Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Policie ČR, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, územní odbor Opava, Hrnčířská 22, 74625 OPAVA.

Věc: Oznámení o podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení dle § 272  trestního zákona č.40/ 2009 Sb. a porušení zákonů ochrany před radioaktivním zářením, kterého se mohl dopustit  MUDr. Emil Kunz, nar. 19.1. 1930 v Praze, člen ČSOZ, Bartoškova 28,  140 00 Praha 4.

Důkazy:

Dne 8. a 15. 5. 2011 v televizním vysílání pořadu ČT 24  „Před 25 lety“ vystoupil MUDr. Emil Kunz, hlavní odborník pro hygienu záření MZ ČSR, aby občany informoval o  situaci v Československu po havárii jaderné elektrárny v Černobylu. Tvrdil, že žádné nebezpečí neexistuje a nejsou tudíž nutná žádná opatření, ani u malých dětí, ani u těhotných žen. Naopak! Eventuální užívání jodidu draselného může být dokonce škodlivější než vlastní  ozáření. Jeho výroky lze zhlédnout v archivu ČT 24 České televize.

Evidentně MUDr. Emil Kunz vědomě lhal a svým jednáním občany uvedl v omyl a nebezpečí poškození zdraví i života. Odvolávám se na knihu Prof. Miroslava Vaňka „Nedalo se tady dýchat“ - vydanou v roce 1996. Popisuje v ní den po dni jednotlivé události od exploze JE v Černobylu. Již 29. 4. 1986 byla na území někdejší ČSSR naměřena vysoká radioaktivita a to, dodávám, v každé okresní nemocnici a hygienické stanici (např. v Opavě lékaři z oddělení nukleární medicíny předali výsledky měření přes vedení OÚNZ na "okres" - a výsledek? V radioaktivním dešti se konal prvomájový průvod jakoby nic!). Toho dne o havárii informovala poprvé i ČTK a 30. 4. 1986 poprvé zasedala vládní havarijní komise, která rozhodla o monitorování a vyhodnocování dat. Jednal v ní i MUDr. Emil Kunz jako nejvýše postavený odborník na radiaci. Výsledkem bylo zatajování a manipulování skutečnosti v době nejvyššího ohrožení státu a životů lidí, kteří byli zcela odkázaní na informace ze zahraničí. Nutno dodat, že šlo o informace i ze socialistického Polska a Maďarska. Jak lze dohledat na veřejně přístupném webu www.anticomm.co.uk, snaha amerických diplomatů zjistit kvalitu vody u nás byla považována za hrozbu národní bezpečnosti. Je nanejvýš zavrženíhodné ve stavu nejvyššího nebezpečí neposkytnout lidem bazální rady, jak chránit zdraví své i svých blízkých. Arogance s jakou tento lékař tvrdil, že užívání jodidu draselného je nevhodné, když radioaktivní jod ve vzduchu dosahoval až stonásobných a v oblastech, kde pršelo, až tisícinásobných hodnot, se rovná absolutní bezohlednosti. Zapříčinil a dopustil tak vznik těžkých onemocnění hlavně u dětí, neboť nízký věk při expozici vysoce umocňuje pravděpodobnost vzniku zhoubného bujení v dalším životě. Je přímo zodpovědný za nevyčíslitelné množství lidských a rodinných tragédií, které jsou navždy traumatizující a nikdy nekončící. Zvlášť opovrženíhodný je tento cynický postoj zejména u lékaře z oboru, který si zajisté byl velmi dobře vědom všech aktuálních i budoucích důsledků.

Sama ze své lékařské praxe vím, že generace "černobylských" dětí patří mezi ty nejvíce nemocné a obrovský nárůst onkologických nemocí napříč všemi generacemi je dostatečně znám.  Neznám rodinu, kde by nebyl někdo nemocen rakovinou. Odkazuji na poslední závěry našich předních odborníků s výhledem do 2015. Není náhodou, že např. na Ostravsku, kde byl naměřen nejvyšší radioaktivní spad, je výskyt onkologických chorob taktéž nejvyšší. Samozřejmě vím, že na vzniku zhoubného bujení a genetických vad se podílí i jiné faktory a ve svém důsledku je nelze odlišit. S tímto faktem bylo a je kalkulováno! Nicméně riziko, do kterého obyvatele ČSSR MUDr. Emil Kunz v době po černobylské havárii přivedl, je nesmírné. Odepřít veřejnosti informace o nebezpečí, o kterém dobře věděl, je neomluvitelné. Každý mohl, pokud by byl informován, udělat hodně pro to, aby omezil zdravotní následky katastrofy.

