Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Komarek a ChovanecAktualizováno 16.10.2016: Tento rozhovor stále není pod tímto názvem na Google k nalezení, pouze odkaz na tento web. Objevil se na České pozici (10.10.2016), pod jiným názvem článku s totožným obsahem a jiným úvodem - Prověřování policejního prezidenta Tuhého má reálný základ.

Je alarmující, že rozhovor s elitním policistou Jiřím Komárkem „Motiv startu policejní reorganizace? Udržet vazby s politiky.“ (LN 30.9.2016, Martin Shabu), který by měl být hlavním LN Bereta 061016tématem dne, je médii už sedmý den utajován?! Dokonce i na Google se po zadání jeho názvu objeví pouze odkaz na můj článek o zahájení výstavy o čs. exilu ze stejného dne (o článku jsem se pouze zmínil)?! Není uveden ani mezi články autora, přitom jiné k tématu uvedeny jsou?! Připomíná dění u policie v roce 1945 a tehdejší působení sovětských poradců. Společné mlčení všech médii o tomto článku a jeho obsahu, je jen potvrzením jeho vážnosti. Níže naleznete výtah podstatného. Prosím o všemožné šíření! Děkuji. JŠ

Jiří Komárek: „Do nejvyšších funkcí v policii a inspekci jsou politiky dosazováni zcela nekompetentní nebo dopředu zavázaní lidé, a to s jediným úkolem: sloužit tomu, kdo je do jejich funkce dosadil. - Lidé jako páni Tuhý a Laube vždy udělají to, co jim politici, kteří je do jejich funkcí dosadili, nařídí. Od devadesátých let byl Tuhý vždy nějakým funkcioná­řem, takže nás nikdy práce na kri­minálních kauzách nespojovala. Těm, kdo se chtěli na reorganizaci podílet, slíbil Tomáš Tuhý nemalé zvýšení platů které nebylo po několik posledních let možné. A svůj slib splnil.“

Detektiv na penzi: Jiří Komárek byl až do léta vedoucím ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu - Veřejně na sebe upozornil 28. června: „Mám povědomí o tom, že pan policejní prezident je osobou podezřelou z brutálního úniku informací v rámci objasňování hospodářské trestné činnosti ve stamilionových částkách,“ uvedl Komárek v červnu v ČT - Na protest proti policejní reorganizaci sbor opustil - Vedl tým, který přivedl k soudu šéfa lihové mafie Radka Březinu.V této kauze mu byl také nabídnut desetimilionový úplatek, který odmítl - Byl hlavním zpracovatelempřípadu Vidkun, který míří na policejní, podnikatelské a politické špičky Olomouckého kraje.

O nedobrých poměrech v policii se rozhovořil Jiří Komárek, bývalý šéf ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. LN řekl, že do nejvyšších funkcí v policii a inspekci jsou politiky dosazováni zcela nekompetentní nebo dopředu zavázaní lidé, a to s jediným úkolem: sloužit tomu, kdo je do jejich funkce dosadil. Komárek už dvakrát vypovídal i před sněmovní vyšetřovací komisí.

… No a pak dále v tom, že lidé jako páni Tuhý a Laube vždy udělají to, co jim politici, kteří je do jejich funkcí dosadili, nařídí. Od devadesátých let byl Tuhý vždy nějakým funkcioná­řem, takže nás nikdy práce na kri­minálních kauzách nespojovala. Těm, kdo se chtěli na reorganizaci podílet, slíbil Tomáš Tuhý nemalé zvýšení platů, tvrdí Jiří Komárek

… Z toho, co mi vyplývá z rozho­voru, který pan Tuhý poskytl so­botnímu vydání deníku Právo, soudím, že si vůbec nepřipouští, že by si někdo mohl dovolit jej vů­bec podezírat z možného proti­právního jednání. Jako by funkce policejního prezidenta byla něja­kým výjimečným postavením mimo právní normy.Co se týče možnosti, že by se někdo tímto způsobem pokoušel destabilizovat policii a odstranit jeho osobu z čela policie, to pan Tuhý již zachází do oblasti sci-fi či konspiračních teorií. Jedinými osobami, které se o něco podobné­ho pokusily a kterým se to v urči­tých směrech podařilo, je v přípa­dě spuštění reformy celorepubli­kových útvarů on sám společně se svým bývalým náměstkem Laubem.Udivuje mě, co všechno jsou někteří zastánci reorganizace schopni s vážnou tváří veřejnosti tvrdit.

