Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kao__engPan Kao Č'- šeng je znám jako jeden z deseti nejschopnějších právníků současné Číny. Velkou část své profesní praxe věnoval případům pro bono; bezplatně hájil handicapované, vyvlastněné či násilně vysídlené spoluobčany. Když se ale zastal stoupenců meditační praxe Falun Gong a pokusil se zastupovat oběti mučení z čínských věznic a pracovních táborů, stal se nepohodlným, byl obtěžován, zatčen, uvězněn a opakovaně mučen. Rodina pana Kao Č'- šenga uprchla do USA. On sám je již více než 850 dní nezvěstný. Jednou z mála věcí, na které Kao Č'- šeng ve svém životě spoléhal, byla mezinárodní solidarita a soudržnost všech lidí dobré vůle. Jeho odpor vůči perzekuci byl vždy nenásilný, což dokázal iniciováním celosvětové hladovky proti porušování lidských práv v Číně.

 

Tisková zpráva


- České osobnosti a politici chtějí, aby čínští komunisté propustili křesťanského obhájce Kao Č'-šenga z vězení -

15. srpna má být z vězení propuštěn čínský právník Kao Č'-šeng – české osobnosti a politici žádají prezidenta, premiéra a ministra zahraničí, aby se veřejně vyslovili na jeho podporu

---

Kao Č'-šeng odhalil mezinárodnímu společenství rozsáhlou genocidu proti stoupencům Falun Gongu v Číně. Zveřejnil výpovědi obětí mučení v čínských vězeních a pracovních táborech. Shromáždil důkazy ke 3 000 úmrtí v důsledku mučení.

Právník svoje případy sepsal v knize „Za Čínu spravedlivější“, která vyšla letos v českém překladu i u nás v ČR. Její křest se koal v českém senátu, v Rytířském sále pod záštitou senátora Štětiny a Mezinárodního PEN klubu.
Jeho aktivity podpořily důkazními materiály mezinárodní judikatury k vydání zatykače na pět významných čínských státníků včetně bývalého prezidenta Ťiang Ce-mina.

V otevřeném dopise žádají české osobnosti a politici českého prezidenta, premiéra a ministra zahraničí, aby se veřejně vyslovili na právníkovu podporu. Právník byl zatčen a dlouhodobě mučen čínskou policí. Jeho žena a děti utekli do USA.

Více o plánovaném propuštění právníka

 

šéfredaktor

The Epoch Times
Milan Kajínek

česká pobočka

 

INFORMACE:

Více o případu Kao Č'- šeng naleznete na stránkách české pobočky mezinárodního denníku The Epoch Times, který právníkův případ dlouhodobě sleduje. Velká Epocha přeložila právníkovu knihu do českého jazyka.

Wikipedie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kao_%C4%8C'-%C5%A1eng

V příloze: Otevřený dopis prezidentovi, premiérovi a ministrovi zahraničí za Kao Č'- šenga.

Dopis signovali: senátor Jaromír Štětina, předseda mezinárodního PEN klubu Jiří Dědeček, ředitel Občanského institutu Roman Joch, religionista Karlovy univerzity Zdenek Vojtíšek, nakladatel Marek Belza, poslanec Marek Benda, politička Kateřina Jaques, mluvčí Asociace Falun Gong ČR Bohumil Bartošek a šéfredaktor české pobočky Velké Epochy Milan Kajínek, umělkyně Marta Kubišová, ředitel obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni Šimon Pánek, kancléř Konzervativní strany Martin Rejman, docent pro obor české divadlo Vladimír Just, místopředsedkyně Senátu Alena Palečková, senátoři Tomáš Grulich, Jaroslav Kubera, Pavel Eybert, Petr Bratský, Jiří Oberfalzer, Rychard Svoboda, Vítězslav Jonáš, Tomáš Kladívko, Karel Šebek, Veronika Vrecionová a Luděk Sefzig. Novináři Milan Kalina, Andrea Cerqueirová, Miroslav Sígl, Ari Lieberman, Jan Šinágl. Umělci Jitka Hosprová a Josef Nos…

- - - - - -

Otevřený dopis prezidentovi, premiérovi a ministrovi zahraničí

 

Komu:

prezident České republiky Václav Klaus

předseda vlády České republiky Petr Nečas

ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

 

V Praze, 27. června 2011

 

Vážený pane prezidente,

vážený pane předsedo vlády,

vážený pane ministře zahraničí,


cílem tohoto otevřeného dopisu je obrátit Vaši pozornost k případu jednoho z nejvýznamnějších čínských právníků, pana Kao Č'- šenga.

Pan Kao Č'- šeng je znám jako jeden z deseti nejschopnějších právníků současné Číny. Velkou část své profesní praxe věnoval případům pro bono; bezplatně hájil handicapované, vyvlastněné či násilně vysídlené spoluobčany. Když se ale zastal stoupenců meditační praxe Falun Gong a pokusil se zastupovat oběti mučení z čínských věznic a pracovních táborů, stal se nepohodlným, byl obtěžován, zatčen, uvězněn a opakovaně mučen. Rodina pana Kao Č'- šenga uprchla do USA. On sám je již více než 850 dní nezvěstný.

Jednou z mála věcí, na které Kao Č'- šeng ve svém životě spoléhal, byla mezinárodní solidarita a soudržnost všech lidí dobré vůle. Jeho odpor vůči perzekuci byl vždy nenásilný, což dokázal iniciováním celosvětové hladovky proti porušování lidských práv v Číně.

Věříme, že právě Česká republika by se prostřednictvím svých nejvyšších představitelů - Vás - měla vězněného právníka Kao Č'- šenga zastat. Jednání s představiteli ČLR se často odvíjejí od ekonomických zájmů, nejcennější komoditou ale zůstává čisté svědomí.

Detailní informace k „případu Kao Č'- šeng" naleznete v jeho přiložené autobiografii Za Čínu spravedlivější nebo na internetových stránkách www.freegao.com.

S díky za Vaší pozornost,

 

Dopis signovali: senátor Jaromír Štětina, předseda mezinárodního PEN klubu Jiří Dědeček, ředitel Občanského institutu Roman Joch, religionista Karlovy univerzity Zdenek Vojtíšek, nakladatel Marek Belza, poslanec Marek Benda, politička Kateřina Jaques, mluvčí Asociace Falun Gong ČR Bohumil Bartošek a šéfredaktor české pobočky Velké Epochy Milan Kajínek, umělkyně Marta Kubišová, ředitel obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni Šimon Pánek, kancléř Konzervativní strany Martin Rejman, docent pro obor české divadlo Vladimír Just, místopředsedkyně Senátu Alena Palečková, senátoři Tomáš Grulich, Jaroslav Kubera, Pavel Eybert, Petr Bratský, Jiří Oberfalzer, Rychard Svoboda, Vítězslav Jonáš, Tomáš Kladívko, Karel Šebek, Veronika Vrecionová a Luděk Sefzig. Novináři Milan Kalina, Andrea Cerqueirová, Miroslav Sígl,Ari Lieberman, Jan Šinágl. Umělci Jitka Hosprová a Josef Nos. A mnoho dalších.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 František Zákostelsk 2011-08-25 09:20
Je naděje že přemnožený primát přestane v budoucnu trpět morální deviací?Skončím e moc a moc špatně při dnešním stavu výkladu práva.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)