Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vondrk_PatrikVe čtvrteční Mladé frontě DNES vyšel obsáhlý článek Jakuba Pokorného s názvem „Bátora měl k extrémistům blíž, než se zdálo. Přednášel i neonacistům“. Tento článek je jen zlomkem kampaně, kterou rozpoutala dobře organizovaná opozice politické korektnosti k odstavení pana Ladislava Bátory z postu ředitele personálního odboru ministerstva školství. Ladislav Bátora se současně stal prostředkem v politických hrách především mezi TOP 09 a Věcmi veřejnými.

Strategie, kterou si pan Pokorný k diskreditaci Ladislava Bátory zvolil, se ovšem jeví nejen jako nefundovaná, ale i hloupá. V článku píše: „Jednu z Bátorových přednášek navštívili lidé jako Patrik Vondrák z Dělnické strany, zatčený policií při zátahu na neonacisty po žhářském útoku ve Vítkově“. Má účast na přednášce tedy dokazuje Bátorovu blízkost k neonacismu? Vždyť to je naprostý nonsens a nikdo se zdravým rozumem takový argument nemůže reflektovat.

Dlužno dodat, že pana Bátoru osobně neznám, nikdy jsem s ním nemluvil a jeho přednáška byla jen jedna z mnoha přednášek, kterých jsem se účastnil. Pokud přesto chce někdo takový oslí můstek akceptovat, pak by měl být stejně vinný i neomarxistický filozof Václav Bělohradský, jehož přednášky v Městské knihovně v Praze jsem se před pár měsíci účastnil. Dále jsem se účastnil např. shromáždění na podporu Srbů v Kosovu organizovaného Jaroslavem Foldynou z ČSSD. Nezaslouží i on případně celá ČSSD kvůli mé přítomnosti veřejnou dehonestaci? Takto bych mohl pokračovat dál. Je to ale zbytečné. Je zřejmé, že mezi účastníkem a přednášejícím není žádná vazba. Přednášející nejen nemůže znát hypotetické názory účastníků, ale ani mezi přednášejícím a posluchačem nemusí být názorový konsenzus.

Jakub Pokorný píše, že jsem byl zatčen při zátahu na neonacisty po žhářském útoku ve Vítkově. Tím se snaží čtenářům Mladé fronty vsugerovat, že někdo, kdo participoval na vítkovském útoku, se účastnil přednášek Ladislava Bátory. To je samozřejmě účelová mediální mystifikace. Po několika letech sledujíce mediální manipulace v oblast tzv. extremismu ovšem nepřekvapí. Dávno jsem rezignoval na jakékoli nekonečné vysvětlování novinářům, že se necítím být obdivovatelem totalitních režimů. Spíše se zde nabízí paralela s totalitním režimem a jejich prací. Za jejich demagogické překrucování skutečnosti a vytváření vnitřních nepřátel by se nemuselo stydět ani Rudé právo.

Protože hnutí politické korektnosti a Pravdy a lásky vycházejí z idejí Frankfurtské školy, měla by být tedy relativistická, neuznávající absolutní pravdy a hodnoty. Je zajímavým fenoménem, že tito relativisté povýšili takzvaný pravicový extremismus, kterým můžou diskvalifikovat téměř kohokoli, do role „absolutního zla“. Operují tedy s absolutní hodnotou a na první pohled jsou zde v rozporu se svým výkladem dějin. Osobně v tom vidím ovšem čirý pragmatismus. Neomarxistická levice vyvolala sociální patologii, kterou chce nyní pomocí „absolutního zla“ tlumit. Bojem proti „absolutnímu zlu“ odvádí záměrně pozornost od reálných problémů. A v neposlední řadě, pokud někdo bojuje proti „absolutnímu zlu“ nemůže být přes všechny své politické, osobní, korupční a jiné aféry přece absolutně špatný, že?

 

Patrik Vondrák, 19. srpna 2011

 

P.S.

