Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

 

Paní Marta Kubišová poděkovala všem dárcům v MFD již dne 13.8.2011. Touto cestou si dovoluji i já poděkovat,  jako předseda SODALES SOLONIS o.s., pod jehož patronací finanční sbírka na úhradu soudních výdajů v nemravném sporu s její bývalou kolegyní Helenou Vondráčkovou, proběhla. Od 4.7.2011 podpořilo tuto sbírku do dnešního dne celkem 104 dárců, z toho 15 známých osobností veřejného života. Tímto skandálním rozsudkem senátu VS Praha, složeném z bývalých členů KSČ, vše začalo. Nelze se divit, že postkomunističtí soudci bývalou modlu totalitního režimu podpořili v duchu neměnné „stranické linie, myšlení a cílů“ – podobně, jako titíž soudci dali za pravdu Haló novinám v mé žalobě. Tak to dopadne, když si myslíme, že k uskutečnění revoluce postačí jen „zacinkat klíčky“. Na tomto transparentním účtu si dovolím ponechat „udržovací“ částku 100,-Kč, pro případ jeho dalšího využití.

Kubisova_1Na bankovním příkazu je uvedeno: Sbírka občanů na úhradu soudních výdajů pro paní Martu Kubišovou: "Příkladným lidem pomáhejme"! Jan Šinágl, předseda SODALES SOLONIS o.s.

Doufám jen, že paní Kubišová nebude muset zaplatit darovací daň – v tomto případě jistě vrcholně nemravnou -  – kdy občané darovali už jednou zdaněné, poctivě vydělané peníze v rámci dobrých mravů a zdravého rozumu! Chci věřit, že tak horlivý daňový úředník se nenajde (kdysi jsem uspořádal finanční sbírku na podporu pana Vladimíra Hučína, která vynesla cca 80.000,-Kč a pokud je mi známo tak ani pan Hučín nemusel zaplatit darovací daň?). Pokud ano, obrátím se ihned na pana ministra financí s prosbou – když už odpouští nemalé daně některým velkým firmám – zda bude ochoten udělit výjimku i v případě paní Kubišové?! Její rodná země bude těžko kdy schopna uhradit „dluhy“, které vůči této skvělé, mravně nezpochybnitelné a statečné ženě, stále má.

Při svém zamyšlení o příčinách pádu demokracie v antických Athénách skotský právník a historik Sir Alex Fraser Tytler (1747- 1813) napsal:

"Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlády - může trvat pouze tak dlouho, nežli voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti... průměrná doba trvání vrcholu velkých světových civilizací byla přibližně dvě století... všechny postupně procházely těmito stádii: od otroctví k víře,  od víry k odvaze,  od odvahy ke svobodě,  od svobody k hojnosti,  od hojnosti k sobectví, od sobectví k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti zpět k otroctví.“

Obávám se, že nejenom naše země, se blíží neúprosně na konec výše popsané, stále se opakující cesty, kterou sir Tytler tak výstižně popsal. O to větší výzvou by mělo být každému z nás, každý dle svých schopností a možností, cokoliv pro nápravu nedobrého stavu naší země udělal. I sebemenší positivní skutek a čin má vždy větší hodnotu než neudělat vůbec nic – a nedůstojně čekat, že se to udělá samo, tedy čekat na horší a bídu, na kterou čeká levice a komunisté. Jedině ta jim dává možnost uchopit se moci – skutečně schopní, pracovití a vzdělaní lidé, nikdy levici a komunisty volit nebudou. Volí je jen hlupáci, lenoši a naivkové ve víře, že žít z peněz druhých či na dluh může trvat věčně.

Odbojová skupina bratří Mašínů by nám v tom i dnes měla být příkladem svým statečným a vysoce mravním postojem, tak jako celá rodina Mašínů, stejně tak jako neměnný postoj paní Marty Kubišové po roce 1968 až do dnešních dnů! Pokud význam jejich činnosti a charakterů pro společnost bude schopna pochopit většina, máme stále naději uchovat si naději na svobodu a demokracii – pokud ne zasloužíme si jen otroctví, byť dnes v jiné formě a podobě. K tomu bývalému se potom můžeme velmi rychle začít přibližovat.