LN Spekuluje se o účelově vytvo­řené dehonestaci policejního prezidenta a inspekce chce pro­věřovat současné i bývalé poli­cisty a státní zástupce. Co o tom soudíte?

Víte, pane redaktore, od počát­ku na mne některé situace spoje­né s reorganizací či reformou poli­cie působí tak trochu, jako by se udály někdy v padesátých letech minulého století. Na začátku pan Tuhý se svým náměstkem ozná­mil, že se rozhodli, a to bez jaké­koliv odborné diskuze či přípra­vy, do měsíce spojit dva zcela od­lišně fungující celorepublikové útvary (protikorupční a protimafiánský - pozn. redakce). Když jsme se pokoušeli toto překotné spojení oddálit a nastar­tovat nějakou diskusi, tak nám pan Tuhý sdělil, že je fakticky už rozhodnuto, že reorganizace k 1. červenci 2016 bude a záleží jen na nás, kdo se budeme na ní chtít podílet. Těm, kteří by se po­dílet chtěli, slíbil i nemalé zvýše­ní platů, které nebylo po několik posledních let možné. A svůj slib splnil.

 

LN Domníváte se, že účelová byla spíše reorganizace?

Vzpomínáte si na tiskovou kon­ferenci, kterou k reorganizaci svo­lal ministr vnitra Milan Chova­nec? Obtěžoval se na ni přijet bý­valý policejní prezident Tomášek až z Krušných hor, aby veřejnost ujistil, že se o reorganizaci mluví opravdu dlouho a je potřeba.Ve stejném duchu vystoupil i jeho předchůdce generál Kolář, který - byť si jej velice vážím - dnes již ani nemůže vědět, jaká je aktuální situace v policii na úseku boje proti organizovanému zloči­nu. Udivuje mě, co všechno jsou někteří zastánci reorganizace schopni s vážnou tváří veřejnosti tvrdit.

LN Koho máte konkrétně na mysli?

Tak například předsedu sně­movního výboru pro bezpečnost Romana Váňu, mimochodem je to bývalý asistent senátora Marti­na Tesaříka (jehož synovcem je zmíněný David Tesařík z firmy Tesco SW - pozn. red.). Společně s poslankyní Zuzkou Rujbrovou (KSČM) se vraceli stovky kilometrů ze služební cesty do Prahy jenom kvůli tomu, aby svými hlasyzabránili schválení programu jed­nání výboru, kde jsme měli vy­stoupit. Paní poslankyně před po­slanci bez uzardění prohlásila, že bude lepší zřídit komisi, protože jak už ze zkušenosti ví,  stejně dojde k únikům informací od po­slanců. Pan poslanec Stanislav Huml zase v zápalu boje za správnost a potřebnost reorganizace v televi­zi občanům vnutil, že on a jeho de­vět kolegů z dopravní služby v mi­nulosti zastali práci jako celý útvar pro odhalování organizova­ného zločinu (ÚOOZ). Tvrdil, že za rok zpracovali stejný počet spi­sů jako skoro 400 lidí z ÚOOZ. Nakonec se k podání vysvětle­ní před vyšetřovací komisi dostavil ředitel GIBS Murín. Po výsle­chu prohlásil, že od komise obdr­žel natolik zásadní informace, že bude rozbíhat prověřování dokon­ce i státních zástupců. Pokud by to prohlásil na základě zjištění, že jeho vlastní lidé mohli pochybit, a připomínám, co jsem již dříve zmínil, že záleží na tom, jaká to mohla být chyba a v jaké fázi pro­věřování se mohla stát, tak se mi opět vybavují padesátá léta minu­lého století.

