Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klrka… Kopii tohoto dopisu jsme zaslali komunálním politikům, hejtmanovi, policii, místostarostům, kriminální policii. Marně! Dosud se nikdo neozval. Také ombudsmanovi, který chystá závěrečnou zprávu o křivdě, která nás postihla pro nekompetenci a hamižnost jediné úřednice, která má styky a protože na sebe všichni úředníci něco vědí a bojí se jeden druhého, bojí se jí oponovat. Je to odporná zkorumpovaná mafie! …

 

 

Vážený pane Šinágle,

v příloze zasílám otevřený dopis nejvyššímu zastupiteli města Kralup. Předem děkuji za pozornost, kterou mu, předpokládám, věnujete. Po nekonečných dohadech a marném boji se SÚ Kralupy nad Vltavou volím toto jako poslední a jedinou možnost domoci se spravedlnosti. A hlavně..... přežít nastávající zimu s rodinou ve zdraví. V případě možnosti a Vašich schopností a dobré vůle, uvítáme jakoukoli pomoc naší rodině z Vaší strany, třeba i uveřejnění tohoto dopisu a fotografií.

Kopii tohoto dopisu jsme zaslali komunálním politikům, hejtmanovi, policii, místostarostům, kriminální policii. Marně! Dosud se nikdo neozval. Také ombudsmanovi, který chystá závěrečnou zprávu o křivdě, která nás postihla pro nekompetenci a hamižnost jediné úřednice, která má styky a protože na sebe všichni úředníci něco vědí a bojí se jeden druhého, bojí se jí oponovat. Je to odporná zkorumpovaná mafie!

Jediný kdo  nám  pomáhá je Ombudsman,ale jeho pravomoci jsou bohužel minimální a úřednictvu evidentně k smíchu.Jako jediný tento úřad naprosto přesně pojmenoval a specifikoval skandální pochybení úřednice SÚ Kralupy a  Krajského úřadu včetně Ministerstva pro místní rozvoj.Tyto instituce naprosto bez zájmu papouškují její pomýlení a místo pachatele černé stavby perzekvují naši  rodinu.Opravy naší poškozené nemovitosti nám byly dány příkazem za vlastní finance!!!

Oslovila jsem místně příslušnou OHES a bylo mi sděleno, že se dámy staví až pojedou někdy kolem na náš směr, že mají málo služebních aut. Napsala jsem tedy i jejich řediteli. Ministrovi pro místní rozvoj... ignorace ze všech míst !!!

https://picasaweb.google.com/vanice1402/20111104?authkey=Gv1sRgCIK14s3riYnp6wE"

Kdysi jsem Vás poznala na některé kulturní akci (jsem moderátorka v rozhlasu, svého času Oldies rádia). Vzal  jste si na mne mail a od té doby čtu každý vás Bulletin. Prosím pomůžete?

 

Šárka Rosová Váňová s rodinou, 16.11.2011

* * *

Otevřený dopis nejvyššímu zastupiteli města Kralup

 

V Lešanech 4.11.2011

 

Vážený pane starosto Holečku,

 

předem podotýkám, že můj dopis je naprosto otevřený a nehodlám brát na Vás, stejně tak jako Vy na naší rodinu žádný ohled. Bude v kopii zaslán dosud všem zainteresovaným orgánům a osobám a nově i prezidentské kanceláři. Než se začtete do mých řádků, podívejte se laskavě na sérii přiložených fotografií.Byla pořízena dnes t.j.  4.11.2011.

https://picasaweb.google.com/vanice1402/20111104?authkey=Gv1sRgCIK14s3riYnp6wE#

Tak v těchto podmínkách musí již čtvrtým rokem žít naše čtyři děti! Jedna z dcer je dokonce Vaší bývalou žačkou. Asi jste zapomněl na soucit a pochopení co jste opustil školu a vzdal se kvůli politické kariéře svého povolání.

On si člověk na suché úřednické židli stěží dovede představit utrpení rodiny, která je nucena žít v těchto neúnosných a hygienicky nevyhovujících podmínkách. A to vše jen díky zlovůli jediné úřednice, Lenky Millerové, která je od samého počátku našeho oznámení černé stavby podjatá a naprosto nepochopitelně jedná protiprávně.

Na jednání se několikrát nechala dokonce přivézt pachatelem nezákonné stavby. O pokutě za nezákonnou stavbu s ním byla jednat na kávě, jak sama oznámila při příjezdu na jednání s hodinovým zpožděním. Několikrát jsme žádali její odvolání. Marně. Stále ji nikdo nebyl schopen odvolat a škodí dál!