Dnes ráno byla první zpráva na jedné rozhlasové stanici - podle veřejného průzkumu uznává jen 15% občanů odbojovou činnost bratří Mašínů – o okupaci z roku 1968 ani slovo…?! Podobné výsledky anket nemohou překvapit - silně o tomto číslu pochybuji…?! Od postkomunistických médií těžko můžete chtít 100% objektivnost zpráv a zpravodajství. Mimochodem to, že na posledním rozloučení s Radkem Mašínem má být předáno vyznamenání pouze oběma bratrům Mašínům by bylo skandální. Zrovna tak patří Milanu Paumerovi, Václavu Švédovi a Zbyňkovi Janatovi, navíc se nemá jednat o nejvyšší vojenské vyznamenání, které si tito hrdinové nepochybně zaslouží! Nepochybně je třeba ocenit účast ministra obrany ČR a velvyslance ČR v USA, ale ne osoby, které tyto úřady dnes mají tu čest reprezentovat - to vnímám jako urážku tohoto smutečního aktu!

Jeho důstojnost tak garantuje jen to, že proběhne na území USA a s vojenskými poctami armády této země, která pro svobodu a demokracii udělala nejvíce a kde její občané vědí jako málokteří, co skutečná svoboda a demokracie obnáší a jak je třeba o ni neustále usilovat. Nepochybuji, že se pohřbu zúčastní i mnoho exulantů  a krajanů ze zahraničí, kteří svojí osobní účastí dají najevo, jak si demokratických hodnot skutečně váží a jak si váží lidí, kteří pro ně neváhali nasadit i své životy.

Měli se raději bratři Mašínové upálit?

Odboj nebyl žádný tragický omyl - kdo tento článek není schopen pochopit, nevysvětlí mu to už nikdo. Obávám se, že takových je v naší zemi stále dost - přirozeně hlavně mezi stoupenci levice, komunistů a rádoby intelektuálů s nízkým mravním uvědoměním, naivitou až hloupostí, kterým dávají veřejnoprávní média neuvěřitelný prostor - k radosti levice a komunistů! 

Budu nyní na cestách v zahraničí. Přibližně na týden se odmlčím. Přeji všem hezké zakončení léta.

 

Jan Šinágl, 21.8.2011

 

P.S.

Ne každý musí souhlasit s formou, obsahem a způsobem zpravodajství a komentářů pana Hedvicka z USA -  v tomto jeho článku je kus pravdy, podobně jako v  tomto, bohužel…

* * *

Soudruzi a soudružky jsou stále stejní - jejich mládež za nimi nezůstává v pozadu…

-------- Původní zpráva --------

Datum:

Sat, 20 Aug 2011 17:31:02 +0200 (CEST)

Od:

VODIČKA STANISLAV Z BRNA <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Přeposláno - Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

ŠINÁGLE TY ČURÁKU VYPAPLANEJ, PŘEČTI SI TOTO TY PIČUSU! - http://www.ksm.cz/nazory-polemika/jan-sinagl-angazovany-clen-sudetendeutsche-landsmannschaftu.html

Trochu jsem zapátral na Internetu, zdá se, že soudruh Vodička skutečně existuje – zde je jeho adresa: Vodička Stanislav, Potácelova 47, Brno 636 00 – pokud jde o shodu jmen, předem se omlouvám. Potvrzení správnosti informace od přátel z Brna uvítám. Soudruh Vodička je zatím jediná osoba, které jsem si dovolil, kvůli vulgárním a primitivním vyjadřovacím způsobům, zakázat možnost vkládání komentářů na mé webové stránky. Obávám se, že takovýchto členů a příznivců má KSČM i KSM stále dost…?! J.Š.