LN V čem konkrétně byla podle vás reorganizace účelová?

Mimo jiné v tom, že podle in­formací, s nimiž jsem se v minu­losti seznámil, se chtěl ministr vnitra Milan Chovanec v obavě z možného brzkého obvinění ně­kterých politiků ČSSD zbavit teh­dejšího ředitele ÚOOZ Roberta Šlachty, a zabránit tak případné­mu skandálu před blížícími se říj­novými volbami. Pakliže si vy­hodnotíte všeobecně známá fak­ta: že reorganizace nebyla žád­ným způsobem diskutována, že nemá žádný reálně potřebný zá­klad a že do konce měsíce března 2016 o jejím brzkém spuštění ni­kdo neslyšel - a už vůbec ne ředitelé dotčených útvarů, musí vám být jasné, že strůjci celé reorgani­zace museli mít pro ně jistě závaž­né důvody.

LN Proč jste u policie nezůstal až do chvíle, kdy byste získal hmatatelné důkazy, že nové uspořádání po reorganizaci ne­funguje?

Policie je bezpečnostní sbor. Je založen na systému vydávání a re­spektování rozkazů. Nedokážu si představit, že ve funkci vedoucí­ho expozitury v době chaotických interních opatření plním úkoly nadřízených a prosazuji něco, o čem jsem přesvědčen, že to je profesionální paskvil. To vše s vě­domím, že mi tyto rozkazy dává někdo, o kom jsem přesvědčen, že naplňuje zadání lidí, kteří chtě­jí mít policii pod kontrolou. Ne­jsem dalek od použití slova zá­stupců či vyslanců kriminálních struktur.

LN I to by ale šlo zdokumento­vat?

Důkazy o tom bych nezískal, pouze bych se na přechodnou dobu stal jakousi součástí plánů i nových, deformovaných a zcela I jistě dobře finančně motivovaných odborníků na organizovaný I zločin, jako je třeba pan Michal Mazánek (ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu - pozn. red.). Takoví lidé stejně po splnění svého úkolu s tučnou rentou brzy ze státních služeb odejdou a už o nich nikdo neuslyší. Pouze snad s výjimkou, že by se stejně jako exnáměstek Zdeněk Laube objevi­li na seznamu odborných poradců některého z ministrů. Řídit se zá­vaznými pokyny nadřízených,o kterých jste přesvědčen, že za hvězdičku na výložkách či jinou odměnu budou sloužit komuko­liv, je pro mne nepřekonatelná ba­riéra.

 

LN Co říkáte na fakt, že náměs­tek policejního prezidenta Zde­něk Laube, který je označován za architekta změn, od policie odešel?

Pokud vím, pan Laube odešel na vlastní žádost v polovině měsí­ce. A to v situaci, kdy bylo třeba zcela jistě dořešit spousty problé­mů spojených s reorganizací, k níž se jako její architekt sám hlá­sil. Takto exponovaný policista od započaté práce uprostřed měsí­ce neodchází. A pokud ano, musí k tomu mít buď závažné důvody, třeba ty zdravotní, nebo prostě utí­ká. Možná by bylo zajímavé znát datum podání jeho žádosti o rozvázání služebního poměru. Jestli se opravdu jednalo o náhlé roz­hodnutí vynucené aktuálním zdra­votním stavem, nebo o rozhodnu­tí, ke kterému pan Laube dospěl již před nějakou dobou. Události posledních měsíců, kterých byl součástí, pro něj musely být zcela jistě zatěžující a jeho zdraví neprospívající. Jsem toho názoru, že důvodem překotného odchodu od policie je zachování vlastního zdraví. Pan Laube utekl z prostře­dí, které bylo jeho zdraví nebez­pečné.