I Vy osobně máte na našem utrpení podíl. Při mé osobní návštěvě, na kterou jste ze zřejmých obav z osobní konfrontace přizval vedoucího SÚ Kralupy Jiřího Poláka jste mě nařkl, že jsem Vás přišla citově vydírat. Já se jen velmi slušně přišla ptát na půjčku z fondu města, kterou jste nám stejně odmítl poskytnout.

Vedoucí SÚ Kralupy Jiří Polák ve Vaší přítomnosti dokonce prohlásil, že největším problémem našeho případu je náš pan architekt Ing. Josef Grubner, který od samého počátku dělá potíže. Jak hluboce se mýlil! Největším  zlem je úřední arogance a Lenka Millerová.

Pan Ing. arch Grubner totiž jako jediný z povolaných odborníků má od počátku pravdu. Dešťová i podzemní voda vzlíná ze spáry mezi oběma domy pod náš dům neb nepovolená stavba č.p.29 má vodě odolné betonové základy a celá vznikla proti našemu nesouhlasu a nikdo ji není ochoten podle zákona nechat odstranit!

Vážený pane starosto, oba rodiče mi v těchto dnech umírají na rakovinu. Progrese jejich nemoci je natolik rychlá,  že se již zřejmě nedožijí ani Vánoc. Nedožijí se ani toho, že jejich jediná dcera bude moci žít v důstojných podmínkách.

Moje děti žijí v karcinogenní plísni. Kolik mám ještě snášet psychického utrpení? Kolik pohřbů mám vlastně chystat??? Kde je dána míra tolerance slušného člověka, který musí snášet ignoraci veškerých úřadů,  ministerstva a policie?

Úřad ombudsmana zcela jasně zformuloval a pojmenoval všechna pochybení, kterých se dopustila Lenka Millerová pod vedením zcela nezkušeného a ke všemu loajálního Jiřího Poláka. Kde je respekt z Vaší strany k této instituci?

Naše rodina nemá čas na to, až ctěné úřednictvo pohne po neuvěřitelných 36 měsících svými zadky a konečně začne za státní finance konat ve jménu zákona a podle správných paragrafů!

Žádám Vás tedy jako vrcholový orgán obce o neprodlené nařízení odstranění nepovolené stavby č.p. 29.v Lešanech stavebníka Jana Dluhoše, abychom mohli zahájit opravné práce na našem zdevastovaném domě. Jinou volbu nemám neb starostka obce Nelahozeves pomoc odmítla s odvoláním na SÚ Kralupy.

Přestože jde o protiprávní nařízení dle nesprávných paragrafů, jsme už natolik znechuceni Vaší nečinností, že jsme svolní investovat těžce nabyté peníze do oprav něčeho, co poškodil movitý pan podnikatel, který žije v klidu a suchu s rodinou ve svém luxusním sídle na Valašsku a je mu zcela lhostejné, zda jeho dům v Lešanech, který použil jen jako provizorní ubytovnu pro svou rodinu, než sídlo dostavěl, existuje či ne.

A Vy jste ten, kdo mi řekl, že panu Dluhošovi, černému stavebníkovi, chtěla svým počínáním dát úřednice Millerová ještě jednu šanci.

Ano pane starosto, na úkor utrpení naší rodiny! A kdo dá šanci nám? My nemáme kam jít. Ten zdevastovaný dům je naším jediným majetkem pořízeným na hypotéku. Předesílám, že teď na zimu se odmítáme stěhovat. Bez vytápění by akorát promrzl včetně rozvodů vody a možná už i spadl. A pokud nám zaplatí město hypotéku, nechte náš dům za finance obce klidně srovnat se zemí a my se rádi odstěhujeme. Důstojný a zdravý život v něm v tomto stavu není stejně možný.

Celou věc jsme předali místně příslušnému soudu. Nemáme ovšem čas ani podmínky čekat několik let, aby sám za nečinný a nekompetentní orgán rozhodl ve věci odstranění nezákonné stavby.

 

Rosová Váňová s manželem

Dolní Náves 30

277 51 Nelahozeves Lešany

* * *

Z korespondence s Policejním prezidiem…?!