* * *

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #13 Josef Pepa Nos 2011-08-31 17:04
Česko se vrátilo obsahově do padesátých let minulého století, avšak používá technologií 21. století.
Stejně jako islámský terorizmus.
Vláda BESTIE a jejích služebníků, pochopů, poskoků a dalších bestií všeho druhu však definitivně končí!
Šlus! Šmytec!
+1 #12 Jeff 2011-08-27 19:54
hlavně nespěchat, já jen že jsem právě jindy nepřehlédnuteln ou postavu JŠ nikde neviděl, tak jsem si říkal jestli jste tam vůbec byl, média odvedla opravdu ostudnou práci, včerejší Hydepark s těma zcela neinformovanýma historikama byl neskutečný odpad
+2 #11 Jan Šinagl 2011-08-27 14:02
Jsem stale v zahranici. Do uterka snad zvladnu kopmletni zpravodajstvi (vcetne zpravodajstvi v anglictine) z Clevelandu - video, fotogalerie, zvukove zaznamy, textove dokumenty. Cele rozlouceni trvalo 4 hodiny a bylo pro ucastniky nezapomenutelny m zazitkem. To co dosud predvedla vetsina ceskych medii je ostudne, vernym obrazem jejich stavu a cele spolecnosti.JS
+1 #10 Jeff 2011-08-26 18:00
bude reportáž z pohřbu Radka Mašína?
+1 #9 Jan Šinagl 2011-08-26 11:52
Vždy zůstane základní otázka: Co pro nápravu nedobrého stavu udělal každý z nás? I šíření pouhé naděje je positivní čin! Konstatovat beznaděj a marnost snah, jen napomáhá nedobrému stavu a vypovídá o osobnosti a neschopnosti nositelů těchto postojů a podobných tvrzení. J.Š.
0 #8 Jiří Kraus 2011-08-25 15:12
Cituji Jan Šinagl:
Bohuzel u nas zadna skutecna pravice po listopadu 89 nikdy nebyla. Jeji podhoubi je levicove stejne tak, jako minulost vetsiny jejich clenu. Sebepravicovejsi slova politiku jeste neznamenaji a nezarucuji existenci skutecne pravice, nejsou-li nasledovany i skutecne pravicovymi ciny a jednanim. JS

Snad nikdo nepředpokládal, že se milióny komunistů vypaří do ovzduší a začne se z čistým štítem? To ještě nějaké to desetiletí potrvá. Bohužel mnozí však stačili již nakazit své ratolesti. To je to nejhorší.
+1 #7 Jan Šinagl 2011-08-25 15:01
Bohuzel u nas zadna skutecna pravice po listopadu 89 nikdy nebyla. Jeji podhoubi je levicove stejne tak, jako minulost vetsiny jejich clenu. Sebepravicovejs i slova politiku jeste neznamenaji a nezarucuji existenci skutecne pravice, nejsou-li nasledovany i skutecne pravicovymi ciny a jednanim. JS
0 #6 Jiří Kraus 2011-08-25 08:24
Cituji Jaromír Honzák:
Chválím myšlenku sbírky na uhrazení soudních nákladů pro paní Martu Kubišovou!
Dovolil bych si ale polemizovat s myšlenkou, že levice představuje pro společnost nebezpečí. Dle mého názoru nás vede do propasti PRAVICE aplikací svého konceptu "Zisk je soukromý, ztráta je veřejná". Celé to veřejné šetření má jediný smysl - umožnit další loupeže do soukromých rukou formou tunelování veřejných zakázek atd. Nemyslím, že nás ekonomicky položí přeplacení důchodci, trávící důchody na Maledivách, nýbrž mafiánští podnikatelé, tunelující veřejné peníze po miliardách. Nebo jste snad někdo zaregistroval snahu pravicové vlády zrušit anonymní akcie nebo trestat korupci?

Mícháte jablka hrušky.
0 #5 Jaromír Honzák 2011-08-25 01:07
Chválím myšlenku sbírky na uhrazení soudních nákladů pro paní Martu Kubišovou!
Dovolil bych si ale polemizovat s myšlenkou, že levice představuje pro společnost nebezpečí. Dle mého názoru nás vede do propasti PRAVICE aplikací svého konceptu "Zisk je soukromý, ztráta je veřejná". Celé to veřejné šetření má jediný smysl - umožnit další loupeže do soukromých rukou formou tunelování veřejných zakázek atd. Nemyslím, že nás ekonomicky položí přeplacení důchodci, trávící důchody na Maledivách, nýbrž mafiánští podnikatelé, tunelující veřejné peníze po miliardách. Nebo jste snad někdo zaregistroval snahu pravicové vlády zrušit anonymní akcie nebo trestat korupci?
0 #4 Jaromír Demek 2011-08-23 11:15
Pokud si někdo plete pojem "vypatlanej" (obvykle používáme u duševně méně disponovaných jedinců) a "vypaplanej", tak už snad komentář k dotyčnému ani není zapotřebí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)