LN Byl jste hlavním zpracovate­lem případu Vidkun, v němž jsou obviněni vysoce postavení důstojníci z Olomouce a olo­moucký hejtman Jiří Rozbořil. Čím je případ výjimečný? A souvisí s reorganizací?

Jedná se o trestní věc ve stádiu vyšetřování a já jsem vázán ml­čenlivostí. Obecně řeknu, že by bylo moc dobře, pokud by byl pří­pad Vidkun výjimečný. V průbě­hu prověřování se podařilo částečně odkrýt nedobrý stav, který v Policii České republiky a GIBS j je. Podařilo se zdokumentovat to, že do nejvyšších funkcí v policii a GIBS jsou politiky dosazováni zcela nekompetentní nebo dopře­du zavázaní lidé, a to s jediným úkolem: sloužit tomu, kdo je do jejich funkce dosadil. Tomuto pak na oplátku poskytují informa­ce, které očekává a jsou pro něj využitelné, řekněme pro ochranu sebe sama či ochranu širších zá­jmů třeba i politické strany. No a za dobré služby pak tito lidé oče­kávají případné povýšení či jaký­koliv kariérní postup. Co se týká souvislostí se samotnou reorgani­zací celorepublikových útvarů po­licie - byť na první pohled není pa­trna přímá souvislost, tak rych­lost, nepřipravenost až chaotičnost celé reorganizace mne jen a pouze utvrdily v tom, že nejde ve skutečnosti o cíl, tedy o zlepšení práce policie. Jde o zajištění konti­nuity doposud zaběhlých a navázaných vztahů a vazeb mezi politi­ky a policejními funkcionáři, jak jsem už obecně popsal na trestní věci Vidkun.

LN Kdy se veřejnost dočká dalšího pokračování případu Vidkun?

Rozpracování případu, který se dotýká osob se znalostí práce poli­cie, je vždy velice složité a časo­vě náročné. Již skoro tři měsíce nejsem příslušníkem policie a ne­mám aktuální přehled o situaci ve vyšetřování této trestní věci. Nicméně v době, kdy jsem od po­licie odcházel, byla situace tako­vá, že mimo prováděné výslechy všech osob v případu zaintereso­vaných, které na sebe vázaly ně­kolik policistů, se práce soustředi­la i na další činnosti. Jako třeba na vyhodnocování a analyzování zajištěných důkazů. Šlo například o důkazní materiál zajištěný u bý­valého ministra vnitra Ivana Lan­gera, který byl policii vydán pro potřeby trestního řízení na zákla­dě podle mne průlomového roz­sudku soudu. Jednalo se o materi­ál z prostor chráněných, do té doby neprolomitelným zámkem advokátního tajemství. Důkazní materiál svou obsáhlostí v době mého odchodu do civilu vázal ně­kolik policistů.U takové kauzy nelze jakýmko­liv způsobem odhadovat začátek jednotlivé fáze trestního řízení či její skončení.

 

LN Jak se promítne na výsled­cích vyšetřování fakt, že vyšetřovatelé případu kvůli reorgani­zaci museli přejít z ÚOOZ na Národní protidrogovou centrá­lu (NPC), odkud se vyšetřování Beretty vede nyní?

Obecně mohu pouze říci, že ja­kákoliv změna takového charakte­ru musí mít zcela jistě negativní vliv na kvalitu a rychlost trestní­ho řízení. Policisty, kteří na přípa­du pracují, vytrhnete z jejich pra­covního prostředí a ti najednou musejí řešit spoustu jiných věcí a problémů mimo práci na spise. To zcela jistě problémem je.Navíc NPC zpracovává kauzy týkající se úzké skupiny trest­ných činů v souvislosti s výro­bou, nakládáním a obchodová­ním s drogami. V případě nutné kontroly ze strany nadřízených nastává podle mne problém. Tu kontrolu totiž najednou vykoná­vají služební funkcionáři, kteří obdobné kauzy jako Beretta ni­kdy nezpracovávali. S obdobnou trestnou činností nemají žádné zkušenosti a najednou mají schva­lovat postupy u kauzy, jež je roz­sáhlá a v pokročilém stádiu vyšet­řování.

