Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JANUV_ZAKONKde se vzal miliardový majetek na podnikání StB/KGB struktur po 1989?

Jednalo se o nakradený majetek. Kradli 40 let! Kriminalizovali všechny ty, kdo by na jejich zločiny jen ukázali. Důmyslnou třístupňovou cenzurou (předběžná, průběžná, následná) zamezili jakémukoliv prozrazení toho co tyto zločinné skupiny dělaly. A dnes vytvářejí dojem, že se tu méně kradlo. Jaká ďábelská lež! Kradlo se více!

Podniky zahraničního obchodu

Největším příjmem byly provize z nadhodnoceného nebo podhodnoceného českého zahraničního obchodu. Pokud se cokoliv vyváželo, vyváželo se to přes zprostředkovatele v zahraničí, kterými ne náhodou byli čeští emigranti, agenti StB. Vzpomínáte na zahraniční businessmany českého původu, kteří sponzorovali nejednoho českého politika, o kterých se provalilo, že to byli estébáci?  Pokud stát vyvezl skleničku za 5,- zprostředkovatel zboží nadhodnotil např. na 10,- a až přes něho bylo prodáno odběrateli na Západě. Proč to? Jednoduše kradli na stáních obchodech. Namísto toho, aby stát inkasoval rovnou cenu 10,- šlo 5,- na švýcarská konta estébáků. Stejně to vypadalo s dovozem. Stát potřeboval chemické produkty, bez kterých by se průmysl okamžitě rozpadl, cena produktu byla 1000,-, ale českému státu byl prodán přes zprostředkovatele za 1500,-.

Devizová kriminalita

Podle zákonů ČSSR bylo obchodování pro fyzické osoby nezákonné. To směly jen státní obchodní organizace k tomu určené. Velká část veksláků před Tuzexem byli estébáci. Například oficiální kurz německé marky byl 8,-, ale na černém trhu se prodávala za 18,-. Západní valuty byly neskutečně poptávány a točily se v této šmelině miliardy. Veksláci z řad StB nabízeli zahraničním turistům v hotelích, na odpočívadlech u hranic „výhodnou“ směnu na místo oficiálního kurzu 8,- např. za 10,- a prodávali za 18,-. Prodáno bylo okamžitě, byl velký nedostatek, zisky závratné.

Rozkrádaní předmětů historické hodnoty

Vzhledem ke katastrofální životní úrovni v ČSSR, byly u nás pro zápaďáky velmi levné starožitnosti. Estébáci vymysleli důmyslný mechanismus. Státní podnik Klenoty získal monopol na obchod s použitým nábytkem (bazary). Dle direktivy o veškeré pozůstalosti po lidech bez dědiců se staral s. p. Klenoty.  Dokážete si představit toho majetku? Teď zbývalo jak vše propašovat, nebo vyvézt na Západ. Oficiálně to nešlo, zákon to zakazoval. K tomu sloužili agenti zaměstnaní v diplomatických službách, jejichž automobily nesměly být podrobovány celním prohlídkám (skoro všichni zaměstnanci diplomatických služeb byli agenty, to tak nějak k tomu patřilo).

Státní zakázky

Rozkrádání na kterém si nakradl každý, nejen agenti StB a komunisti, byly bezesporu státní zakázky. U stavebních zakázek byl několikanásobně (!) rozkraden stavební materiál. Když se rekonstruovala střecha nějakého objektu spotřebovalo se vždy několikanásobně materiálu než bylo potřeba. Tento stavební materiál byl jednoduše rozkraden. Za plnohodnotné kradení lze považovat také to co komunistický režim za kradení nepovažoval. Několikanásobně vyšší náklady na stavbu spojené s katastrofální pracovní výkonností a kvalitou práce.

Kradlo se kam se podíváš

Celý komunistický režim byl prošpikován kriminalitou od nejnižšího stupně. V každé fabrice se kradlo. Například  v pekárnách zaměstnanci rozkradli co mohli. Od surovin do potravin (jejich kvalita byla nízká díky kompletnímu rozkradení), přes vše co se v provozu spotřebovávalo, nářadí, součástky aj. Vzpomínáte na přísloví: Kdo nekrade, okrádá rodinu? Atraktivnost zaměstnání se posuzovala podle míry toho, co si člověk mohl nakrást nebo kde mohl dostat největší množství úplatků. Nejžádanějšími obory byly: řezník, zelinář, číšník, kuchař, lékař, automechanik aj. Atraktivnost práce se posuzovala podle toho, kolik si toho mohl člověk nakrást, nebo kolik času mu zbylo na melouchy (pro mladší ročníky: v práci se zdržet jen krátkou dobu a jít dělat na černo). Bylo zcela běžné vyrábět zboží pro komunisty zdarma a tak okrádat stát. V závodech vyrábějící nábytek by o tom mohl každý vyprávět. V rámci jedné zakázky se vyrobil nábytek pro komunisty do jejich nakradených bytů a domů. Samozřejmě za něj nezaplatili a náklady byly připsány k jiné zakázce.