 

------------ Původní zpráva ------------

Od: ÚVK PPČR

Komu: 'vanice',

Kopie:

Předmět: PPVK-2998-2/ČJ-2011-009VKS

Datum: 16.11.2011 15:23:36

----------------------------------------

 

-----Original Message-----

From: vanice [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Saturday, November 05, 2011 5:58 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Kauza Lešany - Otevřený dopis starostovi města Kralup

 

Vážení,

v příloze zasílám otevřený dopis nejvyššímu zastupiteli města Kralup. Předemděkuji za pozornost, kterou mu, předpokládám, věnujete. Po nekonečných dohadech a marném boji se SÚ Kralupy nad Vltavou volím toto jako poslední a jedinou možnost domoci se spravedlnosti.A hlavně..... přežít nastávající zimu s rodinou ve zdraví.V případě možnosti a Vašich schopností a dobré vůle, uvítáme jakoukoli pomoc naší rodině z Vaší strany.

https://picasaweb.google.com/vanice1402/20111104?authkey=Gv1sRgCIK14s3riYnp6

 

Šárka Rosová Váňová s rodinou

Odpověď z Policejního prezidia - plk. Mgr. Bc. Pavel Petr v. r.

 

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: PPVK-2998-2/ČJ-2011-009VKS - p.Borovičková

Datum:

Thu, 17 Nov 2011 02:54:13 +0100 (CET)

Od:

vanice <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

ÚVK PPČR <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Vážená paní Borovičková,

jsem přesvědčena o tom, že  Váš útvar je  k vyřízení této stížnosti, která mu byla nepřímo předána formou otevřeného dopisu, příslušný...a je povinen se jí zabývat. Doplňuji proto tedy několik údajů, kterými Vás o tomto zcela přesvědčím. Náš případ byl již dvakrát  PČR v Kralupech nad Vltavou odložen AA. V příloze jeden z důkazů. Přestože dle našeho právního zástupce se jedná o trestný čin, poškozování cizí věci, znemožňování užívání nemovitosti a v neposlední řadě neoprávněný vstup na soukromý pozemek.

Náš případ po doložení dalších důkazů přijalo až  na třetí naléhavý apel místní odd.policie pod spisovou značkou  KRPS - 96263/č.j.-2011-010611 již v červenci tohoto roku. Případ byl údajně předisponován na Kriminální policii v Mělníku. Je téměř konec listopadu a tento útvar je z našeho pohledu naprosto nečinný.Nedostali jsme odsud jedinou informaci či vyrozumění o prodloužení zákonem dané lhůty a pod.!

Kde je ono okřídlené "Pomáhat a chránit ?"

I z těchto důvodů jsem také přesvědčena o tom, že Vaše přeposlání dopisu na MěÚ Kralupy je marné nošení dříví do lesa. Tím nám opravdu z vaší strany není naprosto poskytnuta pomoc..

Apeluji na Vás tedy jako na kontrolní útvar již po druhé, aby bylo  okamžitě zahájeno kontrolní řízení (ne)činnosti PČR. Žádáme o písemné vyrozumění a o okamžitou nápravu ve věci.

 

Šárka a Adam Rosovi

 

------------ Původní zpráva ------------

Od: ÚVK PPČR

Předmět: PPVK-2998-2/ČJ-2011-009VKS

Datum: 16.11.2011 15:23:36

----------------------------------------

 

-----Original Message-----

From: vanice [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Saturday, November 05, 2011 5:58 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Kauza Lešany - Otevřený dopis starostovi města Kralup

 

Vážení,

v příloze zasílám otevřený dopis nejvyššímu zastupiteli města Kralup. Předem děkuji za pozornost, kterou mu, předpokládám, věnujete.Po nekonečných dohadech a marném boji se SÚ Kralupy nad Vltavou volím toto jako poslední a jedinou možnost domoci se spravedlnosti.A hlavně..... přežít nastávající zimu s rodinou ve zdraví.V případě možnosti a Vašich schopností a dobré vůle, uvítáme jakoukoli pomoc naší rodině z Vaší strany.

https://picasaweb.google.com/vanice1402/20111104?authkey=Gv1sRgCIK14s3riYnp6

Šárka Rosová Váňová s rodinou

 

Vyrozumění o odložení věci PČR 15.5.2009

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #1 embé 2011-11-20 20:16
Takže bychom měli za sebou již 3. den "generální" stávky. Jak probíhala ? To si študáci Franta, Honza a Lukáš z ProAlt dne 17.11.2011 řekli : zejtra vstaneme až v 11. A aby byla ta stávka neomezená, nebudeme od 18.11. natahovat budík....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)