LN Platí totéž pro vaše bývalé kolegy z ÚOOZ, kteří se stalii součástí nového managementu Národní centrály proti organi­zovanému zločinu (NCOZ)?

Vyjma Milana Komárka (ná­městek ředitele NCOZ - pozn. red.), který se neúčastnil jednání na policejním prezidiu či minister­stvu vnitra a nepodepisoval nesou­hlasné a otevřené dopisy ministru vnitra, se jedná o policisty, kteří pro svůj kariérní postup neváhají změnit názory o 180 stupňů. V podstatě již tím, že se přihlásili do výběrových řízení na vedoucí místa NCOZ, popřeli to, co tvrdi­li ještě před dvěma měsíci. Legitimizovali to, co podle nich původ­ně nebylo správné. Více bych se nechtěl vyjadřovat.

LN, 30.9.2016, Matin Shabu

* * *

Ukázka z dvoustránkového rozhovoru z pátečních LN. Situace nápadně připomíná rok 1945 a dění u policie před převzetím moci komunisty, včetně role sovětských poradců. Téma doplňuji dvěma články: Ondřeje Koutníka Bereta. Kauza jež „vyhodila pojistky“ (LN 6.10.2016) a Jana Kalvody Prezident řádí a vláda mlčí (LN 3.10.2016)

* * *

Karel Mrzílek: „Odchod Jiřího Komárka zcela odpovídá době, kdy také bývalý ministr vnitra Jan Kubice, dobrovolně odešel znechucen nemožností spolupracovat a dokazovat nekompetentnost a neschopnost policistů na tehdejších vysokých postech. Nyní je to totéž s tím rozdílem, že na postu ministra vnitra je člověk, který tyto zavázané a poslušné lidi potřebuje. Chystají opět jako tehdy plíživý převrat (V Plzni je Chovanec znám jako  neskutečný intrikán. J.Š.). Proto tam byl dosazen. Kubice měl charakter, proto odešel. Ti co zde manipulují dosadili svého člověk a lokaje. Začíná to být nebezpečné, protože slušní lidé o tom vědí, ale neví jak na ně. Po převratu jsme psali: „Nechte je, oni vymřou.“ Dnes jsou komunisté v parlamentě a jejich předseda byl zvolen 75% anonymních hlasů prvním místopředsedou Sněmovny. A jejich parťák sedí na Hradě. Co jsme udělali my? Co uděláme? Nepodaří-li se na Hrad dostat slušného člověka jako to udělali Slováci, budou další potíže s komunisty. Komunisti a krtci v pravicových stranách jsou nejspolehlivější donašeči. Jelzin je zrušil jednou větou: „To nejhorší co nás potkalo začalo v roce 1917“ a jsou tam stejně.“ 

* * *

LN Kalvoda Prezident radi vlada mlci 031016Přístup k utajovaným informacím všech stupňů, tedy až po nejvyšší kategorii přísně tajné, mají ze zákona bez prověrky prezident, poslanci, senátoři, členové vlády, ombudsmana, vedení NKÚ a soudci. Ukázka, jak komunisté stále ovládají naši země pomocí zákonů, které prosadili „v jiných kabátech“. Představa „kvality“ nemálo občanů zákonodárců jak si bez prověrky čtou přísně tajné dokumenty a kdo se o jejich obsahu může snadno dozvědět, by měla občany naplnit zděšením o stavu země a kdo a co ji ve skutečnosti řídí, vládne a ovládá! Komunisté cíleně, roztroušeni ve všech stranách, realizuji svůj program. Jejich heslo: „My máme čas“, se potvrzuje. Bývalý redaktor komunistických Haló novin Ovčáček je pouhý nástroj Zemana, stejně jako Zeman a Klaus jsou poslušnými nástroji Putina. Parlamentní vyšetřovací komise opět splní svoji úlohu a nevyšetří nic – příliš je v sázce!