Bratrstvo zlodějů

Komunističtí lháři dnes vypráví pohádky o tom, že se za nich krást nemohlo, protože se komunisti báli o své posty a výhody. Omyl soudruzi vždyť to co vás spojovalo byla skutečnost, že každý na každého něco věděl. Za komunistů se u nás stavěl „kultůrák“. Na střechu byla plánovaná hliníková střecha. Z jednoho „kulturáku“ několik komunistů postavilo své vily a několik desítek komunistů mělo nové střechy. A hádejte z jakého materiálů? Každý věděl kdo to rozkradl, ale všichni mlčeli. Ti nekomunisti by nejspíš přišli o práci, děti by nemohly studovat na střední škole, vypadli by z pořadníku na auto, na které čekali již několik let. A komunisti museli držet pospolu, protože měli barák nebo jiné zboží, za které nikde nezaplatili a nemohli se vystavovat nebezpečí, že by po nich chtěl někdy někdo vidět stvrzenku o nákupu. A těch pár  komunistů co nemělo prokazatelně nakradeno mělo přece děti a chtělo, aby se dostaly na atraktivní střední školy a potom možná na „vejšku“.

„Dary“ Sovětským komunistům

Komunisti vždy stáli proti vlastním lidem. Na úkor všech obdarovávali své komunistické bratry ze SSSR rozkrádáním našich nerostných surovin, potravinami a spotřebním zbožím. Ruští komunisti nám naúčtovali náklady na "osvobození" (tímto termínem nám komunisté vymývali mozky, Rudá armáda nás neosvobodila, vehnala nás do komunistické totality a okupovala nás 40 let) a celých 40 let nám komunisti tajili, že jim platíme jak mourovatí (absurdní, za to, že z nás učinili stalinskou komunistickou kolonii). Hodnota uranu, který jsme jim za „osvobození“ darovali byla cca 3 000 mld. Hodnota dalších „darů“ jde do dalších neskutečných částek. Jen malá část těchto darů se deponovala jako dluh (!) a byla započítána jako finanční závazek SSSR.  Nebylo možné, aby na toto rozkrádání země kdokoliv upozornil. Nejen on, ale i celá jeho rodina by byla kriminalizována.

Systém založený na kradení

Nezapomínejme, že komunisti vytvořili systém, na kradení založený. Jdeme tak trochu proti proudu času. Vzpomeňte na měnovou reformu v r. 1953, která lidi připravila o veškeré úspory, starobní důchody, starobní spoření aj.  Po měnové reformě se všichni stali závislými na libovůli komunistů. Již neplatila pravidla pro vyplácení důchodů, mezd a platů z minulé doby, ale nově dle rozhodnutí strany.

Tak např. vysokoškolský profesor zabezpečený kvalitní penzí se stal v nové měně ze dne na den žebrákem, který neměl ani na nájem. Jen pokud byl poplatný režimu dostal nájemní smlouvu na byt s přiměřeným nájmem. Tak komunisti drželi lidi v šachu.

Komunisti byli politickými lháři, proti kterým i ti dnešní vypadají jak andílci. Den před měnovou reformou vystoupil komunistický prezident Antonín Zápotocký s projevem, že strana žádnou měnovou reformu nepřipravuje.

Předtím již komunisté stačili všechno ukrást všem. V období po 1948 ukradli domy, pozemky, továrny, dílny, hospodářství, lesy, byty aj. Často kriminalizovali jejich vlastníky. Lidé jim museli majetek odevzdat, nebo skončili v kriminále. Například nařídili ceny nájmů. Ty byly tak nízké, že majitelé domu nemohli dům ani spravovat a domy raději odevzdali. Podobné tomu bylo u zemědělské produkce.

Poté co všechno všem ukradli z toho 40 let žili, vydělávali na tom a vydávali to za své.