Neznám státního úředníka v demokratické zemi, který by šel demonstrovat a dovolil si navíc i kritizovat velvyslance jiných zemí. Svědčí to o jeho velmi nízkém stupni mravního uvědomění, nekultivovanosti a nevzdělanosti, nepatřící na toto místo. Výroky pana Bátory na adresu pana Schwarzenberhga patří do venkovské hospody - tady souhlasím s výroky pana Schwarzenberga na adresu pana Bátory. Z úst ministra zahraničí vyslovené „vulgárnosti“ jsou myšleny zcela jinak, než je chápe většina společnosti – jde naopak o vyšší stupeň společenské  konverzace, kdy schopnost vnímat její podstatu, ztratila už většina společnosti. Když vyslovil slovo „prd..“ např. Jan Masaryk, tak to bylo kdysi lidem jasné a nebylo to nic neslušného, jako by jim bylo dnes jasné, jak hodnotit velmi neslušná až primitivní Bátorova vyjádření. Jen by měl být stejně důsledný k minulosti pana Bátory jako k minulosti pana Čunka - když výsledky jím zadaného a zaplaceného auditu ke kauze Jiřího Čunka  nezveřejnil, pokud je mi známo…?! Kdo se ztotožňuje s výroky pana Bátory, ztotožňuje se i s jeho malostí, nemravností a nevyspělostí. Ospravedlňovat se tím, že „on si nezačal“ je jen dalším potvrzením vlastní malosti a ubohosti. Jinak bude zajímavé, zda média budou věnovat tolik pozornosti soudnímu jednání „mačetových“ Romů, jako věnovala případu např. Davida Vaculíka či malé Natálky. Dočká se veřejnost přímého televizního přenosu těchto romských vrahů, sadistů či psychopatů – jinak je nelze nazvat po krvavém masakru v restauraci v Novém Boru – jako tomu bylo v případu malé Natálky či Davida Vaculíka – o případ Patrika Vondráka a dalších kupodivu tolik zájmu média neprojevila…?!

Jan Šinágl, 20.8.2011



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #5 Josef Pepa Nos 2011-08-31 15:08
ZDE JDE O SOUTĚŽ VE "VTIPNOSTI".
"PRAVIDLA" JSOU DANÁ TAKTO:
1. U JEDNOHO SE MUSÍTE ŘEHTAT, JEŠTĚ NEŽ SVOU VTIPNOST VŮBEC PŘEDVEDE.
2. U DRUHÉHO SE MUSÍTE VZTEKAT S PĚNOU U HUBY. SMÍCH SE ZDE KRUTĚ TRESTÁ.
+1 #4 Aleš Krejčí / Brno 2011-08-27 14:00
Vážený pane Bátoro, vážení aktivisté D.O.S.T.,
www.akce-dost.cz/dost.htm
podlehl jsem neuvěřitelné mediální kampani, kterou Vám nezištně
poskytují Vaši oponenti, a nakonec díky Trautenberkovi jsem se seznámil
s Vaší činností blíže.
Nemyslím si však, že jste napadání zleva i z prava. Dle mého mínění vše
co Vás napadá je levé.. :o)
Plně se ztotožňuji a souhlasím s prohlášením D.O.S.T. a bylo by mi ctí
být zveřejněn v seznamu Vašich signatářů.
Využívám této příležitosti k vyjádření mé plné morální podpory Vašemu
úsilí a přeji nám, aby rozpoutaná mediální kampaň přispěla k dřívějšímu
dosažení našich cílů.
Aleš Krejčí, Štýřice 152E, 639 00, Brno
+5 #3 Petr Binko 2011-08-21 02:59
S článkem pana Vondráka naprosto souhlasím, ale dodatek pana Šinágla je dost mimo. Obhajuje tím dvojí metr. Vystihl to pan senátor Čunek ´Co je dovoleno Jobovi, není dovoleno volovi´.

parlamentnilisty.cz/.../...
+3 #2 Franta Kopecky 2011-08-20 21:24
Souhlasim a schvaluji jednani pana Patrika Vondraka .
Budu taky komunistickym rezimem zasrelen ci stihan ?
+3 #1 Aleš Krejčí / Brno 2011-08-20 21:10
Tak jsem zase v rozpacích, zase vedle pane Šinágle. Co je na tom špatného, že pan Bátora veřejně vyjádřil nesouhlas s pochodem teploušů a tím podpořil normální rodiny? Občan nemůže vyjadřovat svobodně své názory, nebo co? Úředník má být bezmozek? Chápu, že to vadí Nečasovi, ale Vám? Bátorova vyjádření byla neslušná? A jaká potom byla vyjádření Trautenberka? Nízký stupeň mravního uvědomění pana Bátory? Vy ho znáte? Klaus tentokrát bodoval. I on má světlé chvilky, jako Vy ty tmavé. Možná proto ta Vaše nevraživost. Bez toho Vašeho korektního přiživování by byl pouze článek Patrika Vondráka přínosem. Já se ztotožňuji s výroky pana Bátory, s Vaším doslovem ale rozhodně ne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)