Na Kino svět běží seriál Apoštol o vysílání ruských špionů na Západ. Sou připravování fyzicky, duševně, odborně a nábožensky – Mosfilm z roku 2008. Z komentářů: “Seriál, který nenechá lhostejným nikoho, kdo si váží vlastního života.“

Má-li národ vysokou inteligenci, absencí základních mravů a respektu k hodnotám, tedy mravní a občanskou nevyspělost, jde o sebezničující kombinaci ohrožující vše hodnotné. Jako národ se už dávno nechováme. Většina myslí jen na sebe. Tím se jen podporuje zlo, jeho moc a usnadňuje se jeho manipulace se společností proti jejím bytostním zájmům.

Stále máme nástroj voleb, využijme jej! Hlavní budou parlamentní, podzimní volby 2017. Mohou být i poslední šancí o návrat naší země na cestu pokroku, prosperity, slušnosti a vyspělosti. Současné dění u policie budiž nám varováním a motivací k aktivnímu občanskému postoji každého z nás. Děti se bránit ještě nemohou. Odchod 18 milionů lidí z Ruska od roku 1990 je dostatečnou odpovědí na to, kam se má naše země přiklonit a jakou cestou vydat. V roce 1945 jsme se vydali záhubným směrem. Uděláme-li na druhý pokus to samé, nemůžeme se na nikoho vymlouvat a naříkat. Na vině bude každý z nás!

 

Jan Šinágl, 7.10.2016

* * *

Resortu do kterého patří i policie šéfuje zlodějíček – LN 6.10.2016

Chovanec opisoval od maturantů - LN 5.10.2016

Palác Fénix (dříve Blaník, Strojexport): Zloději se mezi sebou perou na Václavském náměstí o miliardy a nikdo nic nevyšetřuje…?!

* * *

Happening Václav Havel 80 let – Praha, Václavské náměstí 5.10.2016

Můstek, Václavské náměstí, 5.10.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #2 Horský 2016-10-09 16:38
Soudruh inženýr lidských duší a elektrotechniky Zdeněk Štefek buštěhradský / musí mít s hodnocením Milady Horákové pravdu.
V době politických a otřesných procesů padesátých let ještě nebyl na světě , ale hned během studia vedl jako člen KSČ d roku 1995 komunistickou mládež, byl správcem sítě na ÚV KSČ ve Vězeňské ulici a nyní by měl sedět jako radní ve Zborovské ulici na Smíchově, dokonce za kulturu a památkovou péči.Straně věřte soudruzi říkal Gottwald a soudruh Štefek věří až za hrob. Komunisté jsou přece lidé zvláštního ražení, jak říkával ten hlavní načalnik Džugašvili.
+6 #1 Václav 2016-10-08 19:14
Znáte tu anekdotu, jak čeští vědci naški někde v poli dvě dřevěné sošky s označením,že se jedná o Cyrila a Metoděje?
Janže, který je který? A tak usoudili, že bude nejepší je poslat k přezkoumání do sídla nejpokrokovější vědy na světě do Moskvy. Po dlouhých urgencích se sošky vrátily, otlučené, pohmožděné
s lístkem v azbuce- ten naljevo je Cyril, napravo drugij Metoděj.S úžasem se Češi ptali, jak k tomuto převratnému bádání tovarišči došli.Z Mosky přišla lapidární odpověď : Přiznali se.
Jistě bude s tím souhlasit zatím neúspěšný kandidát na hejtmana v krajských volbách za Ústecko a KSČM soudruh Zdeněk Štefek, narozený 1974 z Buštěhradu u Kladna /viz facebook/.Ví přesně nejen to komu patří Tibet, ale, že Milada Horáková páchala trestné činy ke kterým se sama přiznala. Zdá to ví od jediné potrestané a zemřelé tehdejší přísedící u soudu Brožové už nenapsal.
S takovými soudruhy se musíme opět těšit na zářné zítřky pod vedením komunistů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)