Jedním z dosud mála žijících otců největšího totalitního okrádání je Lubomír Štrougal, v klidu si dožívající v kapitalistické společnosti a v kapitalistickém přepychu. V padesátých letech ministr zemědělství, poté ministr vnitra, místopředseda vlády, předseda vlády, člověk, který nechal střílet do demonstrantů v r. 1969.

Komunistické kradení před 1948

Nesmíme zapomenout další lež komunistů. Komunistické dekrety (nesprávně pojmenované jako Benešovy). Touto lží komunisti rádi vymývají mozky. My jsme to neznárodnili, to znárodnilo demokratické ČSR pod vedením demokratického prezidenta Beneše. Lež jako vždy!

V závěrečné etapě 2. světové války proběhla jednání mezi prezidentem Edvardem Benešem a moskevským vedením KSČ v čele s Klementem Gottwaldem. Uvádělo se, že vláda schválila tzv. Košický vládní program po příjezdu na československé území, dne 5. dubna 1945 v Košicích. Ve skutečnosti byl vládní program podepsán již 29. března v Moskvě. Komunisti díky tlaku na stalinistického agenta (dle informací britské rozvědky) Edvarda Beneše zavedli národní správu v ČSR a čtyři dekrety, kterými začali krást majetek.

Znárodněný majetek byl předáván do rukou státních správců převážně z řad komunistů. Jací to byli odborníci můžeme vidět např. v případě podniku Baťa ve Zlíně. Tento prosperující světoznámý koncern dokázali komunisti již pod dvou letech dovést do ztráty.

Shrnuto a podtrženo

Komunistická ideologie je založena na kradení. Lidé bděte a nenechte se od těch podvodníků obelhat v dnešní době. To, že zavedli cenzuru a znemožnili psát o jejich kradení neznamená, že se za komunistů méně kradlo!

 

Petr Čech, 13.8.2012

 

P.S.

Prezident Antonín Zápotocký pracoval jako kápo v nacistickém koncentráku v Holandsku. Holanďané žádali vydání tohoto válečného zločince, který se podílel na zabíjení holandských vlastenců. Požádal jsem předsedkyni Sněmovny v rámci ZOI dne 18.6.2012 o vydání tohoto dokumentu z archivu Sněmovny. Ještě se mi nestalo, aby na moji ZOI nebylo žádným způsobem reagováno i přes opakované telefonické urgence?! Zbývá tedy podání žaloby a případné vyhlášení exekuce na Sněmovnu…?! J.Š.

 

* * *

Za presidenta bychom měli zvolit státníka, ne kolaboranta.

Abychom kandidáty poznali pomůže nám zajímat se o jejich minulost. Minulé činy a skutky hovoří mnohem lépe než  jejich současné proklamace.

Státník má mít především charakter, za který se dovede postavit, za kterým si stojí v minulosti i současnosti. Nezáleží na věku, ale na charakteru a odvaze. O d v a h a  je líhní všech ostatních vlastností. Kolaborant je v každé době tím co se  právě hodí, co je výhodné, co zrovna „zabere“, co lze později vymlouvat, zamlčet, uhnout, s kamarádíčky dohodnout, atd.

Chování každého kandidáta v minulosti a nejen prezidentského, je zrcadlem jeho povahy i jeho budoucích činů. Chytré a vtipné řeči v současnosti před volbami jsou jen štěbety, které po oplodnění voliče ustanou.

Před volbami si promítněme, my všichni, chování kandidátů jak se chovali dříve. Jejich minulá činnost je nejpotřebnější referencí pro každou firmu, která si potřebuje  vybrat. Tou firmou budeme MY OBČANÉ..

 

