Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Známý písničkář Pepa Nos je zván na Šumavu, ale na dvouhodinové demonstraci v Praze pro něho už není místo? Na Šumavu pro „ránu pendrekem“ je zván, oživit dvouhodinové řečnění se už nehodí. Zbývá jen doufat, že všichni řečníci už svoji „ránu pendrekem“ dostali a že se jedná jen o nezkušenost organizátorů a ne o něco jiného…?! J.Š.5.8.2011

Odešla delegace s Bohuslavem Sobotkou a do lesa napochodovalo cca 60 policistů na 40 blokádníků.

SMS ze Šumavy 3.8.2011 – 12:04 hod.

Dva lidé na blokádě na Šumavě zmláceni PČR, jeden otřes mozku, viditelné pohmožděniny. Převezeni na vyšetření do nemocnice v Sušici. Brutální zásahy PČR se stupňují!

SMS ze Šumavy 2.8.2011 – 14:14 hod.

Tyto SMS jsem obdržel od mně známé osoby. J.Š.

Aktualizováno 12.8.2011

Dle dnešní krátké zprávy na ČT si příroda na Šumavě už poradila sama, kdy došlo k samozničení kůrovce v důsledku změn klimatických poměrů.

Kácení na Šumavě: Jaký je největší postrach Václava Klause? Přece angažovaný občan

J.Š. 12.8.2011


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #29 jdu se vyzvracet 2011-09-22 07:12
348 people like Jan Šinágl.
+1 #28 František Bajan 2011-09-20 21:31
Když čtu váš dialog,nevím,zd a mám brečet nebo smát.Nejsem ekolog ani lesník,ale žiji 5 km od kůrovce,denně hovořím s lesáky a situaci trochu chápu.Ekologové jsou přiblblí anarchisti,ani jeden nepřednese rozumný návrh a heslo:Ať jsem bit,hlavně,když se peru na ně sedí.Ještě ale nikdo nevysvětlil,kam se podělo několik tisíc kubíků dřeva za poslední roky,když evidentně bylo pokáceno,ale nevykázáno.Že by také kůrovec?Ee,sprá va parku,nejvyšší posty,tam je vše.
0 #27 ales drtik 2011-08-19 21:44
Cim vice ochrannych zon, tim vice kurovce leticiho podle prevladajiciho smeru proudeni vetru a tim vetsi byznys pak i v podhuri.

Narodni park v hospodarskem rajonu je fakticky protimluv a slouzi jen proto, aby ze Sumavy byl exemplarni zisk po namnozeni kurovce v chranenych zonach.

Nedivil bych se tomu, kdyby zeleni chranili jedlobukovou puvodni kulturu, ale proti komu vlastne? Ta nema zadneho kurovce, a hlavne ji nikdo nezakonne netezi, protoze proste neexistuje.
Takhle jsou to sasci v rukach chytrolinu.

Dokud tam nebude zpatky vysazena jedle a vysokohorsky buk, a to zelene ani nenapadne sazet, at jim dal sypou mravence za krk, nebo je davaji sedet rovnou do mravenist, protoze nic jineho si totiz ti vypeceni aktiviste nezaslouzi. Snad jim ta sounalezitost s mravenci nakonec bude k necemu dobra a treba se jim v hlavach nakonec rozsviti.
0 #26 ales drtik 2011-08-19 21:42
Zalezitost s kurovcem na Sumave je podnikatelsky zamer. Sveho casu Schwarzenbergov e nechali vysazet smrk na ukor puvodniho jedlobukoveho porostu, protoze dobre vedeli, ze smrk je technicky i jinak velmi cenena komodita. Nechali postavit plavebni kanaly na export vypestovaneho smrkoveho drivi a byznys v Rak. Uh. cile fungoval. Samozrejme monokultura musela mit sve hospodare - kvalifikovane lesniky jako kazda jina monokultura, aby obstala pred skudci. Protoze smrk na Sumave neni puvodni, neni mozne mluvit o nejake nedotcene prirode, ci dokonce o pralese. Jedna se od zalozeni monokultury smrku ciste o uzitkovy hospodarsky les.
A v takovem maji mit hlavni slovo pouze lesnicky fundovani hospodari, ane chemicti, jaderni, biologicti, a kdovijaci "vedci" ruku v ruce se zelenymi mozky.
Kurovec na sumave je v poradi jiz druhy podnikatelsky zamer. Pokud se dostatecne namnozi, drevo stejne pujde na zpracovani, akorat ho bude pooodstatne vic, a za babku. Rozdil mezi cenou podradne vstupni vyrobni suroviny a plnohodnotnymi polotovary a hotovymi vyrobky (diky pouzite moderni zpracovatelske drevarske technologii) je opet giga zisk. Zeleni mozci tak podnikatelum hlavne tam, odkud kurovec prisel, delaji vhodne kulisy, aby se napakovali.
0 #25 Jan Šinagl 2011-08-07 12:43
Karel Schwarzenberg: "Když u mě hajný hlásí, že na parcele 345 spatřil kůrovce, hned příští den tam někoho pošlu. Tady v Národním parku se to nechá uzrát, vylíhnout, aby se potom mohla utvořit velká výnosná paseka."