Dnes a denně říkám svým pacientům: nekuřte, neberte drogy, nepřejídejte se, žijte zdravě, stěhujte se pryč ze smogem otrávených krajů a nevolte totalitní strany. Jako svobodné bytosti mají právo volby, a tak se aspoň částečně mohou podílet na budoucnosti své i svých dětí. Bohužel, řešit následky, příznaky bez identifikace příčiny a původu nemocí a jejich včasného podchycení, je předem nesmyslné. Tento princip jsme si přenesli do dnešní doby a rezignovali jsme na výchovu k zodpovědnosti za vlastní zdraví na všech úrovních. Stále upřednostňujeme nadvládu peněz a kariéry před životem ve zdraví. Tato zodpovědnost je ale nadčasová a jediná možná cesta.

Společenská nebezpečnost zločinu:

Důsledky a zrůdnost výše popsaného zločinu lze snad srovnat jen s holocaustem: vědomá a asistovaná likvidace části populace. S odkazem na výzkum Doc. MUDr. Miroslava Peterka Následek havárie v Černobylu v prenatální populaci v ČSSR - hovořící o ztrátě mužských plodů v závislosti na dávce radiace v roce 1986 - lze hovořit o faktické genocidě. Kombinace průmyslové katastrofy a totalitního státu je její jasnou základnou. Pokud je mi známo, ani po roce 1989, až dodnes, nebyl nikdo povolán k zodpovědnosti.

Naše polistopadová společnost se holedbá přízviskem svobodná a demokratická. Je to jen těžko pochopitelné, když je tento darebák ctěn a oslavován současnou odbornou i politickou elitou - viz pompézní oslava jeho 80. narozenin.

Žádám o důkladné vyšetření a potrestání pachatelů nepromlčitelného zločinu proti lidskosti a průběžné informování o postupu vyšetřování v této věci.

 

S pozdravem

MUDr. Eva Dratvová

Mendlova 13

746 01 Opava

Černá Opava, o.s.

V Opavě dne 9. 8. 2011

 

Přílohy:

Nedalo se tady dýchat, Miroslav Vaněk, 1996 (jen část)

Prevalence nádorů v České republice, Milan Konečný, Edvard Geryk, 2008 (jen část)

Následek havárie v Černobylu v prenatální populaci v ČSSR, Miroslav Peterka, 2007

Vícečetné nádory nervového systému a další primární novotvary, E. Geryk, J. Kozel, R. Štampach, D. Pacík, P. Dítě, P. Kubíček, M. Konečný, 2011

www.anticomm.co.uk

Google: MUDr. Kunz - oslava narozenin 19. 1. 2010 - foto 1x

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

+2 #2 Olina 2011-08-15 10:57
Vážená paní Dratvová,
Děkuji Vám za Vaši odvahu v této věci a oceňuji Vás. Jsem na tento stát naštvaná, celou dobu od Černobylu si myyslím, že mi poškodil zdraví. V den havárie jsem měla týden dovolené acelou dobu jsem pracovala na zahrádce v plavkách/bylo vedro/.Do roka se mi dostavili obtíže,začala jsem krvácet a musela prodělat operaci vzniklého nádoru. Chci se pčipojit k tr.oznámení. Co si o tom myslíte ?
Děkuji za odpověď.
+1 #1 Eva Poláková 2011-08-14 09:54
Zdravím Vás,chtěla bych přidat pár mých poznatků.Pracov ala jsem 6let st.veterinární ústav rozbory potravin,příčin y úhynu atd.Pracovali tam opravdu skvělí doktoři a laborantky,měli rádi svoji práci.Výsledky vyšetřovaných vzorků byly hlášeny "dál".Naše práce byla zjistit příčinu a práce nadřízených podle toho jednat.Jak uvádíte ve svém článku,doktoři odvedli svoji práci v dobré víře v nápravu.Nebude těžké najít viníka,ale před které soudy je chcete postavit? Myslím si,že jediný spravedlivý soud je ten nahoře.Jsem ráda,že se mohu vyjádřit k tomuto problému a přeji Vám hodně štěstí v hledání spravedlnosti.H ezký den Eva Poláková.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)