Karel Mrzílek, 11.8.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+1 #32 J.P 2012-08-26 20:05
K tomu je treba jeste dodat nasledujici skutecnosti.Zah r.konta cs.podniku zahr. obchodu
byla pred tim nepredstaviteln a vec, nebot nikdo nesmel mit devizy mimo Statni banky.
Jiz to samotne bylo podezrele, i kdyz kontrolu nad temi miliony mela Stb.Dalsi novou veci bylo, ze sefove novych zahr.zastoupeni byli ageni Stb a ti take meli disposicni pravo k temto kontum, jejichz hodnota vsech cca 15 filialek cinila v roce 1989 pres 500 milionu korun.
Je stale nepochopitelne, ze tato obrovska konta
nezajimala ani min.financi Klause ani min.obchodu Dlouheho a nechali tomu volny prubeh jako kdyby se jednalo o majetek podniku zahr.obchodu.Ty to podniky neobchodovaly podle
pravidel zisku a ztrat, nebot rozdily se vyrovnavaly pres statni rozpocet proto, ze neexistovaly zadne realne ceny. Jestlize podnik zahr.obchodu obchodoval dobre nebo spatne se ukazalo az za rok a statni rozpocet to vyrovnal. Znamena to, ze to nebyly devizy z vysledku prace pracovniku zahr.obchodu a nemel tedy takovy podnik to zahrnout do sveho majetku
a vubec byt zprivatizovan.
To mel vedet min.financi Klaus a jeho spolecnik
Dlouhy nikdo nepatral kam zmizely ty miliony cca 500 milionu ani to
jak mohl poslat ze sveho konta jako sponsorske dary nejaky mrtvy Madar.
To bylo pro Stb jednoduche. Z kont podniku zahr.obchodu nebyl problem prevadet jakekoliv castky na jina konta treba na Panenske ostrovy.
Take nikdo nepatral jak takovy agent Junek
mohl ziskat tolik milionu a koupit od Havla Lucernu udajne jako z privatizovaneho Chemapolu.Obdob ne moznosti meli dalsi papalasi z cs.zahr.obchodu jako Stehlik Strojexport, Hava Omnipol atd
Penize na kontech v CSSR bylo mozno povazovat jako provozni kapital ale ne devizova konta v zahranici.,
to nebyly vysledky prace ale.provize, kterou musely pri kazdem obchodu byt poukazany na zahr.konta. Pri nerealnych cenach to byly
rozdily, ktere se vyrovnaly ze stat.rozpoctu
0 #31 Patrman 2012-08-26 19:43
Konecne se nekdo zabyval cs.zahr.obchode m a je podivne, ze toto tema ani novinare nezajimalo.
Mel jsem blizkeho pribuzneho ve sluzbach zahr.obchodu a ten, co mi o tomto skoro tajnem sektoru vypravel by dalo na celou knihu.
Za prve tento sektor byl od pocatku t.j. znarodneni v rukach Stb. Nejprve tam dosadila
"nove kadry " vyskolene delniky v jednorocnim kurzu, ktery mel nahradit maturitu i vysokoskoskoske vzdelani.Postup ne sice pribyvaly deti z komunistickych rodin,ale kontrola Stb se jeste utuzila tim, ze pres polovinu z nich byli agenti Stb.
To by vse nemuselo tak zruinovat tento sektor do te doby, kdy Stb vybirala i kadry do zahranici a kupodivu, kdy v sedmdesatych letech
kazdy podnik. zahr.obchodu vysilal na sve
zastupitelske afilace vybrane pracovniky se souhlasem Stb. Zajem Stb byl take proto, ze podnik zahr.obchodu mohly otevirat sva konta u
zahr.bank a z kazdeho obchodu na Zapad, i kdyz se o nem rozhodovalo soma, musel podnik zahr.obchodu platit provize. Tim se stalo, ze v roce 1989 se pocitalo, ze cca 20 podniku zahr.,obchodu mely na svych zahr.kontech pres 500 milionu dolaru.Samozrej me, ze k nim mel disposicni pravo opet agent Stb a cast techto
ulozek slouzil Stb k spionaznim ucelum.
Neni treba popisovat jak Stb spolecne s pracovniky zahr.obchodu a jeho gen.rediteli
si zili jako kapitaliste.Vyz vednute penize samozrejme polehali kontrole opet Stb.
Neni pochyb ze po roce 1989 byla snaha co nejvice techto milionu nevratit do republiky
a bylo snadne prevadet je na jina konta i
na pr.na mrtveho Madara jako sponsorsky dar
pro stranu Klause- viz tehdejsi Sarajevo, coz se stalo ututlalo.
Podstatne je, ze nahle 18 milionu a proto nebyl problem v privatizaci koupit co chtel.
Tady je zcela nejasne jak Junek.
-1 #30 Petr 2012-08-15 11:52
Cituji Petr:
Vážený pane největší tuneláři let devadesátých měli výhradně komunistickou/StB minulost. Je smutné číst váš příspěvek. Je smutné, že se jim to podařilo zatajit. Harvardské Fonkdy, kompletní vedení společnosti byli agenti StB, to samé Motorivest, PPF (v poslední době se trochu provalilo s kauzou záměčku pro Klause, který mu nabídl Kellner a zjistilo se, že patří důstojníkovi StB Čadkovi, který se považuje za největšího akcionáře PPF, Kellner byl jen nastrčená figurka atd. aj.