domaci.eurozpravy.cz/.../...
-3 #24 Franta Kopecky 2011-08-05 20:35
Vážený pane Sovo , já to čtu. A dokonce se i kolem sebe koukám.
Ale pořád vidím jen to kácení ...byt toho hloupého smrku....a pořád nevidím to vysazování těch požadovaných stromů.
Ničit je snadné.
Ale vytvořit je obtížnější.
Až začnou sázet , uklízet a starat se o les ....tak nebudu mít nic proti občasnému pokácení, ale zatím prakticky pokračuje ničení a sázení se děje toliko vašimi ústy.
+3 #23 Sova 2011-08-05 11:33
Franta Kopecky: čtete moje příspěvky nebo jste na tyto stránky zašel jen nadávat a plivat jedovaté sliny. Bavíme se o smrkové monokultuře sežrané lýkožroutem a ekoteroristech, tak tu nemelte něco o dálnicích, zdravotních pojišťovnách, letadlech a neutíkejte od tématu. Je tak těžké pochopit že v těch místech od nepaměti do 200 let zpátky byl opravdový prales, ale teď je tam jen hospodářská smrková monokultura? Vysvětloval jsem vám to několikrát a vy stále melete jak kolovrátek něco o pralesu. A prosím nepodsouvejte mi že si přeji aby na holinách vyrostly sjezdovky. Naopak já si přeji aby byly zlikvidovány smrky, které teď slouží jen jako množárny pro lýkožrouta a na tom místě vysázen opravdový prales, tedy les, ve kterém bude smrk minoritní a do kterého se budou moci vrátit vyhubené druhy, tedy medvěd, rys, vlk, zubr. Jak jistě víte v čistě smrkovém lese se např zubrům nedaří. Tedy pokud chcete diskutovat tak zkuste použít občas mozek a ne jen tapetovat hloupý nepravdivý výkřik o pralesu.
+2 #22 Oldřich 2011-08-05 11:27
V Česku se prosazuje výhradně to, co různým dlouhoprstým vynáší, bez ohledu na to o co se jedná. Pokud by si zainteresovaní mohli zajímavě namastit kapsu při ochraně lesa můžete se vsadit, že by nikdo v širém okolí nesměl vlastnit pilu, nebo sekeru pod hrozbou trestního stíhání a na stopadesát procent by jejich experti dokázali škodlivost kácení. Moc bych za to nedal, že by dokázali obhájit i užitečnost kůrovce. Možná, že by to dopadlo jako s tou slavnou fotovoltaikou. Kdo by přišel první na ministerstvo kolchoznictví pro dotaci na ekologický chov kůrovce?:o)
-1 #21 Franta Kopecky 2011-08-05 10:39
Pane Sovo, máte v něčem pravdu.
Dobrá dám trochu zpátečku. Trochu.
To že ekologové, Mírové hnutí apod bylo iniciováno v 80 letech KGB , byli zneužity miliony lidí pro demonstrace proti jaderným raketám na straně USA , přičemž jaderné rakety SSSR byli již dávno před tím rozmístěny....a no o tom vím.
Že zelený jsou spíše nalevo a když se to hodí tak je Moskva podporuje a často zneužije , říká se tomu zpravodajské hry, ano o tom vím.
Že ten les o kterém se bavíme již má za sebou asi náké zásahy člověka ...to vše je možné.
Ale opakuji znovu - Nevěřím že v čr se jedná o čistou záležitost bez postraních úmyslů. Já Vám povím možný scénář : Nejprve se ve jménu uzdravění lesa začne kácet tam co se dosud nesmělo...pak se zjistí že to prošlo a že by se tento kus mohl vyjmout z bezzásahovosti ...aby se mohlo v případě potřeby , uzdravění lesa zasahovat...pak se už zásáhne kdykoliv bude potřeba....pak tam vyroste chata nákého pana soudruha z čezu....a pak se udělá sjezdovka - tu bude vlastnit náký pan bývalý....a pak se začne rejžovat ...a pak....amám pokračovat ?
To kácení je první krok...je to zkouška co až projde. Po něm budou následovat další kroky....a líbit se Vám nebudou.
-2 #20 Franta Kopecky 2011-08-05 10:28
At se podívám na cokoliv v čr tak všude kvete zlodějna a korupce. Ale doslova a do písmene bez nadsázky všude.
Silnice Dálnice ? Podvod. Železnice ? Podvod.
Privatizace ? Podvod. Zdravotnictví a pojištovny ? Podvod. Transportery, letadla, děla do tankú, vrtulníky stíhačky...atd atd...všechno podvod.
Uplně všechno je v čr podvod. Bez vyjímky.
Ale Pozor .....kácení Pralesa ...jediného systemu jakž takž nedotčeného člověkem v čr PODVOD NENÍ ale je to naprosto charitativní záležitost za účelem zvyšování spokojenosti obyvatelstva ...nebot na něm zdejším vladařům nevíce záleží. Tak ...Tak věř kdo můžeš.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)