku přestěhování do jejich nádherného bytu v Poděbradech…

 

Jan Šinágl, 17.8.2011

 

P.S.

Omluva paní Marty Kubišové na Radiožurnálu.

PETICE ČESKÝCH KULTURNÍCH POKLADŮ OHROŽENA!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #1 Josef Pepa Nos 2011-08-31 14:44
Obsahově se "Česko" dostalo na stejnou úroveň, kterou mělo v padesátých letech minulého století.
Formy, které používá, jsou ovšem technologie 21. století.
Tytéž, které používá islámský terorizmus.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)