nebyla to většina lidí z hospodářské kriminálky? Ti byli dostatečně vzdělaní i jazykově. Díky za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jestli víte, jaký má postoj nynější KSČM k těmto rozprchlým bývalým komunistům? Také děkuji za odpověď.

ne byli to zločinci na všech stranických stupních, čím výš tím hůře, ti nej. byli nejen komunsity, ale také agengty tajných služeb, postoj dnešních komunistů je irelavantní, jsou to chorobní lháři, i když jejich projevy a vychvalování stalinistických metod je usvědčuje, že jen líbivě lžou v odsuzování jejich valstních zločinů

PS: spíše než to co komunisti proklamují sledujte to ce dělají a říkají, je to ideologie založená na nenávisti, kradení a vraždění, proto je neakceptovateln á
-1 #29 Petr 2012-08-15 11:49
Vážený pane největší tuneláři let devadesátých měli výhradně komunistickou/S tB minulost. Je smutné číst váš příspěvek. Je smutné, že se jim to podařilo zatajit. Harvardské Fonkdy, kompletní vedení společnosti byli agenti StB, to samé Motorivest, PPF (v poslední době se trochu provalilo s kauzou záměčku pro Klause, který mu nabídl Kellner a zjistilo se, že patří důstojníkovi StB Čadkovi, který se považuje za největšího akcionáře PPF, Kellner byl jen nastrčená figurka atd. aj.
nebyla to většina lidí z hospodářské kriminálky? Ti byli dostatečně vzdělaní i jazykově. Díky za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jestli víte, jaký má postoj nynější KSČM k těmto rozprchlým bývalým komunistům? Také děkuji za odpověď.

ne byli to zločinci na všech stranických stupních, čím výš tím hůře, ti nej. byli nejen komunsity, ale také agengty tajných služeb, postoj dnešních komunistů je irelavantní, jsou to chorobní lháři, i když jejich projevy a vychvalování stalinistických metod je usvědčuje, že jen líbivě lžou v odsuzování jejich valstních zločinů
+6 #28 mmirin 2012-08-15 09:28
Cituji Petr:
Cituji Vladimír Vašek:
Obávám se,pane Pijáku, že s tou "blbostí", o které se v závěru příspěvku zmiňujete, je to trochu jinak.
Vaše dětinská argumentace, k výrobě které se nemusíte do minulosti vracet ani o den, je toho totiž dostatečným důkazem. Tuneláři opravdu nepřiletěli z Marsu, jsou to lidé, kteří se chopili své šance proto, protože se jim k tunelování v nepředstavitelných objemech vytvořili podmínky a příležitosti, které jak známo dělají zloděje. U těch největších byste
komančskou minulost hledal jen stěží.
Budu k vám upřímný - docela rád bych věděl, kterým stranám jste ve volbách dával svůj drahocenný hlas, věděl-li jste, že v nich jsou namodro, červeno či fialovo přebarvení komunisté, kterým tak bylo umožněno, dle vašich úvah, tunelovat. Odpovídat mi nemusíte, jedná se čistě jenom o vaši věc, nicméně - nenaletěl jste náhodou také a nyní máte problém se svým svědomím ?


Vážený pane největší tuneláři let devadesátých měli výhradně komunistickou/StB minulost. Je smutné číst váš příspěvek. Je smutné, že se jim to podařilo zatajit. Harvardské Fonkdy, kompletní vedení společnosti byli agenti StB, to samé Motorivest, PPF (v poslední době se trochu provalilo s kauzou záměčku pro Klause, který mu nabídl Kellner a zjistilo se, že patří důstojníkovi StB Čadkovi, který se považuje za největšího akcionáře PPF, Kellner byl jen nastrčená figurka atd. aj.

