Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Milan Kájínek, Vlastimil Pechanec, Marek Řičář, kdy skončí odsuzování nevinných za něco, co neudělali...?!

s vážnou tváří tvrdí bývalý ministr spravedlnosti a dnešní europoslanec Jiří Pospíšil v Partii TV Prima, aby byl záhy usvědčen ze lži. A to lži kardinální.

Sice četní ministři spravedlnost, včetně dnešního předsedy Ústavního soudu Rychetského, podávali Nejvyššímu soudu podněty (a stížnosti pro porušení zákona) v jeho prospěch, těm ale NIKDY nebylo vyhověno, případ NIKDY nebyl znovuotevřen, natož revidován, a to i přes podněty ministrů – a zatvrzelost, se kterou to justice odmítá udělat, nutně vzbuzuje asociace o zatvrzelém zapírání grázla, kterému – v případě přiznání – hrozí až výjimečný trest.

„Pechancův případ viděla celá řada odborníků a erudovaných soudců, omyl je vyloučen“, tvrdila před nedlouhým časem justiční mafiánka Vesecká – přesto byl Pechanec – pro jistotu – urychleně propuštěn na svobodu – poté, co se o jeho kauzu začal zajímat čerstvý senátor Okamura. A když se aktivista Tomáš Pecina pokusil – ve stejné tichosti – zrevidovat jeho případ sám, klíčové důkazy ze soudního spisu u KS v Hradci Králové okamžitě zmizely, resp. bylo PŘES NOC vydáno usnesení o jejich úředním zničení.

Použil-li bych formulaci trestních senátů samotných, stačí to bohatě k tomu, abych i jako laik „nabyl přesvědčení“, že nejen že v tomto případu nebylo všechno v pořádku, ale že byl skoro jistě odsouzen nevinný člověk – a to přesto, že „případ viděla celá řada erudovaných soudců...“.

Možná opravdu jen „viděla“. Tedy – obálku spisu. Ač bylo jejich královsky placenou povinností ten případ důkladně prostudovat a zejména porovnat argumenty obhajoby s přednesenou obžalobou a rozpory mezi nimi.

A tak se před širokou veřejností horečně rozkrývá justiční bída v plné nahotě: Opravné řádné a mimořádné prostředky jsou v praxi naprosto nefunkční formalitou, která – ač královsky placena – vůbec neplní svůj zákonný účel. V kriminálech pak naprosto logicky sedí stovky a stovky nevinných, jimž vina NIKDY nebyla spolehlivě prokázána – ba často i naopak: kdy sami obžalovaní prokázali svou nevinu, ač to vůbec nebylo jej povinností, a přesto byli odsouzeni.  O účelové likvidaci občansky nepohodlných osob, ba celých desítek těchto osob, není vůbec žádných pochyb – stala se u nás samozřejmostí.

Komentář TV Prima raději honem odbíhá do USA, které prý jsou svými justičními omyly nejznámější – a je jich tam až 2000 ročně. Klasická demagogie.

2000 justičních omylů na celé Spojené státy bude – v procentech – nula nula nic, resp. zlomek procenta. Pokud by se stejný poměr vzal z naší justice – a pokud by byla čísla pravdivá – byly by to desítky procent. A to už je velmi reálná hrozba pro celou společnost.

A proč jsou justičními omyly známé zejména Spojené státy – ač je ve skutečnosti jejich procento zanedbatelné?! Protože se těší vyspělé a otevřené, občansky i uvědomělé společnosti. Tedy něčemu, o čem se nám zatím může jenom zdát.

Prvním skutečným krokem k takové společnosti by mohla být veřejná a masová výzva občanů k odstoupení politika, který veřejně LŽE v televizi o skutečnostech, o kterých má mít detailní a přesný přehled, a které do značné míry sám zavinil.

Plus vyvození politické odpovědnosti vůči vedení strany, která tohoto manekýna a nýmanda do vysoké politiky protlačila, a již po celé desetiletí ho tam udržuje.

Jiří Fiala

12. dubna 2015

Kynšperk nad Ohří, v „Den národního rozpolcení“, kdy půlka národa vzpomíná na let Gagarina, a druhá polovina oslavuje narozeniny Karla Kryla (patřím k té druhé části).

http://www.k213.cz/Kajinkuv-pripad-byl-mnohokrat-proverovan

* * *

Policie obvinila kvůli úplatkům tři úředníky ROP Střední Morava

Policie kvůli úplatkům obvinila tři pracovníky Regionálního operačního programu (ROP) Střední Morava a dva lidi z podnikatelské sféry. Hrozí jim pět až 12 let vězení. "Detektivové kladou pracovníkům ROP za vinu, že poskytovali za úplatek ve výši cca dvě procenta z celkové dotace žadatelům nadstandardní služby a informace spojené s přípravou a následnou realizací projektů několika penzionů a hotelů na Střední Moravě," uvedl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. ROP Střední Morava měl v letech 2007 až 2013 k dispozici více než 18 miliard korun. Podpořil zhruba 1200 projektů obcí, měst, krajů, podnikatelů a neziskových organizací. O rozdělování evropských dotací a úřady, které to mají v popisu práce, se policie v tuzemsku zajímala už několikrát. ČRo, 16.4.2015

* * *

Podnět ke stížnosti pro porušení zákona ing. arch. Marka Řičáře má 55 stránek, zamítnuto čtyřmi řádky MsP - za 21 měsíců!

Tento podnět byl podán původně k rukám ministra Pospíšila 30.4.2012. Bylo na něm pracováno takřka celý rok. Neřešil jej ani jeho následovník ministr Blažek. „Řešila“ až ministryně Benešová v zastoupení Mgr. Pavla Bednaříka, ředitele odboru dohledu, který odpověděl 27.1.2014 (až za 21 měsíců!!!), pouhými čtyřmi řádky z nichž vyjímám: „… paní ministryně neshledala ve výše uvedené věci důvody k podání stížnosti pro porušení zákona ve smyslu § 266 odst. 1,2 trestného řádu a podněty … odložila. …“ Připojuji odpověď na moji ZOI Mgr. Jaroslava Rozsypala ze dne 11.11.2014. …

Samozřejmě, že paní ministryni Marii Benešové noc jiného nezbývalo jako závislé člence ČSSD, kterou kauza ing. arch. Marka Řičáře stále ohrožuje. Současný europoslanec Jiří Pospíšil je populista, slabá osobnost, vyhrává volby díky „hezké tváři“ a místě na stranické kandidátce, kdy mu dávají hlas neinformovaní občané. Viditelně jim nevadí jeho stranický turismus. Nikdy neudělá nic proti mocným, co by ohrozilo jeho politickou kariéru. Proto se stížnosti pro porušení zákona pana Řičáře ani nedotknul, stejně jako ministr Pavel Blažek. Dne 2.května bude nevinný člověk už rok ve vězení. Ti co ho mají na svědomí jsou odměňováni funkcemi a nemravně odškodňováni. Pan Fiala to napsal dobře. Škoda je, že výsledky své práce snižuje zbytečným nabíháním si svým chováním, které justice jen vítá a využívá.

 

Jan Šinágl, 17.4.2015

Petice na podporu Josefa Marka
dříve Ing. Arch. Marka Řičáře!


PETICE

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)