nebyla to většina lidí z hospodářské kriminálky? Ti byli dostatečně vzdělaní i jazykově. Díky za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jestli víte, jaký má postoj nynější KSČM k těmto rozprchlým bývalým komunistům? Také děkuji za odpověď.
-4 #27 Petr 2012-08-14 19:21
Cituji Vladimír Vašek:
Obávám se,pane Pijáku, že s tou "blbostí", o které se v závěru příspěvku zmiňujete, je to trochu jinak.
Vaše dětinská argumentace, k výrobě které se nemusíte do minulosti vracet ani o den, je toho totiž dostatečným důkazem. Tuneláři opravdu nepřiletěli z Marsu, jsou to lidé, kteří se chopili své šance proto, protože se jim k tunelování v nepředstavitelných objemech vytvořili podmínky a příležitosti, které jak známo dělají zloděje. U těch největších byste
komančskou minulost hledal jen stěží.
Budu k vám upřímný - docela rád bych věděl, kterým stranám jste ve volbách dával svůj drahocenný hlas, věděl-li jste, že v nich jsou namodro, červeno či fialovo přebarvení komunisté, kterým tak bylo umožněno, dle vašich úvah, tunelovat. Odpovídat mi nemusíte, jedná se čistě jenom o vaši věc, nicméně - nenaletěl jste náhodou také a nyní máte problém se svým svědomím ?


Vážený pane největší tuneláři let devadesátých měli výhradně komunistickou/S tB minulost. Je smutné číst váš příspěvek. Je smutné, že se jim to podařilo zatajit. Harvardské Fonkdy, kompletní vedení společnosti byli agenti StB, to samé Motorivest, PPF (v poslední době se trochu provalilo s kauzou záměčku pro Klause, který mu nabídl Kellner a zjistilo se, že patří důstojníkovi StB Čadkovi, který se považuje za největšího akcionáře PPF, Kellner byl jen nastrčená figurka atd. aj.
+5 #26 Vladimír Vašek 2012-08-14 16:12
Obávám se,pane Pijáku, že s tou "blbostí", o které se v závěru příspěvku zmiňujete, je to trochu jinak.
Vaše dětinská argumentace, k výrobě které se nemusíte do minulosti vracet ani o den, je toho totiž dostatečným důkazem. Tuneláři opravdu nepřiletěli z Marsu, jsou to lidé, kteří se chopili své šance proto, protože se jim k tunelování v nepředstaviteln ých objemech vytvořili podmínky a příležitosti, které jak známo dělají zloděje. U těch největších byste
komančskou minulost hledal jen stěží.
Budu k vám upřímný - docela rád bych věděl, kterým stranám jste ve volbách dával svůj drahocenný hlas, věděl-li jste, že v nich jsou namodro, červeno či fialovo přebarvení komunisté, kterým tak bylo umožněno, dle vašich úvah, tunelovat. Odpovídat mi nemusíte, jedná se čistě jenom o vaši věc, nicméně - nenaletěl jste náhodou také a nyní máte problém se svým svědomím ?
-6 #25 Pavel Piják 2012-08-14 08:16
Místní soudruzi zde hořekují nad tím, kolik toho komouši za 40 let postavili. Tyto hádky jsou důkazem o výjimečné české tuposti. Nejsou totiž schopní zajít v myšlení dál, než po rok 1989. Nikdo totiž nekrade víc, než právě tito soudruzi. Takže nechtějí vědět, že to co lidé pod bičem komunistů postavili, to samé jim ti stejní komounisti ukradli. Nechtějí si přiznat, že je soudruzi zradili. Mají typicky český argument - nekradli naši soudruzi, kradli Klausovi kamarádi, komplicové, gauneři. Cožpak tito tuneláři přiletěli z Marsu? Česká ovce na tento zjevný fakt neodpoví, cítili by se za blba, protože komunistům naletěli. Ovšem tím, že se jejich soudruzi přebarvili na modro - oranžovo - černo... mají pocit čistého svědomí tvrdit, že jim koministi nic neukradli. Blbější společnost k životu jsem si nemohl vybrat :?-)
-2 #24 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-13 19:28
Lépe nebylo, jenom to většina lidí nevěděla. Znárodňování je totalitní synonymum pro krádež.
Pakliže si vezmu to, co mi nepatří, je to krádež. Mohu tomu říkat znárodnění,odej mutí majetku při ztrátě občanství - vždy to je krádež!
A nic na tom nezmění, že si nevzdělaní a jinak pomýlení lidé myslí, že znárodnění není krádeží. Je krádeží a to takovou, že moudří Židé tomuto jednání říkají chucpe!
+3 #23 Vitezslav Haramule 2012-08-13 19:24
Cituji Vitezslav Haramule:
Cituji Vitezslav Haramule:
Kott se neboji,Kott je nebojsa.V zemi kde ziji, se [cenzurováno]i strili, ninzo.


Oprava;Panske pohlavni udy...


Jak komentar od osoby A.N. navrhl,nejlepsi te odvest na jatka,zbourat te,rozporcovat a prodat te na kila jak veprove.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)